holmina Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 czy u Portosika wszystko ok?zdrowy jest?nic złego po kastracji się nie porobiło? Quote
Isadora7 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 event Portosa na fejsie: https://www.facebook.com/events/225356704221567/ zapraszam a ja ide uzupełniać zdjeciami Quote
yunona Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Mam słabość do czarnych jamniczków, jesteś cudowny Portosku tak jak mój Harutek :) :) Quote
danka1234 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) holmina napisał(a):czy u Portosika wszystko ok?zdrowy jest?nic złego po kastracji się nie porobiło? Zdrowy jak rydz,nic mu nie dolega,nic nie boli.Chyba nawed nie wie ze ma szwy na doopsku bo sie nimi wogule nie interesuje. Wazy 12kg ale jak powiedziała weterynarz,powinien przybrać na wadze bo jest zbyt chudy no ale to akurat najmniejszy problemem bo apetyt mu dopisuje. Bardzo go chwalono w klinice,jaki to grzeczny,zadnego warkolenia nawed przy zastrzykach. Faktycznie do ludzi aniołek,zero agresji ale czasem lubi sie wyrwac na smyczy i szczekać na meżczyzn,szczególnie wysokich,ubranych na ciemno.Czy by chapnął czy tylko straszy nie wiem,nie próbowałam sprawdzać puki nie mam zaświadczenia o szczepieniu.:evil_lol: W misce tez mozna mu grzebać w czasie jedzenia i zero reakcji. Do innych psów róznie,zazwyczaj wykazuje agresję,szczególnie do czarnych ale do niektórych okazuje sympatie wiec zależy od psa. Do suczek agresji nie wykazuje wcale. Edited February 5, 2012 by danka1234 Quote
danka1234 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) Isadora7 napisał(a):event Portosa na fejsie: https://www.facebook.com/events/225356704221567/ zapraszam a ja ide uzupełniać zdjeciami Bardzo Ci dziękuje ,zaraz ide popatrzeć,poczytac i cos napisać ,byleby tylko tam gdize trzeba bo zielona tam nadal jestem. Byłam tam i sciagnełam tu zdjecia które wstawiłas w formie komiksu,sa obłędnie śmieszne. Niech zobacza tutaj wszyscy którzy nie sa zarejesrtowani na fb bo naprawde warto. Edited February 5, 2012 by danka1234 Quote
JamniczaRodzina. Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Może ta agresja została mu z kojca schroniskowego biedak musiał się bronic. Quote
danka1234 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Dziękujmy za banerek,bardzo fajny. Z ta agresją do psów moze być ze schroniskowe przeżYcia sie odzywają, zobaczymy jak bedzie dalej. U nas dzisiaj okrutnie mrozi,wszystko zasypane.Spacerki króciutkie bo w łapy zimno. Quote
pajda67 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Danusiu gratulujemy Portosika. Jest cudowny. Zdjęcia powalają!!! No w takim domku to od razu dobrych manier nabierze, a jeśli chodzi o traumę schroniskową, to u naszego Neosia do dzisiaj nie minęło. Do dużych psów, szczególnie czarnych jest raczej agresywny- więc paniusia woli takim na spacerku schodzić z drogi, bo Neoś niekoniecznie!!!!! Quote
danka1234 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) Portos jest u mnie tylko na dt,szukamy stałego domu. Ogłoszenia ; 1-tablica 2-alegratka 3-gumtre 4-kokosy 5-e-oferty 6-ojej 7-cafeanimal 8-adopcja psa 9-morusek 10-do adopcji 11-psy pl 12-animalia 13-przygarnij zwierzaka 14-ogłoszenia olx 15-przylepa 16-giełda ogłoszeń 17-lento 18-trójmiasto 19-zwierzaki do adopcji 20- Edited February 5, 2012 by danka1234 Quote
danka1234 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Bylismy dzisiaj na ostatnim zastrzyku,wszystko ładnie podgojone,zostało tylko sciągnięcie szwów. W klinice zachowuje sie wzorowe,żadnej agresji nawed przy zastrzyku,w zamian jeszcze ogonkiem macha i buziaki rozdaje. Quote
holmina Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 zaglądam do Portosika i fajnie ze wszystko ok Quote
Sarunia-Niunia Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Fajnie, że wszystko dobrze się goi!!! Teraz, żeby tylko dobry domek dla Portosika się znalazł!!! Najważniejsze Danusiu, że Go uratowałaś dając Mu DT, bo strach pomyśleć co byłoby z Nim dalej w schronie..... Quote
holmina Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 oj tak!został bidul uratowany!w koncu by go jakis dopadl ,,,gdyby nie przygarnela go Danusia! Quote
danka1234 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Było kilka telefonów w sprawie adopcji Portosa, jeden z nich zapowiada się bardzo obiecująco bo bez innych zwierząt jednak jest w okolicach Kartuz a niestety nie ma w tamtych rejonach żadnych dogomaniaków by zrobić wizytę. Quote
bianka0 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Może ktoś z Gdańska za zwrotem kosztów dojazdu zrobiłby wizytę, to 33 km. Quote
Boni-Bobo Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Do Argosa też był telefon z okolic Kartuz ,tuczarnia gęsi:angryy:.Może to ten sam dom?Mogę sprawdzić . Quote
holmina Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 zaglądam do psiaczka,czyżby ds na horyzoncie??/trzymam kciuki Quote
danka1234 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 bianka0 napisał(a):Może ktoś z Gdańska za zwrotem kosztów dojazdu zrobiłby wizytę, to 33 km. To jest sporo dalej bo okolice Kartuz nie same Kartuzy,jadąc z Gdańska za Kartuzami wiec nie ma co nikogo prosić tym bardziej ze drogi na tej trasie są kiepskie a tym bardziej teraz przy tej pogodzie. Quote
danka1234 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Boni-Bobo napisał(a):Do Argosa też był telefon z okolic Kartuz ,tuczarnia gęsi:angryy:.Może to ten sam dom?Mogę sprawdzić . Dziekuje za rozmowe i rozwianie wątpliwości,dobrze ze okazało sie ze to inny domek bo ten mój wydaje mi się odpowiedni dla Atosa pod kazdym wzgledem. Domek zna jamniki ,poprzedni piesek u Państwa był jamnikiem. Quote
danka1234 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Portos wita kibicujące mu Cioteczki. Chłopak jest bardzo towarzyski,ładuje sie na kolana przy kazdej okazji. Edited February 8, 2012 by danka1234 Quote
toyota Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Mam już wszystkie papiery Portoska, jutro je wyślę poleconym. Quote
yunona Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Portosku, trzymamy kciuki za dobry domeczek dla ciebie, pieszczochu jeden ;) :) Quote
danka1234 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 toyota napisał(a):Mam już wszystkie papiery Portoska, jutro je wyślę poleconym. Dzięki,moze uda sie ze dojdą do piatku to przy wizycie sciagniecia szwów w klinice uzupełnili by wpisy. Quote
toyota Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Wyślę priorytetem, to jest szansa, że dotrą. Quote
Recommended Posts