Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
ale sluchajcie.....wazne,ze cos sie ruszylo.........inne psiaki maja zero telefonow:((

tak ruszyło się :-)
Oby tylko jakiś super domek się znalazł !!!!!

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eossi napisał(a):
Malawia
jak Leoś potrzebuje pomocy finansowej to daj znać, nie mam dostepu do internetu wiec nie moge poprzez bazarki .
trzymam kciuki za Leo :)

Eossi, dziekujemy na razie zrobilam Leo ogloszenia:)Pozdrawiam!:)

Posted

eossi napisał(a):
Malawia
jak Leoś potrzebuje pomocy finansowej to daj znać, nie mam dostepu do internetu wiec nie moge poprzez bazarki .
trzymam kciuki za Leo :)

Eossi bardzo Ci dziękuję :loveu: jak zawsze można na Ciebie liczyć :multi: jakby co będę pamiętała :loveu:

Przez moment kciukole trzymałam, za domek dla Leo ale przyszła Pani ztwierdziła, że Leo jest za duży!!!
Hmmmm! Duży jest to fatk, widać na zdjęciach, ale jest przekochanym wielkim misiem, który by nawet muchy nie skrzywdził :evil_lol:

a teraz kilka słów, pewnej Pani która zna się na psim zachowaniu!!!
Leon jest super- dziś drugi dzień ćwiczyliśmy reagowanie na "Leon, choć" i zaczął naprawdę reagować- zawraca natychmiast do 10 m w pustym otoczeniu i biegnie galopem, a i potem nawet jak widział psa udawało mu się zawracać na hasło.
Umie też przejść juz 5 m "na skupieniu" przy nodze w wąskich przejściach. Umie siadać na słowo z pomocą gestu w spokojnym otoczeniu na spacerze.
Co najlepsze Leoś ucz...y się juz pilnować człowieka- jesli wybiegnie naprzód i się mu schowamy- wraca i szuka, a nie jak na początku ucieka w siną dal. To dobry wstęp do pracy dla przyszłych właścicieli!
Leoś uwielbia włóczyć się po krzakach i węszyć, co ja osobiście bardzo lubię, bo psiak wie czym się zająć na spacerze. Ale zwołany do ćwiczeń czy zabawy- wraca baardzo chętnie. Żałuje, ze nie wziełam dziś komórki, a nakręciłabym mu filmik jak biega wariacko w śniegu bawiąc się w bieganie z człowiekiem - zupełnie jak Fazi. Ten pies jest zmotywowany na wszystko, wspaniały kompan i pojętny uczeń!

Posted

pomóżpomagać napisał(a):
Leonek robi postepy!:multi: wiedziałam że to nie dzikus z lasu!:evil_lol:
Ale co z tym jego domkiem??;)

Byli pierwsi oglądający Leosia!!!!!! Ale Pani powiedziała, że za duży!!! Tak duży jest, to fakt!!! Ale cały urok i czar Leosia jest w tej jego wielkości!!!! Zresztą niegdzie nie piszemy, że jest mały czy średni!!!!

A z najnowszych wieści!!!! Zaczynamy szykować się do wycięcia małego co nie co Leosiowi!!!! Prawdopodobnie w połowie marca !!! A i z zębami jest jakiś problem, ma kamień i jeden ząb jakiś ciemny, więc przy okazji kastracji, może weci i kamień zdejmą i zobaczą co z tym zębem !!!

Posted

[quote name='piescofajnyjest']duzy Leos=duzo milosci :))))[/QUOTE]

[quote name='sylwija']dokładnie - dużo do kochania :)[/QUOTE]

I oto chodzi, Leo jest stworzony do miziania, kochania i całowania :-) Pani się nie znała, chomika niech sobie kupi ! Będzie miała małe zwierzątko ;-)

Posted

cyt Panią od psich zachowań:
trafienie z lasu na mokotów to niełatwe dla psa przejście, zwłaszcza tam, gdzie co chwila jakiś pies pędzi na niego, choć wczesniej mijał jakiegoś co kilka dni. Własciwie zagęszczenie psów to chyba główny "problem" dla Leosia (i nie tylko, ...nasze psy tez musza sobie z tym radzić przecież:). Jeśli idzie na Leosia podwieszony na smyczy do góry pies grożący mu, patrzący prosto w oczy- Leoś potrafi burczeć-powarkiwać ostrzegawczo. Jeszcze nie wie, że można się z kimś mijać w wąskim przejściu bez kontaktu- w lesie przecież obchodził wielkim łukiem! Ale w bezpośrednim, swobodnym kontakcie jest przyjacielski. Nie rozumie też co to jest ograniczenie (smycz, linka) uniemozliwiaja mu one swobodna komunikację, a nie z każdym psem w mieście ma czas i miejsce, by pogadać. Ale pracujemy już nad tym, by rozumiał, że napięcie smyczy oznacza zawrócenie i rezygnację z kontaktu z psem, który tego nie chce, a jest zmuszany do tego przez właściciela idącego na wprost. Coraz częściej też reaguje na zawołanie zanim smycz się napnie- co jest najbezpieczniejsze. Potrafi tez przejść przy nodze chwalony i nagradzany minąć grożącego mu psa. Myśle, że wiemy o nim już na tyle dużo, że przyszły własciciel będzie miał pełen pakiet informacji co jak i kiedy. :)

Na FB cisza, z ogłoszeń cisza !!!!!!!!! Wszędzie cisza :-( dobrzeż, że Leo jest w domku na BDT, a nie w hoteliku, inaczej nie dalibyśmy rady !!!! Mam z bazraku ponad 200 zł, trzymam to na kastrację Leosia :-)