inusia00111 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 sie moja siostra pyta jak z dowozem ;P i mówi ze zaprasza już przed weekendem ;) Quote
natalia.aleksandrov Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 To wszystko jest do obgadania i ustalenia. czy siostra miała wcześniej psa? Dlaczego akurat spaniel? Zdaje sobie sprawę, że piesk itrafią do niej wykastrowane/w umowie będzie zapis o kastracji? Dlaczego nie może sama przyjechać po pieska? czy zdaje sobie sprawe z potencjalnych wydatków, gdyby (tfu, tfu) piesek zachorował? EDIT: dlaczego 'raczej' się zgadza? Quote
inusia00111 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 juz zapytałam :) zgadza się :) w dziecinstwie mielismy psa, a tak w domu jest kot. Mieszka sama. A spaniel dlatego ze jest zakochana w tej rasie :) Tak zgadza sie na kastracje, ( w domu mamy tez kastrata ale kota) Tak wie o wydatkach jakie ją czekają z psiakiem, jest gotowa. Niestety nie ma mozliwosci przyjechac po maluszka. Quote
natalia.aleksandrov Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 To myślę, że sprawa jest do rozwagi. Jest ktoś z Tczewa chętny do wizyty P/A? Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Kasiu, Beatko, gorące podziękowania za przygarnięcie maluchów pod swoje skrzydła. :loveu: :loveu: :loveu: Odnośnie chętnego domku... Mam tylko nadzieję, że uda się ślicznudę ustawić pod miłość do kota, bo jak zacznie polować... no ale nic, nie ma co z góry przesądzać, może się, daj Boże, uda. :lol: Quote
natalia.aleksandrov Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 U Kate są koty, pieski mają 3 miesiące - myślę, że uda się je przyzwyczaić. Quote
inusia00111 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 opisuje jak mam w domu ;D u sb... siostra jest juz pełnoletnia i mieszka sama ;) Quote
BeaBono Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 majguś, u nas kotów jak mrówków :cool3: natalia. spanielki mają 9 tygodni wysłać ankietę? (dysponuję "animaliowską") Quote
natalia.aleksandrov Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 9 tygodni to prawie 3 miesiące, pomyliłam się :) Quote
inusia00111 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 a sie robi jakąś rezerwe czy coś,na pieski? Jeżeli tak, to siostra zauroczyła się psiakiem nr 1 ;] Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 OKI, a propos, bo piszę na zdychającym necie i jeszcze to trochę potrwa. :-( Dziewczyny - Tczew to to ok. 38-40 km do Trójmiasta. Piszcie do brazowa1 o tę wizytę. Byłabym mega spokojna, gdyby to Ona się podjęła, a jeśli nie... to może podpowie kogoś łebskiego. Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 BeaBono napisał(a):majguś, u nas kotów jak mrówków :cool3: (...) O, Beatko, łączę się w bólu. ;) A już na poważnie... wobec tego jestem spokojna, bo kocich testerów jak widać aż nadto. :lol: Quote
sharka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ja tylko dodam, że dostałam od Diega duuuuzy prezent na pożegnanie :diabloti: Gdzie się to wszystko zmieściło w takim małym ciałku?! :crazyeye: Quote
Asia & Ginger Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 BeaBono napisał(a):wysłać ankietę? (dysponuję "animaliowską") BeaBono mogę podesłać Ci ankietę spanielową. Jest podobna do tej z Animalii, ale zawiera też pytanie typowo rasowe. Spaniele raczej nie mają zapędów myśliwskich wobec kotków, znam wiele mieszkających z kotami, a nawet z papugami. Moja miała do czynienia z żółwiem i malutkimi zajączkami, które odkarmiałam i też nic im nie zrobiła, a nigdy wcześniej nie miała do czyniania z takimi zwierzętami. Takie maluchy na pewno szybko się przyzwyczają do każdego zwierzaka. Prześliczne są!!! Już je kocham! :loveu: :loveu: :loveu: Zazdroszczę możliwości tymczasowania takich cudaczków! Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Asia & Ginger napisał(a):(...) Spaniele raczej nie mają zapędów myśliwskich wobec kotków (...) Tym bardziej ulga. :-) Quote
