Jump to content
Dogomania

Niewidoma Nika z Mielca... Ma domek w Szczecinie!!!!! Nowe fotki str. 56

Recommended Posts

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beza81 napisał(a):
Pamietajcie cioteczki ze na mnie dalej mozecie liczyc.
i prosze o mnie nie zapomniec bo ....:mad: ;)

Beza81 Dziekujemy! :multi: :multi: :multi:

A czy moglabys pojechac razem z Agat21 po Nikusie?

Posted

Nikusia tak bardzo prosimy - współpracuj z panem kierownikiem i Ulką

niewidoma Nika - potrzebny dom tymczasowy - najlepiej w Warszawie,
żeby było blisko do dr Garncarza

Posted

mulinka napisał(a):
niewidoma Nika - potrzebny dom tymczasowy - najlepiej w Warszawie, żeby było blisko do dr Garncarza

Mamy hotelik dla psow zapewniony od 12 maja, z tego co pamietam, Lucynka z forum collie zalatwiala. Dla Mawiego collie mamy opieke forumowiczow z kolakowego forum, dla NIki tez z dogomanii :p Kazda pomoc jest bardzo potrzebna.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Mamy hotelik dla psow zapewniony od 12 maja, z tego co pamietam, Lucynka z forum collie zalatwiala. Dla Mawiego collie mamy opieke forumowiczow z kolakowego forum, dla NIki tez z dogomanii :p Kazda pomoc jest bardzo potrzebna.

Ogromne dzieki Ulka18 ze sie tym wszytkim zajmujesz...:loveu: Wiem ile Cie to czasu i nerwow kosztuje...

• 3 weeks later...
Posted

Melduję się po baaaaardzo długiej nieobecności i zapytuję o plany Nikusi. Hotelik od 12 maja, tak? A co z operacją i najważniejsze: jak nastwienie Nikusi do ludzi???? Czy juz troche ufniejsza? Czy pozwoli sie zabrać????

Posted

Na AFN dalam juz kiedys 119 zl dla Niki, i dzisiaj wyslalam dodatkowe 408 zl. Wiec 527 zl bedzie gotowe na operacje przed 12 maja. Mam nadzieje ze ta data jest wciaz aktualna. Nie wiem ile mam przekazac na dodatkowe koszty (transport, hotelik). Jesli ktos wie, to prosze dac mi znac...

Pani ze Szczecina jest wciaz zainteresowana Nika (bez wzgledu na to czy Nika bedzie operowana czy nie... To sie nazywa milosc! :loveu:). Dostalam od niej dzisiaj e-mail... Nika jest ogromna szczesciara! Oby tylko wszystko sie udalo! :lol:

Posted

Sabinko jak to dobrze, że założyłaś Nice wątek, dałaś jej szansę na dobre psie życie, a po tym co piszesz o pani ze Szczecina to Nika ma szansę na bardzo dobry domek - bardzo się cieszę :multi:

Posted

Dziewczyny, co z transportem do W-wy? ??
Ja w poniedziałek wyjeżdżam i wracam dopiero 22 maja do Polski. Trudno mi bedzie w tym czasie nawet wejść na dogo. Nie chciałabym, żeby wyszło na to, że się oferuję, a potem sie nie odzywam. Jesli jest taka potrzeba, to jeszcze w sobotę czy niedzielę mogę pojechać, ale później... długo długo nic.
Proszę o jakieś konkretne informacje.
Co z sunieczką????

Posted

agat21 napisał(a):
Dziewczyny, co z transportem do W-wy? ??
Ja w poniedziałek wyjeżdżam i wracam dopiero 22 maja do Polski. Trudno mi bedzie w tym czasie nawet wejść na dogo. Nie chciałabym, żeby wyszło na to, że się oferuję, a potem sie nie odzywam. Jesli jest taka potrzeba, to jeszcze w sobotę czy niedzielę mogę pojechać, ale później... długo długo nic.
Proszę o jakieś konkretne informacje.
Co z sunieczką????

Cos slyszalam o dacie 12 maja, ale nie wiem nic wiecej... Ulka18 sie bedzie lepiej orientowac, ale nie wiem czy tu zaglada...

Posted

agat21 napisał(a):
No to pieknie, bo 12 maja jest za jakieś 10 minut... :cool1:

Z tego co wiem to hotelik jest zarezerwowany od 12-stego maja...

