Akrum Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 (edited) Jeśli się uda, to dzisiaj Pyrdka podjedzie na wizytę przedadopcyjną do państwa :) a w weekend państwo by poznali Czapiego osobiście ;) Edited March 7, 2012 by Akrum Quote
Montana Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Jejku,super,widzę ogromne szansę.Wypucujcie Czapulka,żeby ich zauroczył.A już na weekendzie dojdzie Wam czworo podopiecznych:). Quote
Pyrdka Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Już po wizycie. Czapulka można wydać z czystym sumieniem.:lol: Aneta jest osobą bardzo otwartą, ciepłą i zwierzolubną. W domu 8 letnia łagodna nowofunlandka.:lol: Kotka podwórkowiec. Teren ogrodzony z podmurówką. Duży kojec, wielgachna buda ze słomą.Kojec nigdy nie zamykany. Czapulek będzie miał dostęp do domu. W mrozy sunia była w domu, ale się męczyła, było jej za gorąco. Czapuś też będzie mógł spać w domu jak będzie zimno.Moim zdaniem jest to idealny dom dla naszego kawalera. Spacery zapewnione i dużo, dużo miłości.:lol: Czekała nowa miseczka, posłanko i ciasteczka, które Czapi tak bardzo lubi.Aneta stwierdziła,ze to będzie dla niej najpiękniejszy prezent na Dzień Kobiet. A co najważniejsze Czapuś będzie mieszkał blisko Joasi.:multi: AMEN. Quote
terier Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Fantastycznie:multi: Czapulek, ale się cieszę :multi: Quote
Penny Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Pyrdka, wysłałam do Ciebie PW z zapytaniem. Może Czapi jutro pojedzie do nowego domku :) Quote
Juldan Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 :multi:Kurcze tak bardzo, bardzo się cieszę:multi: W końcu będziesz miał swoich człowieków śliczny Czapulku:loveu: P.S. Zapraszam na bazarek z mojego podpisu- dochód na nowotomyskie bezdomniaki i na sterylkę Nuri Quote
Montana Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Również bardzo się cieszę,rewelacja:)Czapi tylko sprawuj tam się elegancko a będziesz miał niezapomniane chwile i towarzystwo.Jesteście super cioteczki i wujaszku,bez Was by się to nie udało.Brawo! Quote
Akrum Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 A ja wiedziałam, że to będzie super domek :) Jak tylko Pani zadzwoniła i zaczęla opowiadać jakiego psiaka szuka, od razu pomyślałam o Czapim i zaczełam jej o nim opowiadać :) Mam tylko nadzieję, że się dogadają z niufką :) I jutro Czapi będzie w swoim domku :) Quote
Akrum Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Pani już do mnie pisała sms że się nie mogą w domu Czaputka doczekać :) Dzisiaj o 15:30 Maciek po nie przyjedzie z Czapim i pojedziemy zawieźć chłopaka do DS :) Zaraz naszykuję umowę :) Ale się cieszę :) Quote
Penny Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Maciek, dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że Czapi był grzeczny przez te dwie godzinki u Ciebie. Z niecierpliwością czekam na relację ze spotkania. Jeśli się uda to Czapulek będzie teraz skakał w swoim domku :) Quote
Maciek777 Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 [quote name='Pyrdka']Czapul, pokaż się z jak najlepszej strony. I się pokazał! No może tak prawie:p Wszystko super, ale trochę czuł się nieswojo i nie pozwalał Daisy na jakiś zbyt bliski kontakt:roll: Jeszcze parę dni i będą nierozłączni:loveu: Ale najpierw tradycyjnie relacja i fotki z mojego domu;) Będę się streszczał: Czapi u mnie był grzeczny, nawet terenu nie zaznaczył i wogóle życzę żeby w nowym domu tak się spisywał! Quote
Penny Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 To już kolejny psiak z hotelu, który znalazł dom. Coś ten hotel jest szczęśliwy dla psiaków. Oj, Czapulku mam nadzieję, że będziesz grzecznym psiakiem w swoim nowym domu :) Będzie mi brakowało Twojego uśmiechu i tego jak na widok człowieka ślicznie machałeś ogonkiem śmiesznie ruszając przy tym całym swoim tyłem :) Maciek, zdjęcia bardzo fajne. Quote
terier Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Czapus pięknie się prezentuje :) Słoneczko bądź grzeczny w domku :) Powodzenia maluszku :) Quote
