Lidan Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='EVA2406'] Zoja, ale z drugiej strony, jeśli nie lubią zwierząt, to mogliby wyrządzić krzywdę. To już lepiej jak wypuszczą. Wiesz przecież, że z niewolnika nie ma pracownika. Tak i w tym przypadku. Nie będzie dobrego domu z przymusu.[/QUOTE] Powinni im zapewnić nowy dom skoro ich nie chcą. I tak powinno prawo nasze działać w tym przypadku. Quote
EVA2406 Posted December 1, 2013 Author Posted December 1, 2013 [quote name='Lidan']Powinni im zapewnić nowy dom skoro ich nie chcą. I tak powinno prawo nasze działać w tym przypadku.[/QUOTE] Tylko kto by to sprawdzał. Potem byś znajdowała psa przywiązanego w lesie do drzewa, albo kota w worku w rzece. Prawo można napisać super dobre, tylko z realizacją wiesz jak jest. W tej materii boję się wszelkiego przymusu, bo to może tylko odbić się na zwierzakach. Zajrzyjcie, bo sytuacja dramatyczna: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246643-olkuskie-NIUSIA-i-GRACJA-prosza-o-og%C5%82oszenia-!!!?p=21610173#post21610173[/url] Quote
zoja. Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Powinni mieć obowiązek zapewnienia opieki PŁATNEJ -a jak nie to wara od spadku! Quote
Lidan Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='zoja.']Powinni mieć obowiązek zapewnienia opieki PŁATNEJ -a jak nie to wara od spadku![/QUOTE] Popieram! [quote name='2406']Tylko kto by to sprawdzał. Potem byś znajdowała psa przywiązanego w lesie do drzewa, albo kota w worku w rzece. Prawo można napisać super dobre, tylko z realizacją wiesz jak jest. W tej materii boję się wszelkiego przymusu, bo to może tylko odbić się na zwierzakach.[/quote] Wszystko da się sprawdzić tylko trzeba chcieć i trzeba mieć na to pieniądze,a w Polsce na wszystko od dawna brakuje kasy i jest mnóstwo "martwych" przepisów albo takich, których bezkarnie się łamie. Gdyby wszystkie psy były zaczipowane pewne rzeczy można by było sprawdzać i egzekwować choćby podczas corocznego obowiązkowego szczepienia. Quote
elaja Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 (edited) Bardzo proszę o podanie kontaktu do osoby decyzyjnej w sprawie ewentualnej adopcji Poli . Mamy kilka domków chętnych na adpcję naszego Buraska , który już znalazł domek i w jego miejsce będziemy polecać Polę . Proszę o przesłanie kilku aktualnych zdjęć oraz informacji o suni ( jaki dom preferowany , czy lubi dzieci , toleruje inne zwierzęta itp. ) na [email][email protected][/email] Jednocześnie chciałabym przekazać na priv. nr tel do osoby z Łodzi , która dzwoniła o Buraska i została pozytywnie zweryfikowana przez moją znajomą . ---------------------------------------------------------------------edit. moja znajoma własnie mnie poinformowała , że rozmawiała z Pania z Lodzi i Pani czeka na tel. od opiekunki Poli. Edited December 2, 2013 by elaja Quote
Kejciu Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='elaja']Bardzo proszę o podanie kontaktu do osoby decyzyjnej w sprawie ewentualnej adopcji Poli . Mamy kilka domków chętnych na adpcję naszego Buraska , który już znalazł domek i w jego miejsce będziemy polecać Polę . Proszę o przesłanie kilku aktualnych zdjęć oraz informacji o suni ( jaki dom preferowany , czy lubi dzieci , toleruje inne zwierzęta itp. ) na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Jednocześnie chciałabym przekazać na priv. nr tel do osoby z Łodzi , która dzwoniła o Buraska i została pozytywnie zweryfikowana przez moją znajomą . ---------------------------------------------------------------------edit. moja znajoma własnie mnie poinformowała , że rozmawiała z Pania z Lodzi i Pani czeka na tel. od opiekunki Poli.[/QUOTE] Super wieści!!!jak dziewczyny się pojawią napewno napiszą:) a ja wysyłam sms do Eva2406 żeby jak najprędzej weszła na wątek Polenki :) Quote
EVA2406 Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 Jak to dobrze, ze weszłam na wątek Buraska i napisałam o Poli. elaja, wysłałam pw. Jak to jest, że Buraskowi tak szybko udało się znaleźć domek, a Pola z taką ilością ogłoszeń tak długo czeka. Fakt, Burasek młodszy od Poli, ale Pola też chce być kochana. Quote
mdk8 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 byłam wczoraj u DIF , zawiozłyśmy do niej z olena84 malutką Tinkę [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249210-Przera%C5%BCone-male%C5%84stwo-nieudany-prezent-Ma%C5%82a-Tinka-prosi-o-pomoc!-Zero-deklaracji!?p=21613974#post21613974"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249210-Przera%C5%BCone-male%C5%84stwo-nieudany-prezent-Ma%C5%82a-Tinka-prosi-o-pomoc!-Zero-deklaracji!?p=21613974#post21613974[/URL] i wygłaskałam Polę... Jest taka kochana i aż wierzyć się nie chce,że nie znalazła jeszcze swojego "ludzia". Quote
