Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę.że "U Kajtusia" zamieszka pupil kierownika pana Mariusza Sierżant,który chyba na okoliczność otwarcia był u fryzjera bo jest cały w lokach.Sierżantku całuje cię po twoim bezzębnym pysiu.:kiss_2::kiss_2:

Posted

hura!

pięknie, gratulacje no i mam nadzieję, ze psy piły szampana bezalkoholowego ;-).

serce rośnie i w ogóle się wzruszyłam, ale ten wątek jakiś taki ostatnio płaczliwy ;-). na szczęście są to łzy wzruszenia, i tak trzymać!

Posted

No tak Sierżant zostaje na swoim miejscu bo to jest zastępca kierownika i główny portier,dlatego musi zostać przy wejsciu by miał całe schronisko na oku pa kochany Sierżanciku.:iloveyou::iloveyou:

Posted

Bardzo się wzruszyłam, cudowne zakończenie kolejnego etapu - rozi to cudowna akcja, Brodnica gratulacje i miziaki dla nowych lokatorów, oby ich świat troszkę pojaśniał....

Posted

Bardzo się cieszę ze Brodnica tak dobrze zagospodarowła skarbonkowe fundusze . Brawo Dziewczyny i uznanie dla Kierownika że własnoręcznie budował boksy a nie siedział za biurkiem .

Posted

heh to ja pozwolę sobie poopowiadać :)
- kojec MILVA - tam trafiła w piątek Kleosia i Pani - ale tam zdaje się są cztery budy więc jeszcze dwa wolne miejsca :) - Kleosia obskoczyła jak dziecko na koloniach wszystkie budki i szybciutko wybrała sobie tę z najbardziej mięciutkim kocykiem , który szybko przewaliła sobie po swojemu i po swojemu pościeliła swoje łóżko mówiąc tym samym że to jej i koniec basta
- kojec INUK - tam Inuk wprowadziła Czardasza który zaznaczył sowicie swój teren dając tym samym całemu światu znać że to jego nowy dom i nie odda go nikomu za skarby świata :)
- kojec SARA - tam trafiła cudna sunia HARA - która swoje w życiu przeszła i z nawiązką zasłużyła na godną starość i ciepły, suchy kąt - na zdjęciu widać że Harze przypadł nowy kojec, połozyła się i ze swojego nowego miejsca ma widok do obserwowania całego schroniska i biegających na wybiegu psiaków ( na tym wybiegu i ona biega :) )

resztę przeniesionych i dobranych psów będziemy wiedzieć na dniach, ale wiadomo że to trzeba zrobić powoli, spokojnie i w sposób przemyślany - żeby nie stresować psiaków i żeby nie popełnić błędów - tak mi się wydaje - ale to już kosmetyka :)

psiaki dostały nowiusieńkie i czyste michy - błyszczą i lśnią :)

na ostatnim zdjęciu Wyspa i Misiek odebrany z interwencji jako szkieletor z połamaną kością - dziś cudowny, biegający, szalejący psiak uratowany przez Kierownika , a w tle kociaki do adopcji odchowane, śliczne, przymilające się do ludzi :)

Posted

Ajula, już mówię;)
- w sumie każda z wolontariuszek przybija swoją tabliczkę na kojec: Milva- to ja;), Inuk- to Inuk z dogo;), Sara - to SARA. dierra;)

Na wspólnej focie, którą robi Sara, od lewej : Inuk , pan Witek- zajmuje się psiakami, zna je najlepiej, wie, który z którym może mieszkać, wypuszcza na wybiegi, jak trzeba to czesze , sprząta w kojcach, karmi - jednym słowem robi wszystko co trzeba i wychodzi mu to bardzo dobrze:) , zawsze doradzi przy adopcji. Potem ja, pani Marylka- nasza pani od kasy haha;), Kierownik i pan Marek,który budował kojce.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Kierownik mi dziś powiedział, że fotka Misia i Wyspy, to jak zakochani sobie leżą, tylko morza i zachodu słońca tu brak :)[/QUOTE]

to fakt! a poza tym - super zdjęcie :-)

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ajula, już mówię;)
- w sumie każda z wolontariuszek przybija swoją tabliczkę na kojec: Milva- to ja;), Inuk- to Inuk z dogo;), Sara - to SARA. dierra;)

Na wspólnej focie, którą robi Sara, od lewej : Inuk , pan Witek- zajmuje się psiakami, zna je najlepiej, wie, który z którym może mieszkać, wypuszcza na wybiegi, jak trzeba to czesze , sprząta w kojcach, karmi - jednym słowem robi wszystko co trzeba i wychodzi mu to bardzo dobrze:) , zawsze doradzi przy adopcji. Potem ja, pani Marylka- nasza pani od kasy haha;), Kierownik i pan Marek,który budował kojce.[/QUOTE]

w końcu was z twarzy zobaczyłam ;-)

Posted (edited)

Fantastycznie uśmiech mam na twarzy patrząc na te zdjęcia i czytając wieści :-) ale i łezka ze wzruszenia się zakręciła w oku :-)
To jest wykonany kawał dobrej roboty :-) wspaniale :)
A Brunuś patrzy zza TM i jest bardzo zadowolony i szczęśliwy :)

Edited by Iljova
Dopisanie brakującej litery ;-)