Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo pilnie potrzebna jest osoba z Mińska Mazowieckiego. Sprawa jest mega pilna. Na posesji pozostawiono chorą sukę. Potrzebuję natychmiastowej pomocy. Próbuję uruchomić Urząd Miasta i Straż Miejską ale jestem za daleko. Wszyscy obiecują zająć się sprawą ale sunia potrzebuje pomocy natychmiast.

Posted

Suka, według relacji osoby zgłaszającej, jest stara z jakąś naroślą w okolicy brzucha. Ma problem z chodzeniem i na dodatek miała cieczkę - psy były więc i ciąża nie jest wykluczona. Karmią ją sąsiedzi bo właściciel pokazuje się raz na dwa trzy tygodnie.

Posted

Mialam podobna sytuacja podczas wyjazdu weekendowego - na szczęsice mialam zdjęcia psów żyjących w koszmarnych warunkach.
Pomogłam im przez neta - opisałam sytuację podpiełam zdjęcia podałam adres i wysłałam wszędzie do ich urzędów, na policję do straży miejskiej -gdzie sie po prostu DAŁO!
i Udało sie - przeprowadzili interwencje zakończoną skucesem - tylko trzeba zgłaszać bo oni muszą zając sie zgłoszeniem - ale musisz sie wszedzie podpisywać bo na anonimami się nie zajmują.

Posted

Zgłaszam wszędzie i się podpisuję. Nigdy nie działam jako anonim. Chodzi tylko o czas - ona potrzebuje tej pomocy JUŻ. Kiedy urzędnicy sie zbiorą do działania? Mają dziś mnie powiadamiać.

Posted

dopiero teraz docieram do kompa - dzień spędziłam w lecznicy ze swoim psem.
tatinka, suka jest na zamkniętej posesji. Nie ma jak jej ukraść. Dziś podobno był tam właściciel ale suki nie karmił.
Dzwoniłam do lecznicy i jesteśmy umówione na dalsze działanie.

Posted

No i można sprawę zamknąć.
Nikt z Mińska nie zgłosił się. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie ma tam ludzi posiadających komputery i czytających dogomanię lub FB. Trudno jest zrobić coś przez telefon. Udało się zainteresować sprawą Straż Miejską. Panowie sprawę poprowadzili i wg ich relacji suka została przeniesiona na inną posesją, na której ma opiekę.