Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

zadra napisał(a):
Z rozpoczęciem leczenia nie ma problemu,tylko nie ma juz rudasków! Państwo bardzo kochaja swoje koty.Proszą o bardzo dokładne informacje na temat przyszłych DS.Wiec i ja oto poproszę!

Nie bardzo rozumie co to znaczy dokładne informacje? Kochają...tylko,że nie dbają. Mogę im podesłać zdjęcia po adopcji bo nie wiem jakie informacje mogę podać im teraz?

Posted

MaDi napisał(a):
Nie bardzo rozumie co to znaczy dokładne informacje? Kochają...tylko,że nie dbają. Mogę im podesłać zdjęcia po adopcji bo nie wiem jakie informacje mogę podać im teraz?

Mnie równiez interesuje,czy koty bedą w domu wolnostojącym,czy w bloku?Obecność innych zwierząt mniej więcej w jakim wieku są osoby adoptujące,kto był na wizyciwe przedadopcyjnej.Pomijając aspekt braku odpowiedniej opieki wynikający z biedy ludzie mają olbrzymi szacunek i milośc do zwierzat.Mam z nimi stały kontakt i jestem zobowiazana do przekazania im informacji o przyszłych DS.

Posted

MaDi napisał(a):
Tak.
Mam też dom pod Lublinem dla Rudaska.
Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić?

Zacytuje się bo już padła taka informacja.
Kicia ma być sama w mieszkaniu, Rudasek z innymi zwierzakami w domku z ogrodem. W obu przypadkach nie są to ludzie obcy.
W jakim wieku? Pełnoletni i ustabilizowani życiowo. Nie są to ludzie starsi.

Posted

MaDi napisał(a):
Zacytuje się bo już padła taka informacja.
Kicia ma być sama w mieszkaniu, Rudasek z innymi zwierzakami w domku z ogrodem. W obu przypadkach nie są to ludzie obcy.
W jakim wieku? Pełnoletni i ustabilizowani życiowo. Nie są to ludzie starsi.

Dzieki za info.Czyli Rudasek tez pojedzie? Pysia dostala dzisiaj środek na świerzbowca i robaki .

Posted

zadra napisał(a):
Dzieki za info.Czyli Rudasek tez pojedzie? Pysia dostala dzisiaj środek na świerzbowca i robaki .

Dziękuję, napiszcie mi to chociaż na kartce jeśli nie mają książeczek. Na Rudaska oczywiście czekają tylko jak widać mamy problem z transportem:(

Posted

zadra napisał(a):

Jeśli koty dostały coś na robaki, to niech Ci ludzie je bacznie obserwują, czy nie mają gorączki. Żeby nie było jak z moją Kają, której zdechłe robale zablokowały jelita, a przez to i pęcherz, który urósł do sporych rozmiarów i kot się nie mógł załatwić ani wysikać.

Posted

MaDi napisał(a):
Dziękuję, napiszcie mi to chociaż na kartce jeśli nie mają książeczek. Na Rudaska oczywiście czekają tylko jak widać mamy problem z transportem:(

T o w takim razie u Rudaska również rozpoczniemy leczenie.

Posted

as_ko napisał(a):
Jeśli koty dostały coś na robaki, to niech Ci ludzie je bacznie obserwują, czy nie mają gorączki. Żeby nie było jak z moją Kają, której zdechłe robale zablokowały jelita, a przez to i pęcherz, który urósł do sporych rozmiarów i kot się nie mógł załatwić ani wysikać.

Pysia na szczęście czuje się dobrze!

Posted

Mam prośbę do forumowiczów miau, o głosy w wewnętrznej ankiecie do konkursu KrakVetu: forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=138598&start=0 na Trzy karmicielki z Pomorza Zachodniego: kinia098, iza71koty, Cudak1

Posted

Wklejam kilka obiecanych fotek naszego kocika Czakara. Uszka już ma prawie zdrowe. Chłopak czuje sie dobrze. Jest przeuroczym pieszczochem. W nocy zaczął włazić do naszego łózka. :p Jest bardzo spokojny, po prostu kochany.

A to ulubione zajęcie Czakara.

Posted

Mam troche biegania ostatnimi czasy!Pani zrezygnowala z adopcji Bąbla-rodzina sie nie zgadzała.Za teczowy most odszedł ich poprzedni ukochany kot i stwierdzili,że za wczesnie na adopcję nowego.
W niedzielę jadę do Lublina,zabieram Rudaska i Pyśkę dla Madi!

Posted

[quote name='zadra']Mam troche biegania ostatnimi czasy!Pani zrezygnowala z adopcji Bąbla-rodzina sie nie zgadzała.Za teczowy most odszedł ich poprzedni ukochany kot i stwierdzili,że za wczesnie na adopcję nowego.
W niedzielę jadę do Lublina,zabieram Rudaska i Pyśkę dla Madi![/QUOTE]
Super, o której planujecie być w Lublinie?

Posted

Właśnie dostałam tel. od domu Pysi,że znaleźli kociaka pod domem. Oczywiście nie oddadzą go do schroniska a jego stan nie wskazuje na to aby miał właściciela więc pewnie u nich zostanie.
Oczywiście Pysia może przyjechać do Lublina bo mam wolny DT.

Posted

[quote name='MaDi']Właśnie dostałam tel. od domu Pysi,że znaleźli kociaka pod domem. Oczywiście nie oddadzą go do schroniska a jego stan nie wskazuje na to aby miał właściciela więc pewnie u nich zostanie.
Oczywiście Pysia może przyjechać do Lublina bo mam wolny DT.[/QUOTE]
Dzisiaj dwa kotki Pysia i Rudasek jadą do Madi!!!

Posted

[quote name='zadra']Dzisiaj dwa kotki Pysia i Rudasek jadą do Madi!!![/QUOTE]
Potwierdza odbiór;)
Są mocno przestraszone,ale mam nadzieję że szybko się zaaklimatyzują.