Javena Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Barb, moim zdaniem usuneli Ci ogłoszenie z tego powodu ,że napisałas [B]Na nowy dom czeka również siostra Kowu - Erinka (ostatnie zdjęcie). Jej ogłoszenia również można znaleźć w sieci pod tytułem : "Erinka - długowłosa kocia piękność szuka swojego własnego kąta."[/B] Wzieli to za to samo ogłoszenie. Ja tez miałam taki przypadek . Napisałam do nich i po przeczytaniu ,przeprosili. Quote
krakowianka.fr Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='barb']Zrobilam ogloszenia kotkom na przygarnijzwierzaka i na gumtree ale na gumtree zostały usunięte. Dostalam taki mail ale nie wiem dlaczego :placz:. "Drogi użytkowniku Gumtree, Właśnie usunęliśmy jedno z Twoich ogłoszeń Gumtree z powodu naruszenia jednej lub kilku zasad zamieszczania ogłoszeń. Zasady zamieszczania [ProductName] zabraniają: * zamieszczania ogłoszeń spoza swojej okolicy * zamieszczania ogłoszeń w zbyt wielu różnych kategoriach * zamieszczania zabronionych lub nielegalnych treści Aby uzyskać pełną listę naszych zasad zamieszczania, przeczytaj proszę poniższą stroną: [URL]https://help.kijiji.net/pl/knowledgebase.php?category=5[/URL] Ogłoszenie, które zostało usunięte z Gumtree to: "Erinka - długowłosa kocia piękność szuka swojego własnego kąta." (Ad Id #400113709) Prosimy, nie próbuj ponownie zamieszczać ogłoszeń naruszających zasady naszego serwisu. Jeśli, Twoim zdaniem, niesłusznie usunęlismy Twoje ogłoszenie, skontaktuj się z nami pod adresem: [URL]https://help.kijiji.net/pl/index.php?a=add&[email protected]&ad=400113709&appeal=1[/URL] Z góry dziękujemy za współpracę. Zespół Gumtree www.gumtree.pl"[/QUOTE] Zmiany nt hodowcow: W związku ze zmianami w ustawodawstwie o ochronie zwierząt wchodzącymi w życie z dniem 1.01.2012 roku wprowadzamy zmiany w przepisach dotyczących zamieszczania ogłoszeń w dziale „zwierzęta”. W pełni zgadzamy się z przepisami mającymi na celu wyeliminowanie pseudohodowli i innych negatywnych praktyk związanych ze zwierzętami i dlatego wprowadzamy pewne zmiany, których celem jest między innymi ograniczenie niekontrolowanego rozmnażania psów i kotów i dotyczą przede wszystkim hodowców tych zwierząt. Zarejestrowani hodowcy od 1.01.2012 roku muszą podać w treści ogloszenia nazwę hodowli oraz związku lub organizacji, do której należą i muszą się ograniczyć do trzech hodowanych ras. Niezarejestrowany hodowcy są zobowiązani podać oczekiwaną cenę za psa/kota i cena ta nie może przekraczać 300 złotych (jest to kwota wystarczająca na pokrycie kosztów utrzymania, szczepień i badań szczeniąt/kociąt przez pierwsze 2 miesiące). W ogłoszeniu musi być wyraźnie podane czy pies/kot ma szczepienia, książeczkę itd. Z ogłoszenia musi jasno wynikać, że nie jest to sprzedaż w celach komercyjnych. Jeżeli oferowane psy/koty nie są mieszańcami, musi być w ogłoszeniu informacja, czy zwierzę ma rodowód. Niezarejestrowani hodowcy mogą ogłosić tylko jeden miot na sprzedaż zgodnie z zasadami podanymi powyżej i ogłoszenia innych miotów będą usuwane. Zarejestrowane schroniska, fundacje pomocy zwierzętom i inne organizacje mające na celu pomoc zwierzętom muszą podać swoją nazwę i nie mają żadnych dodatkowych ograniczeń. Ad ogloszen zwierzat (ciekawe ze oni daja link do tego po angielsku, ja znalazlam na polskim portalu): [B]Zwierzaki[/B] Sekcja „Zwierzaki” istnieje w serwisie Gumtree po to, by pomagać członkom społeczności w znajdowaniu dla ich milusińskich nowych domów – dobrych, przytulnych i bezpiecznych. Wszystkie ogłoszenia w tej kategorii muszą spełniać wymogi, zamieszczone w naszym [URL="http://info.gumtree.pl/Zwierzeta.html"]Kodeksie Praktyki dotyczącym Zwierzaków[/URL]. Ten dział NIE dotyczy komercyjnego handlu zwierzętami, handlu psami przeznaczonymi do walki lub usług reprodukcyjnych jakiegokolwiek zwierzaka. Jakiekolwiek ogłoszenia podejrzane o tego typu działalność, zostaną natychmiast usunięte ze strony. Użytkownicy odpowiedzialni są za dotrzymanie obowiązujących warunków dotyczących kupna, sprzedawania lub zamieszczania ogłoszenia na Gumtree. Zachęcamy, gdzie to możliwe, do adoptowania zwierzaków oraz do sterylizacji i wszczepiania mikrochipów. Jeśli chcesz poznać więcej porad na temat opieki nad zwierzakami, zapraszamy Cię do działu: [URL="http://info.gumtree.pl/Zwierzeta.html#q2"]Poradnik Gumtree dla odpowiedzialnych