Javena Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 "Odpowiedź na Twoje ogłoszenie Gumtree (od [email][email protected][/email])" <[email protected]> pisze: [INDENT] Witaj! Poniżej znajduje się odpowiedź na Twoje ogłoszenie "[URL="http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Malenka-Adelcia-CZY-KTOS-ODMIENI-JEJ-LOS-W0QQAdIdZ386100032"]Maleńka Adelcia ,CZY KTOS ODMIENI JEJ LOS?[/URL]" na Gumtree: [TABLE] [TR] [TD] [TABLE] [TR] [TD="width: 100%, bgcolor: #eeeeee, align: left"][B]Od:[/B] [email][email protected][/email][/TD] [/TR] [TR] [TD] Witam! Jeżeli adoptowałabym Adelkę, to czy jest szansa na dowóz do Krakowa albo chociaż gdzieś w okolicy? Sama niestety nie posiadam samochodu.. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/INDENT][B]Takie pytanie otrzymałam na Gumtree. [/B] Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='Maciek6778']Właśnie.. Czy jest ktoś kto może wziąć na tymczas do siebie któregoś z psiaków Iwoniam..? Kora, Sarenka, Sznufi. Jest ktoś kto mógłby pomóc? Seja i Eryś mają póki co zapewnioną opiekę.[/QUOTE] Zaraz będę odpsywać do Pani, ktora odezwala sie na ogłoszenie Tuni. Będę proponować inną sunię skoro Tunia już niektualna, zgodnie z wytycznymi Iwonki, najpierw Sznufi. :lol: Quote
ClaudiaAnna Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='krakowianka.fr'] ClaudiaAnna- bedziesz mogla moze jakiemus innemu zrobic ogloszenia?[/QUOTE] pewnie że mogę tylko nie wiem który psiak ma ich najmniej albo wcale... bo nie chce nic zdublowac i narobic zamieszania... Jak cos powiedzcie któremu psiakowi robic ogloszenia, gdzie jest tekst i zdjecia. ewentualnie mozna wyslac opis, zdjecia i kontakt na mojego maila [email][email protected][/email] Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) [quote name='barb']Zaraz będę odpsywać do Pani, ktora odezwala sie na ogłoszenie Tuni. Będę proponować inną sunię skoro Tunia już niektualna, zgodnie z wytycznymi Iwonki, najpierw Sznufi. :lol:[/QUOTE] Odpisane.:lol: Trzymam kciuki żeby Sznufi sie spodobała. :kciuki: A naprawdę jest piękna :lol: [IMG]http://srvimg17.tablica.pl/images_tablicapl/43592469_5_644x461_sznufimloda-sunia-o-oszalamiajacym-spojrzeniem-szuka-domu-malopolskie.jpg?rev=1[/IMG] [IMG]https://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][IMG]https://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG] Edited June 7, 2012 by barb Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) [quote name='barb']A ja bardzo nieśmialo :oops: zaproszę na ostatni dzień bazarku torebeczkowego dla Bąbla. Link w moim podpisie. Bazarek wystawia Ciocia Ewa Gonzales - jeden fant - tylko 1 zł. Może ktoś się jeszcze skusi ? Albo chociaż obejrzy torebusie (i podkladkę) i hopnie bazar ?[/QUOTE] Jeszcze raz serdecznie dziekuję krakowianko.fr :Rose: Edited June 7, 2012 by barb Quote
Ikusia Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Majowa - dzięki za propozycję pożyczki. Na szczęście dla nas (niekoniecznie dla królika) sprawa już nieaktualna. Małgosiu - ceny od Izuli i Hell Angel i Małgosi spoza dogo ustal sama. Masz w 100% wolną rękę, doświadczenie, pooglądasz dokładnie i najlepiej wycenisz. Izula nie miała żadnych "wymagań" a ja nie przeglądałam fantów, tylko je przepakowałam do worków, muszę oddać torbę, w której przyjechały. Widziałam tylko, że trzeba niektóre fanty "przygotować", o czym pisałam już na wątku do Wojtuś. Jadę dzisiaj do Małgosi spoza dogo i mam nadzieję, że coś przywiozę na bazar, tzn mam na myśli firanki. Może tym razem dla piesków Iwoniam?, zobaczymy co będzie najpilniejsze. Barb - po wczorajszej rozmowie z Iwoniam stwierdzam, że [B]Sznufi [/B]to w tym momencie [B]PRIORYTET! NA CITO POTRZEBNY DT/DS[/B] choćby na 2 tygodnie. Ja sama, po wczorajszej "awanturze" o królika (nazywa się Pan Bobek) z TZ raczej niewiele mogę pomóc, ale jeszcze niczego nie przesądzam. Wymiennie z Kejsi