Lidan Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Nimfy są cudowne tylko strasznie tchórzliwe. Też miałam 2 nimfy :-( Zostały mi po nich tylko zdjęcia i nadgryzione meble. [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/7/papuzki.jpg/"][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/7130/papuzki.jpg[/IMG][/URL] Mizianko dla Polusi :-) Quote
zoja. Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 ee... nie zgadzam się, że nimfy są tchórzliwe.. Moja była wojownikiem pierwszej linii -atakowała tych, którzy choć raz podpadli... ale tych, którzy nie podpadli miziała na 1000sposobów :lol: Quote
Lidan Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Słyszałam, że zdarzają się atakujące papugi, głównie samce. Często powodem agresji jest lusterko w klatce. Mój samiec bał się obcych i żółtego koloru, a samicę przerażał niebieski koc. Trzeba było uważać w czym się wchodzi do pokoju gdy były poza klatką. Co tam u Polusi? Wreszcie naprawili pocztę więc frędzle powinny za kilka dni dotrzeć do DIF. Quote
kaja8888 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Lidan piękne były Twoje Nimfy, moje to straszne dzikuski, szczególnie Dziubek (żółciutki taki jak Twoja), który jest u mnie 10 lat i nie da się dotknąć, a Nutka jest u nas od stycznia i też nie da się dotknąć (meble u mnie są całe :) pomimo że Ptaszki są na wolności) najgorzej jak zachorują - wtedy jest straszny problem z łapaniem, ja mam tak miękkie serce że kompletnie się do tego nie nadaję, a mój TZ też o miękkim sercu ale jak trzeba to jakoś łapie, potem ja jadę z Patsiem do weta a mój TZ zostaje podtrzymywać Papużkę, która zostaje w domu i strasznie płacze z tęsknoty (takie łapanie i choroby ja potem sama odchorowuję). Zobaczyłoby się jakieś nowe zdjątko Polusi ;) Quote
EVA2406 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Liduś, ja nie wiem jakie Ty miałaś koty. Moje są bardzo grzeczne. Wszystkie chcą się przytulać i nigdy żadnemu nie przyszło do głowy chodzić po firankach, albo pacać łapką swoją ukochaną pańcię. A noc jest od spania. Czasem któremuś się przypomni, że jest głodny, ale jedzonko stoi, więc cichutko podejdzie, poje i wraca do łóżeczka. Jedyna niewygoda to tylko za mało miejsca na tapczanie, ale tu i psy mają swój udział......:evil_lol: Quote
kaja8888 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Ewcia a może Tobie trafiają się Zwierzaczki aniołki :) Quote
Lidan Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='EVA2406']Liduś, ja nie wiem jakie Ty miałaś koty. Moje są bardzo grzeczne. Wszystkie chcą się przytulać i nigdy żadnemu nie przyszło do głowy chodzić po firankach, albo pacać łapką swoją ukochaną pańcię. A noc jest od spania. Czasem któremuś się przypomni, że jest głodny, ale jedzonko stoi, więc cichutko podejdzie, poje i wraca do łóżeczka. Jedyna niewygoda to tylko za mało miejsca na tapczanie, ale tu i psy mają swój udział......:evil_lol:[/QUOTE] Raz chciałam pogłaskać małe kotki to mnie ich matka ugryzła :placz: Kilka lat później dorosłego znalezionego kota niosłam do koleżanki. Zaczął się wyrywać i w końcu pazurami przeorał mi policzek :angryy: Długo prosiłam o psa ale rodzice ciągle odwlekali ten krok więc przyniosłam do domu kota bo z nim przecież nie trzeba spacerować. Kociak był już dorosły, wcześniej mieszkał w domku. Wytrzymałam z nim 3 dni i oddałam. Wybredny w jedzeniu ( a to czasy stanu wojennego były), miauczący przeraźliwie, chodzący w nocy. Nie na moje nerwy :shake: Quote
