Alicja Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Boksiowaty chłopaczek :( Macie możliwość osłonić boksy zewnętrzne ...idą straszne mrozy :( Quote
czikusiowa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 osłonić za bardzo się nie da. w sobotę dawałyśmy dużo słomy do budy ale na mrozy pracownicy jeszcze pewnie dołożą. i to wszystko co można zrobić niestety ... były przybijane kocyki żeby zasłaniać wejścia do bud ale część psów je skutecznie zniszczyła Quote
fioneczka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 jakiś czas temu informowałam że jest możliwość odebrania ze Szczecina plandeki kolejowej (tylko że to bardzo ciężkie jest - z 60 kg? i dość spore) więc do osobówki się nie zmieści ... trzeba busa, niby ktoś tam jeździ ale jakoś sprawa ucichła w każdym bądź razie plandeka jest do odebrania w zasadzie co weekend (znaczy jedna plandeka do odebrania w obojętnie który weekend bo mi wyszło że jedna na weekend do odbioru) Quote
wykrywka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Przywołała mnie tu tatankas. Następna bieda :shake: - wychudzony Kuba i niewidomy kolega. Iza i Avanti napisał(a): Koelka! A rozmawialiście z hotelikiem w ZG? Wiem, że oni czasami inaczej liczą psy w potrzebie. Z tego co wiem to podana cena 18 zł za dobę - to stawka dla psów w potrzebie, normalnie mają wyższe. Quote
Yana Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 strasznie zaniedbany :-( cięzko mu będzie w te mrozy w kojcu zewnętrznym Quote
olly Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 jestem i ja.. czy mogę prosić fotki i krótki opis na maila, wstawimy go na stronę, zawsze zwiększy to jego szanse.. [email protected] Strasznie bidna chudzinka :( Quote
koelka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 olly napisał(a):jestem i ja.. czy mogę prosić fotki i krótki opis na maila, wstawimy go na stronę, zawsze zwiększy to jego szanse.. [email protected] Strasznie bidna chudzinka :( Dzięki wszystkim za przybycie. Już wysyłam fotki i opis na maila. Dodzwoniłam się przed chwilą do schroniska - Kubusia obejrzał dziś wet i poza dużą niedowagą jest zdrowy - został odrobaczony i dostał zastrzyk "wzmacniający" (jakiś witaminowy). Pomogła by mu dobra karma i ciepła kanapa, ale w schronisku można o tym pomarzyć. I tak siedzi na razie w "szpitaliku" (zamkniętym pomieszczeniu), więc tak nie marznie. Rozsyłam na razie info po znajomych, wszyscy mają popytać, ale póki co cisza. Quote
tatankas Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Iza i Avanti napisał(a):Jestem i ja. Koelka! A rozmawialiście z hotelikiem w ZG? Wiem, że oni czasami inaczej liczą psy w potrzebie. Może byłaby jakakolwiek szansa na niższą opłatę? No, ale i tak bez deklaracji niewiele się zdziała. Dam go na naszą stronę i wrzucę na forum. Dałabyś radę jeszcze jutro porobić mu jakieś zdjęcia? Tak, żeby pysio i ciałko było lepiej widać? Bidul straszny :( My w tej chwili jesteśmy strasznie zapchani, a już są następne trzy, które szybko trzeba zabierać, bo mrozów nie przetrzymają. Wszystkie w schronach, w zew. boksach :( Jagoda1 napisał(a):Jaka straszna bida ten boksio.:( Maruda666 napisał(a):Strasznie chudzieńki :( Dobrze że ma już przynajmniej co jeść, ale jeszcze jakiś ciepły kącik :modla::modla: sabinka40 napisał(a):Jestem:shake: Straszna bieda....ciepły kącik dla bidulka jak najszybciej, zimno jest strasznie, a on taki chudziutki:shake: Alicja napisał(a):Boksiowaty chłopaczek :( Macie możliwość osłonić boksy zewnętrzne ...idą straszne mrozy :( wykrywka napisał(a):Przywołała mnie tu tatankas. Następna bieda :shake: - wychudzony Kuba i niewidomy kolega. Z tego co wiem to podana cena 18 zł za dobę - to stawka dla psów w potrzebie, normalnie mają wyższe. Yana napisał(a):strasznie zaniedbany :-( cięzko mu będzie w te mrozy w kojcu zewnętrznym w deszczu rosnę napisał(a):jestem ..... olly napisał(a):jestem i ja.. czy mogę prosić fotki i krótki opis na maila, wstawimy go na stronę, zawsze zwiększy to jego szanse.. [email protected] Strasznie bidna chudzinka :( Dzięki dziewczyny za odzew na mój apel.Nie wyobrażam sobie jak takiej chudzince może być zimno przy tych temperaturach.Ostatnio poszłam do koleżanki po córki,moja ruda została w samochodzie na 10 minut dosłownie,oczywiście na przednim siedzeniu za kierownicą,jak wróciłam to spaślak trząsł się jak osika :( a te psy całą dobę na dworze,aż serce ściska,jak się pomyśli :(:(:( Quote
Alicja Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 On siedzi w pomieszczeniu ogrzewanym ?? Kurcze a moze dla innych psiaków skorzystacie z tej plandeki co fioneczka pisała Quote
