Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nuri to prawdziwa farciara, wiec nie powinna wystawiać na próbę cierpliwości aikowo ;)

Fundacja Viva! potwierdziła wpłatę 100zł od labradory.org - bardzo, bardzo dziękujemy!!! :Rose: :Rose: :Rose:

Jeszcze 30zł i spłacimy lecznicy ;)

Jeszcze 600zł i wysterylizujemy i wyleczymy oczko ;) Idę szukać czegoś do sprzedania ;)

Posted

Nuri się nie wydostała :)
Z TZ rozgryźliśmy tajemniczy mechanizm zamykania zamka który jest równie stary jak dom w którym mieszkamy :)
Rozpierdziucha którą zrobiła to żaden to lęk separacyjny, gdyby tak było to bym miała zjedzony pokoik w tym moją 20 letnią agawę, ale nie, Nuri w pokoiku ma jeden cel wydostać się :) Wczoraj ślicznie obgryzła futrynę, jak z taką zawziętością będzie dalej gryźć a kolorowe dni szybko się nie skończą to do piątku dogryzie się do kuchni :)
Szczęście że dom idzie do rozbiórki, to nie szkoda:) - w nowym musze pamiętać o zamontowaniu pancernych futryn ;)

Dzisiaj zostawiłam jej nabitego Konga :) troszkę ją to zajmie :)
Zobaczymy jaki z niej gryzak bo TZ był nie przekonany co do trwałości zabawki, no nic najwyżej kong wyjdzie tylną częścią psa :)

Oduczam Nuri skakać i nadmiernie się ekscytować jak mam coś w rękach, przedwczoraj wytrąciła mi miskę z jedzeniem... :/
Wczoraj klapneła na dupkę i czekała, co prawda dupka jej się prawie urwała z ekscytacji ale wytrzymała, labki super szybko się ucza:)

Posted

oska1983 napisał(a):
to ja wpłacam te brakujące 30zł na konto z 1szej strony :)

Oska, ogromne dzięki!!! :) Jak Fundacja potwierdzi wpływ kasy, od razu dam znać :)
:Rose: :Rose: :Rose:

Posted

mamanabank napisał(a):
Znalazłaś? Matko, potrzeba mnóstwo kasy... Dlaczego tak dużo? :-(

U mnie to już większość tego czego się chciałam pozbyć wylądowała na bazarkach ;)
Dużo bo operacja oczka - ok. 300zł + drugie tyle sterylizacja...

Florentynka napisał(a):
Właśnie, właśnie - czy zapowiada się jakieś chirurgiczne leczenie oczka?

Trzeba usunąć entropium, czyli tą powiekę co się wwija. Można to zrobić przy okazji sterylizacji..
Dr Garncarz poprosił o zdjęcia oczka, chce je obejrzeć, zanim wyślemy Nuri na operację. On sobie krzyknął 400zł ...:mdleje:

Posted

Wczoraj ślicznie obgryzła futrynę, jak z taką zawziętością będzie dalej gryźć a kolorowe dni szybko się nie skończą to do piątku dogryzie się do kuchni :smile:
Szczęście że dom idzie do rozbiórki, to nie szkoda:smile: - w nowym musze pamiętać o zamontowaniu pancernych futryn ;-)
to będziesz miała salon z aneksem kuchennym:angryy::angryy::angryy:
a jeśli chodzi o nowy dom to może niech Nuri od początku bierze udział w pracach budowlanych jak od początku urządzi sobie go po swojemu to potem mniej zniszczeń....wszak z tego co czytam to prawdziwy z niej architekt wnętrz:shake:

Oczywiście to kiepski żart:oops:

Dr Garncarz poprosił o zdjęcia oczka, chce je obejrzeć, zanim wyślemy Nuri na operację. On sobie krzyknął 400zł ...:mdleje:

Nazwisko znane, dobry fachowiec, a jak i sterylka i to oczko u niego to może zejdzie z ceny?

