Jump to content
Dogomania

BESTIALSKO OKALECZONY MAJMON odnalazł swoje niebo na ziemi - MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sytuacja nie jest dobra jutro przewozimy Majmona na SGGW. nie bedzie mnie do niedzieli pewnie. wszelkie informacje do tej pory powinna podawac Olga lub ktos kogo bede informowala tel. dzwieczyny mamy duzo szczescia ze go znalazłysmy ale Majmon napewno tego szczescia do tej pory nie mial... nie jestem w stanie pozbierac juz dzis mysli, prosze o cierpliwosc.

Posted

Cioteczki - o Majmonku i o tym co przeszedł i jak go potraktował człowiek napiszę dziś wieczorem jak juz wszystko sie wyjaśni.
Ale prawdopodobnie będziemy potrzebowały wsparcia finansowego na jego leczenie.
Pomożecie nam?

Posted

oczywiście , że wspomożemy :lol:
na AFN skarpetę otworzymy dla Majmonka ? chyba tak ?
zmieńcie tytuł wątku-napiszcie, że potrzebna pomoc finansowa !!!
Ode mnie leci w poniedziałek rano stówa dla psiurka !:lol:

a Majmon juz jest na SGGW ?
czyli już wszystko na dobrej drodze ?
czekam z niecierpliwością na wieczorne wiadomości !!!

Posted

Majmon dziś został przywieziony na SGGW – super się złożyło bo jak się okazało, że jest miejsce dla niego – załatwione przez Emir – to akurat mój kolega był w Białymstoku. Razem z Umka przywieźli psa na SGGW. Majmon prawdopodobnie wpadł pod samochód – dlatego nie było go kilka dni. Nie staje na jedna tylną nogę.
To prącie wygląda okropnie. Umka dowiedziała się co mu się stało:
Otóż dzieci związały psa pasami i przecięły mu ten woreczek gdzie chowa się prącie (nie mam pojęcia jak to się nazywa) nożyczkami!!!
Nie wyobrażam sobie jak ten pies musiał cierpieć. Będzie konieczna operacja, ponieważ ta rana w dalszym ciągu wygląda strasznie.

Jest śliczny (ale bardzo wychudzony) zdjęcia nie oddają jego urody.

Jeśli możecie pomóc nam ze zbiórka pieniędzy na operacje to bardzo prosimy – wpłacajcie na konto fundacji Emir – z dopiskiem Majmon, bo to ułatwi rozliczenia.

Trzymajcie za niego kciuki!

Posted

[quote name='Olga132']

To prącie wygląda okropnie. Umka dowiedziała się co się co się stało:
Otóż dzieci związały psa pasami i przecięły mu ten woreczek gdzie chowa się prącie (nie mam pojęcia jak to się nazywa) nożyczkami!!!
Nie wyobrażam sobie jak ten pies musiał cierpieć. Będzie konieczna operacja, ponieważ ta rana w dalszym ciągu wygląda strasznie.

O matko, co to za bachory :angryy::angryy: Wiecie dokładnie kto to? Chcecie to tak zostawić czy zamierzacie cos z tym zrobić?

Olga jak mozesz to podaj tu numer konta Emir i adres, ok? ;)

Posted

Właśnie rozmawiałam z Emir, pod której pieczą znalazł się Majo. Nie potrafiła znaleźć właściwych słów by opisać jakie obrażenia odniósł ten pies z rąk człowieka i człowieczych bachorów. Jego stan jest ciężki, jeśli przeżyje czeka go długa droga do jako takiego wyzdrowienia. Nie wiem jednak czy po tym bestialstwie podniesie sie jego psychika.:-(:-(:-(
Emir obiecała zamieścić dokładne informacje dziś wieczorem na stronie Fndacji Emir w dziale aktualności.
Proszę Was byście zbierali pieniążki na jego leczenie. Zróbmy wszystko by pokazać temu biedakowi, że świat nie jest taki zły. Niech zazna jeszcze w życiu dobra i troskliwości z rąk człowieka. Dajmy mu szansę!!!

Posted

Ja też chętnie finansowo (bo niestety tylko w taki sposób mogę :( )pomogę Majmonkowi :loveu:
Może go wstawić na molosy? Więcej osób go zobaczy i może ktoś jeszcze biedaka wspomoże...
A te "dzieci" to .... :mad: :angryy:

Posted

Zdążyłam poznać Emir na tyle by wiedzieć, że to twardy Człowiek. Jeśli mówi, że pies jest w okropnym stanie, a lekarze potwierdzają, że sprawil to czlowiek, to znaczy, że jest makabrycznie:placz:
Bestialstwo ludzkie nie zna granic.:angryy::angryy::angryy:
Majo potrzebuje naszego wsparcia!!!

Posted

matko jedyna :-(, brak słów na człowiecze bestialstwo :angryy:
to są dzieci ?:shake: to mali sadyści :angryy:, co z nich kiedyś wyrośnie ?:angryy:

podajcie tu proszę konto Emir , na które można wpłacić pieniądze -dogomaniacy napewno nie zostawią Majmonka bez wsparcia

na szczęście psiak jest już pod opieką i znając Emir wiadomo , że zrobi wszystko , by wyzdrowiał !!!
Majmonku , trzymaj się , teraz będzie już tylko dobrze !!!

