Sara2011 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='Dogo07']Ale to Pati z Radomia. Ja wiem, że z Poznania to jeszcze kawałek drogi jest, więc może są już jakieś inne pomysły, opcje.[/QUOTE] Jeśli Pati mogłaby dowieźć pieska do pierwszej miejscowości za Poznań, to ja wyjadę po Odiego. Ja wolałabym się do Poznania nie pchać, bo nie znam miasta, a to duże miasto i mogłabym spowodować jeszcze jakiś karambol drogowy:-). Quote
mshume Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 A to zmienia postać rzeczy :)[quote name='Dogo07']Ale to Pati z Radomia. Ja wiem, że z Poznania to jeszcze kawałek drogi jest, więc może są już jakieś inne pomysły, opcje.[/QUOTE] Quote
temikotka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 strasznie się cieszę, ze u Odiego wszystko się poukladało, bo bym miała biedaka na sumieniu. Bardzo dobrze się stało jak się stało, bo u mnie nie miałby tak super ze względu na mojego psa, a dzięki temu ze go nie wzięłam, wyciągnęłam z parwo tego szczeniaczka, a tam gdzie był nie mial zadnych szans.A jeszcze do tego w sylwestra zostałam obdarowana prezentem-pieskiem Nodim, to już trochę dłuższa i ciekawa historia. 3 mies. temu znalazłam go pomiędzy samochodami przy dworcu, wzięłam na DT, po 10 dniach zgłosiła się kompletnie nieodpowiedzialna właścicielka, która nie zauważyła ze nie ma psa przez 2 godziny, nie chciałam jej go oddać, to przyjechała z policją.A teraz przyjechała do mnie i przyznała rację, że sobie jednak z psem nie radzi! Ludzie naprawdę mają poprzekręcane w głowach. A wracając do Odiego - oby w Nowym Roku miał już tylko lepiej, tego Ci właśnie życzę malutki psiaczku :) Quote
Anula Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Sara2011']Jeśli Pati mogłaby dowieźć pieska do pierwszej miejscowości za Poznań, to ja wyjadę po Odiego. Ja wolałabym się do Poznania nie pchać, bo nie znam miasta, a to duże miasto i mogłabym spowodować jeszcze jakiś karambol drogowy:-).[/QUOTE] Sądzę,że z Pati da się załatwić objazd Poznania.Poznań ma obwodnicę tylko nie wiem jak z bramkami bo są płatne.Pati jest doświadczonym kierowcą a więc chyba nie będzie problemu.To i tak super,że Sara chcesz wyjechać po malucha.Trzymam mocno kciuki i bardzo dziękuję za danie mu BDT. Quote
Onaa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Dostałam odp. w sprawie transportu, myślałam że będzie mniej, ale to aż 300zł :(. Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Kurczę, drogo...[quote name='Dogo07']Dostałam odp. w sprawie transportu, myślałam że będzie mniej, ale to aż 300zł :(.[/QUOTE] Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Odi zotanie na dniach zabrany z przytuliska, pojedzie na zabiegi pielęgnacyjne, a potem do kliniki. Dogo07, dziękuję za pomoc przy szukaniu transportu. Quote
Onaa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ja wcześniej pytałam Ajuli z Poznania, ale niestety od niej przez miesiąc nikt nie będzie jechał, a jej tz jeździł na trasie Wwa - Poznań właśnie. A do kliniki po kastrację tak ? To dobrze, że Odi na dniach wyjdzie :). Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Tak, na kastrację.Kto zna dziewczyny z kudelkowej skarbonki? Może gdyby dołożyły na kastrację, to ta 100 w spadku po Denisie byłaby na zrobienie porządku z zębami... Quote
Onaa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Może skarpetka kudłaczy coś by mogła pomóc ? Tak sobie nieśmiało myślę. A to ząbki psiaczk też nie są w najlepszym stanie ? A tak w ogóle to Odi nie ma żadnych deklaracji :(. A bardzo ich potrzebuje. Quote
Bogusik Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Dogo07']Może skarpetka kudłaczy coś by mogła pomóc ? Tak sobie nieśmiało myślę. A to ząbki psiaczk też nie są w najlepszym stanie ? A tak w ogóle to Odi nie ma żadnych deklaracji :(. A bardzo ich potrzebuje.[/QUOTE] Tak,właśnie Odi potrzebuję teraz pieniążków bo jak widać,wydatków jest co niemiara!Ja przekażę Odiemu 50zł ze "sklepikowej skarbonki"Mam nadzieję,że inne cioteczki też coś dorzucą i wspólnie uzbieramy trochę grosza!Kto jest skarbnikiem? Quote
Tymonka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ciotki napiszcie mi skąd dokąd ma Odi jechać nie mam czasu szukać , a mam pomysł . Quote
