Sabina02 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Ulka18, to pytanie nie bylo kierowane tylko do Ciebie...:roll: Mysle ze na tyle dogomaniaczek i dogomaniakow ile jest na tym forum, to bylo by milo jakby jednak ktos w ciagu 24 godzin tu zajrzal....chocby zeby Nikusie podniesc... Quote
Sabina02 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 SZUKAMY DT NA DWA-TRZY TYGODNIE W WARSZAWIE!!!! Nika bedzie miala operacje na oczy i potrzebujemy zeby w tym okresie ktos z W-wy sie nia zajal, czyli przetrzymal ja w domu i pojechal z nia na 3 wizyty do lekarza. Trzykrotna jazda do Warszawy z Mielca jest niemozliwa! WARSZAWO, BLAGAM O POMOC!!! :modla: :modla: :modla: Quote
Ulka18 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabinko, podjelam pewne kroki i rozmowy z Lucynka z forum collie, w kierunku zoperowania naszego mieleckiego, niewidomego owczarka collie Mawiego. Gdyby sie ktos z forum collie podjal opieki nad Mawim, gdy bedzie w Warszawie, wtedy Nika tez moglaby w jednym czasie miec zabieg, o ile dr Garncarz by psiaki zakwalifikowal. Raczej w gre wchodzilby hotelik. Tutaj wklejam link do forum collie : http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=322&start=60 Quote
Sabina02 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Ulka18 napisał(a):Sabinko, podjelam pewne kroki i rozmowy z Lucynka z forum collie, w kierunku zoperowania naszego mieleckiego, niewidomego owczarka collie Mawiego. Gdyby sie ktos z forum collie podjal opieki nad Mawim, gdy bedzie w Warszawie, wtedy Nika tez moglaby w jednym czasie miec zabieg, o ile dr Garncarz by psiaki zakwalifikowal. Raczej w gre wchodzilby hotelik. Tutaj wklejam link do forum collie : http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=322&start=60 Dzieki! A jesli ja kogos znajde, to tez zapytam czy dwa psiaki moga byc... Quote
Ulka18 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Zgranie tego wszystkiego nie bedzie proste, ale wierze, ze sie nam uda. Najgorsze jest to, ze pieski sa niesmiale, wystraszone, nieufne. Ich reakcji obawiam sie najbardziej :shake: Quote
deisunia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Podnoszę dogomaniacy z Warszawy :multi: :multi: :multi: Nika szuka domku tymczasowego na czas operacji oczu Quote
agat21 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Które dwa-trzy tygodnie to miało by być? Czy Dr.Garncarz ma wolne terminy i jest to tylko kwestia znalezienia domu tymczasowegho w W-wie? Popytam znajomych, ale muszę znać mniej więcej termin. Sama bym ja chętnie wzięła, ale często wyjeżdżam służbowo na 3-4 dni i wtedy psina byłaby na głowie moich domowników, a oni stanowczo protestują (TZ!!! :roll: ) Quote
Sabina02 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Z tego co wiem, to Pan kierownik ze schroniska jest w kontakcie z Dr. Garncarzem, ale nie znam jeszcze szczegolow... Tak, glownie chodzi o DT na 2-3 tylgodnie, ale ta osoba musialaby pojechac z Nika 3 razy do tego lekarza, wiec powinna miec dostepny samochod. Oczywiscie wszelkie koszty zwiazane z Nika sa pokrywane przez nas... I jeszcze jest Collie, ktory tez bedzie mial operacje, ale nie wiem kto by przyjal obydwa psy...(niesmialo tylko dodaje)...ale przyjmiemy kazda pomoc, czy dla obydwoch, czy dla jedengo psiaka... Quote
Ulka18 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Które dwa-trzy tygodnie to miało by być? Czy Dr.Garncarz ma wolne terminy i jest to tylko kwestia znalezienia domu tymczasowegho w W-wie? Nie mamy ustalonego terminu operacji. Na razie jest to wszystko na etapie rozwazania transportu, poszukiwania hoteliku (dla dwoch psow bedzie trudno znalezc tymczas) dla Mawiego i Niki, poszukiwania osob, ktore by sie zajely psami podczas pobytu w Warszawie, zawiozly do kliniki, odwiozly do hoteliku, przypilnowaly psow na miejscu, zakropily oczy, rozmawialy z dr Garncarzem w imieniu schroniska, itd. Zeby zapytac dr Grancarza o termin, musimy miec pewnosc, ze dowiezione psy beda mialy opieke na miejscu. Nie damy rady wozic 2 psow, 3 razy tam i z powrotem z Mielca. Quote
ciapuś Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 cioteczki z Warszawki ,proszę dla tych psów to ogromna szansa na lepsze zycie Quote
Sabina02 Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Dostalam e-maila od Pana z Wroclawia, ktory chce adoptowac Nike. Pan ma juz dwa psy z wroclawskiego schroniska - sunke z chorymi stawami i psa (wykastrowanego), podobno nieagresywne... Czyli chetni sa, ale teraz Nika niedostepna... bo czeka na ta operacje... Sprobuje, poprosic wszyskich chetnych o poczekanie. Ewentualnie, zaoferuje ktoregos z tych czarnych niewidomych pieskow...Co Ty na to Ulka18? Quote
