Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Odpowiedź na Twoje ogłoszenie Gumtree (od [email][email protected][/email])" <[email protected]> pisze:
[INDENT] Witaj! Poniżej znajduje się odpowiedź na Twoje ogłoszenie "[URL="http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Malenka-Adelcia-CZY-KTOS-ODMIENI-JEJ-LOS-W0QQAdIdZ386100032"]Maleńka Adelcia ,CZY KTOS ODMIENI JEJ LOS?[/URL]" na Gumtree:

[TABLE]
[TR]
[TD] [TABLE]
[TR]
[TD="width: 100%, bgcolor: #eeeeee, align: left"][B]Od:[/B] [email][email protected][/email][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Witam!
Jeżeli adoptowałabym Adelkę, to czy jest szansa na dowóz do Krakowa albo chociaż gdzieś w okolicy? Sama niestety nie posiadam samochodu.. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/INDENT][B]Takie pytanie otrzymałam na Gumtree. [/B]

Posted

[quote name='Maciek6778']Właśnie.. Czy jest ktoś kto może wziąć na tymczas do siebie któregoś z psiaków Iwoniam..?
Kora, Sarenka, Sznufi. Jest ktoś kto mógłby pomóc?
Seja i Eryś mają póki co zapewnioną opiekę.[/QUOTE]

Zaraz będę odpsywać do Pani, ktora odezwala sie na ogłoszenie Tuni.
Będę proponować inną sunię skoro Tunia już niektualna, zgodnie z wytycznymi Iwonki, najpierw Sznufi. :lol:

Posted

[quote name='krakowianka.fr'] ClaudiaAnna- bedziesz mogla moze jakiemus innemu zrobic ogloszenia?[/QUOTE]

pewnie że mogę tylko nie wiem który psiak ma ich najmniej albo wcale... bo nie chce nic zdublowac i narobic zamieszania... Jak cos powiedzcie któremu psiakowi robic ogloszenia, gdzie jest tekst i zdjecia.
ewentualnie mozna wyslac opis, zdjecia i kontakt na mojego maila [email][email protected][/email]

Posted (edited)

[quote name='barb']Zaraz będę odpsywać do Pani, ktora odezwala sie na ogłoszenie Tuni.
Będę proponować inną sunię skoro Tunia już niektualna, zgodnie z wytycznymi Iwonki, najpierw Sznufi. :lol:[/QUOTE]
Odpisane.:lol: Trzymam kciuki żeby Sznufi sie spodobała. :kciuki: A naprawdę jest piękna :lol:

[IMG]http://srvimg17.tablica.pl/images_tablicapl/43592469_5_644x461_sznufimloda-sunia-o-oszalamiajacym-spojrzeniem-szuka-domu-malopolskie.jpg?rev=1[/IMG]

[IMG]https://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][IMG]https://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG]

Edited by barb
Posted (edited)

[quote name='barb']A ja bardzo nieśmialo :oops: zaproszę na ostatni dzień bazarku torebeczkowego dla Bąbla.
Link w moim podpisie. Bazarek wystawia Ciocia Ewa Gonzales - jeden fant - tylko 1 zł.
Może ktoś się jeszcze skusi ? Albo chociaż obejrzy torebusie (i podkladkę) i hopnie bazar ?[/QUOTE]
Jeszcze raz serdecznie dziekuję krakowianko.fr :Rose:

Edited by barb
Posted

Majowa - dzięki za propozycję pożyczki. Na szczęście dla nas (niekoniecznie dla królika) sprawa już nieaktualna.

Małgosiu - ceny od Izuli i Hell Angel i Małgosi spoza dogo ustal sama. Masz w 100% wolną rękę, doświadczenie, pooglądasz dokładnie i najlepiej wycenisz. Izula nie miała żadnych "wymagań" a ja nie przeglądałam fantów, tylko je przepakowałam do worków, muszę oddać torbę, w której przyjechały. Widziałam tylko, że trzeba niektóre fanty "przygotować", o czym pisałam już na wątku do Wojtuś.

Jadę dzisiaj do Małgosi spoza dogo i mam nadzieję, że coś przywiozę na bazar, tzn mam na myśli firanki. Może tym razem dla piesków Iwoniam?, zobaczymy co będzie najpilniejsze.

