Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

W środę około godz 15 dostałam mms, z fotką tego pięknego kudłacza!!!!
To było pierwsze zdjęcie jakie dostałam i jak się nie zakochać!!!!

Psiak mieszkał w lesie, w miejscowości Konewka w okolicach Spały. I co tu robić, było dwoje chętnych na psiaka!!!

Pierwszy domek w Piotrkowie Trybunalskim :-( pies mieszkałby w garażu!!!!!
Drugi chętny domek z okolicy, pies trafiłby na łańcuch!!!!!

Noce takie zimne, psiak nazwany LEO mieszkał w lesie, był głodny i opuszczony, szukał kontaktu z człowiekem!! Jednego dnia pobiegł za dziećmi do Spały, kilka km od KONEWKI, ale na szczęście wrócił, tzn został przyprowadzony! Jak poszedł za tymi dziećmi, na drugi dzień zaczął być przeganiany kijami, ludzie zaczęli bać się o swoje dzieci!!!

Gdy Asia pojechała po niego na miejsce, okazało się że Leo dał bez problemu założyć sobie obrożę, zapiąć smycz, szedł nie ciągnąc się wogóle !!! Gdy otworzyli drzwi samochodu, wskoczył do środka i napawał się ciepełkiem !!!!!

Dzięki jednej dziewczynie z FB, która opłaciła hotel na tydzień, psiak jest w hoteliku w okolicach Grójca!!! Ale bez Waszej pomocy nie damy rady :-( !

Bardzo Was proszę o pomoc!! Mam kilka fantów na bazarek, ale fotek nie wstawię :-(

Mam też kilka psów do pomocy na FB, którymi też muszę na Cito się zająć, żeby nie przepadły! Czy ktoś może mi pomóc?? Poprowadzić wątek, zorganizować te bazarki, każda para rąk do pomocy mile widziana, każdy pomysł na wagę złota !!!!!

Wydarzenie na FB
http://www.facebook.com/events/311442082239625/

FUNDACJA TRIP UŻYCZYŁA NAM KONTA, ABYŚMY MOGLI POMÓC LEOSIOWI, MAMY NA TYDZIEŃ HOTELIK...ALE TYDZIEŃ SZYBKO ZLECI, JEST JESZCZE WETERYNARZ, MUSIMY PSA PRZEBADAĆ, ZASZCZEPIĆ..BARDZO WAS PROSZĘ O CHOĆ DROBNE WSPARCIE

88 2130 0004 2001 0544 9475 0003
... Fundacja Centrum Pomocy Zwierzętom - "TRIP"
ul. Kinowa 20 lok 37, 04-017 Warszawa

KONIECZNIE W TYTULE PRZELEWU WPISUJCIE "DLA LEO" albo "LEO"

INFO Z HOTELIKU 29.01
Leo "spokojnieje" w hoteliku - wczoraj było tragicznie- skomlenie, biegunka, wymioty i warczenie na wszystko co się rusza, oprócz Magdy.
Dziś jest, wg Magdy, o niebo lepiej. Przez noc Leo wyspał się, odpoczął, uspokoił. Rano zjadł miskę smacznego jedzo...nka plus dostał pierwszą dawkę tabletek anty- robakowych. Obwąchał się też z innymi, spokojnymi psami z hoteliku...i bez emocji się obyło. Przynajmniej bez złych emocji - takich jak pierwszego dnia. Magda mówi, że wczoraj była zmartwiona zachowaniem Leosia i sprawiał wrażenie trudnego psa...dziś mówi, że zmiany w Leonie idą w dobrą stronę ....

Edited by Malawia
Posted (edited)

Tu jak łaził po wsi :-(((( i prosił o jedzenie i mizianie!!! A nie o kije przez łepek!!!!!

Całe szczęście, ktoś zadzwonił i poprosił o pomoc dla psiaka !!!!!

A tu fotki z podróży do hoteliku!!!
Dał sobie założyć obrożę,zapiąć smycz i sam wskoczył do autka :-)

I grzecznie w nim spał, ogrzewając zmarźnięte ciałko !!!

Edited by Malawia
Posted (edited)

Skarbica Leosia!!!!

