majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) annadudek81 napisał(a):(...) Zuzia ma naprawdę delikatne zaczerwienienia w miejscach gdzie sierść była zgolona (...) Uff... ulga wielka, że nie ma ranki. Edited February 10, 2012 by majqa poprawka błędu Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 monika55 napisał(a):Była robiona we wrześniu. Jest taka sama. Mufinka nawet sladu nie ma po tej ranie. Zagoiło się błyskawicznie po zdjęciu gipsu. Wet twierdził że nie ma mowy o podcinaniu bo unieruchomienie ma być w konkretnej pozycji. A dostanie się w takie miejsce to mocne odginanie nogi. Wysyłac maść?. Wysyłać - przeoczyłam, sory ! Aniu podasz adres na pw ? Quote
annadudek81 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 do ranek nie dopuścimy:nonono2: już i tak wystarczająco cierpi:-( a zdjęcia Zuzieńce porobię dziś świeże to wieczorkiem wstawię (choć wątpię czy mi się uda, bo ni huhu mi nie wychodzi:oops: ale przez linki traficie do fotek:evil_lol:) Odżyła Zuzieńka od niedzieli, poprawę dużą widać:multi:, chęci ma na zabawę, a apetyt wilczy:diabloti: Quote
annadudek81 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 eliza_sk napisał(a):Wysyłać - przeoczyłam, sory ! Aniu podasz adres na pw ? już adres podaję:) i z góry dziękujemy Quote
Poker Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Można spróbować podłożyć watę w tych miejscach.I podać Traumeel S w tabletkach lub kroplach, 3 X dziennie po 1/2 tabletki lub 3 X dziennie po 7 kropli z wodą. Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Naniosłam wpłaty do I postu. Po pracy idę do weta i do apteki. Stanęło na solcoserylu - oczywiście dopytam jeszcze weta - ale manforte mi przypomniała, że sto lat temu nasz pies z paskudnymi ranami szyi, miał tym smarowane i przyniosło to bardzo dobre efekty. Poker - Traumeel przeciwbólowo ? Quote
Poker Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Traumeel to lek homeopatyczny, zmniejsza obrzęk, przyspiesza gojenie i działa p.bólowo.Jest naprawdę bardzo dobry.Opakowanie zawiera 50 tabletek, moze się przydać jeszcze innym psom. Pewnie pomyślałaś o Tramalu ,a to co innego. Edited February 10, 2012 by Poker Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Czyli dla suni sugerujesz Traumeel. Quote
Poker Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 eliza_sk napisał(a):Czyli dla suni sugerujesz Traumeel. Owszem , tak. Quote
monika55 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Paczuszka wysłana. Dałam tam jeszcze Ossopam, lek podawany przy złamaniach. Skonsultujcie z wetem dawkę. Mufinka waży ok 7kg i dostawała ćwiartkę co dzień. Dawkowanie bardzo ścisłe bo można przedobrzyć. A te ranki wcale się nie muszą zrobic pod warunkiem że się nie będzie ruszać. A potem wesoło.:roll::lol: Najpierw zmuszanie do załatwiania się na posłanie, a potem oduczanie. Quote
Poker Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ossopan to wyciąg z kości cielęcych i nie przedawkuje się.Dla niej potrzebne są 2 tabletki dziennie. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Zapraszam na bazarek chrzcielny ;) oczywiście dla Zuzi :) NIETYPOWE CHRZCINY ZAPRASZAMY NA IMPREZĘ :) Edited February 10, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
monika55 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Poker - w składzie ma także fosfor, który zmiękcza kości. Ja taka mądra:evil_lol: bo z Mufinką przerobiłam wszystko co najgorsze. Do dzis na przykład mała nie może jeść mięsa. Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Byłam u weta. Sugeruje jak i Wy podkładanie watki/wacików w drażliwe okolice. Jeśli to nie pomoże, to można delikatnie naciąć opatrunek. Kupiłam Solcoseryl w żelu, to polecono mi również w aptece. Zaraz jadę na pocztę. Poniżej karta wizyty, wet gamoń - więc z błędami - i tak jest lepiej, bo karta była na psa Borysa, samca - niestety został też wiek Borysa ... Wysyłam również tabletkę na robale oraz 100 zł na gotowane nóżki dla Zuzi, żeby jak najwięcej kleiku miała. Dopisuję wydatki na I stronę. Monika55 - wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
annadudek81 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 kupiliśmy dziś Zuzi świetny materacyk, mięciutki, cieplutki i obszyty nieprzemakalną tkaniną:fadein:, mała cwaniara nie chce leżeć już na podkładach, więc będzie jak znalazł w trakcie "wypadku", choć co prawda, sygnalizuje, że potrzebuje:-) podkład leży zwinięty w kącie klatki, a gdy Zuzia go potrzebuje, to popiskuje i próbuje go wsunąć pod siebie, taka z niej mądrala:evil_lol: Quote
annadudek81 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Handzia55, paczka doszła, ślicznie dziękujemy:loveu: Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 eliza_sk napisał(a):Byłam u weta. (...) Co by nie cytować wszystkiego. Widzę, że poszło super, wsio dopięte na ost. guzik. :-) Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 majqa napisał(a):Co by nie cytować wszystkiego. Widzę, że poszło super, wsio dopięte na ost. guzik. :-) Wstawiam właśnie nowe wpłaty na FB. Dostawisz je oraz nowe wydatki do tekstu głównego - wszystko na I stronie. I może tę kartę info też wstawić, tylko nie wiem jak :( Quote
annadudek81 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Zuza wygłaskana, z wujciem się w łóżku wyprzytulała, otarcia wysmarowane, zgrubienia z ligniny wycięte, żeby nie uwierały, księżniczka idzie spać:lol:. Do jutra cioteczki:-) A jutro ciocia mrs.ka się zapowiedziała z odwiedzinami, więc Zuzię obejrzy i fachowym okiem stan dziewczynki oceni:-* Quote
eliza_sk Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Super zdjęcia Aniu, śliczne. A mogę je dostać w oryginalnym rozmiarze na maila [email protected] ? Quote
Recommended Posts