Ulka18 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Jestem w trakcie rozmow na forum collie w sprawie operacji kolaka Mawiego. Mam juz namiary na hotelik, w ktorym mielbysmy znizke. Dobry, sprawdzony hotelik pani Bogusi Hlebowicz (taki dostalam namiar, chociaz nie wiem, czy poprawnie jest napisane jej nazwisko). Potrzebni byliby dogomaniacy z Warszawy, ktorzy zawiezliby Nike i Mawiego do dr Garncarza. Procedura leczenia byla opisana przez dr Garncarza i wklejona przeze mnie na poprzednich stronach. Psy musialyby jechac na badania kwalifikacyjne, jesli bylaby zgoda na operacje, to trzeba by przez 10 dni je przygotowywac w hoteliku, potem operacja, po 5-6 dniach kontrola. To jest naprawde trudne zadanie do wykonania. Logistycznie i finansowo. Do Pana z Wroclawia napisz prosze Sabinko, ze bedziemy sie bardzo starac, zeby zoperowac psinke. Jesli by mogl poczekac i wspomoc nas to byloby naprawde dobrze. Quote
ciapuś Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 biegniemy na pierwszą może cioteczki z Warszawy pomogą? Quote
Ulka18 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Koszt hoteliku podam jak zadzwoni do mnie Lucynka z forum collie. Quote
Jo37 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Mogę pomóc tylko sama nie dam rady zająć się wszystkim . Mój telefon 0-600 953 938 . Quote
beza81 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 witam Czy pomoc nadal potrzebna? Jesli tak to chetnie sluze :razz: Czekam na wiadomosci na priv. Quote
mulinka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 dawno tu nie zaglądałam a tu tyle dobrych wieści, dr Garncarz jest bardzo znany i ceniony więc teraz może być już tylko lepiej Quote
Sabina02 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Jo37 napisał(a):Mogę pomóc tylko sama nie dam rady zająć się wszystkim . Mój telefon 0-600 953 938 . beza81 napisał(a):witam Czy pomoc nadal potrzebna? Jesli tak to chetnie sluze :razz: Czekam na wiadomosci na priv. Kochane cioteczki dziekujemy slicznie!!! :loveu: Ulka18 napewno sie z Wami skontaktuje... Quote
agat21 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Dzwoniłam do koleżanki, o której pomyślałam, że mogłaby tu pomóc nawet w przetrzymaniu jednej psinki u siebie. Niestety, jest do piątku w Belgii. Jak wróci - spóbuję uderzyć do niej ponownie. Ale nawet jeśli się nie zgodzi, to któryś z transportów psiaków do kliniki mogę wziąć na siebie, jesli tylko będę w Warszawie. Wszystkich przejazdów pewnie nie dam rady, bo średnio jestem w każdym tygodniu poza W-wą 3-4 dni, ale jeśli się skrzykniemy z innymi dziewczynami - na pewno się uda! Quote
Sabina02 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Bardzo dziekujemy Wam wszystkim! Ja juz placze ze wzruszenia... Teraz czekamy na odzew Ulki18, bo to ona (kochana cioteczka) organizuje ta cala "wycieczke"... Nie widzialam jej ostatnio na forum, pewnie ma mase roboty, ale napewno sie z Wami skontaktuje... Quote
Ulka18 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Nie widzialam jej ostatnio na forum, pewnie ma mase roboty, ale napewno sie z Wami skontaktuje... Wczoraj, 14:32 #368 Ulka18 vbmenu_register("postmenu_4443722", true); Sabinko, co Ty piszesz? Przeciez ja wczoraj o 14.32 bylam na tym watku :cool3: Ustalam wszystko na razie z Lucynka, ktora zalatwia tani hotelik dla kandydatow do operacji. Forum collie ma taki sprawdzony hotelik, pisalam o tym przedwczoraj 27.3. o godz. 21.42. Chcemy wszystko dopiac z ustaleniami, zeby przedstawic p.kierownikowi schroniska taki wstepny projekt jak mialaby wygladac wyprawa do Warszawy, gdzie mieszkalyby psy, kto by sie nimi opiekowal, kto zaplaci za hotelik/przejazd/operacje.itd. Trzeba pamietac, ze to sa psy niewidzace, przez to nieufne i strachliwe, opieka nad nimi nie bedzie prosta. Jestem umowiona z p.kierownikiem na 5.kwietnia w schronisku. Sprawdzimy czy jest w ogole mozliwe zalozenie obroży i smyczy Mawiemu i Nice, jak sie zachowuja przy obcych, czy dadza sie prowadzic, od tego dużo zależy. Agat, Beza, Jo37, dziekujemy za wsparcie i propozycje pomocy :calus: :Rose: Jak wszystko sprawdzimy, ustalimy z p.kierownikiem, z dr Garnacarzem, z hotelikiem bedziemy Was prosic o pomoc w Warszawie. Quote
Recommended Posts