Barb - po wczorajszej rozmowie z Iwoniam stwierdzam, że [B]Sznufi [/B]to w tym momencie [B]PRIORYTET! NA CITO POTRZEBNY DT/DS[/B] choćby na 2 tygodnie.
Ja sama, po wczorajszej "awanturze" o królika (nazywa się Pan Bobek) z TZ raczej niewiele mogę pomóc, ale jeszcze niczego nie przesądzam. Wymiennie z Kejsi póki co możemy zaoferować przynajmniej jeden długi spacer dziennie dla Sznufi lub innych psiaków Iwoniam, lub w razie potrzeby dłuższą, doraźną opiekę nad zwierzyńcem, ale to nie rozwiązuje problemu i doskonale o tym wiem. Jeszcze szukam miejscówki, ale jest czas urlopów, letnich wypadów, grillowania, prac magisterskich itp i znalezienie nawet tymczasu graniczy z cudem. Zresztą nigdy nie jest łatwo. Sznufi jeszcze wymagająca dużo ruchu, na co nie każdego stać (dobry film umknie w tv!) i nie każdy ma czas. Żyjemy tak "szybko"...Szukam dalej. Mocno to przeżywam i wyobrażam sobie jak martwią się Maciek6778 i Iwoniam.
Każda z Was, która jest mamą, rozumie jeszcze to, że Iwoniam absolutnie nie powinna się teraz denerwować, bowiem odbije się to na Natalce - zaczną się kolki, nieprzespane noce, brak pokarmu...Ech!

Krakowianko, w wolnej chwili jeszcze raz poproszę o plakaty w sprawie wolontariuszy na pw, porozwieszam gdzie się da. Chyba że ktoś z Was ma, to prześlijcie proszę.

A nasza kocia rodzinka wreszcie jutro się odrobacza razem z domowymi kotami i psem - całe 9 sztuk. Mają się dobrze, chociaż chętnie pozwiedzałyby cały dom. To jednak zbyt duże zagrożenie dla ich zdrowia, dlatego skazane są na jeden pokój. Bardzo się nudzą, zwłaszcza Karmi - kocia mama. Jutro po wet jedziemy na "wycieczkę" do mojej mamy. Może trochę się zmęczą.

Posted (edited)

[quote name='malawaszka']nie przekopię się przez wątek - czy możecie mi wysłać na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] zdjęcia i tekst dla Sznufi? Wrzucę ją na sznaucerową stronę i fb[/QUOTE]
malawaszko, juz wysyłam.
edit
wysłane

Edited by barb
Posted

Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą.

[B]PILNE[/B]
Maćku, Krakowianko, ktokolwiek coś wie
czy któreś z Was może na pw moje / kejsi przysłać zdjęcia i opis na temat labki o której wczoraj rozmawiałam przez telefon z Iwoniam?
Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem.

Posted

[quote name='Ikusia']Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą.

[B]PILNE[/B]
czy któreś z Was może na pw moje / kejsi przysłać zdjęcia i opis na temat labki o której wczoraj rozmawiałam przez telefon z Iwoniam?
Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem.[/QUOTE]
W razie nadmiaru chętnych domów na labki: piękna czarna suka w typie labradora jest w Przytulisku w Boguchwale. Wymaga jednak bardzo doświadczonego opiekuna i spokojnego domu, najlepiej bez dzieci.

Posted

szczesliwy labek w swoim domku:):)

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3042.jpg[/IMG]

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3047.jpg[/IMG]

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3050.jpg[/IMG]

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3058.jpg[/IMG]

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3056.jpg[/IMG]

[IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/DSC_3062.jpg[/IMG]

Posted

Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.

Posted (edited)

Maciek, Pani Edyta ktora chciała Tunie jest zainteresowana Sznufi.
Krakowianka też otrzymala jej mail w tej sprawie.
Poza tym o Sznufi napisałam tez na wątku zoo.

Edited by barb
Posted (edited)

nowe ogłoszenia Lali
[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/mikrosunia-szuka-domu-20958257.html[/URL]
[URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/109004/Mikrosunia-szuka-domu/[/URL]

Edited by barb
Posted

[quote name='Maciek6778']Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.[/QUOTE]

Dziękuję!
Dokładnie o to chodziło! Romi już pewnie chrapie, ale rano do niego zadzwonię.
Barb będziesz w zapasie, choć tak czy owak niczego nie mogę obiecać. A jeśli domek dla Sznufi się trafił, to chyba głową sufit uszkodzę, tak będę skakała:sweetCyb:. Trzymam kciuki jak nigdy!!!!!!!!!!!!:happy1::happy1::happy1::thumbs::thumbs::thumbs:
Lu Gosiak - gratuluję domu labka! Wygląda to świetnie.

