psi Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):Odwiedzam Fazkę. Witam i dziękuję :) Quote
psi Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 DONnka napisał(a):I ja zaglądam :):):) Dzień Dobry ciociu DONnka :) Quote
psi Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Fazunia pokazujemy się cioteczkom i wujkom :) może gdzies sie Tobie miejsce znajdzie :) Fazka zalety: *pilnuje wyznaczonego terenu (Pani na włościach nikomu nie pozwoli przejść bez kontroli osobistej :D) *łagodna do ludzi i dzieci umie się z nimi obchodzić ;) *inteligenta (wyczuwa zagrożenie np.atak byka) *koty stosunek obojętny jak ucieka to pogoni jak się zechce łapki wyprostować a jak nie to nie :) *przynosi jajka z kurnika i oddaje nienaruszone właścicielowi kur :) *nie jest nachalna do pieszczot *lubi ganiać się z końmi :D *toleruje inne psy (musi ustalić hierarchię) *nie wybredna w jedzeniu (ale biedronowego żarcia nie tknie chyba,że pusto w brzuchu) *kocha spacery np po lesie *wad nie posiada :) same zalety tylko brać i kochać :) Quote
psi Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Zalety wypisane ale chyba nie przekonały nikogo bo telefon i mail milczy Hop do góry Faza :) Quote
dreag Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 psi napisał(a):Zalety wypisane ale chyba nie przekonały nikogo bo telefon i mail milczy Hop do góry Faza :) Nie wiedzą, co tracą;). Quote
psi Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Fazka hop do góry :) kto pokocha taką ślicznotę :) Quote
psi Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 kurde jakie to smutne,że adopcje prawie w miejscu stoją :( pieski jak najbardziej w typie rasy siedzą w DT więc nie wiem jak to z Fazunia będzie Domku gdzie jesteś???????? Quote
sceptiques Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Moja Kawcia też siedzi i telefon milczy.... Quote
Guest monia3a Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ja nie powiem nic na temat zasiedzenia się Fidżi ;) Quote
psi Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='monia3a']Ja nie powiem nic na temat zasiedzenia się Fidżi ;)[/QUOTE] Oj tak oj tak czas leci ..... Quote
zachary Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Czytam o Fazce, bo do tej stadniny w której ona jest, jeździłam przez kilkanaście lat....Oczywiście z miłości do psa, którego nie dało się wyadoptować, bo on zawsze wracał do tej stadniny/sam uciekał z powrotem do swoich koników.../. Psy, które były przez te lata w stadninie/ i na starym miejscu, przy cmentarzu i potem za Supraślem/były raczej spokojne, nieszczekliwe, takie niewidoczne.....Wiedziały,że tak musi być...Jeśli pojawił się pies bardziej energiczny, hałaśliwy, to nie miał tam racji bytu, musiał zniknąć ze stadniny.... Fazka jest bardzo proludzka i nocą jest jej smutno,albo się boi albo słyszy szczekanie psów w Supraślu i okolicy. Pan pracujący w tym gospodarstwie, gdzie mieści się stadnina, mówił,że Fazka śpi w stodole. To nie jest miejsce dla Fazki... Quote
psi Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='zachary']To nie jest miejsce dla Fazki...[/QUOTE] Dlatego szukam jej nowego ale z ogłoszeń niestety cisza nawet jednego telefonu nie miałam :( i tu za dużo osób nie zagląda :( Quote
zachary Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Psi, to fakt, jak pies nie jest w tragicznym stanie, krzywda straszna mu się nie dzieje, to na wątku...wiatr hula....Fazka chyba potrzebuje aktywnego właściciela, który na długie spacery by ją zabierał i był z nią....a nie pojawiał się raz na tydzień....Mój pupil sprawiał wrażenie jakby człowiek nie był mu potrzebny na co dzień, poza nakarmieniem, wyczesaniem i odkleszczeniem i odrobaczeniem.Był typem samotnika....Nawet w największy mróz jak konie wychodziły na przejażdżkę do lasu, to on chociaż bardzo głodny i zmarznięty, biegł za nimi. Ja, chociaż przyjechałam z pysznym żarciem, przegrywałam z konikami, które własnie wychodziły ze stadniny i on się nie zatrzymał, aby zjeść....A wiem na pewno, że był głodny.... Quote
psi Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Tak Fazka potrzebuje swojego człowieka takiego na co dzień a nie od święta.Właścicielka Fazki pojawia się nie regularnie,bbgm dba o pełny je brzuszek więc dziewczyna nie głoduje ale jest samotna .....dlatego szukam jej nowego domku mam nadzieję,że znajdzie swoje miejsce na ziemi. zapraszam do zaglądania i porzucania Fazuni bez Was nie uda mi się jej pomóc Quote
psi Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Fazka hop do góry pokazuj swój śliczny pyszczek :) Quote
Recommended Posts