Anula Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Bogusik']Tak,właśnie Odi potrzebuję teraz pieniążków bo jak widać,wydatków jest co niemiara!Ja przekażę Odiemu 50zł ze "sklepikowej skarbonki"Mam nadzieję,że inne cioteczki też coś dorzucą i wspólnie uzbieramy trochę grosza!Kto jest skarbnikiem?[/QUOTE] Bogusik bardzo,bardzo dziękujemy.A co to za "sklepikowa skarbonka" Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Bogusik, bardzo dziękuję :) Ja deklaruję 20 zł jednorazowo, zrobię też bazarek na małego :) Aniu psiak ma jechać Wwa- Gorzów Wkp - może być ewentualnie Poznan, wtedy DT po niego wyjedzie.[quote name='Anja2201']Ciotki napiszcie mi skąd dokąd ma Odi jechać nie mam czasu szukać , a mam pomysł .[/QUOTE] Quote
Tymonka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='mshume']Bogusik, bardzo dziękuję :) Ja deklaruję 20 zł jednorazowo, zrobię też bazarek na małego :) Aniu psiak ma jechać Wwa- Gorzów Wkp - może być ewentualnie Poznan, wtedy DT po niego wyjedzie.[/QUOTE] Moja mam jedzie chyba w poniedziałek do Gorzowa Wlkp. z Tomaszowa maz . jedzie pociągiem , ale myślę ,że zabrała by malucha , tylko ktoś musiał by go do Tomaszowa dowieźć (z wawy to około 120 km jak dobrze pamiętam ) Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 O kurczę, ale super. Zapytasz mamę,czy to pewne, ja już szukam jakiegoś transportu do Tomaszowa :) Quote
Tymonka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='mshume']O kurczę, ale super. Zapytasz mamę,czy to pewne, ja już szukam jakiegoś transportu do Tomaszowa :)[/QUOTE] Już pytałam , nie ma problemu , tyle , że mama jedzie albo z czwartku na piątek , albo z piątku na sobotę za tydzień , chłopak może przyjechać np rano , ja go parę godzin mogę przetrzymać , czy on się zmieści do transportera na dużego kota ? Quote
mshume Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Aniu, to znaczy w przyszłym tygodniu tak? On podobno taki 5 kg, ale mamy i taki troszkę większy transporterek. Quote
Tymonka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 tak :) Ja mam transporterek i fajnie by było jak by do niego wszedł to nie musiała bym później odsyłać .A jak wygląda kwestia biletu dla psa ?Musi mieć ? Quote
Kajusza Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Anja2201']tak :) Ja mam transporterek i fajnie by było jak by do niego wszedł to nie musiała bym później odsyłać .A jak wygląda kwestia biletu dla psa ?Musi mieć ?[/QUOTE] tu mogę się udzielić ... bilet dla psa się kupuje i w 2011r. kosztował 4,50zł :-) Quote
ludka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Zajrzalam z Transportowego :) Jako zwierze pociagowe moze cos doradze czy pomoge. Bilet dla psa w pociagach spolki Intercity, czyli TLK, IC/EC/EX /EIC kosztuje 15,20. W pociagach regionalnych - mniej, ale przy przesiadkach kupujemy kolejne bilety poszczegolnych spolek. Anju, jak Twoja Mama chce jechac? Ktore polaczenie? Widze, ze najszybsze polaczenie pociagiem Tomaszow - Gorzow to 7 godzin z jedna przesiadka, inne 8-9 godzin. Do tego psiak musi dojechac do Tomaszowa, czyli kolejne 2 godziny. Inne opcje pociagiem: Warszawa - Krzyż - Gorzow Wlkp. - 5,20 h z jedna przesiadka I optymalne - jesli Sara moze odebrac psiaka na trasie: Warszawa - Zbaszynek za Poznaniem (express do Berlina) - 3,16 h bez przesiadek, do Gorzowa zostaje dla Sary ca 77 km Warszawa - Krzyż Wlkp. (express do Szczecina) - ca 4 h, bez przesiadek, do Gorzowa 64 km I podstawowe pytanie: czy piesek jest tak grzeczny jak sliczny? Nie byloby problemu z przewozem pociagiem? :) Quote
Kajusza Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 niewiem jak w droższych połączeniach ale w II klasie na trasie Gorzów Wlkp. - Niemojki (czyli jeszcze za Siedlcami, przejeżdżka przez całą Polskę, jedyne 12h) z 3 przesiadkami płaciłam własnie 4,50zł za psa. Quote
ludka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Nie jest wazna trasa, tylko pociagi, jechalas regionalnymi jednej spolki. :) Ale np. w transporterku zwierzak nie potrzebuje biletu. Quote
Onaa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 O jak dobrze że na wątku Odiego pojawiło się więcej osób :). Zawsze to razem lepiej, łatwiej i milej pomagać :). Quote
Recommended Posts