Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='EVA2406']
Zoja, ale z drugiej strony, jeśli nie lubią zwierząt, to mogliby wyrządzić krzywdę. To już lepiej jak wypuszczą. Wiesz przecież, że z niewolnika nie ma pracownika. Tak i w tym przypadku. Nie będzie dobrego domu z przymusu.[/QUOTE]
Powinni im zapewnić nowy dom skoro ich nie chcą. I tak powinno prawo nasze działać w tym przypadku.

Posted

[quote name='Lidan']Powinni im zapewnić nowy dom skoro ich nie chcą. I tak powinno prawo nasze działać w tym przypadku.[/QUOTE]

Tylko kto by to sprawdzał. Potem byś znajdowała psa przywiązanego w lesie do drzewa, albo kota w worku w rzece.
Prawo można napisać super dobre, tylko z realizacją wiesz jak jest.
W tej materii boję się wszelkiego przymusu, bo to może tylko odbić się na zwierzakach.

Zajrzyjcie, bo sytuacja dramatyczna:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246643-olkuskie-NIUSIA-i-GRACJA-prosza-o-og%C5%82oszenia-!!!?p=21610173#post21610173[/url]

Posted

[quote name='zoja.']Powinni mieć obowiązek zapewnienia opieki PŁATNEJ -a jak nie to wara od spadku![/QUOTE]
Popieram!
[quote name='2406']Tylko kto by to sprawdzał. Potem byś znajdowała psa przywiązanego w lesie do drzewa, albo kota w worku w rzece.
Prawo można napisać super dobre, tylko z realizacją wiesz jak jest.
W tej materii boję się wszelkiego przymusu, bo to może tylko odbić się na zwierzakach.[/quote]
Wszystko da się sprawdzić tylko trzeba chcieć i trzeba mieć na to pieniądze,a w Polsce na wszystko od dawna brakuje kasy i jest mnóstwo "martwych" przepisów albo takich, których bezkarnie się łamie.
Gdyby wszystkie psy były zaczipowane pewne rzeczy można by było sprawdzać i egzekwować choćby podczas corocznego obowiązkowego szczepienia.

Posted (edited)

Bardzo proszę o podanie kontaktu do osoby decyzyjnej w sprawie ewentualnej adopcji Poli . Mamy kilka domków chętnych na adpcję naszego Buraska , który już znalazł domek i w jego miejsce będziemy polecać Polę . Proszę o przesłanie kilku aktualnych zdjęć oraz informacji o suni ( jaki dom preferowany , czy lubi dzieci , toleruje inne zwierzęta itp. ) na [email][email protected][/email] Jednocześnie chciałabym przekazać na priv. nr tel do osoby z Łodzi , która dzwoniła o Buraska i została pozytywnie zweryfikowana przez moją znajomą . ---------------------------------------------------------------------edit. moja znajoma własnie mnie poinformowała , że rozmawiała z Pania z Lodzi i Pani czeka na tel. od opiekunki Poli.

Edited by elaja
Posted

[quote name='elaja']Bardzo proszę o podanie kontaktu do osoby decyzyjnej w sprawie ewentualnej adopcji Poli . Mamy kilka domków chętnych na adpcję naszego Buraska , który już znalazł domek i w jego miejsce będziemy polecać Polę . Proszę o przesłanie kilku aktualnych zdjęć oraz informacji o suni ( jaki dom preferowany , czy lubi dzieci , toleruje inne zwierzęta itp. ) na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Jednocześnie chciałabym przekazać na priv. nr tel do osoby z Łodzi , która dzwoniła o Buraska i została pozytywnie zweryfikowana przez moją znajomą . ---------------------------------------------------------------------edit. moja znajoma własnie mnie poinformowała , że rozmawiała z Pania z Lodzi i Pani czeka na tel. od opiekunki Poli.[/QUOTE]

Super wieści!!!jak dziewczyny się pojawią napewno napiszą:) a ja wysyłam sms do Eva2406 żeby jak najprędzej weszła na wątek Polenki :)

Posted

Jak to dobrze, ze weszłam na wątek Buraska i napisałam o Poli.
elaja, wysłałam pw.
Jak to jest, że Buraskowi tak szybko udało się znaleźć domek, a Pola z taką ilością ogłoszeń tak długo czeka.
Fakt, Burasek młodszy od Poli, ale Pola też chce być kochana.

Posted

byłam wczoraj u DIF , zawiozłyśmy do niej z olena84 malutką Tinkę [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249210-Przera%C5%BCone-male%C5%84stwo-nieudany-prezent-Ma%C5%82a-Tinka-prosi-o-pomoc!-Zero-deklaracji!?p=21613974#post21613974"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249210-Przera%C5%BCone-male%C5%84stwo-nieudany-prezent-Ma%C5%82a-Tinka-prosi-o-pomoc!-Zero-deklaracji!?p=21613974#post21613974[/URL]
i wygłaskałam Polę... Jest taka kochana i aż wierzyć się nie chce,że nie znalazła jeszcze swojego "ludzia".