EVA2406 Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 Własnie rozmawiałam z DIF i opowiadała mi o Tince. Wczoraj była bardzo wystraszona, a dzisiaj już biegała zadowolona po ogródku. U Ani psy odzywają błyskawicznie :) Quote
kaja8888 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 trzymam bardzo mocne kciuki za domek dla Poli - to byłoby cudowne, gdyby Polcia znalazła docelowy domek. Nie będzie mnie przez tydzień - raczej nie będę miała dostępu do netu :( ale będę myślami jak zawsze :) Quote
EVA2406 Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 Tak myślałam czy tu zajrzysz, żeby wlać sobie trochę nadziei do serca. Już mam nr do potencjalnego domku i jutro będę dzwoniła. Napiszę Ci smska, Elu. Nie martw się :) Quote
Kara. Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='terra']Zaciskam kciuki za domek Polci.[/QUOTE] Ja też. Byłby najpiękniejszy prezent od Św. Mikołaja :lol: Quote
Hotel KADIF Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Jestem! Wczoraj jak Ewcia zadzwoniła do mnie z info, że być może Pola będzie miała dom normalnie przestałam oddychać! Ale info! Z jednej strony naprawdę szczerze się cieszę, ale z drugiej strony trudno jest się rozstać z psem po prawie dwóch latach. Ale zawsze mówię sobie i innym, że nasz hotelik to tylko przejściówka lepsza od schroniska i ulicy. Kochamy te psiaki i dbamy o nie jak o własne, ale u nas pies jest jednym z wielu i choćbym nie wiem jak się starała nie zapewnię psom takiej uwagi i nie podaruję takiej miłości jaką otrzymają we własnym Domu z człowiekiem na wyłączność. Dlatego cieszę się z bardzo z każdej adopcji i mojego nią połamanego serducha. Niedawno Muziek po dwóch latach w hotelu pojechał do domu. Wiecie jak mi brakuje tej Wrzeszczymordy?! Cicho, nikt nie drze japy bez powodu, nie popiskuje, nie pyskuje, nie dyskutuje. Tęsknię za nim. Naprawdę tęsknię! :-( Qrcze! Pola, Ty Ruda Małpo!:iloveyou: Trzymam za Ciebie kciuki ze łzami w oczach! :loveu::-( Quote
zoja. Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Ja też trzymam!! Oby to był najwspanialszy dom na świecie i żeby kochał Polę tak jak ja Zulcię! Quote
EVA2406 Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Rozmawiałam z chętnym domkiem z Łodzi, ale chyba Pani nie zdecyduje się na Polę, ponieważ tam jest już jeden pies i kot, a Pola nie bardzo lubi konkurencję psią. Z kotami nie ma problemu. Poza tym Pani chce pieska młodszego, a Pola ma ok 7 lat, choć jest w bardzo dobrej kondycji i bardzo lubi się bawić. Quote
Lidan Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Szkoda... Ale może jeszcze ktoś inny zainteresuje się Polą. Quote
EVA2406 Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Niestety, Pola dzisiaj też się nie popisała :(. Szczegóły napisze Ania, jak dotrze do kompa. Jednak Pola absolutnie[B] nie może[/B] iść do domu, gdzie są inne psy. Ludzi kocha i broni. Quote
Hotel KADIF Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='EVA2406']Niestety, Pola dzisiaj też się nie popisała :(. Szczegóły napisze Ania, jak dotrze do kompa. Jednak Pola absolutnie[B] nie może[/B] iść do domu, gdzie są inne psy. Ludzi kocha i broni.[/QUOTE] Nie omieszkam! Pola dzisiaj znowu ugryzła kolejnego psa. Tym razem padło na [URL="https://www.facebook.com/events/190049311180721/"]Niki[/URL]. Pola siedziała pod stołem, na fotelu siedział Łukaszek i oglądał sobie telewizję. Podbiegła do niego młodziutka i nieokrzesana Nikitka, prosząc o głaski. Polka wystrzeliła spod stołu jak z procy i dziabnęła Nikę w nos! Niestety tym razem krew trzeba było zbierać mopem! :( Nos jest porządnie ukrwiony, ranka niewielka ale krwi całe wiadro! Pola absolutnie nie może trafić do domu z innymi psami! Koty tak, psy - zdecydowane NIE! I nie ma co gdybać, że jakoś się ułoży, bo przecież w hotelu przebywa już prawie dwa lata i jakoś daje radę! Przez te dwa lata podziabała już kilka psów i chwała, że żadnemu nic się nie stało. A ropnie podskórne bardzo lubią robić się po ugryzieniach. Nic przyjemnego, bo pysk psa puchnie a pod skórą zbiera się ropa. Trzeba podawać w zastrzykach niestetydowe, przeciwzapalne i nieraz dopełniać kuracji antybiotykiem. Tak miała u nas Stefania po ugryzieniu chyba przez Pinię, już nie pamiętam. Ech... idę, bom zła jak osa! I to nie przez Polę tylko przez pewną okonologię weterynaryjną z którą dzisiaj miałam do czynienia! :angryy: Quote
Lidan Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 No cóż... Nie wszystkie psy są milusie, łagodne i pozbawione zazdrości. Przy takiej ilości psiaków jaka jest w takim domowym hoteliku i tak jest bardzo mało spięć. Quote
EVA2406 Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Ale to tylko dzięki zdecydowanej postawie Ani, która umie sobie całe towarzystwo podporządkować. Niestety, nie wszyscy mają takie doświadczenie i nie możemy narażać innego psa na pogryzienie. [B]Zdecydowanie szukamy domku na wyłączność[/B]. Quote
Recommended Posts