Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Ale to Pati z Radomia.
Ja wiem, że z Poznania to jeszcze kawałek drogi jest, więc może są już jakieś inne pomysły, opcje.[/QUOTE]

Jeśli Pati mogłaby dowieźć pieska do pierwszej miejscowości za Poznań, to ja wyjadę po Odiego. Ja wolałabym się do Poznania nie pchać, bo nie znam miasta, a to duże miasto i mogłabym spowodować jeszcze jakiś karambol drogowy:-).

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to zmienia postać rzeczy :)[quote name='Dogo07']Ale to Pati z Radomia.
Ja wiem, że z Poznania to jeszcze kawałek drogi jest, więc może są już jakieś inne pomysły, opcje.[/QUOTE]

Posted

strasznie się cieszę, ze u Odiego wszystko się poukladało, bo bym miała biedaka na sumieniu.
Bardzo dobrze się stało jak się stało, bo u mnie nie miałby tak super ze względu na mojego psa, a dzięki temu ze go nie wzięłam, wyciągnęłam z parwo tego szczeniaczka, a tam gdzie był nie mial zadnych szans.A jeszcze do tego w sylwestra zostałam obdarowana prezentem-pieskiem Nodim, to już trochę dłuższa i ciekawa historia. 3 mies. temu znalazłam go pomiędzy samochodami przy dworcu, wzięłam na DT, po 10 dniach zgłosiła się kompletnie nieodpowiedzialna właścicielka, która nie zauważyła ze nie ma psa przez 2 godziny, nie chciałam jej go oddać, to przyjechała z policją.A teraz przyjechała do mnie i przyznała rację, że sobie jednak z psem nie radzi! Ludzie naprawdę mają poprzekręcane w głowach.

A wracając do Odiego - oby w Nowym Roku miał już tylko lepiej, tego Ci właśnie życzę malutki psiaczku :)

Posted

[quote name='Sara2011']Jeśli Pati mogłaby dowieźć pieska do pierwszej miejscowości za Poznań, to ja wyjadę po Odiego. Ja wolałabym się do Poznania nie pchać, bo nie znam miasta, a to duże miasto i mogłabym spowodować jeszcze jakiś karambol drogowy:-).[/QUOTE]

Sądzę,że z Pati da się załatwić objazd Poznania.Poznań ma obwodnicę tylko nie wiem jak z bramkami bo są płatne.Pati jest doświadczonym kierowcą a więc chyba nie będzie problemu.To i tak super,że Sara chcesz wyjechać po malucha.Trzymam mocno kciuki i bardzo dziękuję za danie mu BDT.

Posted

Odi zotanie na dniach zabrany z przytuliska, pojedzie na zabiegi pielęgnacyjne, a potem do kliniki. Dogo07, dziękuję za pomoc przy szukaniu transportu.

Posted

Ja wcześniej pytałam Ajuli z Poznania, ale niestety od niej przez miesiąc nikt nie będzie jechał, a jej tz jeździł na trasie Wwa - Poznań właśnie.

A do kliniki po kastrację tak ?

To dobrze, że Odi na dniach wyjdzie :).

Posted

Tak, na kastrację.Kto zna dziewczyny z kudelkowej skarbonki? Może gdyby dołożyły na kastrację, to ta 100 w spadku po Denisie byłaby na zrobienie porządku z zębami...

Posted

Może skarpetka kudłaczy coś by mogła pomóc ?
Tak sobie nieśmiało myślę.

A to ząbki psiaczk też nie są w najlepszym stanie ?

A tak w ogóle to Odi nie ma żadnych deklaracji :(.

A bardzo ich potrzebuje.

Posted

[quote name='Dogo07']Może skarpetka kudłaczy coś by mogła pomóc ?
Tak sobie nieśmiało myślę.

A to ząbki psiaczk też nie są w najlepszym stanie ?

A tak w ogóle to Odi nie ma żadnych deklaracji :(.

A bardzo ich potrzebuje.[/QUOTE]
Tak,właśnie Odi potrzebuję teraz pieniążków bo jak widać,wydatków jest co niemiara!Ja przekażę Odiemu 50zł ze "sklepikowej skarbonki"Mam nadzieję,że inne cioteczki też coś dorzucą i wspólnie uzbieramy trochę grosza!Kto jest skarbnikiem?