właścicieli zwierzaków[/URL]. Każdy zarejestrowany hodowca musi podać w treści ogloszenia nazwę hodowli oraz związku lub organizacji, do której należy i musi się ograniczyć do trzech hodowanych ras. Każdy niezarejestrowany hodowca jest zobowiązany podać oczekiwaną cenę za psa/kota i cena ta nie może przekraczać 300 złotych (jest to kwota wystarczająca na pokrycie kosztów utrzymania, szczepień i badań szczeniąt/kociąt przez pierwsze 2 miesiące). W ogłoszeniu musi być wyraźnie podane czy pies/kot ma szczepienia, książeczkę itd. Z ogłoszenia musi jasno wynikać, że nie jest to sprzedaż w celach komercyjnych. Jeżeli oferowane psy/koty nie są mieszańcami (są oferowane jako konkretna rasa), musi być w ogłoszeniu informacja, czy zwierzę ma rodowód. Niezarejestrowani hodowcy mogą ogłosić tylko jeden miot na sprzedaż zgodnie z zasadami podanymi powyżej. Zarejestrowane schroniska, fundacje pomocy zwierzętom i inne organizacje mające na celu pomoc zwierzętom muszą podać swoją nazwę i nie mają żadnych dodatkowych ograniczeń. Poniższe rasy psów uznane zostały w Polsce za niebezpieczne i dlatego jedynie licencjonowane hodowle mają prawo ogłaszać je na Gumtree Polska. Hodowle tych psów muszą koniecznie podać swoją nazwę w ogłoszeniu: [LIST=1] [*] Amerykański pit bull terrier; [*] Pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin); [*]Buldog amerykański; [*] Dog argentyński; [*]Pies kanaryjski (Perro de Presa Canario); [*]Tosa inu; [*] Rottweiler; [*] Akbash dog; [*] Moskiewski stróżujący; [*] Owczarek kaukaski [/LIST] [B] A tu kopia z tej strony: [url]https://gumtreehelp.com/pl/knowledgebase.php?article=22[/url][/B] [B][COLOR=#ff0000]Ogólne powody usunięcia lub wstrzymania ogłoszenia [/COLOR][/B] [LIST=1] [*]Ogłoszenie łamie nasze zasady zamieszczania [*]W ogłoszeniu jest oferowana tylko i wyłącznie opcja wysłania przedmiotu. Gumtree powinno być wykorzystywane jedynie do przeprowadzania bezpośrednich, lokalnych transakcji twarzą w twarz- ogłoszenia powinny być dodawane na lokalnej stronie [*] Duplikowanie innego ogłoszenia zamieszczonego przez Ciebie. Niedozwolone są również ogłoszenia wielokrotnie powtórzone (zamieszczanie wielu anonsów reklamujących w kółko tę samą rzecz kilka razy dziennie). Ogłoszenia wielokrotnie powtórzone są niezwykle irytujące zarówno dla serwisu Gumtree, jak i naszych użytkowników, ponieważ nie dodają żadnej nowej wartości w kategoriach, w których się pojawiają. Dlatego prosimy: dodawaj tylko raz dziennie ogłoszenie reklamujące ten sam przedmiot, usługę itd. Regularne powtarzanie tego samego ogłoszenia może doprowadzić do całkowitego usunięcia z naszego serwisu WSZYSTKICH Twoich anonsów. [*]Zamieszczania ogłoszenia w złej kategorii (musisz wybrać jedną, najbardziej adekwatną kategorię dla Twojego ogłoszenia). [*]Zamieszczenie ogłoszenia w obcym języku. Akceptujemy tylko anonse w języku polskim ( jeśli zależy Ci na dodaniu ogłoszenia w obcym języku, prosimy o dodanie polskiego tłumaczenia w anonsie nad obcojęzyczną wersją ogłoszenia.) [*]Dodawanie ogłoszenia z zagranicy. Celem Gumtree jest działanie wokół lokalnej społeczności, dlatego nie przyjmujemy anonsów od zagranicznych ogłoszeniodawców. [*]Nadużywanie wielkich liter w ogłoszeniu. Członkowie społeczności Gumtree mają trudności w odczytaniu ogłoszeń, w których nadmiernie używane są wielkie litery. [*]Żadnych linków do innych stron z ogłoszeniami nieruchomości / pracy / randek / serwisów z ogłoszeniami drobnymi lub stron z aukcjami czy innych. [*]Zbyt mało opisowe ogłoszenie (Ogłoszenia, które nie zawierają wystarczającej ilości szczegółów, utrudniają użytkownikom przeglądanie ofert i dlatego zostaną usunięte z serwisu) [*] Ogłoszenie wydaje się być kopią innego anonsu zamieszczanego na Gumtree (Nie możesz kopiować ogłoszeń innego użytkownika, postaraj się być oryginalny) [*]Używanie niewłaściwego języka [*]Niestosowne zdjęcia / obrazek [*]Dyskryminacja ze względu na kolor skóry / religię / narodowość / płeć / wiek [*]Zamieszczanie nazwy miejscowości, ceny, numeru telefonu, adresu URL w tytule ogłoszenia [*]Sprzedaży lub świadczenia usług związanych z suplementami / dopalaczami / medycyną ogólną lub farmakologią [*]Sprzedaży części ciała / płynów, ofert adopcji ludzi w dowolnym miejscu na stronie [*]Ogłoszenia, które zgłaszają lub wskazują inne podejrzane anonse