Istar19 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 co się ciągle gapisz? pomogłabyś... po krótkim popasie wróciła do cienia :) moje słoneczko :) hmm ..i Masia ...:) Quote
Istar19 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 uszatek :D a wracając do domu ... ugotowałam im dzisiaj kości wołowe ... każda poszła ze swoją częścią do innego pokoju ... a Holi oczywiście na wersalkę ... a tak siedziała nad tą kością .... normalnie mój mały Niedźwiadek ^^ Quote
Istar19 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 o co Ci chodzi? __________________ Za to Masza poszła ukryć się w budzie.. a jak powiedziałam Masia co tam masz? To Maszka obróciła się ...burknęła ..zasłoniła kość po czym chciała ją chyba całą di pyska włożyć oO a tu chciała się pochwalić że językiem sięga oczu^^ ______________________ Na koniec Sol ... Sol odzyskawszy szafkę wróciła do legowiska ...i tyle było ją widać^^ A teraz spać ..jutro szalony dzień ..pobudka o 7 (najpóźniej) - spacer z psami koło godziny ..potem do schronu ...ze schroniska będę wracać przed 13 ..po 13 będę w domu ..zabiorę psy .. zaprowadzę je do mamy ...i pójdę do pracy na 16 ^^ ...tylko gdzieś po drodze muszę znaleźć czas by coś zjeść :D prace skończę o 22 ....a psiaki od mamy koło 20 odbierze Patryk :] w niedziele i pon też się nie wyśpię i mało będzie czasu na leniuchowanie ..ale odeśpię we wtorek !! ;) Dobranoc^^ Quote
saphira18 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 już byłą wczoraj padnięta aby coś napisać;) świetne mają te "miejsca" do spania:D a Masia tak się wygrzewać lubi... nie spodziewałabym się Holi chyba na wersalce najlepiej smakuje;) Quote
Santiel Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Masza potrafi wygrzewac sie az do tego stopnia, ze kiedy juz ruszy zadek z ciepelka, to idzie jakby byla z zelu zrobiona i miala zaraz zemdlec :) Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Masza została wykąpana !! już myślałam że do kąpieli nie dojdzie bo nam piecyk gazowy zastrajkował ...a przecież nie wykąpałabym psiaka w lodowatej wodzie ^^ - ja dziś w takiej brałam prysznic ...:mad: ale piecyk ruszył :D zdjęcia ze spacerów i kąpieli Maszy pewnie pod wieczór ;) z Holusiową łapką już lepiej ..widać że się goi :multi: Quote
Ty$ka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Super :) Jak Maszeńka przeżyła kąpiel? Czekamy na fotki :D Quote
Malgoska Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-VNZQeqJwohQ/TvD0h52VhbI/AAAAAAAAI3E/VtHxHKITVhM/s640/Resize_P100211_03.191000001.jpg[/IMG] cudny widok! wspaniałe stadko Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Malgoska witam na galerii moich potworzaków :) ja tez kocham to moje stadko choć teraz ze mną zamiast dwóch czarnych kotów jest jeden rudy ;) czasem mi tęskno za Hati i Demonem ..ale często ich widuje :D Zdjęcia miałam wstawić, tak? jesteście pewni? bo znów jest ich kilka ...naście ... to dziś z wczoraj ..a te z dzisiejszego poranka i kąpieli Maszy jutro ;) dodam tylko, że Maszka pod prysznicem jest bardzo grzeczna! tylko potem wyskakuje jak z procy i zalewa mi pół łazienki :D (nie jest to trudne mając tak mała łazienkę..) wczoraj Holusia trochę narzekała na słońce bo przez słońce spacery są krótsze - za ciepło by długo biegać za piłeczką Za to Masi słoneczko pasuje ... trawa rośnie, ciepło jest ..więcej myszy.. i ptaków ..można ich wyglądać i nasłuchiwać ..a jakby nie było tej smyczy ... Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 to ten ptaszek nie odleciałby tak spokojnie ... ale smycz ciągle jest ...więc nie ma co gdybać ... a kiedy tylko poczuje się zew wolności można ruszyć tropem! albo po prostu korzystać ze słońca tak ..słońce jest dobre Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 :) Holi uważa inaczej ..i trzyma się swojego zdania ..i cienia Masia wtedy chce zachęcić ją do biegania ...dziwne no nie? no goń mnie! jak nie to nie! znajdę inne zajęcie! Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 :cool3: Holi odpoczęła ..i zaczęła wypatrywać ..gdzie ja jestem?gdzie piłeczka? Masza? ale coś się zgrać nie potrafią ... wołałaś? :) Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 wśród łąk zielonych ... czas na sprzątanie :D tylko sprzątanie tak męczy .. ale nie mogę się poddać! Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Holi ..daj spokój .. wszystkich patyków nie poukładasz! ooo zajrzyj tutaj! mysz! a co mi tam mysz! tu mam krwiożercze badylce! krwiożercze? nie przesadzasz? pokaż.. I pokazała ..ale Masza nic niezwykłego w badylcach nie znalazła i wróciła do kopania ..a po kilku minutach zabawy z Holi wróciliśmy do domu ;) jeju zapomniałam zjeść kolacji oO wyjdę z psami i jeszcze sobie zrobię ..a co ...i tak pójdę późno spać :D Quote
