Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AniaB']dam link na Akcji Sterylizacji - skarbonka sterylkowa, tam sporo osób zainteresowanych starylkami wchodzi:)[/QUOTE]
dobrze zrobiłaś, dzięki temu jestem :p

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='JOHANNALIND']Mogę wysyłać- już tak kiedyś robiłam na jednym bazarku, że wystawiającej wysłałam zdjęcia i opisy, a reszta należała do mnie...Bo ja niestety żadnego bazarku nigdy nie robiłam i nie bardzo wiedziałabym, jak się do tego zabrać :([/QUOTE]
To jeśli szefostwo wątku nie ma nic przeciwko, to robimy bazar :evil_lol:
Mój mail taki jak nick, a dalej @tlen.pl

Posted

cieszy mnie ta akcja. kazda akcja sterylizacji zresztá, a im szersza skala tym lepiej. My tez sterylizujemy, ale jakos najwiécej na poludniu - malopolskie, bo tam najwiécej mamy kontaktów i zgloszen. Moze w przyszlosci uda nam sié wejsc we wspólpracé i moglibysmy Waszym sposobem (duzo wydajniejszym finansowo a wiéc i wiéksza liczba sterylizacji) sterylizowac psy i koty na poludniu Polski.

Posted

Tak na prawdę, to zasięg naszej akcji ograniczony jest tylko do zawartości portfela MOPSiKa.

Jeżeli będą fundusze, jak najbardziej możemy organizować wyjazdy w inne rejony Polski. Musimy jedynie zdobyć przyczepę. [B]A zatem im szybciej uzbieramy 100tys., tym szybciej otworzymy się na całą Polskę.[/B]

Gdy będziemy mieli mobilną salę operacyjną, będziemy wyznaczać trasy po Polsce np. raz w miesiącu przez 7 dni. Każdego dnia w innym miejscu. Trasy będą musiały być tak zorganizowane by podczas jednego wyjazdu zoperować jak najwięcej zwierzaków.

Posted

[quote name='karolina.figiel']Tak na prawdę, to zasięg naszej akcji ograniczony jest tylko do zawartości portfela MOPSiKa.

Jeżeli będą fundusze, jak najbardziej możemy organizować wyjazdy w inne rejony Polski. Musimy jedynie zdobyć przyczepę. [B]A zatem im szybciej uzbieramy 100tys., tym szybciej otworzymy się na całą Polskę.[/B]

Gdy będziemy mieli mobilną salę operacyjną, będziemy wyznaczać trasy po Polsce np. raz w miesiącu przez 7 dni. Każdego dnia w innym miejscu. Trasy będą musiały być tak zorganizowane by podczas jednego wyjazdu zoperować jak najwięcej zwierzaków.[/QUOTE]

A jak to ma wyglądać później? Czy będą operowane tylko zwierzaki, które są pod opieką? Czy wyłapywane i puszczane po operacji samopas? Czy organizowane awaryjne, pooperacyjne DT?

Posted

Operowane mogą być jedynie zwierzęta, które będą przygotowane do zabiegu (minimum to głodówka 12h) i którymi ktoś się zaopiekuje po zabiegu. Nie da się zoperować zwierzaka i puścić go wolno, albo zostawić śpiącego samopas. Jeżeli będą osoby (DT), które wezmą na siebie opiekę pooperacyjną, operować będzie można również zwierzaki bezdomne. Warunek - głodówka i opieka pooperacyjna.

Posted

[quote name='kkasiiiar']A czy bedzicie robic spis takich DT ktore moglyby wziasc bezdomniaka na tymczas pooperacyjny do siebie?[/QUOTE]

to już kwestia do ustalenia indywidualnie przy każdej akcji. Do każdej akcji (dzień zabiegów) musi być wyznaczony "Lider/Koordynator" - osoba, która ogarnie zapisy na zabiegi, przybywanie opiekunów, kolejkę, kontrolę po zabiegach, sprawy administracyjne (mamy przy tym trochę dokumentacji), a przy bezdomniakach i organizację DT.

Podczas dotychczasowych akcji, LIDER/KOORDYNATOR Pani Ela Jaźwiecka sprawdziła się doskonale! Wszystko dobrze zgrała. Myślę, że będzie dobrym źródłem informacji

Posted

[quote name='kkasiiiar']A czy bedzicie robic spis takich DT ktore moglyby wziasc bezdomniaka na tymczas pooperacyjny do siebie?[/QUOTE]

Dobry pomysł, wiadomo by było, na czym się stoi. Tylko ów DT musiałby się zająć zwierzakiem wcześniej, żeby na pewno był na głodniaka i żeby nie nie tracić czasu na wyłapywanie.

Posted

[quote name='karolina.figiel']Operowane mogą być jedynie zwierzęta, które będą przygotowane do zabiegu (minimum to głodówka 12h) i którymi ktoś się zaopiekuje po zabiegu. Nie da się zoperować zwierzaka i puścić go wolno, albo zostawić śpiącego samopas. Jeżeli będą osoby (DT), które wezmą na siebie opiekę pooperacyjną, operować będzie można również zwierzaki bezdomne. Warunek - głodówka i opieka pooperacyjna.[/QUOTE]

no wlasnie, to jest najwiékszym problemem, opieka pooperacyjna. My lancuchowe psy wiejskie trzymamy u weta ok. 7 dni a teraz kupilismy klatké w Tarnobrzegu zeby nie musialy u weta siedziec i generowac kosztów.

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Jagoda, no przepraszam... rzeczywiście głupio, że nie pomyślałam o Tobie. Możecie dołączyć do naszego porozumienia. Z kim trzeba się od Was kontaktować? Z resztą, prześlę Ci mailem treść umowy [B]MOPS[COLOR=red]i[/COLOR]K[/B]owej :)[/QUOTE]

Justynko, możesz mi wysłać umowę na [email][email protected][/email]? WP mi nie chodzi... :(

Posted

Popieram, sterylizacja i kastracja to najskuteczniejszy sposób zapobiegania bezdomności. Mieszkam na wsi i wiele razy spotkałam się z opinią, że ktoś by może i wysterylizował sukę aby nie było kłopotu, ale jak usłyszał cenę u weterynarza to stwierdził, że taniej będzie utopić.

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Jeśli ktoś chciałby przyłączyć się do promowania MOPSiKa poprzez umieszczenie w swoim avatarze jego logo (to, które mam ja, Ania, Eva i Karolina), proszę o podanie adresu mailowego - prześlę obrazek :)[/QUOTE]

To ja poproszę [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Ponawiam propozycję:
Jeśli ktoś chciałby wesprzeć promocję MOPSiKa poprzez umieszczenie w swoim avatarze lub sygnaturze jego logo, proszę o podanie adresu mailowego - prześlę obrazek[/QUOTE]

ja poproszę , zamieszczę w sygnaturze mój mail: [email][email protected][/email]