Z bazarku Leoś ma 213 zł
od cioci Dominiki 10 zł
_______
razem 223 zł

Przyda się na kastecję chłopaka, jak tylko się wyniki badań polepszą :-)

Edited by Malawia
aktualizacja
Posted

Ellig napisał(a):
Prawdziwy lew:):):)

Dziękuję Ci z całego serca :-)
Tak prawdziwy, piękny lew :-) trza było szybko tyłeczek mu ratować, żeby na łańcuch nie trafił !!!!!!!! Miejscowym też wpadł w oko, już budę ktoś szykował :-(((((

Posted

ataK napisał(a):
Leonberger?...

Na FB też go do tej rasy porównali, niewaqżne jest piękny, cudowny i bardzo lgnie do dzieci! Nie zasługiwał na łańcuch :-( ani na poniewierkę po lesie w te mrozy !

Posted

malvaaa napisał(a):
wykupcie mu jakiś pakiet ogłoszeń, może akurat ktoś się zakocha...

wykupimy, najpierw niech się troszkę uspokoi, wczoraj dostał silnej biegunki, jeść nie chciał, pić nie chciał! Dziś jest dużo lepiej, z jedzeniem i piciem, i z zachowaniem do innych psów!!! To musiał być dla niego szok! Myślał chyba, że do jego domku ktoś go odwiezie ;-( bo w drodze był grzeczniutki i spokojny !

Posted

[quote name='Wiedźma']Matko... Malawia, jeśli wyślesz mi zdjęcia fantów, zrobię bazar.
[email protected]
Dzięki!!!! Zaraz poszukam, miały być dla bidul z Jonkowa, ale Ci mają mieć nowe budy, może też kasa im zostanie na zadaszenie, są wolontariusze, w Jonkowie jakoś się kręci! A my :-(((( musimy choć na weta uzbierać ;-)

Posted (edited)

Starałam się jak mogłam ;-) dlatego tyle czasu to trwało hihihi ;-), mam nadzieję, że wszystko dobrze opisałam ;-)

Dziękuję jeszcze raz :-)

Dla tych cioteczek, co nie są na FB

Leo "spokojnieje" w hoteliku - wczoraj było tragicznie- skomlenie, biegunka, wymioty i warczenie na wszystko co się rusza, oprócz Magdy.
Dziś jest, wg Magdy, o niebo lepiej. Przez noc Leo wyspał się, odpoczął, uspokoił. Rano zjadł miskę smacznego jedzo...nka plus dostał pierwszą dawkę tabletek anty- robakowych. Obwąchał się też z innymi, spokojnymi psami z hoteliku...i bez emocji się obyło. Przynajmniej bez złych emocji - takich jak pierwszego dnia. Magda mówi, że wczoraj była zmartwiona zachowaniem Leosia i sprawiał wrażenie trudnego psa...dziś mówi, że zmiany w Leonie idą w dobrą stronę ....
Będę na bieżąco się kontaktować z Magdą z hoteliku aby aktualizować waszą wiedzę na temat Leona...

Na pewno jeszcze długa droga przed nim - nie wiemy czy jest zdrowy, nie wiemy jaki tak naprawdę jest, nie wiemy jakie ma problemy. Na pewno sprawdzimy czy pies ma czipa - może jest czyjś i uciekł. Na pewno przebadany zostanie przez veta, na pewno trzeba go będzie wykastrować. Reszta jest niewiadomą.

Edited by Malawia
Posted

Ellig napisał(a):
Prawdziwy lew:):):)

Malawia napisał(a):
Dziękuję Ci z całego serca :-)
Tak prawdziwy, piękny lew :-) trza było szybko tyłeczek mu ratować, żeby na łańcuch nie trafił !!!!!!!! Miejscowym też wpadł w oko, już budę ktoś szykował :-(((((

Bedzie, dobrze, musi byc.Pies jest piekny ma duze szanse na udana adopcje i tyle tu juz jest Cioteczek , dobrych duszkow do pomocy .Trzymaj sie chlopaku juz ci nic nie grozi, nie denerwuj sie , to brzuszek tez bedzie zdrowy:)