Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 jaki piękny Norek na wiosennych zdjęciach:loveu: fajną macie tę działkę... Quote
jotpeg Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 nie, nie, to nie Z., to w pieknym ogrodku rodzicow TZ; Norrrek byl w gosciach. Spisal sie bardzo dobrze, tylko zrobil nam niespodzianke; ogrodek jest przy bloku, na wysokiej, metrowej podmurowce; Norek ogladnal wszystko zaciekawiony, po czym zeskoczyl z murku na chodnik/ulice poza ogrodem. Zabraklo mi wyobrazni, myslalam, ze murek jest dostatecznie wysoki, zeby go powstrzymac. Na szczescie, nie ruszyl sie stamtad - stal bardzo zdziwiony :evil_lol: a teraz foty z majowki: idziemy na spacer? i wracamy... hobby Norka: szarpanie sie przez plot z sasiadami, prowokacje i darcie mordy Quote
jotpeg Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 niewiniątka: zielona konsumpcja; Norcion trawe je tylko poza Krakowem (pewnie wie, co robi); kosiarka do trawy mnie nie rusza; ale samo patrzenie jak sie moi ludzie męczą, jest męczące; Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 no to Rodzice mają piękny ogród. Moje marzenie:roll: Norek i Pan Kot jak zwykle wyglądają uroczo, aniołki takie:diabloti:. Norek to w ogóle jest skoczny, na działce jakoś wskakiwał na parapet okna w altance i tam siedział. Nie wiem jak to robił, parapet by dość wysoko, wąski, a on miał tę łapeczkę chorą. Skubany, mały, żółty drań:loveu: Quote
Hala Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Kapiotalne jest to zdjećie. Pozdrawiam Was serdecznie. :loveu: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 hej Hala:p rzeczywiście świetne zdjęcie, nie pamiętałam go :loveu: na tym najniższym zdjęciu z ogrodu pięknie widać uszy Norasa, Nietoperz taki:) Quote
jotpeg Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 od dwoch dni okropna pogoda; leje deszcz, zimno - 10 st. C, z ulga wracamy do domu, zwlaszcza Norek sie cieszy, juz na klatce schodowej bardzo radosnieje, deszcz = fuj! jak on kiedys przy budzie albo na polu mogl mieszkac, to ja nie wiem, to taki pieszczoch i przytulak jest :p ale w ubieglym tygodniu byl upal, troche pomagaly oklady z trawy (takze z kacza kupka :evil_lol: ) Quote
jotpeg Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Uśmiech dla wszystkich, na przekor wstretnej pogodzie: Wazna sprawa - czasami zwierzaki musza obejsc sie bez nas, tzn. nie wszedzie mozna ich ze soba wziac. Pierwszy taki raz za nami. :multi: Kiedy wyjechalismy, Norek i Pan Kot trafili do mojej mamy na przechowanie. Micius byl tam nie pierwszy raz, wiec byl oswojony z sytuacja. Zostawanie Norka cwiczylismy wiele razy, ale obawialismy sie, jak to bedzie. Tymczasem wszyscy spisali sie na medal! Zwierzaki mialy zostac 5 dni, tymczasem bylo tak dobrze, ze okres ten przedluzyl sie do 10 dni! Norek oczywiscie wychodzil tylko na smyczy. Bardzo przyzwyczail sie do mojej mamy, czesto na ulicy przyglada sie teraz podobnym osobom. Tesknil przez pierwszy dzien, potem stwierdzil, ze jest calkiem dobrze :p Quote
wellington Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Jotpeg, jak wytrzymalas te 10 dni bez niego :shake: ??? Przeciez to musialo byc STRASZNE ..... Quote
