Jump to content
Dogomania

Holi i spółka! Czyli, jak 5 psów, 3 koty w jednym domu spali. 20.09.2020 r. żegnaj Holusiu :(

Recommended Posts

Posted

dzieki ;) trochę się namęczyłam z szafkami bo nie miałam tektury żeby narysować szablon i koniec końców narysowałam na zwykłym papierze, a przy wycinaniu musiałam sklejać bo co chwile się targał :]

teraz jeszcze za każdym razem jak wchodzę do kuchni widzę białą pusta ścianę nad zlewem ... chyba długo pusta nie pozostanie :D jak tylko jakieś dłuższe wolne będę mieć...

Posted

hehe dzięki za uznanie ;)w sumie tak naprawdę to nic trudnego ...wystarczy szablon narysować, wyciąć i potem to już z górki ;)

kłopot tylko jeśli w domu nie pozwalają po meblach malować :D

Byłam dziś z potworkami na spacerze ...Holi i śnieg ...jak małe dziecko, jej radość jest tak wielka, że sama mam ochotę paść na ziemie i się tarzać w śniegu ^^ nawet zapominam o przemakających butach :D Za to Masza tak fajnie hasa w swoim kombinezonie, jak królik czasem ^^

A gdzieś w środku nocy pobiłam się z kotem ... Sol jak ma w zwyczaju spała pomiędzy poduszkami, a ja jakoś czasem mam niespokojne sny i rękami wymachuje ... no i wymachałam ręką nad Sol ... Na to Sol z sykiem pacła mnie łapą ... po ręce ... a po chwili poczułam jej pazury zaraz pod okiem ... potem więcej grzechów nie pamiętam, zasnęłam spowrotem ..a jak się rano obudziłam i spojrzałam w lustro pomyślałam - jak ja mam iść do pracy? na szczęście czerwone szramy szybko znikły zostawiając tylko niewielkie zadrapanie ... tylko coś moje oczy w tej potyczce ucierpiały bo swędzą mnie do teraz :] moja kochana Sol ...

Posted

no Sol nie ładnie:mad: drapać rękę która cie karmi:evil_lol: a twarz to już w ogóle...

Maszka śniegu nie lubi? bo wody to wiem że nie za bardzo, a śnieg to w sumie też woda:razz:

Posted

co za problem machnąć sobie szablon ?;) taki wilczek to nic trudnego ^^

jakbym miała nie wiem ..cały pejzaż czarno biały zrobić to byłby kłopot^^

Posted

sunia owczarka w DT !! - Holi jest szczęśliwa, maszy to rybka, Sol wyzła z ukrycia, a mi jest smutno :( ale to przejdzie

a co do Sol ..ja nie wiem za CO ONA MNIE TAK NIELUBI!! znów mi spodnie posiusiała :roll: eh i tak kocham tą paskude

Posted

pisze sama dla siebie :D

to nic ...teraz tylko się poskarżę na chol***** ślizgawkę zamiast chodnika ...gdybym chciała pojeździć na łyżwach:
a) kupiłabym sobie łyżwy
b) wybrała się na lodowisko

a tak to wyjście z potworzakami wyglądało tak, że one mnie ciągnęły a ja na butach jadąc za nimi próbowałam utrzymać równowagę ...akurat dziś stwierdziły, że nie ma co ładnie na smyczy chodzić :mad:

Za to jakie ładne zdjęcia mi wyszły :D ale i tak nikogo one nie interesują więc nie mam co wstawiać :evil_lol:

Posted

no dobrze, to specjalnie dla Magdy zdjęcia z wczoraj i dzisiaj :)

wczoraj leżał fajny śnieg ...a;e pogoda była do d...ekhm była jaka była :D
Holi jak widzi śnieg to ten śnieżny potworek się w niej budzi!
IMG_3299.JPG

strzeżcie się Ci, którzy macie śnieg w rękach .. i trzymajcie go wysoko
IMG_3246.JPG

w pogoń za śniegowymi kulami i Masza się włączy ..a może w pogoń za ogonem Holi?
IMG_3262.JPG