koelka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Alicja napisał(a):On siedzi w pomieszczeniu ogrzewanym ?? Kurcze a moze dla innych psiaków skorzystacie z tej plandeki co fioneczka pisała Kuba siedzi na razie w ogrzewanym pomieszczeniu, ale nie wiadomo, jak długo, bo to "szpitalik schroniskowy", więc jak trafią tam inne bidy, to on będzie musiał przejść do boksu na zewnątrz. Co do plandeki, to spytam, kto jeździ w tamte strony busem, bo nie mam nikogo takiego, a faktycznie może by się przydały. Quote
Kajusza Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 fioneczka napisał(a):jakiś czas temu informowałam że jest możliwość odebrania ze Szczecina plandeki kolejowej (tylko że to bardzo ciężkie jest - z 60 kg? i dość spore) więc do osobówki się nie zmieści ... trzeba busa, niby ktoś tam jeździ ale jakoś sprawa ucichła w każdym bądź razie plandeka jest do odebrania w zasadzie co weekend (znaczy jedna plandeka do odebrania w obojętnie który weekend bo mi wyszło że jedna na weekend do odbioru) Asia - ja pamiętam o tej plandece, mówiłam koledze o niej, obiecał że jak będzie w Szczecinie busem to ją weźmie .... ostatnio to jego dziewczyna do Gorzowa jeździ osobówką :-( Także jej nie weźmie bo nie ma jak :-( Quote
Bazyliszek Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Dziewczyny czy Kubuś ma wydarzenie na facebook? Quote
koelka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Bazyliszek napisał(a):Dziewczyny czy Kubuś ma wydarzenie na facebook? Ja nie jestem facebookowa, chyba nie ma. Quote
koelka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Bazyliszek napisał(a):Dziewczyny czy Kubuś ma wydarzenie na facebook? Ja nie jestem facebookowa, chyba nie ma. Quote
gryf80 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 kurcze zastanawiam się czy aby przypadkiem krzywdy sie nie robi tym że teraz siedzi w ciepłym,a potem wyjdzie na dwór.żeby choroby po tem nie było,fakt że kuba nie ma podszerstka ani tk.tłuszczowej pod skórą,ale mieszkał w takich warunka że ta buda ze sloma to mim zdaniem super komfort.no juz sama nie wiem.mój pit bull przy -10,nie chciał w domu siedzieć tylko w budzie spał... Quote
koelka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 gryf80 napisał(a):kurcze zastanawiam się czy aby przypadkiem krzywdy sie nie robi tym że teraz siedzi w ciepłym,a potem wyjdzie na dwór.żeby choroby po tem nie było,fakt że kuba nie ma podszerstka ani tk.tłuszczowej pod skórą,ale mieszkał w takich warunka że ta buda ze sloma to mim zdaniem super komfort.no juz sama nie wiem.mój pit bull przy -10,nie chciał w domu siedzieć tylko w budzie spał... Może uda się go przetrzymać w tym ciepłym boksie na dłużej, jak nie będzie innych bardziej potrzebujących psiaków. Quote
sayuri13 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Witajcie, dostałam Kuby zdjęcia od koleżanki, udostępniłam go na Fasie, wydarzenie też mu mogę założyć ale brakowało mi opisu, już to robię. Co do tej plandeki to jakie ona ma wymiary po złożeniu (zmieści się do citroena Berlingo?)? Quote
Kajusza Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 sayuri13 napisał(a):(...) Co do tej plandeki to jakie ona ma wymiary po złożeniu (zmieści się do citroena Berlingo?)? z tego co wiem, to właśnie nie bardzo się zmieści :-( Bo kombinowałam czy zapakuje ją do golfa, po złożeniu siedzeń .... Quote
sayuri13 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ale cytryna jest wyższa, dlatego pytam o wymiary. Kubuś na Facebook'u ") http://www.facebook.com/events/242607555818830/?context=create Quote
Kajusza Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 to może Asia się wypowie o tych wymiarach, może akurat się zmieści :-) Quote
tatankas Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 sayuri13 napisał(a):Ale cytryna jest wyższa, dlatego pytam o wymiary. Kubuś na Facebook'u ") http://www.facebook.com/events/242607555818830/?context=create Dołączyłam :) Quote
sayuri13 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 tatankas napisał(a):Dołączyłam :) Dziękuję :) Czekamy teraz na wymiary plandeki :) Czy Kubusia wrzucie na Tablicę? Quote
koelka Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Dzięki za wydarzenia dla Kubusia. Na Tablicę zadeklarowała się go wrzucić buuterfly, a ja poszukam jakiegoś bazarku ogłoszeniowego, żeby miał ich więcej. Quote
tatankas Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Daj tekst i zdjęcia,z 10 ogłoszeń sama mu zrobię ,tylko potrzebny telefon i mail do osoby,która będzie gadać,no i będzie trzeba aktywować ogłoszenia niektóre na mailu. Edited February 2, 2012 by tatankas Quote
Recommended Posts