Posted

[quote name='Bogusik']Tak,właśnie Odi potrzebuję teraz pieniążków bo jak widać,wydatków jest co niemiara!Ja przekażę Odiemu 50zł ze "sklepikowej skarbonki"Mam nadzieję,że inne cioteczki też coś dorzucą i wspólnie uzbieramy trochę grosza!Kto jest skarbnikiem?[/QUOTE]
Bogusik bardzo,bardzo dziękujemy.A co to za "sklepikowa skarbonka"

Posted

Bogusik, bardzo dziękuję :) Ja deklaruję 20 zł jednorazowo, zrobię też bazarek na małego :) Aniu psiak ma jechać Wwa- Gorzów Wkp - może być ewentualnie Poznan, wtedy DT po niego wyjedzie.[quote name='Anja2201']Ciotki napiszcie mi skąd dokąd ma Odi jechać nie mam czasu szukać , a mam pomysł .[/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']Bogusik, bardzo dziękuję :) Ja deklaruję 20 zł jednorazowo, zrobię też bazarek na małego :) Aniu psiak ma jechać Wwa- Gorzów Wkp - może być ewentualnie Poznan, wtedy DT po niego wyjedzie.[/QUOTE]

Moja mam jedzie chyba w poniedziałek do Gorzowa Wlkp. z Tomaszowa maz . jedzie pociągiem , ale myślę ,że zabrała by malucha , tylko ktoś musiał by go do Tomaszowa dowieźć (z wawy to około 120 km jak dobrze pamiętam )

Posted

[quote name='mshume']O kurczę, ale super. Zapytasz mamę,czy to pewne, ja już szukam jakiegoś transportu do Tomaszowa :)[/QUOTE]

Już pytałam , nie ma problemu , tyle , że mama jedzie albo z czwartku na piątek , albo z piątku na sobotę za tydzień , chłopak może przyjechać np rano , ja go parę godzin mogę przetrzymać , czy on się zmieści do transportera na dużego kota ?

Posted

[quote name='Anja2201']tak :) Ja mam transporterek i fajnie by było jak by do niego wszedł to nie musiała bym później odsyłać .A jak wygląda kwestia biletu dla psa ?Musi mieć ?[/QUOTE]

tu mogę się udzielić ... bilet dla psa się kupuje i w 2011r. kosztował 4,50zł :-)

Posted

Zajrzalam z Transportowego :) Jako zwierze pociagowe moze cos doradze czy pomoge.
Bilet dla psa w pociagach spolki Intercity, czyli TLK, IC/EC/EX /EIC kosztuje 15,20. W pociagach regionalnych - mniej, ale przy przesiadkach kupujemy kolejne bilety poszczegolnych spolek.
Anju, jak Twoja Mama chce jechac? Ktore polaczenie? Widze, ze najszybsze polaczenie pociagiem Tomaszow - Gorzow to 7 godzin z jedna przesiadka, inne 8-9 godzin. Do tego psiak musi dojechac do Tomaszowa, czyli kolejne 2 godziny.

Inne opcje pociagiem: Warszawa - Krzyż - Gorzow Wlkp. - 5,20 h z jedna przesiadka

I optymalne - jesli Sara moze odebrac psiaka na trasie:
Warszawa - Zbaszynek za Poznaniem (express do Berlina) - 3,16 h bez przesiadek, do Gorzowa zostaje dla Sary ca 77 km
Warszawa - Krzyż Wlkp. (express do Szczecina) - ca 4 h, bez przesiadek, do Gorzowa 64 km

I podstawowe pytanie: czy piesek jest tak grzeczny jak sliczny? Nie byloby problemu z przewozem pociagiem? :)

Posted

niewiem jak w droższych połączeniach ale w II klasie na trasie Gorzów Wlkp. - Niemojki (czyli jeszcze za Siedlcami, przejeżdżka przez całą Polskę, jedyne 12h) z 3 przesiadkami płaciłam własnie 4,50zł za psa.

Posted

Nie jest wazna trasa, tylko pociagi, jechalas regionalnymi jednej spolki. :)
Ale np. w transporterku zwierzak nie potrzebuje biletu.