I jeszcze jedno na koniec - pomiary proszę robić, portfele szykować. Przyjechały firany:cool2: Zanim bazarek powstanie, zdążycie monety i papierki uzbierać :evil_lol:.

Czekam na Iwoniam...

Posted

odpisuje na posty z dzisiaj:

[quote name='barb']Jeszcze raz serdecznie dziekuję krakowianko.fr :Rose:[/QUOTE]
nie ma za co, Babelek maly jest uroczy

[quote name='Ikusia']
Barb - po wczorajszej rozmowie z Iwoniam stwierdzam, że [B]Sznufi [/B]to w tym momencie [B]PRIORYTET! NA CITO POTRZEBNY DT/DS[/B] choćby na 2 tygodnie.
Ja sama, po wczorajszej "awanturze" o królika (nazywa się Pan Bobek) z TZ raczej niewiele mogę pomóc, ale jeszcze niczego nie przesądzam. Wymiennie z Kejsi póki co możemy zaoferować przynajmniej jeden długi spacer dziennie dla Sznufi lub innych psiaków Iwoniam, lub w razie potrzeby dłuższą, doraźną opiekę nad zwierzyńcem, ale to nie rozwiązuje problemu i doskonale o tym wiem. Jeszcze szukam miejscówki, ale jest czas urlopów, letnich wypadów, grillowania, prac magisterskich itp i znalezienie nawet tymczasu graniczy z cudem. Zresztą nigdy nie jest łatwo. Sznufi jeszcze wymagająca dużo ruchu, na co nie każdego stać (dobry film umknie w tv!) i nie każdy ma czas. Żyjemy tak "szybko"...Szukam dalej. Mocno to przeżywam i wyobrażam sobie jak martwią się Maciek6778 i Iwoniam.
Każda z Was, która jest mamą, rozumie jeszcze to, że Iwoniam absolutnie nie powinna się teraz denerwować, bowiem odbije się to na Natalce - zaczną się kolki, nieprzespane noce, brak pokarmu...Ech!

Krakowianko, w wolnej chwili jeszcze raz poproszę o plakaty w sprawie wolontariuszy na pw, porozwieszam gdzie się da. Chyba że ktoś z Was ma, to prześlijcie proszę.

A nasza kocia rodzinka wreszcie jutro się odrobacza razem z domowymi kotami i psem - całe 9 sztuk. Mają się dobrze, chociaż chętnie pozwiedzałyby cały dom. To jednak zbyt duże zagrożenie dla ich zdrowia, dlatego skazane są na jeden pokój. Bardzo się nudzą, zwłaszcza Karmi - kocia mama. Jutro po wet jedziemy na "wycieczkę" do mojej mamy. Może trochę się zmęczą.[/QUOTE]

Zgadzam sie, nawet jesli ktos moglby wziac psiaki na pare godzin, aby oni odpoczeli, to juz byloby cos...
A psiakom dluzszy spacer tez by dobrze zrobil, szczegolnie Sznufi

Plakat - juz Ci wysylam, no problem

No i powodzenia z kiciami, pewnie Ci sie wszedzie pod nogami rozlaza...
;)

[quote name='malawaszka']nie przekopię się przez wątek - czy możecie mi wysłać na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] zdjęcia i tekst dla Sznufi? Wrzucę ją na sznaucerową stronę i fb[/QUOTE]

[quote name='barb']Maciek, Pani Edyta ktora chciała Tunie jest zainteresowana Sznufi.
Krakowianka też otrzymala jej mail w tej sprawie.
Poza tym o Sznufi napisałam tez na wątku zoo.[/QUOTE]

Mamy osobe, ktora jest zaintersowana Sznufi (jak pisala Barb)
Jesli dobrze pojdzie to po 18/06 mala mialaby domek (wczesniej Pani jej wziac nie moze na stale)
Teraz 'tylko' wizyta p/a i miejsmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

[quote name='Ikusia']Labka pod moją częściową opieką pojechała do DS przed chwilą.

