Joanna K. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 aikowo napisał(a): U weta poszukamy chipa :) . Czekam na wieści :) Quote
Andzike Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Dobra wiadomość jest taka, że Nuri nie jest w ciąży:multi::multi::multi: Druga dobra wiadomość to fakt, że według wetki Nuri miała szczeniaki nie później niż pół roku temu, więc wizja umierających z głodu psiaków, którym zabrałyśmy matkę też się rozwiała :multi::multi::multi: Teraz gorsze wieści - ponieważ sunia właśnie zaczęła cieczkę:angryy: nasze plany sterylizacyjno-adopcyjne muszą się trochę przesunąć :roll: Boimy się wydawać ją bez sterylizacji, chyba, że do jakiegoś naprawdę niesamowitego domu... Drugi problem - "nużycowe" oczko to entropium czyli powieki, które się wwijają w oko i sprawiają suni ból :( Suni cały czas cieknie z oczka, ma też przez to zapchane kanaliki łzowe,co sprawia, że ma też katar... Na razie dostała kropelki na zmniejszenie stanu zapalnego, ale kwalifikuje się do operacji - koszt ok. 300zł :placz:Można to zrobić przy okazji sterylizacji, ale tak czy siak to podwaja jej koszt :placz::placz: Poza tym sunia to okaz zdrowia - morfologia w normie, temperatura też, osłuchowo wszystko ok. Waży ok. 30kg, więc nie jest wcale wychudzona ;) Ma skłonności do alergii jak część labradorów (wytarte paszki i tyły "kolanek"). Nuri dostała dziś proszki na odrobaczenie, szczepienia po cieczce... Koszt wizyty - 230zł :razz::crazyeye::razz: (przyznam, że "nieco" nas zaskoczył...:shake:). Konto do wpłat na Nuri udostępnia Fundacja Viva - jest w trzecim poście, który od dzisiaj jest postem rozliczeniowym. Jeśli ktoś chciałby wspomóc grosikiem, ew, bazarkiem - będziemy więcej niż wdzięczne... Nuri u weterynarza to super pies - wszystko dawała sobie zrobić bez żadnego stresu ;) Kochany cielaczek mocno zestresowany u weta odpoczywa po badaniu krwi... Quote
Akrum Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 jak dobrze, że Nuri nie rodziła niedawno i też że nie jest w ciaży. My z naszą haszczycą Dorą cały czas się zastanawiamy, co się stało z jej szczylami i gdzie je rodziła, skoro nikt jej nie szuka, jest zadbana, ma mleko w sutach i po badaniu wet stwierdził że rodziła jakieś 3 tygodnie temu, a od dwóch była widziana w lesie, potem zamieszkała w pewnym gospodarstwie i się z niego przez 3 dni nie ruszała, by iść karmić szczyle... eh.. Quote
Joanna K. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Andzike napisał(a):Dobra wiadomość jest taka, że Nuri nie jest w ciąży:multi::multi::multi: Druga dobra wiadomość to fakt, że według wetki Nuri miała szczeniaki nie później niż pół roku temu, więc wizja umierających z głodu psiaków, którym zabrałyśmy matkę też się rozwiała :multi::multi::multi: Trzymam kciuki za sunie :) Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian... Rozsyłajcie gdzie się da:( http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839 Quote
Monisiaczek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 To ja też pozwolę sobie podkraść fotki i temat i zapodać na org ;) Quote
mamanabank Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Nie mam teraz nic, ale jak coś będę miała to się podzielę z Nuri. Quote
Andzike Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Dotarła dziś karma od labradory.info - bardzo, bardzo dziękujemy!!! :Rose: Quote
izatemka Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Nie ma za co :-) Jakby trzeba było event jakiś zrobić, to daj znać, zrobię :evil_lol: Quote
Andzike Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 izatemka napisał(a):Nie ma za co :-) Jakby trzeba było event jakiś zrobić, to daj znać, zrobię :evil_lol: Event postaram się zrobić dziś wieczorem :) Musimy pozbierać trochę pieniędzy, poprosiłam dziś klinikę o przesłanie szczegółowego rozbicia za co jest te 230zł (bo im dłużej o tym myślę, tym bardziej koszt wizyty wydaje mi się niewspółmierny to ilości zrobionych przy Nuri rzeczy...). A gdzie szczepienia? Sterylka ? Usunięcie wrastających powiek? :( Quote
mamanabank Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 a miała robione USG? Samo badanie krwi, jeśli była to biochemia, to spory koszt, (u nas kosztuje chyba 90, przy zniżce 75zł). USG to byłoby drugie tyle + usługa wet. w postaci badania lekarskiego... To są warszawskie ceny. Quote
