Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaja8888 jeśli możesz poproś przyjaciółkę.

Ja zupełnie nie mam głowy. 

Mój najsłodszy Baal odszedł za TM [url=http://emotikona.pl/emotikony/]2placz.gif[/url]

Posted

Dziękuję kaja8888,

jestem załamana. [url=http://emotikona.pl/emotikony/]10icon_cry2.gif[/url]

Wykupiłam dla Poli 100 ogłoszeń u CatAngel.

Napisałam taki tekścik. Nie wiem czy bardzo różni się od moich dwóch pozostałych tekstów.

Może ktoś rzuci okiem, czy wszystko się zgadza i może coś trzeba zmienić.

Do ogłoszeń potrzebny też mail i numer tel.

Niechciana część spadku, Pola szuka swojej przystani (?)

Życie Poli nie rozpieszczało. Jako młody psiak tułała się po podkarpackich wsiach, przeganiana, aż zaopiekował się nią Człowiek o dobrym sercu. Pola stała się oczkiem w głowie swego Pana, rozpieszczana i kochana, odwzajemniała się wielkim przywiązaniem. Ale szczęście nie trwało długo. Los z niej zakpił, Pan umarł,  a Polę rodzina wystawiła za drzwi. Nikt nie chciał zaopiekować się ukochanym pieskiem  Pana.

Przerażona, zziębnięta i głodna płakała pod drzwiami swojego domu, prosząc o wpuszczenie.

Na próżno, nikomu nie drgnęło nawet serce, dom pozostał zamknięty.

I znowu na drodze Poli stanął dobry człowiek, któremu los pokrzywdzonej suńki nie był obojętny.

Dzisiaj Pola mieszka w hoteliku, ma wszystko potrzebne do życia oprócz własnego człowieka, który przytuli i powie ‘jesteś moja’, człowieka, który stałby się dla Poli całym światem.

Pola jest małym pieskiem wielkości jamnika, ma 9 lat, kocha ludzi i koty, toleruje inne psy. Jest zaszczepiona i wysterylizowana. Potrafi pozostawać sama w domu, nie niszczy bawiąc się psimi zabawkami. Potrafi chodzić na smyczy i chętnie bierze udział w spokojnych spacerkach. Suńka ideał.

Kto pokocha Polcię i podzieli się z nią swoim domem?

Jeśli chcesz i możesz przygarnąć Polę zadzwoń lub napisz.

Posted

Terro, przykro mi :(

Wiem jak to boli. U mnie jutro będzie 3 miesiące jak odeszła Nusia.

Jeśli chodzi o ogłoszenie to, Pola nie jest wielkości jamnika. Jest to pies średniak - do kolana.

Lublin - to nie podkarpackie, a lubelskie, ale to już szczegół. Poza tym chyba ok.

Posted

Dziękuję Ewo, 

czasami wydaje mi się, że już nie zniosę więcej odejść moich zwierząt. Stanowczo za krótko żyją :(

Wydawało mi się, że kiedyś widziałam zdjęcie Polci z jamniczkami i aż się zdziwiłam, że ona taka mała.

Ups, nie wiem dlaczego mi się wydawało, że Polcia tułała się po podkarpackim, przecież wątek jest w lubelskim dziale.

Chyba w ogóle zlikwiduję tą informację ,przecież Pola jest teraz w mazowieckim.

Numery aktualne tel. jeszcze potrzebuję, bo e-mail Twój Ewo?

Tekst po poprawce:

Niechciana część spadku, Pola szuka swojej przystani

Życie Poli nie rozpieszczało. Jako młody psiak tułała się po wsiach, przeganiana, aż zaopiekował się nią Człowiek o dobrym sercu. Pola stała się oczkiem w głowie swego Pana, rozpieszczana i kochana, odwzajemniała się wielkim przywiązaniem. Ale szczęście nie trwało długo. Los z niej zakpił, Pan umarł,  a Polę rodzina wystawiła za drzwi. Nikt nie chciał zaopiekować się ukochanym pieskiem  Pana.

Przerażona, zziębnięta i głodna płakała pod drzwiami swojego domu, prosząc o wpuszczenie.

