Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie nie wiadomo gdzie ona jest. Myślałam, że jest w swoim dotyczasowym domu i czeka spokojnie na nowych właścicieli ale z powyższych info wynika, że to nie tak. Jeżeli w przechowalni to trzba na cito załatwiać tymczas.

Posted

Tosia jeszcze przebywa u właścicieli.
Niestety dziecko Państwa ma bardzo silną alergię.
Przebywa w szpitalu.
Dlatego poproszono mnie o znalezienie odpowiedniego i bezpiecznego domu dla Tosi.

Posted

Umieściłam Tosię na dwóch forach cavalierkowych - są tam osoby kochające collie, a od collie to juz do sheltie niedaleko... Strasznie mnie serce boli, bo sheltie to pies moich marzeń...

Posted

[quote name='Klaudus__']Tosia jeszcze przebywa u właścicieli.
Niestety dziecko Państwa ma bardzo silną alergię.
Przebywa w szpitalu.
Dlatego poproszono mnie o znalezienie odpowiedniego i bezpiecznego domu dla Tosi.

Dobrze, że jest w domu. Ja po prostu spać z jej powodu nie mogłam. Ona jest taka podobna do mojej nieżyjącej Lassie.

Posted (edited)
Posted

Nie jest niestety wysterylizowana, jest o tym wyżej.
Uważam, że właściciele powinni ją wysterylizowac i to natychmiast! Jeśli ktoś by ją wziął do siebie na tymczas, to nagle okaże się, że to dt będzie musiał ponieść koszty, a jest tyle psów naprawdę bezdomnych, które tego potrzebują... Klaudus_ ma kontakt z właścicielami, dobrze byloby, gdy o tym z nimi pogadała. Suka nie może iść do adopcji bez sterylki, zwłaszcza rasowa/w typie rasy.

Posted

Myslę, że mają w tej chwili sporo własnych problemów (dziecko w szpitalu) - i tak super, że jest jeszcze u nich i szukają jej domu. Pewnie latają między domem a szpitalem a sunia po sterylce potrzebuje jednak trochę uwagi. DS dostanie pięknego rasowego psa i powinno sie go w umowie adopcyjnej zobowiązać do wykonania tego zabiegu przed upływem określonej daty pod rygorem odbioru psa.

Posted

W ogłoszeniach trzeba podawać, że jest wysterylizowana. To już zniechęci tych ludzi interesu, którzy zarabiają na rozmnażaniu psów, bo im się nie chce pracować.