sharka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 natalia. napisał(a):o, co zrobił? :d chłopaczek, przeciskając się do cioteczki natalii na kolanka, przysiadł na chodniczku ;) ścierka i już mam nadzieję po sprawie, okaże się jutro "za jasnego" :] Quote
BeaBono Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Asia & Ginger napisał(a):BeaBono mogę podesłać Ci ankietę spanielową. Jest podobna do tej z Animalii, ale zawiera też pytanie typowo rasowe. ..... Prześliczne są!!! Już je kocham! :loveu: :loveu: :loveu: Zazdroszczę możliwości tymczasowania takich cudaczków! Bardzo proszę o ankietę ([email protected]). Zamierzam zrobić malcom sesję zdjęciową i ogłoszenia. Ankieta na pewno mi się przyda, bo niektórzy nie dzwonią na nr podany w ogłoszeniu, ale idą na łatwiznę i piszą przez formularz kontaktowy. Co do Sida i Diego. Zazdrość, cioteczko, zazdrość :evil_lol: Małe bestie są inteligentne :cool3: "Rozkimały" w mig kulę smakulę :lol: Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 BeaBono napisał(a):(...) Małe bestie są inteligentne :cool3: "Rozkimały" w mig kulę smakulę :lol: I to pewnie nie jest jeszcze ich ostatnie słowo! :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 BeaBono napisał(a):Bardzo proszę o ankietę ([email protected]). Zamierzam zrobić malcom sesję zdjęciową i ogłoszenia. Ankieta na pewno mi się przyda, bo niektórzy nie dzwonią na nr podany w ogłoszeniu, ale idą na łatwiznę i piszą przez formularz kontaktowy. Ankieta wysłana. Wrzucę maluchy na spanielowe. Quote
KateBono Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Cioteczki czy ja mam kupić karmę czy wy? i jakiej firmy?Myślę ,że nim pójdą do domku to 5 kg starczy na tę dwójkę.Chcę kupić tabletki na odrobaczanie bo wg ksiązeczki to w tym tygodniu powinny być odrobaczone.Czy paragony i rachunki na mnie wystarczą czy brać faktury na Fundację Kastor? Quote
emilia2280 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Madzik34']Witajcie, ja mieszkam w Poznaniu, mogę do Kościana po psiaki pojechać - bez zwrotu kosztów, muszę tylko pomyśleć z kto ze mną pojedzie, bo w jedną osobę z 2-3 szczeniakami w aucie może być problem - napiszcie czy jeszcze pomoc - tzn. transport potrzebny? Ja kończę pracę ok. 17:30 - od razu mogę pojechać. Bardzo dziékujemy za propozycjé, malenkie juz bezpiecznie dojechaly z dziewczynami. [quote name='BeaBono']majguś, u nas kotów jak mrówków :cool3: natalia. spanielki mają 9 tygodni wysłać ankietę? (dysponuję "animaliowską") Ankieta, jak rozumiem to lista weryfikujáca potencjalnych chétnych? Bo umowy adopcyjne bédá fundacyjne. [quote name='majqa']OKI, a propos, bo piszę na zdychającym necie i jeszcze to trochę potrwa. :-( Dziewczyny - Tczew to to ok. 38-40 km do Trójmiasta. Piszcie do brazowa1 o tę wizytę. Byłabym mega spokojna, gdyby to Ona się podjęła, a jeśli nie... to może podpowie kogoś łebskiego. Bardzo Ci dziékujé kochana za polecenie. Zaraz napiszé prosbé do brázowej. [quote name='sharka']Ja tylko dodam, że dostałam od Diega duuuuzy prezent na pożegnanie :diabloti: Gdzie się to wszystko zmieściło w takim małym ciałku?! :crazyeye: A to maly dziadu z duzym prezentem :p Juz piszé, Bea tabletki i inne wetowe sprawy - faktury na Kastora. Karmé - zamówié na necie i wyslé od siebie, podaj mi proszé pelen adres pocztowy i kom. na pw, bo Ela dzis w drodze a Ona ma Twoje dane. Natalio i Sharko, podajcie mi ile i komu za wczorajszá jazdé. Bardzo wielkie dziéki za transport. Quote
natalia.aleksandrov Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Emilia - mnie ino proszę pamiętać na przyszłość, chętnie z Denisem i Animal Security pomożemy. Sharka pewnie się odezwie co i jak z benzyną :) Quote
Recommended Posts