Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie wiem tyle, że :)

jest cudowna
wesoła
kochana
jak tylko weszlysmy do Dt wskoczyla na kanape

pozniej dorwala pluszaki i zaczela biegac z nimi po domu podrzucac, zagryzac
cudna psina
zero traumy
wyglada jak zmiksowany mopsik
strasznie urokliwa jest

Posted

Ona jest jeszcze młoda i pełna radości życia. Na szczęście te psy, nad którymi fizycznie się nie znęcano, tylko zostały porzucone, nie do końca rozumieją, co je spotkało i nie kojarzą tego z człowiekiem jako takim.

Posted (edited)

No to czas na małą fotorelację....:)
Pojechałyśmy z Chmurką do Warszawy pociągiem ,a właściwie-trzema ;) ,bo miałyśmy przesiadki w Łukowie i w Siedlcach.W sumie busiarz też chciał nas zabrać,ale miałam mu zagwarantować,że Chmurka nie nabrudzi,a jak tu gwarantować,kiedy nie wiadomo,co takiego maleńtasa zdrażni ,jeśli w busie miał być komplet pasażerów.;)

Na dworzec odprowadził nas- z pełnym ceremoniałem -kierownik Marek,ściślej zaś -mała przyjechała "do pociągu" schroniskowym samochodem.Zachowywała się w nim tak,jakby długie lata jeździła autem i to jak dama-z osobistym kierowcą i bez barwnych pawików.;)
Największe pierepały dotyczyły kupienia biletu,bo pani kasjerka w ogóle nie potrafiła tego ogarnąć ;),ale w końcu -po kilku telefonach :)- zapłaciłam za przejazd niuni całe 4,50 i ruszyłyśmy w drogę !

Tu -przed dworcem PKP w Białej Podlaskiej.

:)

I już na peronie...

Lubimy się przytulać.:)

Podróż upłynęła nam bez najmniejszych problemów.Małe przez calutką drogę było pogodne,zaciekawione,momentami senne ,ale także rozmerdane ze szczęścia na widok każdego człowieka,który wyciągnął do niej rekę z głaskami lub zawołał :"Ale śliczny piesek !" A wołali i głaskali często,bo toto ma tyle wdzięku,że nie można się jej oprzeć.:)

Aha,ludzie nie wierzyli,że to schroniskowy psiak ,ale przy bliższym poznaniu ;) nie dało się ukryć "zapachu" ;) ,jaki maleńtas wokół siebie rozsiewał :evil_lol: ! Nie był to zapach fiołków ,oj,nie! :lol:

W czasie przesiadek przenosiłam Chmureczkę na rękach,bo bałam się,że tłum ją rozdepcze,na co ona ( rączki!) oczywiście przystawała ochoczo i bez najmniejszych protestów!

Podróże kształcą! Wielu naszych współtowarzyszy podróży liznęło dzisiaj trochę wiedzy na temat adopcji psów ze schronisk,problemu bezdomności,idei domów tymczasowych,konieczności sterylizacji i kastracji...:lol: SŁUCHALI!:p

Edited by jostel5
Posted (edited)

Kiedy to podobno stała taksa jest...te 4,50,-!

W Warszawie byłyśmy o 15.30. Tymczasowa Pańcia już na nas czekała,ale nim się znalazłyśmy-Chmurka wykonała potężny sik,walnęła solidnego kupala,poskakała po zaspach (w tym czasie na łeb lał mi się deszcz ze śniegiem-deszczu więcej),no i w końcu zobaczyła Pańcię!:) Radość-nieziemska! I-co ważne!-obopólna!:) Pańcia wpatrywała się w Chmurę ze szczerym zachwytem i powtarzała,że maleńka,że śliczna...! Prawdziwy popis wdzięku dała Niunia jednak dopiero w samochodzie-było wszystko-przekrzywianie główki,uśmiechy,mizdrzenie się każdym centymetrem kwadratowym ciałka,całuski....!

Spisałyśmy umowę,a potem-one pojechały,a ja -chlipiąc letko ;)-na busa...Wróciłam przemoczona do suchej nitki ,ale w domu już czekały na mnie fotki Chmurki "na włościach" !:) Wklejam...

Edited by jostel5
Posted (edited)

Słodziak,nie? Wygląda suczydło tak,jakby WIEDZIAŁA...:)

No to jeszcze trochę tych "słodkości" na dobranoc :):

Edited by jostel5