[B]PILNE[/B]
Ja nic na jej temat nie wiem, zupełnie nic, a mam jeszcze jeden dom chętny. Wydaje się super!!! Wysłałabym namiary na psinę, może się spodoba i zdecydują się, choć to już inny pies. Jestem poza Krakowem, zajrzę wieczorem.[/QUOTE]
[quote name='Maciek6778']Labek lub Labka jest w hoteliku w Niepołomicach, piesek miał operację dysplazji stawu biodrowego, Iwonia mówi, aby w jego sprawie kontaktować się z Romim (on go zna). Z tego co wiem to bardzo sympatyczny.[/QUOTE]

Ja nie w temacie, ale Maciek juz odpowiedzial na watku.

[quote name='Lu_Gosiak']szczesliwy labek w swoim domku:):)
[/QUOTE]

szczesliwy psiak!!!!
super!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[quote name='Malgoska']Jak czuje się Iwonka i maleństwo?[/QUOTE]

Mala Natalka super, spi w dzien, je w nocy (standard u niemowlat ;) )
Iwonia super zmeczona, ale dochodzi powoli do siebie
Dzis pierwsza noc w domciu, cala trojka razem (+ zoo oczywiscie...)

zdalam relacje z wartku i wyginilam Iwonie do spania, bo 2-3 razy i tak bedzie wstawac, a nowi rodzice beda miec pelne rece roboty i beda zmeczeni
Nadrobi na dniach Dogomanie :)

Jutro bedziemy odnawiac kolejne ogloszenia, podejmowac decyzje co i jak pomoc

[B]ClaudiaAnna[/B] jutro Ci przeslemy ktore psiaki oglaszac, tekst + dane kontaktowe

Posted

[quote name='krakowianka.fr']
Mamy osobe, ktora jest zaintersowana Sznufi (jak pisala Barb)
Jesli dobrze pojdzie to po 18/06 mala mialaby domek (wczesniej Pani jej wziac nie moze na stale)
Teraz 'tylko' wizyta p/a i miejsmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Mala Natalka super, spi w dzien, je w nocy (standard u niemowlat ;) )
Iwonia super zmeczona, ale dochodzi powoli do siebie
Dzis pierwsza noc w domciu, cala trojka razem (+ zoo oczywiscie...)

zdalam relacje z wartku i wyginilam Iwonie do spania, bo 2-3 razy i tak bedzie wstawac, a nowi rodzice beda miec pelne rece roboty i beda zmeczeni
Nadrobi na dniach Dogomanie :)

Jutro bedziemy odnawiac kolejne ogloszenia, podejmowac decyzje co i jak pomoc
[B]ClaudiaAnna[/B] jutro Ci przeslemy ktore psiaki oglaszac, tekst + dane kontaktowe[/QUOTE]
Barb, Krakowianko - cudnie z tym domkiem dla Sznufi :)

Iwonia, Maciek, Natalka, zoo - dzieki za wiadomości, ale proszę Krakowianko miej nadal kontrolę, by odpoczęli ;)

Małgosiu do bazarku pieski są tutaj:
"""Dziękuję:smile: tak mają ogłoszenia, oprócz Trufli- mamy szczeniaków, jest jeszcze dużym strachulcem.
Zrobiłem zbiorówkę, przyda się na przyszłość:
[B]Szczęściara[/B] - ogł. str. 113 #2806 (Ellig-Tatankas), zdjęcia str. 112 #2779,
[B]Szczeniaki[/B] razem (Kafir i Zoria) - ogł. str. 111 #2763,2764 (Alojzyna),
opisy str. 106 #2649 (Iwonia), zdjęcia str. 102 #2549 (Kafir), #2550 (Zoria)"""
Jutro jeszcze uzupełnię Truflę;)
Dzisiaj byłem w pracy "dyżur EURO" i już więcej nie mogłem ogarnąć z pieskami.

Buziaki dla Natalki i Rodziców i dla Was Kochani:)

Posted

Niech Iwonia teraz jak najwięcej odpoczywa!! jakby tylko ten domek dla Sznufi wypalił to byłoby super super:)

Czekam z niecierpliwością na bazarki, dla piesków wojtusia i Iwoniam, szczególnie firanki;) tylko, że ja w czerwcu ni złotówki nie wysupłam...ale może kogoś namówię na sponsoring;)

Posted

[quote name='wojtuś']Barb, Krakowianko - cudnie z tym domkiem dla Sznufi :)

[/QUOTE]

Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało. :kciuki:

Posted

[quote name='Ikusia']Dziękuję!
Dokładnie o to chodziło! Romi już pewnie chrapie, ale rano do niego zadzwonię...[/QUOTE]

Labek ma już DS :)