lub użytkowników. Prosimy o zgłaszanie nam potencjalnie nieuczciwych anonsów lub ogłoszeniodawców przez link : „Zgłoś ogłoszenie”, znajdujący się w górnej części każdego anonsu lub [URL="https://gumtreehelp.com/pl/index.php"][U]skontaktowania się z nami[/U][/URL], podając szczegóły ogłoszenia (numer referencyjny, adres e-mail) [*]Żadnego spamowania poprzez słowa kluczowe. "Spamowaniem kluczami" nazwaliśmy praktykowanie zamieszczania wielu nieodpowiednich wyrażeń słownych w anonsach (najczęściej w tytule ogłoszenia, oraz lokalizacji), po to, by zwiększyć swoją pozycję (tzw.ranking) w wyszukiwarkach. Jest to bardzo denerwujące dla naszych użytkowników znajdujących nieodpowiednie anonse w swoich wynikach wyszukiwania, powoduje trudności w czytaniu ogłoszeń i stwarza podłoże pod nierówne pole walki. [/LIST] Gumtree zastrzega sobie prawo do usuwania, po uprzednim ostrzeżeniu lub bez ostrzeżenia, wszelkich ogłoszeń mijających się z interesami społeczności Gumtree lub bezwartościowych z jej punktu widzenia. Istnieje wiele powodów dla których Twoje ogłoszenie mogło być uznane za naruszające nasze Zasady Zamieszczania i usunięte ze strony: [B]ja akurat nie wide zadnego zlamania, moze chodzi o tego Lwa, moze zmien na 'lwiatkowaty' i wtedy sie nikt nie przyczepi. a jak bedzie nadal problem, to proponuje kontakt z nimi, podali link. warto sie dowiedziec o co biega... [/B] Quote
krakowianka.fr Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='Ikusia']Pojechali po 10. Jest 12,26 i żadnej wiadomości. Gabinet do 12 otwarty. Już na poważnie się martwię, aż mam muchy w brzuchu! Ale ma zadzwonić na 100%. Kejsi przyszła po nocy do domu, zmęczona, nie przyzwyczajona. zaczęła robić śniadanko i...znowu dostała telefon z KTOZu. Pojechała i nie zjadła nawet. Wykończy mi się ta dziewczyna![/QUOTE] spokojnie, moze jest do tego powod, poczekajmy cierpliwie az dadza znac, trzymamy kciuki, ze bedzie dobrze. Quote
barb Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='Javena']Barb, moim zdaniem usuneli Ci ogłoszenie z tego powodu ,że napisałas [B]Na nowy dom czeka również siostra Kowu - Erinka (ostatnie zdjęcie). Jej ogłoszenia również można znaleźć w sieci pod tytułem : "Erinka - długowłosa kocia piękność szuka swojego własnego kąta."[/B] Wzieli to za to samo ogłoszenie. Ja tez miałam taki przypadek . Napisałam do nich i po przeczytaniu ,przeprosili.[/QUOTE] [quote name='krakowianka.fr']Zmiany nt hodowcow: [B]ja akurat nie wide zadnego zlamania, moze chodzi o tego Lwa, moze zmien na 'lwiatkowaty' i wtedy sie nikt nie przyczepi. a jak bedzie nadal problem, to proponuje kontakt z nimi, podali link. warto sie dowiedziec o co biega... [/B][/QUOTE] Może przyczyna jest taka jak napisała Javena. Pewnie musze tam napisać Quote
Ikusia Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='krakowianka.fr']spokojnie, moze jest do tego powod, poczekajmy cierpliwie az dadza znac, trzymamy kciuki, ze bedzie dobrze.[/QUOTE] To są te złe strony tego co robimy. Każdy sygnał, że coś się dzieje, ja odbieram tak, jakby działo się coś z moim zwierzakiem. Wszystko już wiem, choć kiedy dzwoniłam, sms-owałam i nie było kontaktu, spodziewałam się najgorszego. Pani bardzo długo była w gabinecie. Gorączka 40,7 stopni, rzeczywiście wygląda na przegrzaną, ale zobaczymy co przyniesie jutro, bowiem wet zaniepokoił jej ciężki oddech. Może coś się wykluwa? Ale przy przegrzaniu to też normalne. W każdym razie dostała kroplówkę i inne zastrzyki (pani nie wie jakie), gorączka spadała, dziewczynka zaczęła się "w miarę normalnie" zachowywać, zrobiła siku...i pojechała do domu. Zobaczymy co przyniesie noc, a jutro kolejna wizyta u wet. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jestem w kontakcie. Moje koty (na dt + ds) zdrowe, choć upał bardzo je męczy. Sunia wychodzi na siku i po 2-3 min wraca do domu:p. Dziękuję Wam, że jesteście ze mną. Dziękuję Iwoniam, że mnie stąd nie wyrzuca "na zbity pysk". Jeszcze:diabloti:!!! Krakowianko, siedzisz czy leżysz przy pisaniu:evil_lol:? Quote
