hop! Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 ronja napisał(a):śliczne maluchy:) Śliczne, a nikt nie dzwoni w sprawie adopcji. :niewiem: Quote
mysza 1 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Dzisiaj był bardzo średni telefon z Łodzi, nie podobał mi się. Powiedzialam pani, żeby zadzwoniła pod koniec tygodnia. Jak zadzwoni, pomyślę ;) Quote
sylwiaso Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Hop!jesteś super mamusią dla tych pięknotek!!wymiziaj ich od ciotki s.juz mnie biedulki nie pamiętają! Quote
hop! Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Maluchy są miłe i pocieszne, ale potrafią dać w kość. ;) Jak nie żółte kałuże, to ocean (wylana woda z miski) z licznymi wyspami (karma) lub skałami (domyślcie się same, o co chodzi;)). Mop i pralka w takich sytuacjach są niezastąpione. Cieszę się, że maluchy uratowane ze schronu, ale nie podjęłabym się opieki nad kolejnymi - są bardzo absorbujące i wymagają ciągłej uwagi. Jak małe dzieci. ;) Quote
mysza 1 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 hop! napisał(a):Maluchy są miłe i pocieszne, ale potrafią dać w kość. ;) Jak nie żółte kałuże, to ocean (wylana woda z miski) z licznymi wyspami (karma) lub skałami (domyślcie się same, o co chodzi;)). Mop i pralka w takich sytuacjach są niezastąpione. Cieszę się, że maluchy uratowane ze schronu, ale nie podjęłabym się opieki nad kolejnymi - są bardzo absorbujące i wymagają ciągłej uwagi. Jak małe dzieci. ;) Oj są ;) dlatego wiele osób nie chce przyjmować maluchów ;) Quote
hop! Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Bim się rozkręcił, a Abi jest trochę spokojniejsza. Bim nie potrafi wskakiwać na kanapę, ani z niej zeskakiwać, natomiast Abi nie ma już z tym problemu. Jest sprytniejsza i mądrzejsza, niż Bimek. ;) Zrobiłam nowe ogłoszenia na tablicy, gumtree i cafeanimal (na Warszawę). ;) Quote
mysza 1 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Ukazały się też ogłoszenia zamówione przeze mnie na bazarku. Miałam telefon w sprawie Bima do pilnowania podwórka i Abi na Pragę Północ - nawet dwa telefony ale jedni mi się nie podobali a drudzy mają pomyśleć. Nie było żadnego normalnego psiego domu. Myślę, ze w większości dzwonią ludzie, którzy chcą komuś na Święta zrobić prezent. Quote
hop! Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Może jeszcze ktoś sensowny zadzwoni, a jak nie, to muszę maluchom przygotować prezenty gwiazdkowe. ;) Bim potrafi aportować - może nie do końca dobrze, ale potrafi. Abi zanim dobiegnie do piłki, zmienia obiekt zainteresowania i zapomina, po co biegła wcześniej. ;) Wychodzę z nimi również osobno, żeby nie było tak, że zawsze są razem i wszystko robią razem. Później będzie im łatwiej się rozstać. Quote
mysza 1 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 hop! napisał(a):Może jeszcze ktoś sensowny zadzwoni, a jak nie, to muszę maluchom przygotować prezenty gwiazdkowe. ;) Bim potrafi aportować - może nie do końca dobrze, ale potrafi. Abi zanim dobiegnie do piłki, zmienia obiekt zainteresowania i zapomina, po co biegła wcześniej. ;) Wychodzę z nimi również osobno, żeby nie było tak, że zawsze są razem i wszystko robią razem. Później będzie im łatwiej się rozstać. Szykuj prezenty ;) dzisiejsze telefony mnie dobiły. Dzwonią w sprawie Abi. Pani z Łodzi mnie skrzyczała, że nie chcę psa do budy wydać, po co ogłaszam i dlaczego to nie jest owczarek skoro napisane, że mieszaniec owczarka. Nie wytrzymałam ;) Quote
