DONnka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Missieek, a ja właśnie siadłam do kompa i chciałam wstawiać zdjęcia dziewczynek :) Nie dałaś mi się wykazać ;) Dziewczyny są cuuuudne :loveu: :loveu: :loveu: Anett, wiem, że potrzebujesz teraz spokoju :calus:, więc postanowiłam Cię wyręczyć. Myślę, że najlepiej będzie jak sama napiszesz cioteczkom dlaczego... :( Cioteczki, w zastępstwie anett skontaktowałam się z hotelikiem suniek i wypytałam o ich stan Dziewczyny fajnie reagują na antybiotyki :multi: U Kamy nie widać już krwi w moczu :) Objawy chorobowe Kiary (kaszel i wyciek z nosa) też się cofają :) Wet zalecił kontynuację leczenia obu jeszcze przez tydzień. Po zakończeniu antybiotykoterapii Kama będzie miała kontrolne USG pęcherza. Kiara jest żywiołowa, charakterna i troszkę zadziorna ;) Kama bardziej spokojna i wyciszona. Na spacerach szybko się męczy. W "stadzie" potrafią być napastliwe. Prowodyrką jest Kiara O mały włos nie poturbowały mniejszego od siebie mieszkańca hoteliku :shake: Edited February 1, 2012 by DONnka Quote
Kajka_72 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Przepiekne sunie :loveu: jestem pod wrazeniem :-) Wazne, ze leczenie przynosi efekty. Do gory dziewczynki :lol: Quote
kika_krk Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Śliczne sunieczki - świetnie, że zdrowieją, teraz hopsajcie na górę i najlepiej do nowego, wspaniałego DOMKU !!! Cioteczki jesteście super :). Przemiana Kiary i Kamy niesamowita - wystarczy trochę serca i opieki - mamy dwie ONkowe królewny :multi:. Oby szybko znalazły swojego Człowieka. Quote
kika_krk Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Tradycyjnie podnoszę Kiarę i Kamę - hooop na górę piękne ONeczki !!! Quote
unixena Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 I ja rowniez zagladam do slicznotek i podnosze ...:angel::angel: Quote
hulan Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 DONnka napisał(a):Missieek, Anett, wiem, że potrzebujesz teraz spokoju :calus:, więc postanowiłam Cię wyręczyć. Myślę, że najlepiej będzie jak sama napiszesz cioteczkom dlaczego... :( : boze jedyny chyba nic z pieskiem... za dziewczyny trzymam kciuki, sa piekne Quote
DONnka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 hulan napisał(a):boze jedyny chyba nic z pieskiem... za dziewczyny trzymam kciuki, są piekne Cioteczko, nie ciągnij mnie za język, proszę :shake: Powiem tak, anett potrzebuje teraz spokoju i naszych ciepłych myśli :calus: Jak będzie gotowa wróci do nas i wszystko sama Wam powie A dziewczyny są piękne - to fakt :) Quote
Kajka_72 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Doneczko , moje cieple mysli juz sa u anett . Cokolwiek sie dzieje, jestem z Nia i 3mam kciuki za szczesliwe rozwiazanie zapewne jakiegos problemu. Anett...badz dzielna . Quote
kika_krk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Podnoszę sunie w ten mroźny wieczór. Przesyłam moc pieszczotek :) Kika i Czaki Quote
DONnka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ślemy mizianki i przytulanki dziewczynkom na rozgrzewkę :loveu: Quote
hulan Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 DONnka napisał(a):Cioteczko, nie ciągnij mnie za język, proszę :shake: Powiem tak, anett potrzebuje teraz spokoju i naszych ciepłych myśli :calus: Jak będzie gotowa wróci do nas i wszystko sama Wam powie A dziewczyny są piękne - to fakt :) nie niebede- wiem jak to jest a jak panienki dzisiaj-czy moze juz ktos sie nimi interesowal? Quote
ewa36 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Bosieeeeeeee ależ one piękne ! Niedźwiedzice :) Quote
missieek Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 dziewczyny mnie dzis bardzo zaskoczyly, niestety negatywnie!! szukamy OSOBNYCH domkow pogryzly sie, nie wiem dlaczego bylo juz dawno po karmieniu, wiec nie o jedzenie nie bylo mnie w kojcu wiec nie o czlowieka dobrze ze mnie inne psy zaalarmowaly szczekaniem, bo bym nie wiedziala co sie dzieje, kotlowaly sie bez szczekania jak dobieglam do nich to mloda byla na Kamie na Kiarze nie znalazlam ran, niezle sie nakrecila a na Kamie znalazlam 3 dziurki po kle na szczescie maja geste futro wiec nic powarznego sobie nie zrobily a moze nalezaloby powiedziec ze Kiara nic Kamie nie zrobila normalnie Kama wydawala sie wyzej w hierarchii przy jedzeniu Kama pierwsza, a Kiara z boku moze Kiara postanowila powalczyc o pozycje, nie wiem panny rozdzielilam, jak nie bede miala ich na oku to beda izolowane Quote
ewa36 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ojej, ale sytuacja. No moze być i tak że konflikt pokoleń się odezwał. Dobrze, że w sumie na strachu się skonczyło. i moze osobno łatwiej będzie znaleźć domy. Ehh dziewczyny Quote
