Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, no też się wzruszyłam - przepiękny widok, przepiękny...dziewczyny jakby siostrzyczki - no malowane po prostu
Dziękuję wagens / za najtrudniejsze dni z Delą /i dziękuję jofracy / za te kolejne i żmudne i wspaniałe po trosze... /
Delka - miód, malina... o Zuzi to nawet nie wspomnę / propozycja randki z moim jamorem nadal aktualna /
Pozdrawiam wszystkich. :)

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zaszłam tu po banerku, który mi się ukazał na innym wątku i myślałam, ze to moja Stefusia ;) sama mam w domu 3 "dziadeksy" z czego dwa są głuche, ślepe, neurologiczne i załatwiają sie w domu i po porównaniu Delki z nimi, to Delka jest w SUPER dobrej formie! Jeszcze tyle życia przed nią.:)

Posted

Delcia się dzisiaj wyspała do 11:00 :) Fakt, że w nocy potruptała sporo, powspinała się na szafki w kuchni, bo zostawiłam ciasteczka wątróbkowe na blaszce, a o 7:30 wyskoczyłyśmy na szybką toaletkę :)
Za to po obudzeniu Dusiek miała super humor, nawet zamerdała ogonkiem :)

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-VvabvtQyrYo/Twl5S9D8xWI/AAAAAAAABYs/ChWiMRUJN_Q/s640/100_1235.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-zTNYz_QtgAc/Twl5TqQTQHI/AAAAAAAABY0/qa3nUc3hV3I/s640/100_1236.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-RiCG9mvjf2E/Twl5UdCYnhI/AAAAAAAABY4/wApq0yPs6SU/s640/100_1238.JPG[/IMG]

Posted

Dzisiaj kupiłam Dusieńce kaganiec :) SERIO :) Kłapie przy zakraplaniu uszu, a ja się jej bałam, ona czuła mój strach i zaczynała lamentować... kupiłam taki materiałowy, założyłam spokojnie, pochodziła sobie w nim troszkę, wzięłam na ręce, pomiziałam, odsłoniłam uszko i pierwsze udało się bez paniki zakroplić. Muszę pamiętać, żeby następnym razem ogrzać tą maść w dłoniach, to się tak nie wystraszy może, z drugim poszło gorzej, bo TZ musiał przytrzymać, ale się udało i mamy palce. Dostała w nagrodę ciasteczko. Teraz pilnują piekarnika, bo się mięsko piecze. Mam wrażenie, że ona słyszy tylko bardzo wysokie dźwięki. Z takich, które potrafię z siebie wydać tylko pisk i gwizd. Jak ktoś za nią idzie to się orientuje dopiero jak zobaczy nogę... To wydaje mi się potęguje jej strach i niepewność. Jest taka śliczna, że ludzie na ulicy o nią zagadują :)

Posted

To, że Dusia jest śliczna wszyscy widzimy!!!
Czyli Dela zostaje Dusią? Dusia to takie bardziej pieszczotliwe i chyba bardziej do Niuni pasuje?
Więc? Szykują się chrzciny u Jofracy? Jedziemy!!!
Ja też pamiętam ile musiałam walczyć z moją Sarunią(*) przy zakraplaniu uszek (miała z tym ciągły problem)... Musiało nas byc przy tym przynajmniej dwie osoby...
Więc jeżeli Cię to pociesza Jofracy, to pomyśl, że nie tylko Dusia taka charakterna:)

Posted

Spróbuj klaskać, Iga nie słyszy najlepiej, a gdy wcześniej była w stanie izolacji od świata zewnętrznego reagowała wyłącznie na tupanie i klaskanie, tłumaczono mi dlaczego tak się dzieje, to jakaś reakcja na fale ale nie dźwiękowe, bo nie reagowała na upadek metalowej pokrywki na kafelki, ale na niebyt głośne tupanie tak

Posted

pociesza mnie, że nie jest pamiętliwa. Wkurza się jak trzeba ją podręczyć, ale potem przychodzi i pozwala się przeprosić ciasteczkiem. Ona mi tak bardzo przypomina mojego poprzedniego jamnika - Figę :) nie raz wisiała mi zębami na nosie, ale i tak ją kochaliśmy :) Po prostu nie dawała się byle komu dotykać. Była taka tylko nasza, mimo, że byliśmy dziećmi, to wiadomo było, że psa trzeba szanować i że jak sobie nie życzy, żeby go zaczepiać, to innego wyjścia jak posłuchać nie ma :)
a z imieniem mamy kłopot. Ona nie słyszy, więc dla niej nie ma znaczenia, ale mnie się ta Dela wydaje taka twarda. Krzysiek się śmieje Dusia - Podusia. Jakoś ta Dusia nam lepiej leży. Przyszły domek sobie podejmie decyzję :)

Posted

Mój Bemolek,Hektorek i Atosik-też jak bardzo słabo już słyszeli-reagowali na klaskanie.

Ślicznie brzmi Dusia-Podusia :loveu::loveu:.....a z uszami to chyba każdy jamnik i nie tylko tak ma-owszem drapolić można ale kropić-o niedoczekanie...:evil_lol:

Posted

[quote name='jofracy'][URL]http://tablica.pl/oferta/jamnicza-dusia-szuka-swojego-kacika-IDCQjW.html[/URL]
Może się ktoś sensowny odezwie :)[/QUOTE]
Ach, jak na Nią patrzę, taka Cudowna, krucha dziewczynusia... Popraw sobie Jofracy nr tel w ogłoszeniu...

Posted

[quote name='Isadora7']Wpadłam choć na dobranoc, mało mnie bo mój Rambo od kilku dni w nienajlepszym stanie. Codziennie po 1-2 ataki :([/QUOTE]
Bardzo żal mi Rambusia i Ciebie Isadorko....
Przytulanki nocne dla Dusieńki:)

Posted

Odwiedzam Dusieńkę z rana i przytulam Ją j Zuzinkę:)
A może umieścić ogłoszenia Dusi jeszcze w innych portalach?
z tym czuwaniem, to bez "tprzesadyzmu" ; kuknęłąm tak tylko z ciekawości:)

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Odwiedzam Dusieńkę z rana i przytulam Ją j Zuzinkę:)
A może umieścić ogłoszenia Dusi jeszcze w innych portalach?
z tym czuwaniem, to bez "tprzesadyzmu" ; kuknęłąm tak tylko z ciekawości:)[/QUOTE]

nie miałam już wczoraj czasu :) dziś jej porobię :)