Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kika1983 napisał(a):
Brzusio wygląda ślicznie,troszkę go wietrzymy bez ubranka bo bardzo zaczęło jej przeszkadzać.
Teraz siedzi ze mną przy komp i razem do Was piszemy :)
Teki dziś próbowała zachęcić do zabawy Fantę ale ta tylko na nią warknęła i na "fokana" poszła do swojej budki.
Psota jak na razie nie zwraca na małą uwagi.
Agnieszka Co. Nie dziwię się że u Ciebie pustka bo sunia jest naprawdę przesłodka od razu skradła moje serducho!
I mojej mamy też. Pierwszej nocy budziłam się i sprawdzałam co z nią ( jakbym dzidziusia miała ;) A kołderki nie lubi, chętnie się przytula w nocy ale bez kołderki.
Gorzej jest ze spacerkami. Na smyczy nie chce w cale chodzić, jak ją postawię tak stoi, także w tej kwestii mamy niepowodzenie. Siusiu i kupka w domku na dywaniku :)

Tak, mała jest przefajna.
Na początku nawet obroża ją drażniła, drapała się jakby plagę pcheł miała. W domu dowiązywałam jej długą ponad metrową sznurówkę i z tym chodziła po domu. Na zewnątrz na smyczy było tak jak piszesz - stała biedulka skulona i ani myślała się załatwiać. Po sterylce nie chciałam jej dodatkowo męczyć smyczą a poza tym zaczęły się mrozy więc tylko wyskakiwałyśmy na siku i biegiem do domu.
Rozumiem, że nie masz możliwości puszczać jej na ogrodzonym terenie? Mam taki pomysł - może dowiązać/dopiąć jej do obroży bardzo długi ale lekki sznurek, linkę tak aby nie krępował jej ruchów a jednocześnie aby była pod kontrolą. Myślę, żeby tej linki nie napinać , nie podnosić do góry tylko niech sobie leży na ziemi i ciągnie się za nią - może nie będzie tak spięta jak na krótkiej smyczy.

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kika1983 napisał(a):
Jak się trochę ociepli to na pewno będziemy próbować z tą przedłużaną smyczką.
Bo u nas też straszne mrozy!!!
Nie wiem jak wrzucać tu fotki :(

Klikasz "odpowiedz na ten temat" i u góry klikasz na trzecią ikonkę od prawej(taki obrazek z drzewkiem) i tam wklejasz link bezpośredni skopiowany z hostingu.
Klikasz o.k i gotowe.
W opcji zaawansowanej to jest 6 ikonka od prawej.Powodzenia:lol:

Posted

Kika bardzo miło się czyta, jak byś dalej miała problem wstawić zdjęcia, to napisz mi pw, pomogę;)
Bardzo proszę też o fotki nowych siostrzyczek Tequilki:loveu:
Super, że śpi w łóżku!! Ja sobie nie wyobrażam nie spać z moimi psiakami:loveu:
U mnie Wiki też na początku spała na kołdrze, ale po kilku dniach weszła już pod, więc to się może zmienić, do tej pory nie miała okazji spać w łóżku, więc pewnie jej za ciepło;)
Ze smyczką będzie trochę roboty, czego nie ułatwia pogoda, ale dziewczyny dobrze radzą:) będzie dobrze! :)
Może kup sobie maty na początek, żeby Ci dywaniku nie zalała?

Posted

Potrzebujesz pomocy? :)
Wrzuć je na jakiś portal, ja korzystam z photobucket.com. wrzucam tam zdjęcie, daje zmniejszenie do rozmiaru 640x460, następnie wstawiam ostatni 4 link w okienko wstawiania zdjęcia na dogo, ale bez tego [img] i tyle :)

Posted

Śliczne zdjęcia:loveu::loveu:
Twoje sunie też ślicznotki, pasują do siebie w 3;)

Cieszę, się, że szwy zdjęte, spacerki ogarniacie, super wieści:)

Z praktycznych rad - w jednym poście można dawać 5 zdjęć;)

Mam nadzieję, że często będziemy mogli liczyć na jakieś zdjęcie:multi:

Posted

Cieszę sie bardzo, że wszystko OK. :)

kika1983 napisał(a):
Tekisia ma już zdjęte szwy i ma się dobrze.
Spacerki coraz lepiej nam wychodzą.
Taki jest okropnym Łakomczuchem :)
Pozdrawiamy :)