Posted

Klauzunka napisał(a):

Nazwisko znane, dobry fachowiec, a jak i sterylka i to oczko u niego to może zejdzie z ceny?

Z tego co się orientuje, to Garncarz sterylek nie robi... więc operacja u niego jest trochę bez sensu, bo dwa razy trzeba by było Nuri usypiać... :(
Ale konsultacja ze zdjęć jest za darmo ;)

Posted

Jestem, przez tą wichurę miałam problemy z netem :)
Nuri jest na etapie cieczki "wszystko jedno jak byle mnie puknij"
Joker z Puszkiem (nasi wsiowi amanci) nocują pod brama... :/

Oczko lepiej, opuchlizna zeszła, postaram sie zrobić jakieś ładne zdjęcia dla Doktora Garncarza :)
Podobnie jak Pixel jest fanką kocich batoników wiec łazienka z kuweta na noc jest zamykana :)
Martwiłam się że po szabrowaniu kuwety zapcha się bentonitem ale Nuri codziennie prezentuje że jej układ trawienny jest ok ;)

Posted

[quote name='Andzike']U mnie to już większość tego czego się chciałam pozbyć wylądowała na bazarkach ;)

Wiem że to nie sezon ale mam troche nasion:
paciorecznika - 33 szt
aksamitki - sporą garść :)
gdzieś miałam jeszcze dziwaczka - ładna roślina powinno być zainteresowanie - tylkomuszę znaleźć

Bliżej wiosny będę miała bulwy paciorecznika, lawendy, trawy ozdobne, wierzbę mandżurską

Zresztą mam sporo róznych roślin i w zasadzie ze wszystkiego mogę zrobić sadzonki :)
Pytanie co komu czego potrzeba :)

Posted

Ja postaram się w weekend zrobić bazarek książkowy, tylko że nie umiem ani robić bazarku ani (wstyd się przyznać) wklejać zdjęć. Muszę się szybko podszkolić w tej dziedzinie tylko nie wiem gdzie szukać instrukcji. wreszcie mam motywację, by się nauczyć, bo Nuri to taka bliźniaczka mojej Lary.

Posted

Mazowszanka, Oska - jesteście dziewczyny kochane, że chcecie pomóc Nuri :)
Dla mnie bazarki to też czarna magia, ja na nich tylko kupuje :D

Aikowo, trzymam kciuki za szybki koniec najgorszego cieczkowego okresu...
a jak kong? sprawdził się?

Posted

[quote name='Andzike']Mazowszanka, Oska - jesteście dziewczyny kochane, że chcecie pomóc Nuri :)
Dla mnie bazarki to też czarna magia, ja na nich tylko kupuje :D

Aikowo, trzymam kciuki za szybki koniec najgorszego cieczkowego okresu...
a jak kong? sprawdził się?[/QUOTE]

Nuri jest śliczna ale raczej nie świeci inteligencją, kong nie został wyjedzony tylko pobieżnie oblizany... :(
Dla porównania dałam Pixelkowi nabitego Konga wyjadł wszystko w ciągu godziny :)

Posted

[quote name='aikowo']Nuri jest śliczna ale raczej nie świeci inteligencją, kong nie został wyjedzony tylko pobieżnie oblizany... :(
Dla porównania dałam Pixelkowi nabitego Konga wyjadł wszystko w ciągu godziny :)[/QUOTE]

A Ty twierdzisz, że mój Szagunio nie był skażony żadną głębszą myślą :evil_lol:
Co do inteligencji Pixelka nigdy nie miała wątpliwości :D

[quote name='aikowo']Poza tym miłość kwitnie.
Pixelek z Nuri nierozłączni.
Ciekawe jak będzie po cieczce... mam nadzieję, że nie zje małego :)[/QUOTE]

W sumie Neska była dziewczyną i cieniem Goldena, więc teraz Pixelkowi coś się od życia należy ;)