Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lika1771']Kurcze Hope,a zapytalas jakim sposobem Iga sie tam znalazla?Nie pytalas o szczegoly?[/QUOTE]
błąkała się, behawiorystka ją złapała-dla mnie brzmiało to sensownie-pies wygłodzony, klatka-pułapka... Jeju! Ależ ja jestem naiwna! ucieszyłam się,że jest cała,zdrowa, bezpieczna... pw miałam dokładnie 31 maja

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hope2']błąkała się, behawiorystka ją złapała-dla mnie brzmiało to sensownie-pies wygłodzony, klatka-pułapka... Jeju! Ależ ja jestem naiwna! ucieszyłam się,że jest cała,zdrowa, bezpieczna... pw miałam dokładnie 31 maja[/QUOTE]

a na wątku nikt nic nie napisał?
tylko Ty o tym wiedziałas
gdyby to była prawda chyba weszłyby tu i coś napisały

Posted

[quote name='Malgoska']a na wątku nikt nic nie napisał?
tylko Ty o tym wiedziałas
gdyby to była prawda chyba weszłyby tu i coś napisały[/QUOTE]
nie wiem czy ktoś jeszcze wiedział-nie wiem ile osób utrzymywało z nia kontakt... nie będę pisała żadnych nicków-bo przypuszczenia nie są pewnością.
I sądzę,że jeżeli innym napisała tak jak mi- że to w tajemnicy przed karmelcią...to siedziały cicho :(

Posted

[quote name='Hope2']nie wiem czy ktoś jeszcze wiedział-nie wiem ile osób utrzymywało z nia kontakt... nie będę pisała żadnych nicków-bo przypuszczenia nie są pewnością.
I sądzę,że jeżeli innym napisała tak jak mi- że to w tajemnicy przed karmelcią...to siedziały cicho :([/QUOTE]

ale dlaczego Karolcia miałaby nie wiedziec, to nie ona prowadzi (?) te ośrodek dla psów w borach?

Posted

[quote name='Malgoska']ale dlaczego Karolcia miałaby nie wiedziec, to nie ona prowadzi (?) te ośrodek dla psów w borach?[/QUOTE]
karmelcia jest (?) z Suchego Boru a "profesjonalny DT z behawiorystką w Borach Tucholskich. Nic więcej nie chciałaa mi napisać- "muszę iść, córeczka płacze"

Posted

O kurcze! To aż nieprawdopodobne. Kawał drogi musiałaby iść Igunia.
Ale może trzeba rozpytać ciotki z okolic o behawiorystkę w Borów.

Posted

[quote name='Hope2']Nie potrafię odpowiedzieć :( bardzo broniła swego czasu karmelci... później pisała mi pw, że Iga jest cała i zdrowa u behawiorystki w Borach Tucholskich...[/QUOTE]

Nic z tego nie rozumiem... Moge jakiej wyjasnienia? Czyli ktos wie, gdzie jest Igunia!? Jesli ktos nie chcial o tym pisac tu, mogl napisac na PW, albo do mnie zadzwonic...numer ciagle tu jest. To, że sie tu nie pojawiam jz nie oznacza, ze zapomnialam o Iguni. Po prostu sie wypalilam. Nie mam juz sil na dogo.

Jesli chodzi o $$$ decyzje podejmiecie Wy, gdzie wyslac pieniądze, bo w końcu są one wasze... Jesli sie zdecydjecie, prosze o numer na pw, wysle pod wskazane miejsce.

Posted

[quote name='Paula95']Nic z tego nie rozumiem... Moge jakiej wyjasnienia? Czyli ktos wie, gdzie jest Igunia!? Jesli ktos nie chcial o tym pisac tu, mogl napisac na PW, albo do mnie zadzwonic...numer ciagle tu jest. To, że sie tu nie pojawiam jz nie oznacza, ze zapomnialam o Iguni. Po prostu sie wypalilam. Nie mam juz sil na dogo.

Jesli chodzi o $$$ decyzje podejmiecie Wy, gdzie wyslac pieniądze, bo w końcu są one wasze... Jesli sie zdecydjecie, prosze o numer na pw, wysle pod wskazane miejsce.[/QUOTE]
Ja napisałam to co wiedziałam-nie mam pojęcia czy to prawda

Posted

[quote name='Paula95']Do kogo moge sie odezwac w takim razie?[/QUOTE]
szczerze-nie mam pojęcia :( mi tę wiadomość napisała Alta Caraya 31 maja na fb...

Posted

[quote name='Hope2']szczerze-nie mam pojęcia :( mi tę wiadomość napisała Alta Caraya 31 maja na fb...[/QUOTE]

Moge poprosić o link do jej profilu na fb na pw?