Posted

Wszelkie wpłaty kierujcie proszę na konto Fndacji z dopiskiem "na Majo"

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych

"EMIR"

Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola

Posted

Wiadomości są bardzo złe! Pies jest w stanie tragicznym; obolały do tego stopnia, że każde dotknięcie sprawia mu potworny ból; dostał b. silne środki przeciwbólowe z narkotykiem włącznie aby można bylo przeprowadzic dokładne oględziny; pies jest być może po uderzeniu samochodem; ale on jest potwornie pobity! ma wielkie krwiaki pod skórą po obu stronach klatki piersiwej; ma zwichniętą łapę w stawie biodrowym( być może też połamaną - rtg w poniedziałek) ma okaleczona kufę ( najprawdopodobniej przez czlowieka - dzieci??!!) ma pogryzione dotkliwie uszy, najprawdopodobniej złamany u nasady ogon; i najtragiczniejsze okalecznie: ma odcięty kawałek prącia i powycinańą skórę na oslonie prącia; doszło do zamartwicy napletka; pies nie jest wstanie oddawć moczu! stan w jakim jest zagraża jego życiu ( bez natychmiastowej pomocy chirurga nie ma szans na życie). Został wezwany w trybie nagłym
dr Trębecki ( najlepszy chirugr - artysta) już jedzie; operacja ratująca życie Majo odbędzie się dziś w nocy.Jest to bardzo ciężka i trudna operacja wymagająca niezwykłej wiedzy i precyzji od chirurga. Majo musi mieć zrobiona plastykę prącia tzn. nowy otwór do oddawania moczu. Może okazać się w trakcie operacji, że uszkodzenia są tak poważne, że pies nie ma szans na dalsze życie!!!
Jestem w stałym kontakcie z kliniką; trwa przygotowanie do operacji. Każdą wiadomość podam niezwłocznie bez względu na porę.
EMIR

Zaręczam, że wystąpimy do prokuratury przeciwko tych młodym bandytom i i ch rodzicom oraz szkole do której chodzą- w Brańsku rosną młodzi bandyci - dziś dręczą zwierzęta jutro będą zabijać ludzi! ; Wieś , gdzie przez lata była głodzona, bita i gwałcona EMI leży 2 km od Brańska

Posted

[quote name='emir']Zaręczam, że wystąpimy do prokuratury przeciwko tych młodym bandytom i i ch rodzicom oraz szkole do której chodzą- w Brańsku rosną młodzi bandyci - dziś dręczą zwierzęta jutro będą zabijać ludzi! ; Wieś , gdzie przez lata była głodzona, bita i gwałcona EMI leży 2 km od Brańska
Uważam, że to dobry pomysł :mad:jak ja nie lubię takich bachorów :angryy:

Ale na razie najważniejsze, żeby operacja się udała...

Posted

Dzieci.....hm....chyba mali sadyści. A gdzie k..... ich rodzice byli? Napweno powinni byś surowo ukarani!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Trzymam mocno kciuki, aby się udała operacja!!

Posted

[quote name='emir']Wiadomości są bardzo złe! Pies jest w stanie tragicznym; obolały do tego stopnia, że każde dotknięcie sprawia mu potworny ból; dostał b. silne środki przeciwbólowe z narkotykiem włącznie aby można bylo przeprowadzic dokładne oględziny; pies jest być może po uderzeniu samochodem; ale on jest potwornie pobity! ma wielkie krwiaki pod skórą po obu stronach klatki piersiwej; ma zwichniętą łapę w stawie biodrowym( być może też połamaną - rtg w poniedziałek) ma okaleczona kufę ( najprawdopodobniej przez czlowieka - dzieci??!!) ma pogryzione dotkliwie uszy, najprawdopodobniej złamany u nasady ogon; i najtragiczniejsze okalecznie: ma odcięty kawałek prącia i powycinańą skórę na oslonie prącia; doszło do zamartwicy napletka; pies nie jest wstanie oddawć moczu! stan w jakim jest zagraża jego życiu ( bez natychmiastowej pomocy chirurga nie ma szans na życie). Został wezwany w trybie nagłym
dr Trębecki ( najlepszy chirugr - artysta) już jedzie; operacja ratująca życie Majo odbędzie się dziś w nocy.Jest to bardzo ciężka i trudna operacja wymagająca niezwykłej wiedzy i precyzji od chirurga. Majo musi mieć zrobiona plastykę prącia tzn. nowy otwór do oddawania moczu. Może okazać się w trakcie operacji, że uszkodzenia są tak poważne, że pies nie ma szans na dalsze życie!!!
Jestem w stałym kontakcie z kliniką; trwa przygotowanie do operacji. Każdą wiadomość podam niezwłocznie bez względu na porę.
EMIR

Zaręczam, że wystąpimy do prokuratury przeciwko tych młodym bandytom i i ch rodzicom oraz szkole do której chodzą- w Brańsku rosną młodzi bandyci - dziś dręczą zwierzęta jutro będą zabijać ludzi! ; Wieś , gdzie przez lata była głodzona, bita i gwałcona EMI leży 2 km od Brańska Świat dotyka dna:placz: Niech uczynione zło wróci do tych ludzi ze zdwojoną siłą!

Posted

Czyli Majmon został przywieziony do lecznicy dosłownie w ostatniej chwili...inaczej konałby na ulicach Brańska w strasznych meczarniach.
Umko - jak dobrze, że się nim zajęłaś!!!!