Malgoska Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='Ikusia']To są te złe strony tego co robimy. Każdy sygnał, że coś się dzieje, ja odbieram tak, jakby działo się coś z moim zwierzakiem. Wszystko już wiem, choć kiedy dzwoniłam, sms-owałam i nie było kontaktu, spodziewałam się najgorszego. Pani bardzo długo była w gabinecie. Gorączka 40,7 stopni, rzeczywiście wygląda na przegrzaną, ale zobaczymy co przyniesie jutro, bowiem wet zaniepokoił jej ciężki oddech. Może coś się wykluwa? Ale przy przegrzaniu to też normalne. W każdym razie dostała kroplówkę i inne zastrzyki (pani nie wie jakie), gorączka spadała, dziewczynka zaczęła się "w miarę normalnie" zachowywać, zrobiła siku...i pojechała do domu. Zobaczymy co przyniesie noc, a jutro kolejna wizyta u wet. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jestem w kontakcie. Moje koty (na dt + ds) zdrowe, choć upał bardzo je męczy. Sunia wychodzi na siku i po 2-3 min wraca do domu:p. Dziękuję Wam, że jesteście ze mną. Dziękuję Iwoniam, że mnie stąd nie wyrzuca "na zbity pysk". Jeszcze:diabloti:!!! Krakowianko, siedzisz czy leżysz przy pisaniu:evil_lol:?[/QUOTE] To dobrze, że lepiej, oby tak było do końca, głaski dla kociaków. Quote
masza44 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Dopadła mnie klęska urodzaju jabłek ( świetnie sie rozpuszczają, wspaniałe na przetwory, szarlotkę jak i do jedzenia na surowo, lekko kwaskowate, soczyste) i jeżyn. Robię przetwory na bazarki ale z pracą na etat, remontem, ogarnięciem domu i opieką nad 3 psami nie bardzo wyrabiam czasowo. Szkoda byłoby, żeby się zmarnowało. Gdyby któryś z dogomaniaków z Krakowa lub Wieliczki chciał się skusić na owoce, to jabłka po 3 zł kg, jeżyny 6 zł kg a zyski na BDT Iwoniam. Codziennie jestem w Krakowie od 8.30 do 16.30 koło Nowego Kleparza- można się umówić na odbiór osobisty. Jakby ktoś chciał więcej niż powiedzmy 5 kg to zapraszam do mnie do ogrodu- chętnie pomogę w zrywaniu a moje psiaki poprzeszkadzają:) Kontakt na pw. Quote
barb Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) Ale świetny pomysł. :lol: Czemu mam tak daleko do Krakowa...:placz: A z tego co pamiętam to jeżyny uwielbia sama Iwoniam ;) Edited July 29, 2012 by barb Quote
krakowianka.fr Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='Ikusia']To są te złe strony tego co robimy. Każdy sygnał, że coś się dzieje, ja odbieram tak, jakby działo się coś z moim zwierzakiem. Wszystko już wiem, choć kiedy dzwoniłam, sms-owałam i nie było kontaktu, spodziewałam się najgorszego. Pani bardzo długo była w gabinecie. Gorączka 40,7 stopni, rzeczywiście wygląda na przegrzaną, ale zobaczymy co przyniesie jutro, bowiem wet zaniepokoił jej ciężki oddech. Może coś się wykluwa? Ale przy przegrzaniu to też normalne. W każdym razie dostała kroplówkę i inne zastrzyki (pani nie wie jakie), gorączka spadała, dziewczynka zaczęła się "w miarę normalnie" zachowywać, zrobiła siku...i pojechała do domu. Zobaczymy co przyniesie noc, a jutro kolejna wizyta u wet. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jestem w kontakcie. Moje koty (na dt + ds) zdrowe, choć upał bardzo je męczy. Sunia wychodzi na siku i po 2-3 min wraca do domu:p. Dziękuję Wam, że jesteście ze mną. Dziękuję Iwoniam, że mnie stąd nie wyrzuca "na zbity pysk". Jeszcze:diabloti:!!! [/QUOTE] nie wyrzuci cie :)twoje to juz teraz nasze dogomaniackie koty i mimo ze nie z Olkusza to tu swoje miejsce tez maja. apropos, wkleisz link do twoich kotow? wiem ze byl kilka stron wczesniej, ale nie moge odnalezc [quote name='Ikusia'] Krakowianko, siedzisz czy leżysz przy pisaniu:evil_lol:? [/QUOTE] hm, roznie, ale w wiekszosci siedze, choc czasem na lozku jak laze, to powoli bo mnie wszystko boli... dzis przeczytalam okropne (ale prawdziwe) fakty nt indukcji (Sztuczne wywołanie porodu) przypadki jakies sie zdarzaja, elemety o ktorych nikt nie wspomina, a polozne i lekarze powinni (pomijaja, bo tak latwiej...), i wiele innych. wszystko ze zrodel medycznych. nie spieszy nam sie, jak sie chlopak spozni o tydzien, to sie nic nie stanie nie bede sie w kazdym badz razie poddawac niepotrzebnym badaniom i nigdzie sie spieszyc jak chopakowi dobrze tam gdzie siedzi (lezy?) to niech sobie poki co tam zostanie wiezi nasze sa dosyc romantyczne lol ;) [quote name='masza44']Dopadła mnie klęska urodzaju jabłek ( świetnie sie rozpuszczają, wspaniałe na przetwory, szarlotkę jak i do jedzenia na surowo, lekko kwaskowate, soczyste) i jeżyn. Robię przetwory na bazarki ale z pracą na etat, remontem, ogarnięciem domu i opieką nad 3 psami nie bardzo wyrabiam czasowo. Szkoda byłoby, żeby się zmarnowało. Gdyby któryś z dogomaniaków z Krakowa lub Wieliczki chciał się skusić na owoce, to jabłka po 3 zł kg, jeżyny 6 zł kg a zyski na BDT Iwoniam. Codziennie jestem w Krakowie od 8.30 do 16.30 koło Nowego Kleparza- można się umówić na odbiór osobisty. Jakby ktoś chciał więcej niż powiedzmy 5 kg to zapraszam do mnie do ogrodu- chętnie pomogę w zrywaniu a moje psiaki poprzeszkadzają:) Kontakt na pw.[/QUOTE] wspanialy pomysl. moze byc tak zrobic bazarek i rozglosic wszedzie ???? co wy na to? bedzie cos oryginalnego tylko musimy wiedziec ile jablek i jezyn masz ? Quote
