Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluchy są miłe i pocieszne, ale potrafią dać w kość. ;) Jak nie żółte kałuże, to ocean (wylana woda z miski) z licznymi wyspami (karma) lub skałami (domyślcie się same, o co chodzi;)). Mop i pralka w takich sytuacjach są niezastąpione. Cieszę się, że maluchy uratowane ze schronu, ale nie podjęłabym się opieki nad kolejnymi - są bardzo absorbujące i wymagają ciągłej uwagi. Jak małe dzieci. ;)

Posted

hop! napisał(a):
Maluchy są miłe i pocieszne, ale potrafią dać w kość. ;) Jak nie żółte kałuże, to ocean (wylana woda z miski) z licznymi wyspami (karma) lub skałami (domyślcie się same, o co chodzi;)). Mop i pralka w takich sytuacjach są niezastąpione. Cieszę się, że maluchy uratowane ze schronu, ale nie podjęłabym się opieki nad kolejnymi - są bardzo absorbujące i wymagają ciągłej uwagi. Jak małe dzieci. ;)

Oj są ;) dlatego wiele osób nie chce przyjmować maluchów ;)

Posted

Bim się rozkręcił, a Abi jest trochę spokojniejsza. Bim nie potrafi wskakiwać na kanapę, ani z niej zeskakiwać, natomiast Abi nie ma już z tym problemu. Jest sprytniejsza i mądrzejsza, niż Bimek. ;)

Zrobiłam nowe ogłoszenia na tablicy, gumtree i cafeanimal (na Warszawę). ;)

Posted

Ukazały się też ogłoszenia zamówione przeze mnie na bazarku.
Miałam telefon w sprawie Bima do pilnowania podwórka i Abi na Pragę Północ - nawet dwa telefony ale jedni mi się nie podobali a drudzy mają pomyśleć.

Nie było żadnego normalnego psiego domu. Myślę, ze w większości dzwonią ludzie, którzy chcą komuś na Święta zrobić prezent.

Posted

Może jeszcze ktoś sensowny zadzwoni, a jak nie, to muszę maluchom przygotować prezenty gwiazdkowe. ;)

Bim potrafi aportować - może nie do końca dobrze, ale potrafi. Abi zanim dobiegnie do piłki, zmienia obiekt zainteresowania i zapomina, po co biegła wcześniej. ;) Wychodzę z nimi również osobno, żeby nie było tak, że zawsze są razem i wszystko robią razem. Później będzie im łatwiej się rozstać.

Posted

hop! napisał(a):
Może jeszcze ktoś sensowny zadzwoni, a jak nie, to muszę maluchom przygotować prezenty gwiazdkowe. ;)

Bim potrafi aportować - może nie do końca dobrze, ale potrafi. Abi zanim dobiegnie do piłki, zmienia obiekt zainteresowania i zapomina, po co biegła wcześniej. ;) Wychodzę z nimi również osobno, żeby nie było tak, że zawsze są razem i wszystko robią razem. Później będzie im łatwiej się rozstać.

Szykuj prezenty ;) dzisiejsze telefony mnie dobiły. Dzwonią w sprawie Abi.
Pani z Łodzi mnie skrzyczała, że nie chcę psa do budy wydać, po co ogłaszam i dlaczego to nie jest owczarek skoro napisane, że mieszaniec owczarka.
Nie wytrzymałam ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Szykuj prezenty ;) dzisiejsze telefony mnie dobiły. Dzwonią w sprawie Abi.
Pani z Łodzi mnie skrzyczała, że nie chcę psa do budy wydać, po co ogłaszam i dlaczego to nie jest owczarek skoro napisane, że mieszaniec owczarka.
Nie wytrzymałam ;)

Usunę te ogłoszenia, w których jest podkreślone podobieństwo Abi do owczarka niemieckiego. Widzę, że to zamiast pomóc, utrudnia i naraża Cię na głupie telefony. :(

Posted

[quote name='hop!']Usunę te ogłoszenia, w których jest podkreślone podobieństwo Abi do owczarka niemieckiego. Widzę, że to zamiast pomóc, utrudnia i naraża Cię na głupie telefony. :(
Mnie to nie przeszkadza, dawno nie miałam tak malych szczeniąt do adopcji ;) i zapomniałam jakie są wtedy telefony. Niestety same w stylu " gdzie można odebrać" i tyle. Okropność.
[quote name='hop!']Zrobiłam nowe ogłoszenia na tablicy, gumtree, cafeanimal. Wystawię też nowe aukcje. Wszystkie stare ogłoszenia usunęłam. Nowe wyglądają tak:

http://tablica.pl/oferta/szczenie-piesek-jak-puchaty-mis-do-adopcji-IDzKr3.html

http://tablica.pl/oferta/szczenie-sliczna-suczka-do-adopcji-IDzKol.html
Dziękuję bardzo.

Maluchy bardzo wyrosły, Abi naprawdę się robi podobna do owczarka, nawet znowu dostałam smsa czy ta owczarka mała jest do wzięcia ;)
Piękne są :) a kocyk jaki ładny ;)

Posted

Pani ze Skierniewic nie zadzwoniła. Adopcje szczeniaków wcale nie są takie proste.

Abi zaczęła gubić mleczne zęby. Ona jest nadal drobna, ma długie łapki. Bim to klocek - grube łapki, duża głowa i pysk. Może wyrosnąć z niego coś w stylu Grandy. ;)

Posted

Może adopcje szczeniaków by były szybkie gdybyśmy oddawały tym wszystkim oszołomom, które dzwonią.

Jest problem z takimi normalnymi kochającymi zwierzęta ludźmi, zwykle szczeniaki to chcą tacy, którym się wydaje, że najlepszy maluch a potem się nudzi.

Dzisiaj przyszedł pierwszy sensowny mail w sprawie Abi ale zobaczymy ;) Sprawa w toku.

Bimek to mi od razu wyglądał na taką Grandę ;)