Posted

[quote name='Paula95']Moge poprosić o link do jej profilu na fb na pw?[/QUOTE]
Jeeeju-ale Ty ciociu też ją "znasz"-Tutaj ją pierwszy raz widziałam miała najpierw nick Alta Caraya, później Wiola&Miłosz. Broniła karmelci jak lwica. Teraz siedzi-była poszukiwana listem gończym (od wielu lat).
Na fb wpiszesz Alta Caraya, to Ci wyskoczy-z tego konta do mnie pisała. Jest też Sieropsiniec.
A to link do wątku na dogo,zajrzyj, może dawałas jej psa na dt? [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Mi%C5%82osz-UWAGA%21SZUKAMY-OS%C3%93B-KT%C3%93E-POWIERZY%C5%81Y-JEJ-ZWIERZ%C4%98TA%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Mi%C5%82osz-UWAGA%21SZUKAMY-OS%C3%93B-KT%C3%93E-POWIERZY%C5%81Y-JEJ-ZWIERZ%C4%98TA%21[/URL]

Posted

[quote name='Paula95']Nic z tego nie rozumiem... Moge jakiej wyjasnienia? Czyli ktos wie, gdzie jest Igunia!? Jesli ktos nie chcial o tym pisac tu, mogl napisac na PW, albo do mnie zadzwonic...numer ciagle tu jest. To, że sie tu nie pojawiam jz nie oznacza, ze zapomnialam o Iguni. Po prostu sie wypalilam. Nie mam juz sil na dogo.
[/QUOTE]

Paula95, doskonale Cię rozumiem, ale jesteś jeszcze młoda i "co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" ;)
Może nie wiedziałaś, że na dogo jest sporo zadymiar, które chętnie wyładują swoje frustracje na innych. I na to nie ma sposobu. W mojej ocenie, w takich sytuacjach żadne racjonalne tłumaczenia nie trafiają do przekonania.
Stajemy się sforą psów, wystarczy, że jeden szczeka przyłączają się następne lub jeden ugryzie i wszystkie się rzucają i szarpią.
Paula95, proszę nie odpuszczaj sprawy, napisz do nesca, bo być może jest nadzieja, że Igunia gdzieś jest.

Posted (edited)

Wiedziałam...Już raz przeżyłam większy naskok na mnie... I wtedy mnie to w ogóle nie przejęło, bo wiedziałam, że działałam w dobrym celu i psu się krzywda nie stała...a Iga... :(

Napiszę. Tylko mogę prrosić o cały nick? Bo sama użytkowniczka NesCa byla aktywna w 2005.

Edited by Paula95
Posted

[quote name='Paula95']Wiedziałam...Już raz przeżyłam większy naskok na mnie... I wtedy mnie to w ogóle nie przejęło, bo wiedziałam, że działałam w dobrym celu i psu się krzywda nie stała...a Iga... :(

Napiszę. Tylko mogę prrosić o cały nick? Bo sama użytkowniczka NesCa byla aktywna w 2005.[/QUOTE]
Paula- nescca :) to ten nick

Posted (edited)

[quote name='Anula']Paula75 ,a nie możesz pomóc starowince Funi.Dzisiaj jedzie do DT do Słupska.Potrzebne pieniądze na weta i transport.Została wyciągnięta z geriatrii z Palucha.Buni nie udało się pomóc odeszła za TM.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244231-©©©-Te-sunie-złamały-nam-serca-Obiecalismy-im-dom-POMOŻECIE-!-Bunia-i-Funia-©©©/page2[/URL][/QUOTE]
Witaj mam u siebie na bdt sunie staruszke z palucha ma nadziąślaka,koszt calego leczenia to okolo 1000zl+300zl transport.Robie bazarki,ale ida marnie......Napisalam pw. do Pauli,ale sama nie moze podjac takiej decyzji.

Edited by lika1771
Posted

[quote name='lika1771']Witaj mam u siebie na bdt sunie staruszke z palucha ma nadziąślaka,koszt calego leczenia to okolo 1000zl+300zl transport.Robie bazarki,ale ida marnie......Napisalam pw. do Pauli,ale sama nie moze podjac takiej decyzji.[/QUOTE]

1000 zł za usuwanie nadziąślaka???? :crazyeye:

Posted

[quote name='malawaszka']1000 zł za usuwanie nadziąślaka???? :crazyeye:[/QUOTE]
Nie to jest tylko za nadziaslaka za wszystko,sunia ma tez guzy na listwie mlecznej,badania:
badanie krwi (w tym tarczyca)koszt-100zl
wylysienia to prawdopodobnie tarczyca
=RTG klatki piersiowej koszt-60zl
=USG jamy brzusznej koszt-60zl
=zęby +operacja koszt-500zl
=uszy (antybiotyk)
=sanacja nie wiadomo w zaleznosci od stanu suni.

Posted

[quote name='Anula']Paula75 ,a nie możesz pomóc starowince Funi.Dzisiaj jedzie do DT do Słupska.Potrzebne pieniądze na weta i transport.Została wyciągnięta z geriatrii z Palucha.Buni nie udało się pomóc odeszła za TM.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244231-©©©-Te-sunie-złamały-nam-serca-Obiecalismy-im-dom-POMOŻECIE-!-Bunia-i-Funia-©©©/page2[/URL][/QUOTE]

[B]Przepraszam ale o jaką Bunie chodzi?[/B]

Posted

[quote name='Isadora7'][B]Przepraszam ale o jaką Bunie chodzi?[/B][/QUOTE]
Może coś pokręciłam ale na koszyczkowym ta sama osoba pisała O Funi i chyba o Buni,że nie udało się jej pomóc.

Posted

[quote name='Anula']Może coś pokręciłam ale na koszyczkowym ta sama osoba pisała O Funi i chyba o Buni,że nie udało się jej pomóc.[/QUOTE]

No z twojego postu nie wynikało ze chyba, ciekawa jestem kto pisał ze Bunia nie żyje. Ona żyje, mieszka w hoteliku i szuka sponsorów. Dzisiejsza fota

[IMG]http://img542.imageshack.us/img542/4739/a615.jpg[/IMG]