danka1234 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Jestem już i pisze jak sie mają sprawy. Zatem tak jak napisała bianka0,Portos został w tym domku.Żyją w nim ludzie mili i życzliwi którzy kochają i szanują zwierzęta zatem myślę ze Portosowi bedzie sie tam dobrze żyło. Na pewno nie stanie mu się tam żadna krzywda i nie będzie mu się tam nudziło,nie zabraknie również rąk do głaskania. Bedzie mógł sie wybiegać do woli na swoim podwórku bo przy mnie niestety miał tylko wolniejszy spacerek na smyczy a jest bardzo zywiołowy i potzrebuje dużo ruchu. Państwo mieli jamniczkę podobną do Portosa przygarniętą ze schroniska która odeszła ze starości i bardzo chcieli przygarnąć kolejnego psiaczka. To jest nowa rodzina Portosa Pani i Pan domu,11 letni chłopiec i 13 letnia panienka. Ta malutka dziewczynka to Państwa 3 letnia wnuczka. Pan musiał przekupić Portosa parówką bo go oszczekiwał. Edited February 12, 2012 by danka1234 Quote
taxelina Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 http://img31.imageshack.us/img31/2259/bild4661.jpg widac ta radosc :loveu: Quote
JamniczaRodzina. Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jak widać będzie mial dobrą opiekę nie zabraknie rąk do głaskania.:loveu: Quote
bianka0 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Tak, rąk i rączek do głaskania Portosa nie zabraknie :lol: Quote
toyota Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 A ogrodzenie mają tam solidne, nie będzie po całej wsi biegał ? Mam nadzieję, że nie będą go wypuszczać samego na podwórko przynajmniej przez pierwszy tydzień. Quote
holmina Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 jakie fajne zakończenie!dzieki cioteczkom ,które szybciutko go wyciągneły i przez zagryzieniem uratowały ,,,juz w swoim domku i to widać fajnym domku! prosba do Danki/pamiętaj żeby mnie zaprosic jak bedziesz robic ksiazkowy bazarek!!!! Quote
danka1234 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) toyota napisał(a):A ogrodzenie mają tam solidne, nie będzie po całej wsi biegał ? Mam nadzieję, że nie będą go wypuszczać samego na podwórko przynajmniej przez pierwszy tydzień. To nie jest jakaś wieś zabita dechami,przeważają nowo wybudowane domki jednorodzinne, Państwo również w takim mieszkają,domek ogrodzony a Pani i reszta domowników świadomi ze piesek z adopcji potrzebuje czasu na zadomowienie się . Jak pisałam wczesniej mieli juz pieska ze schroniska,wiedza jak należy postępować. Edited February 12, 2012 by danka1234 Quote
Isadora7 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 patzrać na zdjęcia to bardzo ciepłe wrażenie :). Portosiku wszystkiego mdobrego na nowej drodze Życia Sarunia-Niunia napisał(a):[...] Danusiu! Pozdrowienia dla Mamy i życzenia zdrowia, zdrowia, zdrowia...... JA tez przesyłam ciepłe myśli i pozdrowienia Quote
danka1234 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Dzieki, u mamy już lepiej,za kilka dni mam nadzieję opuści szpital. Quote
toyota Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 (edited) Ja tak przeżywam, bo wiem, że Portosek bardzo Ciebie pokochał i na pewno ma stres, a ja razem z nim... Edited February 12, 2012 by toyota Quote
danka1234 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 toyota napisał(a): Ja tak przeżywam, bo wiem, że Portosek bardzo Ciebie pokochał i na pewno ma stres, a ja razem z nim... Co mogę powiedzieć,ja też martwię się okropnie,chyba tak samo jak każdy dt który oddaje swojego podopiecznego. Niestety,rola dt jest bardzo niewdzięczna i psychicznie obciążająca a czas nim sie upewnimy ze psiakowi dobrze sie zyje w wybranym przez nas domu jest ciężki. Za kazdym razem oddając tymczasowicza mówie sobie ze to ostatni raz,nim zal nie minie i nie upewnie sie ze dobrze zrobiłam. Dzwoniłam wieczorem przypytać o Partoska,troszke przeżywał ,szukał nas ale juz jest lepiej,jutro tez zadzwonie i pewnie bede dzwonić często ale Państwo zapewnili mnie ze moge dzwonic kiedy zechce,ze rozumieją moje przywiązanie do niego i obawy i zapraszaja w odwiedziny kiedy zechce. Ty równiez mozesz tam podjechać,zrobić wizyte poadopcyjną i upewnić się czy wszystko jest jak trzeba. Quote
yunona Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Fantastycznie , że Portosik już w domku, Danuśka jesteś wielka. :) Wszystkiego najlepszego całej nowej rodzince :) Quote
toyota Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Danusiu, daj znać czy przenosić wątek, czy jeszcze czekamy aż Portosek się zasiedzi ;) ? Quote
danka1234 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) [quote name='toyota']Danusiu, daj znać czy przenosić wątek, czy jeszcze czekamy aż Portosek się zasiedzi ;) ? pisałam pw ale masz pełna skrzynke. Myśle ze można przenieść,dzwoniłam niedawno do domku Portosa,wszystko w porządku. Całą noc przespał w pokoju z dziećmi,Pana już nie oszczekuje,wręcz przeciwnie,został przekupiony i teraz chodzi za Panem,łasuch jeden. Państwo sa bardzo zadowoleni z Portoska,jest wyprowadzany na smyczy,biega za wszystkim po domu i jest również bardzo zadowolony z towarzystwa tylu domowników. U mnie było mu pewnie smutno samemu w domu tyle godzin. Dostałam dzisiejsze zdjęcie przysłane na komórke. Widze ze Portos nosi obróżkę z adresatką tak jak zaleciłam. My tu się nicponiem zamartwiamy a tymczasem tam morducha zadowolona od ucha do ucha. Edited February 12, 2012 by danka1234 Quote
Sarunia-Niunia Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Jak milo popatrzeć na roześmianego Portoska:):):) Danusiu! Uratowałaś kolejnego jamnioreczka - dzięki Tobie ma teraz dom, w który jest kochany!!! DZIĘKUJEMY DANUSIU!!! Quote
toyota Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 A czy coś wiadomo jak Portos ma na imię w DS ??? Quote
danka1234 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 toyota napisał(a):A czy coś wiadomo jak Portos ma na imię w DS ??? Imie pozostało to samo,tylko malutka woła na niego Potos Quote
Krysia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Pozdrawiamy:loveu: i kochamy :iloveyou: ciocie walentynkowo:iloveyou: Quote
yunona Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Całej nowej rodzince Portoska przesyłamy symbolicznie Walentynkowe gorace serducha :) Quote
danka1234 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='Krysia']Pozdrawiamy:loveu: i kochamy :iloveyou: ciocie walentynkowo:iloveyou: Witamy na wątku Portoska. Wszystkim zaglądajacym tu cioteczkom życzymy kochanej walentynki. Quote
Recommended Posts