Posted

Własnie rozmawiałam z DIF i opowiadała mi o Tince. Wczoraj była bardzo wystraszona, a dzisiaj już biegała zadowolona po ogródku. U Ani psy odzywają błyskawicznie :)

Posted

trzymam bardzo mocne kciuki za domek dla Poli - to byłoby cudowne, gdyby Polcia znalazła docelowy domek. Nie będzie mnie przez tydzień - raczej nie będę miała dostępu do netu :( ale będę myślami jak zawsze :)

Posted

Tak myślałam czy tu zajrzysz, żeby wlać sobie trochę nadziei do serca.
Już mam nr do potencjalnego domku i jutro będę dzwoniła.
Napiszę Ci smska, Elu. Nie martw się :)

Posted

Jestem!

Wczoraj jak Ewcia zadzwoniła do mnie z info, że być może Pola będzie miała dom normalnie przestałam oddychać! Ale info!
Z jednej strony naprawdę szczerze się cieszę, ale z drugiej strony trudno jest się rozstać z psem po prawie dwóch latach.
Ale zawsze mówię sobie i innym, że nasz hotelik to tylko przejściówka lepsza od schroniska i ulicy.
Kochamy te psiaki i dbamy o nie jak o własne, ale u nas pies jest jednym z wielu i choćbym nie wiem jak się starała nie zapewnię psom takiej uwagi i nie podaruję takiej miłości jaką otrzymają we własnym Domu z człowiekiem na wyłączność.
Dlatego cieszę się z bardzo z każdej adopcji i mojego nią połamanego serducha.

Niedawno Muziek po dwóch latach w hotelu pojechał do domu.
Wiecie jak mi brakuje tej Wrzeszczymordy?!
Cicho, nikt nie drze japy bez powodu, nie popiskuje, nie pyskuje, nie dyskutuje.
Tęsknię za nim. Naprawdę tęsknię! :-(
Qrcze! Pola, Ty Ruda Małpo!:iloveyou:
Trzymam za Ciebie kciuki ze łzami w oczach! :loveu::-(

Posted

Rozmawiałam z chętnym domkiem z Łodzi, ale chyba Pani nie zdecyduje się na Polę, ponieważ tam jest już jeden pies i kot, a Pola nie bardzo lubi konkurencję psią. Z kotami nie ma problemu. Poza tym Pani chce pieska młodszego, a Pola ma ok 7 lat, choć jest w bardzo dobrej kondycji i bardzo lubi się bawić.

Posted

Niestety, Pola dzisiaj też się nie popisała :(. Szczegóły napisze Ania, jak dotrze do kompa.
Jednak Pola absolutnie[B] nie może[/B] iść do domu, gdzie są inne psy.
Ludzi kocha i broni.

Posted

[quote name='EVA2406']Niestety, Pola dzisiaj też się nie popisała :(. Szczegóły napisze Ania, jak dotrze do kompa.
Jednak Pola absolutnie[B] nie może[/B] iść do domu, gdzie są inne psy.
Ludzi kocha i broni.[/QUOTE]

Nie omieszkam!

Pola dzisiaj znowu ugryzła kolejnego psa. Tym razem padło na [URL="https://www.facebook.com/events/190049311180721/"]Niki[/URL].
Pola siedziała pod stołem, na fotelu siedział Łukaszek i oglądał sobie telewizję. Podbiegła do niego młodziutka i nieokrzesana Nikitka, prosząc o głaski. Polka wystrzeliła spod stołu jak z procy i dziabnęła Nikę w nos! Niestety tym razem krew trzeba było zbierać mopem! :(
Nos jest porządnie ukrwiony, ranka niewielka ale krwi całe wiadro!

Pola absolutnie nie może trafić do domu z innymi psami! Koty tak, psy - zdecydowane NIE!
I nie ma co gdybać, że jakoś się ułoży, bo przecież w hotelu przebywa już prawie dwa lata i jakoś daje radę!
Przez te dwa lata podziabała już kilka psów i chwała, że żadnemu nic się nie stało.
A ropnie podskórne bardzo lubią robić się po ugryzieniach. Nic przyjemnego, bo pysk psa puchnie a pod skórą zbiera się ropa. Trzeba podawać w zastrzykach niestetydowe, przeciwzapalne i nieraz dopełniać kuracji antybiotykiem. Tak miała u nas Stefania po ugryzieniu chyba przez Pinię, już nie pamiętam.

Ech... idę, bom zła jak osa! I to nie przez Polę tylko przez pewną okonologię weterynaryjną z którą dzisiaj miałam do czynienia! :angryy:

Posted

No cóż... Nie wszystkie psy są milusie, łagodne i pozbawione zazdrości. Przy takiej ilości psiaków jaka jest w takim domowym hoteliku i tak jest bardzo mało spięć.

Posted

Ale to tylko dzięki zdecydowanej postawie Ani, która umie sobie całe towarzystwo podporządkować.
Niestety, nie wszyscy mają takie doświadczenie i nie możemy narażać innego psa na pogryzienie.
[B]Zdecydowanie szukamy domku na wyłączność[/B].