EVA2406 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Nie miałam takich przypadków, choć od wielu lat mam koty i psy. Liduś, zajrzyj na wątek : [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/137319-Co-chcecie-KUPI%C4%86-na-bazarku?p=19939811#post19939811[/url] Masz już tam klientkę na szarpaczka polarowego :) Elu, to nie aniołki mi się trafiają, ale normalne koty. Były dziewczyny z Miau w czerwcu u mnie na zlocie i widziały moje kociarstwo. Quote
EVA2406 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Dziewczyny proszę o pomoc lub choć podnoszenie wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235280-Pomoc-potrzebna-na-cito-%28?p=19941377#post19941377[/url] Quote
malagos Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 A ja zapraszam do mojego, nowy tymczasik......... 3 moje tymczasowe sunie znalazły już domy. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235281-Szaro-bura-Grosia-szczenna-sunia-ze-wsi[/url] Quote
Lidan Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='EVA2406']Nie miałam takich przypadków, choć od wielu lat mam koty i psy. Liduś, zajrzyj na wątek : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/137319-Co-chcecie-KUPIĆ-na-bazarku?p=19939811#post19939811[/URL] [B]Masz już tam klientkę na szarpaczka polarowego[/B] :) Elu, to nie aniołki mi się trafiają, ale normalne koty. Były dziewczyny z Miau w czerwcu u mnie na zlocie i widziały moje kociarstwo.[/QUOTE] Dzięki! Zaraz coś tam napiszę :-) Tylko mój mąż cosik przystopowała i nadal mam tylko 10 szrpaków :hmmm: Chyba jutro wystawię to co mam. Quote
kaja8888 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 A jak tam nasza Poleńska się miewa? Eva wpłatę za listopad na hotelik dla Poli zrobię 25 lub 26 listopada, po powrocie z urlopu - nie będzie za późno? Quote
EVA2406 Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Nie będzie za późno. [B]Elu[/B], Ty to masz dobrze......co miesiąc urlop :evil_lol: [B]Małgosiu[/B], jak Ty to robisz, że te domki tak szybko znajdujesz? [B]Liduś, [/B]pierwszą klientkę na szarpaka już masz :) Quote
Lidan Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='EVA2406'] [B]Małgosiu[/B], jak Ty to robisz, że te domki tak szybko znajdujesz?[/quote] Ewa, podrzuć Małgosi Polę!!! :diabloti: [B][quote]Liduś, [/B]pierwszą klientkę na szarpaka już masz :)[/QUOTE] Czyżbyś potrzebowała szarpaka? ;) Idę sprzątać ptaszkową obsr... klatkę. Mam dzisiaj dzień gospodarczy w domu :flaming: Quote
EVA2406 Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Liduś, już o tym myślałam, ale nie chcę podpaść Tomkowi ;). Kiedyś jak wyjechałam od Gosi w niedalekim lesie spotkałam ślicznego pieska. I co zrobiłam.......wpakowałam go do samochodu i wylądował u Gosi :). Ale już ma domek :) Quote
malagos Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Ewuś, ogloszenia! Ziutka wyróżniła Moruska na tydzień za 15 zł, iwonamaj zrobiła wydarzenie na fb, dziewczyny z mikropsów dały ją na fb na mikropsy, ja wyróżniłam tablicę i alegratkę. Ewa, napisz mi w skrócie: waga, wielkość, wiek, charakter Poli, odłegłość hoteliku DIF do Warszawy (bo wiekszość chce zobaczyć psa), czy zostaje w domu, czy nie brudzi, jak chodzi na smyczy. Quote
kaja8888 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Ewcia ja w tym roku na urlopie byłam tylko tydzień, a teraz biorę kolejny bo mam jescze sporo urlopu, a przez nawał pracy nawet nie ma kiedy brać, jeszcze mam 28 dni urlopu :) Jakby było cudnie gdyby znalazł się domek dla Polci, ale czy to jest realne???????? Quote