Łapanie śnieżki
IMG_3264.JPg

i bieg ku śnieżce .. po chwili o mało nie było bęc i klap - prawie na mnie wpadła ;)
IMG_3290.JPG

cdn

Posted

Masia śnieżki obserwuje ... myśli sobie - będzie padać - nisko latają...
IMG_3266.JPG

ale śnieżki są nudne ...trzeba sie przyczaić ..
IMG_3249.JPG

i naskoczyć na Holi!
IMG_3279.JPG

Za ogon za ogon!
IMG_3280.JPG

a gdy Holi sie odwraca pokazując zęby Masza udaje że ona to aniołek jest
IMG_3306.JPG

cdn

Posted

a potem znów obserwuje ...
IMG_3277.JPG

udaje że ona nigdy nic stoi i trzepie swą grzywą
IMG_3276.JPG

a gdy się ja coraz bardziej podejrzewa o niecne plany robi minę niewiniątka nr 3
IMG_3307.JPG

jesli mina nic nie daje, jest udawana uległość - ja nic nie robię!
IMG_3309.JPG

i tylko my wiemy, co w naszej Maszy siedzi ... więc biegaj biegaj Masiu ... kiedyś wyjdzie szydło z worka!
IMG_3295.JPG

Posted

A teraz dzisiaj - chyba mam dzień wolny - a jak nie mam to nie moja wina że mnie w pracy nie ma^^ ale chyba grafiku mi nie zmienili znowu ...bo jakoś nie dzwonią po mnie ..chyba że nie mają mojego numeru ... jutro się dowiem :D

Tak czy inaczej jak już pisałam kilka postów temu - szklanka na chodniku to jest coś czego nie cierpię ... ale jakoś udało nam się dotrzeć na łąkę :D dziś tylko my, Patryk znów w pracy...

kiedy dotarliśmy do małego Holusiowego i Masiowego raju, Holi pierwsze co szukała wczorajszego śniegu ..
IMG_3416.JPg

no gdzie on jest?
IMG_3418.JPG

Za to Masia szukała odsłoniętej ziemi ... toż to gdzie ona ma kopać?
IMG_3424.JPg

a tu tu coś jest!
IMG_3428.JPG

a jednak nie ...trzeba szukać dalej
IMG_3429.JPG

cdn

Posted

biedna Masia - ubranka mokre wszystkie..
IMG_3431.JPG

i brak ziemi, śnieg mimo wszystko jeszcze leży .... trzeba było inne zajęcie znaleźć!
IMG_3434.JPG

IMG_3435.JPG

IMG_3436.JPG

IMG_3437.JPG

Masia to się zawsze sama ze sobą bawi jak nie ma psów w pobliżu ^^

cdn

Posted

Holi za to że nie znalazła wystarczającej ilości dobrego śniegu na kulki zadowoliła się patykiem:)
IMG_3440.JPG

IMG_3442.JPG

IMG_3445.JPG

diabełek^^
IMG_3448.JPg

nie wierzycie że diabełek?
IMG_3460.JPG

nadal nie?

cdn

Posted

Powrót do Masi. Podoba mi się to zdjęcie :S
IMG_3454.JPG

a tu bawiła się znów patyczkiem
IMG_3459.JPG

i druga strona Masi ... znów się skrada niczym zły wilk z czerwonego kapturka
IMG_3479.JPG

o ..a tu Holi z pomponem na grzbiecie^^
IMG_3483.JPG

co tu masz?
IMG_3492.JPG

cdn

Posted

pff nic ciekawego
IMG_3489.JPG

idę poszukać mojego patyka
IMG_3494.JPG

o tu, tu jest! coś przymarzł ...
IMG_3499.JPG

jak przytrzymam łapką z tej strony, chwycę w ząbki z drugiej ...
IMG_3500.JPG

no już prawie go mam!!
IMG_3506.JPG
cfn

Posted

jeszcze chwila...
IMG_3510.JPG

ZWYCIĘSTWO!!
IMG_3507.JPG

Masza zachodzi z drugiej strony, Holi szybko przydeptuje patyczek - co tam chowasz?
IMG_3512.JPG

ja tu nic nie widzę
IMG_3515.JPG

a tu jakaś gałązka Ci spod łapek wystaje!!
IMG_3516.JPG

cdn