Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]Nasze nowe nabytki - 2 bernardyny - jeden przywieziony w sobotę 7.01. przez policję, drugi w niedzielę 8.01. przez straż miejską - samiec i suczka .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Istnieje prawdopodobieństwo, że zostały wystawione z samochodu – ponoć ktoś to widział. :angryy:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Psy z dredami, sierść trochę brudna, samiec ma za uchem taka wielką kule dredową .[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Przyjazne oba, pozwoliły sobie w zęby zajrzeć - zęby trochę żółte z mała ilością kamienia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Samiec w boksie P1 weselszy od suni i chętniejszy do głaskania, energiczniejszy, suczka (boksK1) spokojniejsza, ale też kochana.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Strauss - ma ok. 3-4 lat. jest ogromnie temperamentny - wymaga silnego przewodnika, bo to jednak wielki pies. Niespecjalnie zgodny z innymi samcami . [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jego Muza - starsza o rok, 4-5 lat - spokojna. Grzecznie wychodzi na wybieg i wraca z powrotem. Urocza.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie powinny tam za dlugo czekać - mamy wszystkie boksy pelne, a do nich raczej żaden piesek nie trafi...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Strauss[/FONT]

Muza

Gdzie można je pokazać?

Edited by supergoga
Posted

Człowiek znający benki poradzi sobie z nim. Po kastracji tez będzie lepiej. Trzeba ogłaszać, klatka schroniska go nie wyciszy. Dziękujemy za ogloszenie na allegro. Ja jeszcze zdjęcia na strone wstawię.

Posted

Gdyby Strauss miał więcej ruchu, mógł się porządnie wybiegać to też na pewno byłoby lepiej. Energiczny to Straussik jest, nie ma co ukrywać, dlatego przede wszystkim ruch + lekcja ogłady to jest to, czego potrzebuje - na pewno trzeba szukać mu domku.

Posted (edited)

W ogłoszeniach podany jest numer Kasi, ona ma najczęściej kontakt z psiakami z Łęczycy. [email protected] tel.: 509 565 343

Boksy w przytulisku nie są wypasem pod względem przestrzeni szczególnie jeśli chodzi o tak duże psiaki. Muza i Strauss mają identyczne kojce, także jedynie na zdjęciach może być złudzenie że się różnią.

Edited by Boogie
Posted

Chodziło chyba o klatkę piersiową. Na zdjęciach widać jak Muza jest zbudowana... Myślę, że rozpieszczane to one nie były, obawiam się, że może być tak jak ANETTA napisała - "zakaz hodowli nie zgłoszonych i juz sa efekty"...
Jak wyszliśmy wczoraj z Muzą na wybieg to jej spokój aż mnie zaniepokoił - ona jest tak kochana, tak spokojna, ogonkiem delikatnie macha, no ale najważniejsze, że apetyt jej dopisuje - michę zjada i smakołykami od nas też nie pogardziła. Wczoraj zbyt długo jej nie miałyśmy okazji obserwować, ale następnym razem musimy ją zabrać na spacer. Mam nadzieję, że los tych psów się odwróci i jakieś super domy się nimi zainteresują.

Posted

Odwiedziny będą jutro, podwójne - pierwsza zmiana na 8, druga na 14stą. Byle mrozu w nocy nie było i mój Grubcio nie zawiódł :roll: tfu tfu

Z p. Romanem jestem umówiona na rano, z p. Agą na popołudnie, tylko niestety ja nie znam się na benkach, więc wszelkie sugestie chętnie przyjmę. Oczywiście jakby co u p. Agi trzeba będzie zrobić jeszcze p/a.

Posted

Ja od razu mówię, że Strauss do 11 samca boksera odpada. Boksio nie zasłuzył na starość na pieklo lub co gorsza....
Ale np. Muza - myśle że byłaby super.
Co do Strausa - typowy pobudliwy psiak, ale nakręcaja go koledzy, wiec w warunkach wlasnego domu, po kastracji, będzie pewnie troche inny jednak. Przy tym w nim nie ma agresji, on nie skacze aby zeżrec, tylko sie super bawi...a że wage ma to i tak wyglada.
Dawał mi ostatnio łapke - dziekoal za gryzaki. Fajny chlop, ale oczywiście w odpowiedzialne i zdecydowane ręce.

Posted

Sama bym lepiej tego nie ujęła ;)
Tak jak już mi wcześniej napisaliście, odesłałam p. Adze taką odpowiedź o bokserze i o dziecku. Mam nadzieję, że Muza im przypadnie do gustu, jak ja poznają, bo ja np. ją od razu pokochałam! :p Z państwem jest dobry kontakt, więc liczę, że coś z tego będzie, chociaż oni pytają o Straussa, ale wspomniałam im też na samym początku, że nie byli pierwsi w kolejce.