Na próżno, nikomu nie drgnęło serce, dom pozostał zamknięty.

I znowu na drodze Poli stanął dobry Człowiek, któremu los pokrzywdzonej suńki nie był obojętny.

Dzisiaj Pola mieszka w hoteliku, ma wszystko potrzebne do życia, oprócz własnego człowieka, który przytuli i powie ‘jesteś moja’, człowieka, który stałby się dla Poli całym światem.

Pola jest niewielkim pieskiem, sięgającym łydki , ma 9 lat, kocha ludzi i koty, toleruje inne psy. Jest zaszczepiona i wysterylizowana. Potrafi pozostawać sama w domu, nie niszczy bawiąc się psimi zabawkami. Potrafi chodzić na smyczy i chętnie bierze udział w spokojnych spacerkach. Suńka ideał.

Posted

Potrafi pozostawać sama w domu, nie niszczy bawiąc się psimi zabawkami.

Jeszcze pomyślałam, żeby przebudować to zdanie, bo sugeruje, że Pola nie niszczy wtedy kiedy bawi się zabawkami.

Moja propozycja zmiany:

Potrafi pozostawać sama w domu, nie niszczy. Bardzo lubi bawić się psimi zabawkami.

Telefon do Ani, bo Ona najwięcej może powiedzieć o Polci.

600968755

Posted

Dziękuję Ewo, zmieniam to zdanie:

Niechciana część spadku, Pola szuka swojej przystani

Życie Poli nie rozpieszczało. Jako młody psiak tułała się po wsiach, przeganiana, aż zaopiekował się nią Człowiek o dobrym sercu. Pola stała się oczkiem w głowie swego Pana, rozpieszczana i kochana, odwzajemniała się wielkim przywiązaniem. Ale szczęście nie trwało długo. Los z niej zakpił, Pan umarł,  a Polę rodzina wystawiła za drzwi. Nikt nie chciał zaopiekować się ukochanym pieskiem  Pana.

Na próżno, nikomu nie drgnęło serce, dom pozostał zamknięty.

I znowu na drodze Poli stanął dobry Człowiek, któremu los pokrzywdzonej suńki nie był obojętny.

Dzisiaj Pola mieszka w hoteliku, ma wszystko potrzebne do życia, oprócz własnego człowieka, który przytuli i powie ‘jesteś moja’, człowieka, który stałby się dla Poli całym światem.

Pola jest niewielkim pieskiem, sięgającym łydki , ma 9 lat, kocha ludzi i koty, toleruje inne psy. Jest zaszczepiona i wysterylizowana. Potrafi pozostawać sama w domu, nie niszczy. Bardzo lubi bawić się psimi zabawkami. Umie chodzić na smyczy i chętnie bierze udział w spokojnych spacerkach.

Suńka ideał.

tel.: 600968755

e-mail: Ewa

Posted

Ja też mocno trzymam kciuki za Dom dla Poleńki. :)

Terro, tekst jest piękny, a ogłoszenia CatAngel mają dużą moc. Przyniosły Domek już niejednemu psiakowi z Dogo... 

Czasem w wydawałoby się trudnych "przypadkach".

Nie tracimy nadziei. :)

Posted

Jeśli zapłaciłaś za pakiet,to powinny być wszystkie linki wklejone na wątku.

I tak będzie, CatAngel wklei tutaj linki, jak wszystkie ogłoszenia będą gotowe.

Posted

super ogłoszenie :) oby domek się znalazł - szkoda że nie ma tego zdjęcia Poli w klatce razem z Kotem bo jest takie rozkoszne, ale te zdjęcia co są  też są ładne

Posted

Właśnie nie było w albumach tego zdjęcia Polci z klatki i z małymi pieskami.

Miejmy nadzieję, że Polcia kogoś zauroczy.

Posted

I tak będzie, CatAngel wklei tutaj linki, jak wszystkie ogłoszenia będą gotowe.

Nie wiedziałam kto robi ogłoszenia. Jeśli CatAngel, to solidna firma i Ona zawsze wstawia linki na wątku.