hop! Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 mysza 1 napisał(a):Szykuj prezenty ;) dzisiejsze telefony mnie dobiły. Dzwonią w sprawie Abi. Pani z Łodzi mnie skrzyczała, że nie chcę psa do budy wydać, po co ogłaszam i dlaczego to nie jest owczarek skoro napisane, że mieszaniec owczarka. Nie wytrzymałam ;) Usunę te ogłoszenia, w których jest podkreślone podobieństwo Abi do owczarka niemieckiego. Widzę, że to zamiast pomóc, utrudnia i naraża Cię na głupie telefony. :( Quote
hop! Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Bimkowi strasznie ciężko zrobić zdjęcia. Abi pozuje jak prawdziwa modelka. ;) Quote
hop! Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Zrobiłam nowe ogłoszenia na tablicy, gumtree, cafeanimal. Wystawię też nowe aukcje. Wszystkie stare ogłoszenia usunęłam. Nowe wyglądają tak: http://tablica.pl/oferta/szczenie-piesek-jak-puchaty-mis-do-adopcji-IDzKr3.html http://tablica.pl/oferta/szczenie-sliczna-suczka-do-adopcji-IDzKol.html Quote
hop! Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 ronja napisał(a):kurcze, one podrosły:) Apetyt im dopisuje i rosną jak na drożdżach. ;) Quote
mysza 1 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 [quote name='hop!']Usunę te ogłoszenia, w których jest podkreślone podobieństwo Abi do owczarka niemieckiego. Widzę, że to zamiast pomóc, utrudnia i naraża Cię na głupie telefony. :( Mnie to nie przeszkadza, dawno nie miałam tak malych szczeniąt do adopcji ;) i zapomniałam jakie są wtedy telefony. Niestety same w stylu " gdzie można odebrać" i tyle. Okropność. [quote name='hop!']Zrobiłam nowe ogłoszenia na tablicy, gumtree, cafeanimal. Wystawię też nowe aukcje. Wszystkie stare ogłoszenia usunęłam. Nowe wyglądają tak: http://tablica.pl/oferta/szczenie-piesek-jak-puchaty-mis-do-adopcji-IDzKr3.html http://tablica.pl/oferta/szczenie-sliczna-suczka-do-adopcji-IDzKol.html Dziękuję bardzo. Maluchy bardzo wyrosły, Abi naprawdę się robi podobna do owczarka, nawet znowu dostałam smsa czy ta owczarka mała jest do wzięcia ;) Piękne są :) a kocyk jaki ładny ;) Quote
hop! Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Pani ze Skierniewic nie zadzwoniła. Adopcje szczeniaków wcale nie są takie proste. Abi zaczęła gubić mleczne zęby. Ona jest nadal drobna, ma długie łapki. Bim to klocek - grube łapki, duża głowa i pysk. Może wyrosnąć z niego coś w stylu Grandy. ;) Quote
gusia0106 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 hop! napisał(a): Bim to klocek - grube łapki, duża głowa i pysk. Może wyrosnąć z niego coś w stylu Grandy. ;) Weź to wypluj ;) Quote
hop! Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 gusia0106 napisał(a):Weź to wypluj ;) Dlaczego? Przecież Granda nie jest zła. ;) Quote
mysza 1 Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Może adopcje szczeniaków by były szybkie gdybyśmy oddawały tym wszystkim oszołomom, które dzwonią. Jest problem z takimi normalnymi kochającymi zwierzęta ludźmi, zwykle szczeniaki to chcą tacy, którym się wydaje, że najlepszy maluch a potem się nudzi. Dzisiaj przyszedł pierwszy sensowny mail w sprawie Abi ale zobaczymy ;) Sprawa w toku. Bimek to mi od razu wyglądał na taką Grandę ;) Quote
Recommended Posts