DONnka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) missieek napisał(a):dziewczyny mnie dzis bardzo zaskoczyly, niestety negatywnie!! szukamy OSOBNYCH domkow pogryzly sie, nie wiem dlaczego bylo juz dawno po karmieniu, wiec nie o jedzenie nie bylo mnie w kojcu wiec nie o czlowieka dobrze ze mnie inne psy zaalarmowaly szczekaniem, bo bym nie wiedziala co sie dzieje, kotlowaly sie bez szczekania jak dobieglam do nich to mloda byla na Kamie na Kiarze nie znalazlam ran, niezle sie nakrecila a na Kamie znalazlam 3 dziurki po kle na szczescie maja geste futro wiec nic powarznego sobie nie zrobily a moze nalezaloby powiedziec ze Kiara nic Kamie nie zrobila normalnie Kama wydawala sie wyzej w hierarchii przy jedzeniu Kama pierwsza, a Kiara z boku moze Kiara postanowila powalczyc o pozycje, nie wiem panny rozdzielilam, jak nie bede miala ich na oku to beda izolowane No proszę, a jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy o tym, jak bardzo są ze sobą związane :shake: Dobrze, że Kiara nic nie zrobiła Kamie Mówiłaś, że ma charakterek, ale tego się nie spodziewałam ...:shake: Też mi to wygląda na próbę ustanowienia nowej hierarchii w "stadzie" W miarę możliwości obserwuj je :) A co do osobnych domków, to może nawet i lepiej - chyba łatwiej będzie znaleźć :) Edited February 4, 2012 by DONnka Quote
kika_krk Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 W takim razie trzeba szukać dziewczynkom dwóch osobnych domków. Oby szybko się znalazły. Pozdrawiam cieplutko i przesyłam głaskanko dla Kiary i Kamy. Kika i Czaki :) Quote
wolf122 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Prawdziwie drapieżne babki;):lol: a na poważnie zmiana warty,młodość chce ustawić hierarchię po swojemu:razz: Quote
Lu_Gosiak Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 wplaty na dzeiwczynki na OTOZ: Małgorzata H.G.Brzeg 20zl Krzysztof K. nKraków - 50zl Krystyna S. Kraków - 100zl Helena K. Szczecin - 20zl Anna M. O - 10zl Quote
DONnka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Lu_Gosiak napisał(a):wplaty na dzeiwczynki na OTOZ: Małgorzata H.G.Brzeg 20zl Krzysztof K. nKraków - 50zl Krystyna S. Kraków - 100zl Helena K. Szczecin - 20zl Anna M. O - 10zl Dzięki Lu_ :loveu: To są chyba wpłaty z fb Mam nadzieję, że ciotki z owczarka podawały swoje nicki, bo inaczej ich nie zidentyfikujemy ;) Quote
Kajka_72 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 missieek , pewnie , ze sytuacja nieciekawa ale ja bym nie nadinterpretowala tego faktu, ze to jakas super agresja. Wprawdzie nie widzialam ale po skutkach mozna sadzic, ze to zwykla klotnia ....byc moze nawet o pozycje w stadzie. Dziewczyny rzadko walcza na smierc i zycie.....czesciej sporo kotlowania sie, wziecia sie za piora, poturbowania ale za wielkiej krzywdy raczej sobie nie robia. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ale to jednak wyjatki. Dziewczyny najczesciej ...to duzo "halasu ", efektow specjalnych , a krzywdy niewiele :-) co innego chlopaki ...tam bywa powazniej ;-) Missieek wiem, ze je bedziesz obserwowac i wyciagniesz najlpesze wnioski ale moze nie warto przekreslac ich wspolnego domu. Do tej pory koegzystowaly razem i zdecydowanie sa ze soba zwiazane, a to (chce wierzyc) byla tylko sprzeczka :evil_lol: U mnie tez sie takie akcje zdarzyly, a mimo to, panny nie potrafia zyc bez siebie :-) Quote
Kamila_ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 DONnka napisał(a):Dzięki Lu_ :loveu: To są chyba wpłaty z fb Mam nadzieję, że ciotki z owczarka podawały swoje nicki, bo inaczej ich nie zidentyfikujemy ;) hm... mam nadzieję że od nas też doszło :shake: dwie dorosłe suki, nie jest powiedziane że były od małego ze sobą, sprzeczki mogly być już wcześniej. Jedna dominantka, druga ustąpiła. Teraz wiadomo jaki domek dla jednej i drugiej szukać, sprzeczki się zdarzają. Dziewczyny zabrane z męczarni, to i jedna się o nowe terytorium zaczeła starać :evil_lol: przy okazji podnoszę temat z moimi ulubienicami :loveu: Quote
DONnka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) Kamila_ napisał(a):hm... mam nadzieję że od nas też doszło :shake: dwie dorosłe suki, nie jest powiedziane że były od małego ze sobą, sprzeczki mogly być już wcześniej. Jedna dominantka, druga ustąpiła. Teraz wiadomo jaki domek dla jednej i drugiej szukać, sprzeczki się zdarzają. Dziewczyny zabrane z męczarni, to i jedna się o nowe terytorium zaczeła starać :evil_lol: przy okazji podnoszę temat z moimi ulubienicami :loveu: Kamilo, na pewno :) Lu_Gosiak sprawdzi i poda jeśli w tytułach wpłat były nicki Już do Niej pisałam w tej sprawie :) Policzyłam, że z owczarka powinno być w sumie 8 wpłat, a z fb - 2 lub 3 :) Edited February 4, 2012 by DONnka Quote
joteska Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 dziewczynki też maja za sobą przejścia i duże zmiany, moga być trochę tym zestresowane i może to też ma wpływ na potyczki przesyłam ciepłe myśli i fluidy by szybko dochodziły do zdrowia anett, mocno kciuki za Twojego psiaka zaciśnięte, jesteśmy z Tobą Quote
Lu_Gosiak Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='Kamila_']hm... mam nadzieję że od nas też doszło :shake: ......QUOTE] byl podany jakis nick? suchajcie - mam pare wpływow ale w ogole nie opisanych - zbieramy na przeróżne psy i nie jestem w stanie bez opisu na kogo sie wplaca dojsc do tego Quote
Recommended Posts