póki co możemy zaoferować przynajmniej jeden długi spacer dziennie dla Sznufi lub innych psiaków Iwoniam, lub w razie potrzeby dłuższą, doraźną opiekę nad zwierzyńcem, ale to nie rozwiązuje problemu i doskonale o tym wiem. Jeszcze szukam miejscówki, ale jest czas urlopów, letnich wypadów, grillowania, prac magisterskich itp i znalezienie nawet tymczasu graniczy z cudem. Zresztą nigdy nie jest łatwo. Sznufi jeszcze wymagająca dużo ruchu, na co nie każdego stać (dobry film umknie w tv!) i nie każdy ma czas. Żyjemy tak "szybko"...Szukam dalej. Mocno to przeżywam i wyobrażam sobie jak martwią się Maciek6778 i Iwoniam. Każda z Was, która jest mamą, rozumie jeszcze to, że Iwoniam absolutnie nie powinna się teraz denerwować, bowiem odbije się to na Natalce - zaczną się kolki, nieprzespane noce, brak pokarmu...Ech! Krakowianko, w wolnej chwili jeszcze raz poproszę o plakaty w sprawie wolontariuszy na pw, porozwieszam gdzie się da. Chyba że ktoś z Was ma, to prześlijcie proszę. A nasza kocia rodzinka wreszcie jutro się odrobacza razem z domowymi kotami i psem - całe 9 sztuk. Mają się dobrze, chociaż chętnie pozwiedzałyby cały dom. To jednak zbyt duże zagrożenie dla ich zdrowia, dlatego skazane są na jeden pokój. Bardzo się nudzą, zwłaszcza Karmi - kocia mama. Jutro po wet jedziemy na "wycieczkę" do mojej mamy. Może trochę się zmęczą. Quote
malawaszka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 nie przekopię się przez wątek - czy możecie mi wysłać na maila [email][email protected][/email] zdjęcia i tekst dla Sznufi? Wrzucę ją na sznaucerową stronę i fb Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) [quote name='malawaszka']nie przekopię się przez wątek - czy możecie mi wysłać na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] zdjęcia i tekst dla Sznufi? Wrzucę ją na sznaucerową stronę i fb[/QUOTE] malawaszko, juz wysyłam. edit wysłane Edited June 7, 2012 by barb Quote
Ikusia Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą. [B]PILNE[/B] Maćku, Krakowianko, ktokolwiek coś wie czy któreś z Was może na pw moje / kejsi przysłać zdjęcia i opis na temat labki o której wczoraj rozmawiałam przez telefon z Iwoniam? Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem. Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='Ikusia']Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą. [B]PILNE[/B] Maćku, Krakowianko, ktokolwiek coś wie czy któreś z Was może na pw moje / kejsi przysłać zdjęcia i opis na temat labki o której wczoraj rozmawiałam przez telefon z Iwoniam? Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem.[/QUOTE] W razie nadmiaru chętnych domów na labki: piękna czarna suka w typie labradora jest w Przytulisku w Boguchwale. Wymaga jednak bardzo doświadczonego opiekuna i spokojnego domu, najlepiej bez dzieci. Quote
Lu_Gosiak Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 szczesliwy labek w swoim domku:):) [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3042.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3047.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3050.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3058.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3056.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3062.jpg[/IMG] Quote
Maciek6778 Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny. Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) Maciek, Pani Edyta ktora chciała Tunie jest zainteresowana Sznufi. Krakowianka też otrzymala jej mail w tej sprawie. Poza tym o Sznufi napisałam tez na wątku zoo. Edited June 7, 2012 by barb Quote
Ziutka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Missieek czy kontaktowała się z Tobą lub mamą Kasia od dobków ? Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) nowe ogłoszenia Lali [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/mikrosunia-szuka-domu-20958257.html[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/109004/Mikrosunia-szuka-domu/[/URL] Edited June 7, 2012 by barb Quote