aikowo Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 A tymczasem Nuri robi śliczne kropki na panelach (całe szczęście że nie jestem fanką dywaników). Latam z ręcznikami za suczyskiem bo majtki sobie odrazu zdjęła a na dodatek i tu przestroga przed tymi co się tak zachwycają labkami to nurek miskowy!!! Ile by w misce wody nie było to i tak rozchlapie mordą albo łapami a na dodatek pije nosem też puszczając bańki, śmieszne to i straszne - mając basen w sieni ;) Apetycik dopisuje, oczko od kropelek troszkę jak by odpuchło :) Nuri wie co to komenda siad ale tylko od kobiet bo na wyciągniętą rękę TZ rczej się kuli i omija niż siada... znowu jakiś facet i znowu sobie worek treningowy z psa zrobił :( Quote
Akrum Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 dobrze, że suńka jest bezpieczna, gdybyście jej nie złapali, za dwa miesiące by się szczeniła i wtedy nie jeden a kilka psów czekałoby na nowe domy :shake: Quote
Andzike Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 mamanabank napisał(a):a miała robione USG? Samo badanie krwi, jeśli była to biochemia, to spory koszt, (u nas kosztuje chyba 90, przy zniżce 75zł). USG to byłoby drugie tyle + usługa wet. w postaci badania lekarskiego... To są warszawskie ceny. mam dokładne rozbicie, co było robione, wstawię wieczorem - samo badanie krwi to 62zł + 55zł badanie kliniczne (!!!!). Oprócz tego krople do oczu - 36zł i pianka "na strupy" - 55zł ... No i robale... A to wszystko przy fundacyjnych zniżkach... Quote
aikowo Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Sporawo.... Nuri odrobaczona :) Oczko jkoś lepiej zaczyna wyglądać:) W związku z cieczką nie lata z chłopakami po dworze w ciągu dnia tylko siedzi w domu :( Na szczęście kanapa cała, kapcie też - nic nie zeżarła a kwiatki... posadzę spowrotem do doniczek i przeniosę z parapetu gdzież wyżej ;) Po powrocie do domu zostałam przywitana skocznym czekoladowym tańcem :) Komu komu NIURI do domu? Quote
Andzike Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Nuri dostała pierwsze pieniążki na konto Fundacji Viva - 100zł od Izabeli P. z Warszawy:loveu::loveu::loveu: Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :) eee... czy ktoś z tu obecnych jest Izabelą P.??? :cool3::cool3::cool3: Quote
Basia i Barni Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Niech karmę papusia ze smakiem, super, że nie ma szczeniorów :-) Quote
mamanabank Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Andzike']Nuri dostała pierwsze pieniążki na konto Fundacji Viva - 100zł od Izabeli P. z Warszawy:loveu::loveu::loveu: Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :) eee... czy ktoś z tu obecnych jest Izabelą P.??? :cool3::cool3::cool3: [quote name='Ryniu123']Gdyby była potrzebna kasa na sterylkę, forum labradory.org dokłada 100 zł. Prosiłbym o dane konta na PW. może to labradory.org? Quote
Andzike Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 mamanabank napisał(a):może to labradory.org? Też mi się tak wydaje, ale czekam na potwierdzenie od Rynia :) Quote
izatemka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 mamanabank napisał(a):może to labradory.org? Tak mi sie wydaje, ze Labradory.org robi przelewy od Agnieszka S.:lol: Ale Ryniu się zamelduje,to się wyjaśni :-) Quote
Andzike Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 izatemka napisał(a):Tak mi sie wydaje, ze Labradory.org robi przelewy od Agnieszka S.:lol: Ale Ryniu się zamelduje,to się wyjaśni :-) Oooo :) Fajnie by było, gdyby okazało się, że suczynę jeszcze ktoś wspomógł, ale chciałabym wiedzieć komu dziękować ;) Quote
aikowo Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 No i się zaczęło :( Pies sąsiada próbował przedostać się przez ogrodzenie.... Szykuje się ciekway tydzień :\ Quote
Andzike Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 aikowo napisał(a):No i się zaczęło :( Pies sąsiada próbował przedostać się przez ogrodzenie.... Szykuje się ciekway tydzień :\ Joker? Qrde już sobie wyobrażam tych adoratorów pod bramą... :mdleje: Trzymam kciuki, żeby zbyt wielu nie pokusiło się na czekoladową pannę na wydaniu... A jak Golden i Pixel? Interesują się Nuri? Quote
Recommended Posts