barb Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='krakowianka.fr']nie wyrzuci cie :)twoje to juz teraz nasze dogomaniackie koty i mimo ze nie z Olkusza to tu swoje miejsce tez maja. apropos, wkleisz link do twoich kotow? wiem ze byl kilka stron wczesniej, ale nie moge odnalezc [/QUOTE] link do wątku :lol: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/186313-Topiące-się-maleństwa-uratowane-w-ostatniej-chwili-Mają-już-swoje-miejsce-na-Ziemi[/URL] i linki do juz zrobionych ogłoszeń kociaków :lol: [B]Erinka [/B] [URL]http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/52214/erinka_-_dlugowlosa_kocia_pieknosc_szuka_swojego_wlasnego_kata_[/URL] [URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/erinka-dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-21066347.html[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/117143/Erinka---dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata/[/URL] [URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Erinka---dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata-id45886.html[/URL] [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Erinka-dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata-W0QQAdIdZ400164404[/URL] [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/koty/Erinka,69340[/URL] [B]Kowu[/B] [URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/kowu-maly-lew-szuka-swego-domu-do-konca-21066847.html[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/117148/Kowu---maly-lew----szuka-domu-na-cale-zycie/[/URL] [URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Kowu---maly-lew-szuka-swojego-domu-na-cale-zycie-id45887.html[/URL] [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/koty/Kowu,69342[/URL] [URL]http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/52215/kowu_-_maly_lew_-_szuka_swego_domu_do_konca_zycia_[/URL] Na miau czekają na akceptację. Edited July 29, 2012 by barb Quote
masza44 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Bazarek nie bardzo, nie chce masówki robić, ale powstawiam na inne watki krakowskie. Rozliczenie podam tutaj jeśli się ktoś skusi. A wszystko jest do wyczerpania zapasów, co trudno określić bo to zależy od słońca, opadów, wiatru itp... jabłka będą jeszcze przez kilka dni, jeżyny się dopiero zaczynają, myślę, że dziennie będzie ze 3- 4 litry. Tak, że czekam na chętnych:) Quote
krakowianka.fr Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='masza44']Bazarek nie bardzo, nie chce masówki robić, ale powstawiam na inne watki krakowskie. Rozliczenie podam tutaj jeśli się ktoś skusi. A wszystko jest do wyczerpania zapasów, co trudno określić bo to zależy od słońca, opadów, wiatru itp... jabłka będą jeszcze przez kilka dni, jeżyny się dopiero zaczynają, myślę, że dziennie będzie ze 3- 4 litry. Tak, że czekam na chętnych:)[/QUOTE] ok, to ja sobie wpisze info do profilu bo widze ze coraz wiecej osob go odwiedza.... Quote
Justyna Lipicka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 szkoda, że nie mieszkam w krk...mmm...jeżyny:) Quote
Ikusia Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='barb']link do wątku :lol: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/186313-Topi%C4%85ce-si%C4%99-male%C5%84stwa-uratowane-w-ostatniej-chwili-Maj%C4%85-ju%C5%BC-swoje-miejsce-na-Ziemi"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/186313-Topiące-się-maleństwa-uratowane-w-ostatniej-chwili-Mają-już-swoje-miejsce-na-Ziemi[/URL] i linki do juz zrobionych ogłoszeń kociaków :lol: [B]Erinka [/B] [URL]http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/52214/erinka_-_dlugowlosa_kocia_pieknosc_szuka_swojego_wlasnego_kata_[/URL] [URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/erinka-dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-21066347.html[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/117143/Erinka---dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata/[/URL] [URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Erinka---dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata-id45886.html[/URL] [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Erinka-dlugowlosa-kocia-pieknosc-szuka-swojego-wlasnego-kata-W0QQAdIdZ400164404[/URL] [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/koty/Erinka,69340[/URL] [B]Kowu[/B] [URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/kowu-maly-lew-szuka-swego-domu-do-konca-21066847.html[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/117148/Kowu---maly-lew----szuka-domu-na-cale-zycie/[/URL] [URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Kowu---maly-lew-szuka-swojego-domu-na-cale-zycie-id45887.html[/URL] [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/koty/Kowu,69342[/URL] [URL]http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/52215/kowu_-_maly_lew_-_szuka_swego_domu_do_konca_zycia_[/URL] Na miau czekają na akceptację.[/QUOTE] Przepraszam Was, ale padam na pysk już i tylko krótko o dwóch sprawach napiszę. 1) Link, który podałaś, to stary wątek (pierwszy i jedyny, który zakładałyśmy!) naszych kocurków, czyli Topika i Rumcajsa, kotów które zostały u nas na DS. Wątek już nie żyje dłłłłuuuugo. Reszta zwierzów u mnie dostawała pełny pakiet opieki i leczenia tylko ode mnie i Kejsi. 2) Przed 30 minutami wróciłam od weta z gabinetu, do którego skierowałam rano Panią z Peri/Tulusią. Zostawiłam tam (w domu prywatnym) kociczkę na noc, jutrzejszy dzień na pewno i ogólnie na tyle, ile trzeba będzie. Trzy dni są decydujące. Jest źle:shake:, ale jest nadzieja, przynajmniej ja ją mam , obserwując Tulusię przez jakiś czas. I Pani też. Potwierdziły się moje przypuszczenia, mała jest przegrzana. Jutro wieczorem napiszę więcej. A teraz trochę mi nerwy odpuściły i trzęsę się jak galaretka, zimno mi :crazyeye: (jestem nienormalna, prawda?)! Najbliższe dwa dni to dla mnie najgorszy czas w pracy, muszę się położyć, bo jutro nie dam rady. O ile zasnę:p. Błagam Was o kciuki. Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [quote name='Ikusia']To są te złe strony tego co robimy. Każdy sygnał, że coś się dzieje, ja odbieram tak, jakby działo się coś z moim zwierzakiem. Wszystko już wiem, choć kiedy dzwoniłam, sms-owałam i nie było kontaktu, spodziewałam się najgorszego. Pani bardzo długo była w gabinecie. Gorączka 40,7 stopni, rzeczywiście wygląda na przegrzaną, ale zobaczymy co przyniesie jutro, bowiem wet zaniepokoił jej ciężki oddech. Może coś się wykluwa? Ale przy przegrzaniu to też normalne. W każdym razie dostała kroplówkę i inne zastrzyki (pani nie wie jakie), gorączka spadała, dziewczynka zaczęła się "w miarę normalnie" zachowywać, zrobiła siku...i pojechała do domu. Zobaczymy co przyniesie noc, a jutro kolejna wizyta u wet. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jestem w kontakcie. Moje koty (na dt + ds) zdrowe, choć upał bardzo je męczy. Sunia wychodzi na siku i po 2-3 min wraca do domu:p. Dziękuję Wam, że jesteście ze mną. Dziękuję Iwoniam, że mnie stąd nie wyrzuca "na zbity pysk". Jeszcze:diabloti:!!! Krakowianko, siedzisz czy leżysz przy pisaniu:evil_lol:?[/QUOTE] Ikusia - pisz wszystko. Jak byście potrzebowały pomocy dawajcie znać. [quote name='masza44']Dopadła mnie klęska urodzaju jabłek ( świetnie sie rozpuszczają, wspaniałe na przetwory, szarlotkę jak i do jedzenia na surowo, lekko kwaskowate, soczyste) i jeżyn. Robię przetwory na bazarki ale z pracą na etat, remontem, ogarnięciem domu i opieką nad 3 psami nie bardzo wyrabiam czasowo. Szkoda byłoby, żeby się zmarnowało. Gdyby któryś z dogomaniaków z Krakowa lub Wieliczki chciał się skusić na owoce, to jabłka po 3 zł kg, jeżyny 6 zł kg a zyski na BDT Iwoniam. Codziennie jestem w Krakowie od 8.30 do 16.30 koło Nowego Kleparza- można się umówić na odbiór osobisty. Jakby ktoś chciał więcej niż powiedzmy 5 kg to zapraszam do mnie do ogrodu- chętnie pomogę w zrywaniu a moje psiaki poprzeszkadzają:) Kontakt na pw.