Hotel KADIF Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Kochane moje, jestem! :) Powoli wracam do rzeczywistości, nie będę opisywać z czym się borykałam! Zerknijcie tylko na ciałko mojego synka: [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d25272a3d6bcffcc.html[/URL] Nawet na siurku to miał! :placz:Efekt po złej diagnozie lekarskiej i źle podanym leku! :( [quote name='malagos']Ewuś, ogloszenia! Ziutka wyróżniła Moruska na tydzień za 15 zł, iwonamaj zrobiła wydarzenie na fb, dziewczyny z mikropsów dały ją na fb na mikropsy, ja wyróżniłam tablicę i alegratkę. Ewa, napisz mi w skrócie: waga, wielkość, wiek, charakter Poli, odłegłość hoteliku DIF do Warszawy (bo wiekszość chce zobaczyć psa), czy zostaje w domu, czy nie brudzi, jak chodzi na smyczy.[/QUOTE] Polka waży ok. 15 kg. Wielkość do mojego kolana a mam 163 cm wzrostu. Jest "zdiagnozowana" przez wetów na ok 8 lat, ale moim zdaniem ma mniej. W domu nie brudzi, na smyczy ok. Jeśli chodzi o charakter to uwielbia się bawić sznurkowymi zabawkami. Żadne tam kauczuki czy gumowe jeżyki! Sznurek to podstawa, chociaż ostatnio zawłaszczyła moje stare skarpetki, które zawiązałam w węzeł w celu utworzenia zabawki dla szczeniora którego nieopatrznie przyjęłam do hoteliku! :diabloti: Potrafi wyszczerzyć zęby i bardzo poważnie odstraszyć psa, który znalazł się akurat w tej chwili i w tym miejscu. Absolutnie nie jest agresywna ani do ludzi ani do innych zwierząt, tylko odstrasza!! Doradzałabym domek bez innych psów, ale może być z kotami! Nie zwraca na nie uwagi. Jeśli chodzi o dzieci to mogą być, ale na zasadzie "jak muszą"! Quote
kaja8888 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 DIF-ciu mam nadzieję że Synek już zdrowiótki, to była jakaś masakra, a z tymi lekarskimi diagnozami różnie bywa Quote
Hotel KADIF Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='kaja8888']DIF-ciu mam nadzieję że Synek już zdrowiótki, to była jakaś masakra, a z tymi lekarskimi diagnozami różnie bywa[/QUOTE] Synek zdrowiutki i jutro nareszcie idzie do szkoły. Ale mąż jeszcze jest do środy na zwolnieniu lekarskim, po zapaleniu zatok. Dzisiaj mają przyjechać do nas przemili ludzie obejrzeć suczki. Pokaże im też Polkę oczywiście, ale raczej jej nie wezmą, bo szukają suczki do 10 kg. Aha i jeszcze jedno. Polka ma chyba chore uszko. Trzepie głową i jedno uszko ma bardziej klapnięte. Zaglądałam tam, ale nic nie widzę. Ucho jest czyste i nie ma żadnej wydzieliny a trzepie główką. :( Quote
Lidan Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 DIF cieszę się, że wszystko wraca do normy. Lepiej niech Polę obejrzy weterynarz bo trzepanie uszkiem to może być np zapalenie ucha środkowego, albo obce ciało w środku. Nie wszystko jesteśmy w stanie sami zobaczyć. Oby to nic poważnego nie było. Bazarek z szarpakami już otwarty. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235335-Szarpaki-fr%C4%99dzle-polarowe-Na-Miko%C5%82aja-dla-ps%C3%B3w!-Do-18-listopada!?p=19947163#post19947163[/url] Zapraszam na zakupy! Quote
kaja8888 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Gdyby było wiadomo, że szukają Psiaka do 10 kg to Polę odchudziłoby się ;) Quote
malagos Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Dzięki, DIF, za wiadomosci. Powiedz tylko, daleko masz do Warszawy? Ja mam 100 km i to w większości przypadków za wielka odległość....... Quote
zoja. Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Ewko, zgłaszam się w wiadomej sprawie :) Quote
Recommended Posts