Czy moglabys prosze napisac PM do Ulka18?

Posted

Przeleciałam przez wątek bardzo pobieżnie i chyba będe mogła pomóc
w transporcie suni na zabieg i ewentualnie potem na kontrolę. O ile dobrze się domyślam Nika byłaby w hoteliku w Bielawie k/Konstancina, a wiec
niedaleko mnie. Gabinet dr Garncarza jest na Sadybie po drodze z Konstancina do centrum W-wy.
Kiedy planujecie przywiezienie suni ?

Posted

Mial byc wyjazd dzisiaj do Grojca pod Warszawa, ale niestety nie doszedl do skutku. Schrosniko nie zdazylo ze sterylizacja suczek, ktore maja zaklepane domki w Warszawie.

Calosc sprawy z Nika lub innym psem, na ktorego operacje zgodzilaby sie Sabinka musi byc przesunieta. 500,-zl kosztowalyby sama operacja, do tego dochodza koszty hoteliku w Warszawie na ok. 10 dni oraz transport w jedna strone.

Mysle, ze p.kierownik moglby wziac NIKE/pieska z 28 do Grojca, tylko kto odebralby psinke stamtad i co dalej?
Ja nie znam zadnych hotelikow w Warszawie, nie znam odleglosci od gabinetu dr Garncarza, czy mielibysmy pieniadze na hotelik...czy psina zakwalifikowalaby sie do operacji, kto by sie podjal opieki przed i po operacji?

Posted

Ja niestety nie moge pomoc z transportem i opieka, bo dzieli mnie od Niki ok. 8000 km... ale deklaruje pokryc wszelkie koszty zwiazane z ta operacja... Przekazalam juz na Nike na AFN 527 zl (powinno sie pokazac przy nastepnym rozliczeniu)... Oczywiscie zaplace tez za transport i hotelik - prosze tylko o konkretna kwote...

Zdaje sobie sprawe ze Nika to trudny przypadek i ciezko bedzie ja wyciagnac z boksu i "wspolpracowac" z nia w W-wie... Bardzo mi jednak na niej zalezy. Ale jesli nie uda sie jej zabrac, to w zamian mozna wziasc jednego z tych psiakow... lub jakiegokolwiek innego, byle by to byl tzw. kundel bury... bo taki ma marne szanse na usmiech losu...

Moze jeden z tych?

Boks 167

Boks 27

Posted

Sadziłam, że chodzi o pobliski hotelik - jego właścicielka wymieniona była z imienia i nazwiska.... szkoda. Z Grójca dowozić psiaki to zbyt daleko.
Przed operacją i po z pewnością trzeba zapuszczać krople do oczu - czy taka dzika sunia pozwoli na to ?
Ja mam obecnie pod opieką starą, spokojną sukę, której zapuszczam krople 3 razy dziennie, a i tak część ląduje na futrze.
Czy 10 dni pobytu w hotelu z opieką wystarczyłoby ?

Posted

Gajowa, mnie chodzilo o jednorazowy transport z Grojca do Warszawy i pobyt psa w warszawskim hoteliku. Pan kierownik jedzie z 3 psami i kotem, ktore ida do adopcji, ale nie wjezdza do Warszawy, tylko do Grojca.

Nie wiem czy bedzie miejsce w hoteliku blisko lecznicy. Musze sie ponownie dopytac.

Posted

Ja wracam do Polski 22 maja późnym popołudniem. Mogę do Grójca podskoczyć po tym dniu. Czy pan kierownik byłby w Grójcu popołudniu czy wieczorem Rozumiem, że trzeba jeszcze raz ustalić sprawę z hotelikem? Czekam na wieści. postaram się zajrzeć na dogo jeszcze przed moim powrotem.

Posted

Napislalam tej Pani ze Szczecina, ktora chce adoptowac Nike, ze operacja sie przeciaga... i dostalam taka oto odpowiedz:

biedna psiunia...z jednej strony dobrze ze sie wszystko przeciaga bo z moim mieszkaniem jak krew z nosa idzie wszystko z drugiej szkoda ze sie komplikuja sprawy - zycze powodzenia i po raz wtory przypominam ze wezme sunie rowniez slepa:)

ps. Pani sie przeprowadza stad ta "krew z nosa" z mieszkaniem