Maciek777 Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 To teraz relacja z jego nowego domu: Czapuś oczywiście zrobił duże wrażenie na swojej nowej rodzinie i z wzajemnością:-) Dzieci miały mnóstwo uciechy, on mnóstwo smakołyków i wszyscy byli szczęśliwi:-) Udowodnił, że jest psem rodzinnym i towarzyskim. Zapoznanie z Daisy przebiegło bardzo dobrze. Jak już wspominałem, Czapuś musi się przyzwyczaić do jej towarzystwa, ale te powarkiwanie to raczej przejaw strachu, a nie agresji. Przez to raczej ciężko było im zrobić wspólne zdjęcie, ale mam nadzieję, że przy następnej okazji wyjdą piękne fotki:-) Na koniec Czapulek zasnął pod stołem, a gdy, Akrum i ja, wychodziliśmy to on zamiast trzymać się przy nas to poszedł zwiedzać dom, a to dobry znak:-) Niestety mało fotek wyszło. Z resztą liczyłem na więcej wspólnych. Oto jego koleżanka, Daisy: Czapi zwiedza ogród: I jest chociaż jedna wspólna fotka: Czakamy na relację od Akrum:-) Quote
Maciek777 Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Penny napisał(a):To już kolejny psiak z hotelu, który znalazł dom. Coś ten hotel jest szczęśliwy dla psiaków. Tak, Czapi to już 7. adoptowany pies w tym roku i oby tak dalej:-) Quote
terier Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Super fotki :) Daisy piękna i wielka przy naszym maluchu. Bardzo się cieszę, że Czapuś się spodobał (ale przecież nie mogło być inaczej ;) ) Kto by nie pokochał takiego radosnego śliczniocha :) Quote
Penny Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Maciek, Czapi już nie szuka domu. Twój podpis jest nieaktualny :) terier, Twój banerek z Czapim możesz zastąpić banerkiem z innym psiakiem, który jest w potrzebie :) Właśnie przypomniało mi się jak jakiś czas temu z razem z Nadią obcinałyśmy pazurki Czapiemu. Non stop się śmiałyśmy, bo Czapi nie mógł usiedzieć w miejscu, chciał być głaskany i wyrywał się strasznie. Jednak w końcu manicure się udał :) Oj, było zabawnie. Quote
Maciek777 Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Penny napisał(a):Maciek, Czapi już nie szuka domu. Twój podpis jest nieaktualny :) terier, Twój banerek z Czapim możesz zastąpić banerkiem z innym psiakiem, który jest w potrzebie :) Z tymi zmianami ja wolałbym poczekać chociaż kilka dni. Niech będzie pewne, że Czapuś dogadał się już z Daisy, na co wszyscy tu liczymy:-) Quote
Penny Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Maciek777 napisał(a):Z tymi zmianami ja wolałbym poczekać chociaż kilka dni. Niech będzie pewne, że Czapuś dogadał się już z Daisy, na co wszyscy tu liczymy:-) No dobra, może masz rację ;) Quote
Akrum Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Jestem i ja[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Powiem tylko tyle – super, super i jeszcze raz super[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Domek mega pozytywny, reakcja na Czapiego – taka, jakiej oczekiwałam[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Daisy – piękna, duża i bardzo łagodna[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Czapi zachowywał się dobrze, na dzieci się cieszył, merdał ogonkiem cały czas[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Smakołyki, jedzonko, miseczki – wszystko już było. Na dzień dobry kocie jedzenie zjadł [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Ada to super osoba, z taką miłością mówiła o swoim poprzednim psiaku. Potem przyszła nowa ciocia Czepigo, Iza – z woreczkiem smakołyków dla Czapiego, z kostką i szarpakiem do zabawy [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Więc Czapi już został przekupiony [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Spotkanie z Daisy jak napisał Maciek – na dzień dobry warczenie, ale to nie z agresji, a raczej ze strachu – Daisy naprawdę jest duża i kudłata, więc mogło to Czapiego przerazić. Daisy ostoja łagodności, w ogóle nie reagowała na pokazywanie ząbków ze strony Czaputka. Jest kot, są gołębie i jeśli dobrze pamiętam – rybki?? Jeśli tylko Czapi przyzwyczai się do Daisy, to naprawdę będzie super szczęśliwy[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Taki domek to ja bym chciała sklonować po stokroć i wszystkie nasze psiaki w takich domkach umieszczać :) Ada dostała od Maćka link do wątku, więc możliwe że tutaj zagości i sama będzie z czasem pisała co u Czapiego słychać :) A w ogóle - Ady koleżanka to pańcia mojej poprzedniej tymczasowiczki Czili :) i dzięki temu wiem, że u Czili wszystko ok i że sypia w łóżku z pańcią :)):):) [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Quote
Recommended Posts