Ikusia Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='Maciek6778']Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.[/QUOTE] Dziękuję! Dokładnie o to chodziło! Romi już pewnie chrapie, ale rano do niego zadzwonię. Barb będziesz w zapasie, choć tak czy owak niczego nie mogę obiecać. A jeśli domek dla Sznufi się trafił, to chyba głową sufit uszkodzę, tak będę skakała:sweetCyb:. Trzymam kciuki jak nigdy!!!!!!!!!!!!:happy1::happy1::happy1::thumbs::thumbs::thumbs: Lu Gosiak - gratuluję domu labka! Wygląda to świetnie. I jeszcze jedno na koniec - pomiary proszę robić, portfele szykować. Przyjechały firany:cool2: Zanim bazarek powstanie, zdążycie monety i papierki uzbierać :evil_lol:. Czekam na Iwoniam... Quote
krakowianka.fr Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 odpisuje na posty z dzisiaj: [quote name='barb']Jeszcze raz serdecznie dziekuję krakowianko.fr :Rose:[/QUOTE] nie ma za co, Babelek maly jest uroczy [quote name='Ikusia'] Barb - po wczorajszej rozmowie z Iwoniam stwierdzam, że [B]Sznufi [/B]to w tym momencie [B]PRIORYTET! NA CITO POTRZEBNY DT/DS[/B] choćby na 2 tygodnie. Ja sama, po wczorajszej "awanturze" o królika (nazywa się Pan Bobek) z TZ raczej niewiele mogę pomóc, ale jeszcze niczego nie przesądzam. Wymiennie z Kejsi póki co możemy zaoferować przynajmniej jeden długi spacer dziennie dla Sznufi lub innych psiaków Iwoniam, lub w razie potrzeby dłuższą, doraźną opiekę nad zwierzyńcem, ale to nie rozwiązuje problemu i doskonale o tym wiem. Jeszcze szukam miejscówki, ale jest czas urlopów, letnich wypadów, grillowania, prac magisterskich itp i znalezienie nawet tymczasu graniczy z cudem. Zresztą nigdy nie jest łatwo. Sznufi jeszcze wymagająca dużo ruchu, na co nie każdego stać (dobry film umknie w tv!) i nie każdy ma czas. Żyjemy tak "szybko"...Szukam dalej. Mocno to przeżywam i wyobrażam sobie jak martwią się Maciek6778 i Iwoniam. Każda z Was, która jest mamą, rozumie jeszcze to, że Iwoniam absolutnie nie powinna się teraz denerwować, bowiem odbije się to na Natalce - zaczną się kolki, nieprzespane noce, brak pokarmu...Ech! Krakowianko, w wolnej chwili jeszcze raz poproszę o plakaty w sprawie wolontariuszy na pw, porozwieszam gdzie się da. Chyba że ktoś z Was ma, to prześlijcie proszę. A nasza kocia rodzinka wreszcie jutro się odrobacza razem z domowymi kotami i psem - całe 9 sztuk. Mają się dobrze, chociaż chętnie pozwiedzałyby cały dom. To jednak zbyt duże zagrożenie dla ich zdrowia, dlatego skazane są na jeden pokój. Bardzo się nudzą, zwłaszcza Karmi - kocia mama. Jutro po wet jedziemy na "wycieczkę" do mojej mamy. Może trochę się zmęczą.[/QUOTE] Zgadzam sie, nawet jesli ktos moglby wziac psiaki na pare godzin, aby oni odpoczeli, to juz byloby cos... A psiakom dluzszy spacer tez by dobrze zrobil, szczegolnie Sznufi Plakat - juz Ci wysylam, no problem No i powodzenia z kiciami, pewnie Ci sie wszedzie pod nogami rozlaza... ;) [quote name='malawaszka']nie przekopię się przez wątek - czy możecie mi wysłać na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] zdjęcia i tekst dla Sznufi? Wrzucę ją na sznaucerową stronę i fb[/QUOTE] [quote name='barb']Maciek, Pani Edyta ktora chciała Tunie jest zainteresowana Sznufi. Krakowianka też otrzymala jej mail w tej sprawie. Poza tym o Sznufi napisałam tez na wątku zoo.[/QUOTE] Mamy osobe, ktora jest zaintersowana Sznufi (jak pisala Barb) Jesli dobrze pojdzie to po 18/06 mala mialaby domek (wczesniej Pani jej wziac nie moze na stale) Teraz 'tylko' wizyta p/a i miejsmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... [quote name='Ikusia']Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą. [B]PILNE[/B] Maćku, Krakowianko, ktokolwiek coś wie czy któreś z Was może na pw moje / kejsi przysłać zdjęcia i opis na temat labki o której wczoraj rozmawiałam przez telefon z Iwoniam? Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem.[/QUOTE] [quote name='Maciek6778']Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.[/QUOTE] Ja nie w temacie, ale Maciek juz odpowiedzial na watku. [quote name='Lu_Gosiak']szczesliwy labek w swoim domku:):) [/QUOTE] szczesliwy psiak!!!! super!!!!!!!!!!!!!!!!!! [quote name='Malgoska']Jak czuje się Iwonka i maleństwo?[/QUOTE] Mala Natalka super, spi w dzien, je w nocy (standard u niemowlat ;) ) Iwonia super zmeczona, ale dochodzi powoli do siebie Dzis pierwsza noc w domciu, cala trojka razem (+ zoo oczywiscie...) zdalam relacje z wartku i wyginilam Iwonie do spania, bo 2-3 razy i tak bedzie wstawac, a nowi rodzice beda miec pelne rece roboty i beda zmeczeni Nadrobi na dniach Dogomanie :) Jutro bedziemy odnawiac kolejne ogloszenia, podejmowac decyzje co i jak pomoc [B]ClaudiaAnna[/B] jutro Ci przeslemy ktore psiaki oglaszac, tekst + dane kontaktowe Quote
wojtuś Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='krakowianka.fr'] Mamy osobe, ktora jest zaintersowana Sznufi (jak pisala Barb) Jesli dobrze pojdzie to po 18/06 mala mialaby domek (wczesniej Pani jej wziac nie moze na stale) Teraz 'tylko' wizyta p/a i miejsmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... Mala Natalka super, spi w dzien, je w nocy (standard u niemowlat ;) ) Iwonia super zmeczona, ale dochodzi powoli do siebie Dzis pierwsza noc w domciu, cala trojka razem (+ zoo oczywiscie...) zdalam relacje z wartku i wyginilam Iwonie do spania, bo 2-3 razy i tak bedzie wstawac, a nowi rodzice beda miec pelne rece roboty i beda zmeczeni Nadrobi na dniach Dogomanie :) Jutro bedziemy odnawiac kolejne ogloszenia, podejmowac decyzje co i jak pomoc [B]ClaudiaAnna[/B] jutro Ci przeslemy ktore psiaki oglaszac, tekst + dane kontaktowe[/QUOTE] Barb, Krakowianko - cudnie z tym domkiem dla Sznufi :) Iwonia, Maciek, Natalka, zoo - dzieki za wiadomości, ale proszę Krakowianko miej nadal kontrolę, by odpoczęli ;) Małgosiu do bazarku pieski są tutaj: """Dziękuję:smile: tak mają ogłoszenia, oprócz Trufli- mamy szczeniaków, jest jeszcze dużym strachulcem. Zrobiłem zbiorówkę, przyda się na przyszłość: [B]Szczęściara[/B] - ogł. str. 113 #2806 (Ellig-Tatankas), zdjęcia str. 112 #2779, [B]Szczeniaki[/B] razem (Kafir i Zoria) - ogł. str. 111 #2763,2764 (Alojzyna), opisy str. 106 #2649 (Iwonia), zdjęcia str. 102 #2549 (Kafir), #2550 (Zoria)""" Jutro jeszcze uzupełnię Truflę;) Dzisiaj byłem w pracy "dyżur EURO" i już więcej nie mogłem ogarnąć z pieskami. Buziaki dla Natalki i Rodziców i dla Was Kochani:) Quote
Justyna Lipicka Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Niech Iwonia teraz jak najwięcej odpoczywa!! jakby tylko ten domek dla Sznufi wypalił to byłoby super super:) Czekam z niecierpliwością na bazarki, dla piesków wojtusia i Iwoniam, szczególnie firanki;) tylko, że ja w czerwcu ni złotówki nie wysupłam...ale może kogoś namówię na sponsoring;) Quote
barb Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='wojtuś']Barb, Krakowianko - cudnie z tym domkiem dla Sznufi :) [/QUOTE] Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało. :kciuki: Quote
Romi Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='Maciek6778']Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.[/QUOTE] [quote name='Ikusia']Dziękuję! Dokładnie o to chodziło! Romi już pewnie chrapie, ale rano do niego zadzwonię...[/QUOTE] Labek ma już DS :) Quote
Ellig Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='barb']Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało. :kciuki:[/QUOTE] Bardzo mocno trzymam!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ikusia Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='Romi']Labek ma już DS :)[/QUOTE] Dzięki Romi. Wysłałam już pw do barb i czekam. Quote
Recommended Posts