Jump to content
Dogomania

Niewidoma Nika z Mielca... Ma domek w Szczecinie!!!!! Nowe fotki str. 56

Recommended Posts

Posted

Jeżeli sunia byłaby w tym hoteliku, w którym planowano /u p. Hlebowicz/
to mogę ja zawieżć te kilka razy do dr. Garncarza - mieszkam niedaleko.
Rozważałam też przyjecie suni do siebie na te ca 14 dni /mam mini hotelik na 3-4 psy/ . Jednak obawiam się, ze nie dałabym sobie rady z zakrapianiem oczek - mieszkam sama a sunia jest bardzo bojaźliwa i ktos musiałby ją przytrzymać.

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani, ktora chce adoptowac Nike napisala do mnie nastepny e-mail.
Cytuje:

"Witam, zdecydowalismy sie na przeprowadzke mimo braku gazu:) w nastepny weekend. Jak sunia? Bede mogla wziac psa juz po 17 czerwca, nawet musze:) prosze dac znac jak sprawy stoja i jak ew. widzieliby Panstwo podroz psiny do Szczecina? Jakie bylyby koszty? (jesli nadal nie widzi, pojdziemy do lekarza na miejscu)."

Ulka18, mysle ze nie ma sensu w nieskonczonosc czekac na ta operacje. Moze sie dogadam z ta Pania i przeprowadzi sie ta operacje juz po adopcji. Bedzie mnie to wiecej kosztowac, ale trudno, zalezy mi na Nice... Sunka ma ogromna szanse, a siedzi w schronie...:shake: . Wiem ze ta Pani chce adoptowac Nike nawet niewidoma. Poszukalabym jakias dobra cioteczke ze Szczecina, ktora poszlaby na wizyte przedadopcyjna i zaczelybysmy szukac transportu... Co Ty na to?

Posted

Pani ze Szczecina ma dzwonic do Pana Andrzeja - kierownika schroniska. Powiedziala, ze po rozmowie z nim da mi znac co i jak... Choc szczerze mowiac to ten dystans mnie troche martwi...Nie wiem czy sie przez to uda...:roll:

Posted

Patrzac na Foksie Jagiellonke, mozna zakladac, ze Nika tez dojdzie do siebie, ze przestanie sie bac juz po kilku dniach w nowym domu. Tylko jak zorganizowac transport na tak znaczna odleglosc :???:

Sabinko, jak sie pojawi funkcja 'edit' to zmien prosze tytul, ze szukamy transportu do Szczecina. Juz raz wiezlismy boksia Argosa z Kielc do Szczecina, do Kielc zawiozl boksia nasz schroniskowy Pan Wiesiu. Moze teraz tez by sie udalo.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Patrzac na Foksie Jagiellonke, mozna zakladac, ze Nika tez dojdzie do siebie, ze przestanie sie bac juz po kilku dniach w nowym domu. Tylko jak zorganizowac transport na tak znaczna odleglosc :???:

Sabinko, jak sie pojawi funkcja 'edit' to zmien prosze tytul, ze szukamy transportu do Szczecina. Juz raz wiezlismy boksia Argosa z Kielc do Szczecina, do Kielc zawiozl boksia nasz schroniskowy Pan Wiesiu. Moze teraz tez by sie udalo.

Aga, a czy wiesz czy Pan kierownik rozmawial z ta Pania?

Posted

Sabinko, ja ma od jakiegos czasu bardzo rzadki kontakt z kierownikiem :shake:

Nie wiem, moze za duzo spraw im w schronisku narzucalam, czy za czesto pisalam w roznych kwestiach, moze oni chca po swojemu....trudno mi tak caly czas pierwszej ręke wyciagac :roll:

Posted

Dostalam odpowiedz od zainteresowanej Pani.

Cytuje:

"mam maly problem poniewaz adopcja psa jest tajemnica przed moja mama bo nie lubie jej komentarzy:) a z panem andrzejem mozna rozmawiac o 7 rano a wtedy jeszcze wszyscy sa w domu.(moze komorka????) zastanawialam sie nad tym transportem, jazda pociagiem do mielca to ok 20 godzin pociagiem i od 1 do 3 przesiadek, nawet gdyby mozna wyslac psa w klatce transportowej to przeciez nikt jej nie wyprowadzi zeby sie zalatwila wiec sama nie moze jechac...zastanawialam sie nad odebraniem jej gdzies w polowie drogi...musze jeszcze pokombinowac. moze znajdzie sie u Panstwa ktos kto jedzie w kierunku polnocno zachodnim:)?"

Zatem prosimy o transport, chocby czesciowy!!!! :modla:

Posted

Z kierownikiem mozna tez porozmawiac ok. 13 (czasami jest) oraz po 20.
Wtedy przyjezdza pani prezes MTOZ i robione sa zabiegi, nawet po 20-21.

A dokad trzeba by pieska podrzucic, na jaka odleglosc??

Posted

[quote name='Ulka18']Z kierownikiem mozna tez porozmawiac ok. 13 (czasami jest) oraz po 20.
Wtedy przyjezdza pani prezes MTOZ i robione sa zabiegi, nawet po 20-21.

A dokad trzeba by pieska podrzucic, na jaka odleglosc??

Napisze do tej Pani i dowiem sie...

W kazdym razie cala trasa to:

Mielec - Kielce - Lodz - Poznan - Szczecin

Moze ktos by mogl choc czesciowo sunke dowiesc...

Posted

Jesli znalazł by się ktoś, kto przywiózł by sunie do Łodzi, to ja moge ja dalej zawieźć do Poznania. Tu musiałby przejąć ja ktoś inny :roll: .
Aha, nie wchodzi niestety w grę ta sobota a potem wtorek i środa bo wyjeżdżam.
Pozostałe dni jestem do dyspozycji.