[/QUOTE] uwielbiam jeżyny, jabłuszka i inne może uda się coś wymyślić :) Dziękuję Ci za chęć pomocy Mam nadzieję, ze uda się jakoś to wymyślić i Ty nie stracisz zbiorów, a moje, lub nie tylko"moje" maluchy skorzystają. Dziękuję Ci ślicznie :) [quote name='barb']Ale świetny pomysł. :lol: Czemu mam tak daleko do Krakowa...:placz: A z tego co pamiętam to jeżyny uwielbia sama Iwoniam ;)[/QUOTE] tak jest :) [quote name='krakowianka.fr']nie wyrzuci cie :)twoje to juz teraz nasze dogomaniackie koty i mimo ze nie z Olkusza to tu swoje miejsce tez maja. apropos, wkleisz link do twoich kotow? wiem ze byl kilka stron wczesniej, ale nie moge odnalezc [...] dzis przeczytalam okropne (ale prawdziwe) fakty nt indukcji (Sztuczne wywołanie porodu) przypadki jakies sie zdarzaja, elemety o ktorych nikt nie wspomina, a polozne i lekarze powinni (pomijaja, bo tak latwiej...), i wiele innych. wszystko ze zrodel medycznych. nie spieszy nam sie, jak sie chlopak spozni o tydzien, to sie nic nie stanie nie bede sie w kazdym badz razie poddawac niepotrzebnym badaniom i nigdzie sie spieszyc jak chopakowi dobrze tam gdzie siedzi (lezy?) to niech sobie poki co tam zostanie wiezi nasze sa dosyc romantyczne lol ;) [/QUOTE] nic się nie martw, będzie dobrze :) [quote name='masza44']Bazarek nie bardzo, nie chce masówki robić, ale powstawiam na inne watki krakowskie. Rozliczenie podam tutaj jeśli się ktoś skusi. A wszystko jest do wyczerpania zapasów, co trudno określić bo to zależy od słońca, opadów, wiatru itp... jabłka będą jeszcze przez kilka dni, jeżyny się dopiero zaczynają, myślę, że dziennie będzie ze 3- 4 litry. Tak, że czekam na chętnych:)[/QUOTE] Dziekuję Ci raz jeszcze :) [quote name='Justyna Lipicka']szkoda, że nie mieszkam w krk...mmm...jeżyny:)[/QUOTE] ;-) [quote name='Ikusia']Przepraszam Was, ale padam na pysk już i tylko krótko o dwóch sprawach napiszę. 1) Link, który podałaś, to stary wątek (pierwszy i jedyny, który zakładałyśmy!) naszych kocurków, czyli Topika i Rumcajsa, kotów które zostały u nas na DS. Wątek już nie żyje dłłłłuuuugo. Reszta zwierzów u mnie dostawała pełny pakiet opieki i leczenia tylko ode mnie i Kejsi. 2) Przed 30 minutami wróciłam od weta z gabinetu, do którego skierowałam rano Panią z Peri/Tulusią. Zostawiłam tam (w domu prywatnym) kociczkę na noc, jutrzejszy dzień na pewno i ogólnie na tyle, ile trzeba będzie. Trzy dni są decydujące. Jest źle:shake:, ale jest nadzieja, przynajmniej ja ją mam , obserwując Tulusię przez jakiś czas. I Pani też. Potwierdziły się moje przypuszczenia, mała jest przegrzana. Jutro wieczorem napiszę więcej. A teraz trochę mi nerwy odpuściły i trzęsę się jak galaretka, zimno mi :crazyeye: (jestem nienormalna, prawda?)! Najbliższe dwa dni to dla mnie najgorszy czas w pracy, muszę się położyć, bo jutro nie dam rady. O ile zasnę:p. Błagam Was o kciuki.[/QUOTE] Trzymam kciuki Ikusiu, będzie dobrze. Musi być dobrze.. Quote
barb Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='Ikusia']Najbliższe dwa dni to dla mnie najgorszy czas w pracy, muszę się położyć, bo jutro nie dam rady. O ile zasnę:p. Błagam Was o kciuki.[/QUOTE] [quote name='iwoniam'] Trzymam kciuki Ikusiu, będzie dobrze. Musi być dobrze..[/QUOTE] :glaszcze::calus: Quote
Nutusia Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 O matko, nie nadążam za Wami! Przede wszystkim kciuki z Ikusiowe kocie maleństwo i za Krakowiankę, żeby się "rozwiązała" naturalnie i bez problemów. Malgoska - jakie masz cudeńko - wręcz zazdraszczam!!!! ;) Jabłkowo-jeżynowy mus do ciasta - marzenie! Na Kleparz nie dotrę, bo ciut daleko mam, więc się tylko opluję, tak mi ślinka cieknie :) Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Odświeżyłam i zmieniłam zdjęcia wszystkim olkuszakom i wszystkim innym pieskom, które mam u siebie na tablicy i w ogłosznenia.pl wieczorem dokończę dzieła z pozostałymi stronami, które mogę edytować, ale piesków jest ponad 20 więc tak szybko to nie idzie. Nio. kilka tych stronek jest, a i wiecie co odkryłam? Loxi i Gaja są na tablicy, ale....... te ogłoszenia nie są ani na moim koncie(iwoniam), ani na missieek tylko na osoby o nazwie "angelika" i to na pewno nie jest ani missia ani missieek Czy ktoś może je usunąć?? Plizzzzz Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Cos, co cieszy najbardziej... Szanowna Pani Iwono, Przesyłam garść informacji o Sznufi. :) Sznufelka ma się wyśmienicie. Jest bardzo grzeczna i ładnie uczy się pierwszych komend. Na podwórku poznała już kilku psich sąsiadów, z którymi bawi się na spacerach. Problemów nie sprawia nawet zostawanie