Ty$ka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Jak zwykle super, super :lol: Masza jest cudna - taki wypłosz jak przystało na psa myśląco-myśliwskiego :lol: Quote
ewes Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [url]https://lh4.googleusercontent.com/-gukFWWW53_k/T57JMuH7E0I/AAAAAAAAOn0/4U_iEfoAAP0/s640/IMG_9325.JPG[/url] -> toż to niecodzienny widok jest :D Masza patyk :D Quote
Istar19 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Masza wypłosz ...to do niej pasuje :D tak ewes ..Masza ma czasem fazy na patyki ..ale aportować nie będzie za nic^^ tylko bierze i ucieka :D ale to dobrze ...nie wiem jak bym na dłuższą meta dała rade z dwoma takimi wariatami jak Holi ^^ a tak to Holi mnie meczy na spacerach o zabawę a Masza męczy się sama - kopiąc, węsząc i latając z patykami :) Quote
Malgoska Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Yqa4H5ozhWQ/T57I7MrCMBI/AAAAAAAAOmI/sce1yQaa-Dw/s512/IMG_9306.JPG[/IMG] arystokracja jakie spojrzenie Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Masza potrafi wyglądać dumnie ...potrafi też wyglądać na szczęśliwą ..ale przez większość czasu ma taka minkę że jak na nią patrze czasem to się pytam - Masza ...czy Ci u nas źle? Ale z biegiem wspólnych miesięcy, co zmieniają się w lata wiem, że Masia po prostu tak ma ... i muszę do tego przywyknąć ..ponieważ Masza bez ziemi do kopania, gryzoni i ptaków do gonienia i bez wiatru w uszach to Masza smutna ...zamknięta w swoim świecie ... choć nie ..nie smutna ...raczej nieobecna :p Ale teraz jest wiosna ..nasza ulubiona pora roku ... kiedy świat na nowo po zimie ożywa, a serca przepełnia dziecinna radość ... radość nieskrępowana wiekiem, przeszłością ani przyszłością ..taka pierwotna ... i nie przewidywalna ...ot wiosna, kiedy magia rozkwita na drzewach i łąkach ..kiedy nie liczą się lata, a każdy choć na chwilę może być znów dzieckiem .. Wiosną Masza częściej wita w "naszym" świecie ...i cieszy się z każdego promyka słońca tylko czasem jej radość staje za strachem ...uwaga Holi biegnie !!! Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 A nie żeby to był przypadek że Holi biegła właśnie wtedy gdy Masza kontemplowała piękno przyrody ....ona to zaplanowała! zaplanowała? a może to był zwykły przypadek? nikt tego nie wie ..za to Holi z piłeczką troszkę na słońce narzekają ...bo nie mogą ze sobą spędzać zbyt wiele czasu Holi jest jak niedźwiedź ...lepiej jej się biega pod górkę niż z górki ..bo w dół to ją przeważa^^ Masza z bezpiecznej odległości obserwuje Holi Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 A kiedy ta w cieniu padnie na odpoczynek Masia wkracza do akcji odnajduje patyk... i ukryta wśród traw... ...co ? przeciez ja nic nie robię! i odeszła ...tym razem nie udało nam się jednoznacznie stwierdzić co knuła Masza Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 ale jeszcze nam się uda! więc strzeż się Masiu o wzroku zaszczutego zwierzątka! zaszczutego? raczej szczęśliwego :D choć nie lubiącego się długo spoufalać .. ale nigdy nie przegapi okazji by posiedzieć na rękach ;) Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Holusia też chciała na "lączki" a teraz ...teraz zobaczycie co takiego knuła Masza (przecież nikt nie miał wątpliwości że coś knuła ...) ATAK z zaskoczenia! ale Holi nie dała się zbić z tropu;) ______________________________________________________ KONIEC SPACERU ..za ciepło było ... ______________________________________________________ Kąpiel Maszy ;) za co to? przecież ja NIE CHCIAŁAM jej uderzyć tym patykiem ... a tu już Masza namydlona :) Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 moja chudzina :) i już po kąpieli ... jeżozwierz :D A Sol obserwowała z bezpiecznej odległości czysta Masia ..od razu jaśniejsza :D I Solka nasza kochana ...kiedy śpi ^^ Quote
Recommended Posts