jotpeg Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Nooo, przygotowywalismy sie dlugo do tego kroku. Co 2 tygodnie mniej wiecej, co miesiac, jezdzilam z Norkiem do mamy i zostawalam na 2-3 dni. Zostawal z nia na krotko, a ja np. szlam do sklepu na zakupy. Zwykle czekal w przedpokoju, ale bez jakichs cyrkow, skuczenia itp. Okazalo sie, ze wielka atrakcja byl balkon, a raczej drzwi balkonowe - u nas takiego czegos nie ma. Dla Norka to jak telewizja - lezy sobie i patrzy - zawsze cos sie dzieje; ludzie chodza, a przede wszystkim psy - wtedy, jesli balkon jest otwarty, wybiega sie i szczeka! Razem z Miciusiem >oblepiali< mame, wspolnie ogladajac TV - kot na kolanach, Noras pod pacha przy boku :lol: Spacery nie byly problemem, dobrze ze Noras jest maly, bo uciąg to ona ma - mama mowila, ze strasznie ciagnie, i to jest prawda, kiedy wychodzi sie na spacer, to - zwlaszcza na poczatku - eksploduje psia energia, ciagnie okropnie i szczeka strasznie!!! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 :) a tak się bał wsiąść do auta jak jechał z Wellington do Was.. Musiałam go na siłę wrzucać.. i jaką miał smutną minę, taką zawiedziną. a teraz proszę jaki Noras;) pewnei lubi jeździć samochodem? Quote
wellington Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 pewnei lubi jeździć samochodem? Chyba chetnie - dobral sobie kocyk z fredzlami w kolorze futerka i siedzi na nim jak krol :loveu: ! Quote
jotpeg Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Norek bardzo lubi jeździć samochodem :lol: bo, jak dotąd, zawsze oznacza to wspólną wycieczkę :p od początku nie było z jazdą żadnych problemów (często jazdy są wspólnie z kotem!). Kocyk z Ikei (ale z second handu), bardzo się sprawdza, bo jest taki ciągliwy, świetnie się trzyma siedzeń. Na dalsze wyprawy zawsze jest zabierane ukochane legowisko Norka, i tam też się układa w czasie podróży. Czasem się niecierpliwi; no, kiedy wysiadamy?! I na niego, i na kota jest jeden skuteczny sposób - szybka jazda :cool3: wtedy siedzą/leżą grzecznie jak aniołki. Wellington, nigdy nie zapomnę, gdy przywiozłaś Norka, otwarłaś drzwi do auta, i zobaczyłam na przednim siedzeniu mały, skulony, żółty kłębuszek... Alfo, TZ ostatnio przeglądał cały wątek, i stwierdził, że Norek na tych zdjęciach z budą wygląda jak pszczoła :lol: no ja nie wiem, o co Wam chodzi z tą pszczołą :evil_lol: (wiem, wiem, tłumaczyłaś, i o żądleniu też...) Quote
jotpeg Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 uwielbiam wycieczki; nie mam lęku wysokości; jestem ciekawski; a wkrótce wakacje! Quote
Toska Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 a gdzież Wyście się wspinali na takie wysokości ?:evil_lol: Quote
jotpeg Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Kopiec Krakusa w Podgórzu. Wcale nie jest wysoki, to tylko tak wygląda ;) w dole kamieniołom Liban Quote
Toska Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 ależ Wam zazdroszczę tych wycieczek :p u mnie stale brak czasu ......:razz: Noras przystojny , jak zawsze zresztą :lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 widzę że Noras ma linię jak młody bóg.. na zdjęciu z działki u nas wygląda jak pszczoła, to fakt. jak pszczoła w ulu:diabloti:. życie ma ciekawe, ciekawsze od mojego. ale należy mu się. za wszystkie żółte psiaki w schroniskach. chyba założę sobie wątek na dogo. Quote
wellington Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Norek nie jest zolty !!! Norek jest Z L O T Y ! Quote
jotpeg Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 powiedziałabym, że jest ZŁOTY i w tym sensie, ze ma świetny charakter :loveu: a inteligencją przewyższa niejednego przedstawiciela naczelnych ;) a teraz zdjęcie-żart :lol: Quote
wellington Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Jaki zart ? Po prostu stracilas glowe na jego punkcie - kazdy by stracil, nie ? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 złota pszczoła. bzz. :loveu: Quote
jotpeg Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 aktualny portret Pszczoły: ja tu pilnuję: miziaj, mnie, miziaj: Quote
Recommended Posts