w domu, gdy musimy wyjść do pracy. Wystarczy tylko zaopatrzyć Sznufi w wędzone ucho wołowe i porcję świeżej prasy, którą bardzo skrupulatnie "czyta" od deski do deski, rzekłabym wprost pożera informacje. ;) Ostatnio po kilkudniowym oswajaniu z kabiną prysznicową, którą wcześniej obficie wypełniałyśmy kaszanką i kiełbasą, pozwoliła się umyć. Gorzej było z wycieraniem, ale dzięki temu sprowokowała nas do umycia na mokro podłogi w łazience i kuchni. Poza tym Sznufi podróżuje grzecznie krakowskimi tramwajami. Chyba nawet trochę je polubiła, bo gdy stoimy na przystanku wpycha się do pierwszego, który nadjedzie nie zwracając nawet uwagi na numer. ;) Na spacerach od czasu do czasu przynosi nam prezenty. Raz jaszczurkę, raz myszkę, a ostatnio kiszonego ogórka. ;) Dobrze dogaduje się też z naszą chomiczką, zagląda do klatki i podjada sianko. Zdobyła już serce mojej mamy, która teraz każdą rozmowę telefoniczną zaczyna od słów "A jak ma się Sznufi?" :) W załączniku przesyłamy "kilka" zdjęć Sznufelki. Pozdrawiamy serdecznie całą rodzinkę i psiaki, :) Ania, Edyta, Sznufi i chomiczka - Frania [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677029874/][img]http://farm9.staticflickr.com/8289/7677029874_a964e8d405_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677029874/]080720123022[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677031684/][img]http://farm9.staticflickr.com/8145/7677031684_6dcedd183e_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677031684/]Sznufi2[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677030882/][img]http://farm9.staticflickr.com/8157/7677030882_be2ae124d9_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677030882/]Sznufi7[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677032166/][img]http://farm9.staticflickr.com/8161/7677032166_1da4facf71_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677032166/]Sznufi10[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [HR][/HR][url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677056870/][img]http://farm9.staticflickr.com/8003/7677056870_77f4503c07_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677056870/]Sznufi3[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [B][SIZE=7]: --- ))))[/SIZE][/B] Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [URL]http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677189546/[/URL] zobaczcie ;) Quote
Malgoska Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='iwoniam']Odświeżyłam i zmieniłam zdjęcia wszystkim olkuszakom i wszystkim innym pieskom, które mam u siebie na tablicy i w ogłosznenia.pl wieczorem dokończę dzieła z pozostałymi stronami, które mogę edytować, ale piesków jest ponad 20 więc tak szybko to nie idzie. Nio. kilka tych stronek jest, a i wiecie co odkryłam? Loxi i Gaja są na tablicy, ale....... te ogłoszenia nie są ani na moim koncie(iwoniam), ani na missieek tylko na osoby o nazwie "angelika" i to na pewno nie jest ani missia ani missieek Czy ktoś może je usunąć?? Plizzzzz[/QUOTE] A ta Angelika od której brałam Szelkę to nie ona? [quote name='iwoniam'][URL]http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677189546/[/URL] zobaczcie ;)[/QUOTE] cudne :) Quote
majowa Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ikusiu czy mogłabyś mi napisać jaki charakterek ma Erinka może byc na pw to takie bardzo niezobowiązujące zapytanie, ale wole łapac każda szansę :) Quote
krakowianka.fr Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) [quote name='iwoniam'][URL]http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677189546/[/URL] zobaczcie ;)[/QUOTE] ojej :) ale udalo sie! [quote name='iwoniam'][HR][/HR] [URL="http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7677056870/"]Sznufi3[/URL] by [URL="http://www.flickr.com/people/iwoniad/"]IwoniaD[/URL], on Flickr [B][SIZE=7]: --- ))))[/SIZE][/B][/QUOTE] super te zdj Sznufiastej, cudne wiadomosci!!! Edited July 30, 2012 by krakowianka.fr Quote
elaja Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Dom w Krakowie , może macie odpowiedniego kandydata [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230069-domek-dla-pieska-suczki-rok-p%C3%B3%C5%82tora-Krak%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230069-domek-dla-pieska-suczki-rok-p%C3%B3%C5%82tora-Krak%C3%B3w[/URL] Quote
Recommended Posts