martka1982 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Szariczek jest w boksie, jego opiekun uważa,że lepiej się tam czuje - przede wszystkim może swobodnie chodzić, w pomieszczeniu na płytkach rozjeżdżały mu się łapy Quote
martka1982 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 jestem Szariczku wczoraj Szarik po raz pierwszy szczeknął na spacerze (na psa za ogrodzeniem) dziś biegał jak szalony, on uwielbia towarzystwo innych psów, jemu z pewnością nie przeszkadzałby zapsiony dom, nie jest z zazdrośników w "kolejce" do smakołyków: [url]http://www.youtube.com/watch?v=qGrsx2qyTPs&feature=youtu.be[/url] a tutaj dzielnie znosi wariacje młodziutkiej koleżanki [url]http://www.youtube.com/watch?v=4XTYdrCPHsw&feature=youtu.be[/url] Quote
betka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Jaki on jest fajny :). Kocham stare owczarki! Quote
Iljova Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Witaj Szariczku w niedzielny poranek :-) Quote
martka1982 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 dzisiaj też był spacerek, Szarik trącał mnie co jakiś czas w nogę nosem,żebym przypadkiem nie zapomniała,że za mną idzie i pomiziała po wąsikach podczas spaceru mijaliśmy się z jakąś samotnie spacerującą panią, stałam w oddaleniu ale Szarik musiał podejść i się przywitać a potem się sierotce pomyliło i zaczął dreptać za tą panią....musiałam podlecieć i dotknąć dziadka,żeby sobie uświadomił,że to nie te nogi!!!!! za moimi przecież miał iść, no i poszedł:) Quote
margoth137 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 widać że to przylepka, oby pluszaczek trafił do kochanego domu:( Quote
martka1982 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 (edited) dziękujemy bardzo czarnej Kafce za wpłatę dla Szarika:) rozliczenie jest w drugim poście chodzi mi coraz bardziej po głowie aby jednak uzbierać deklaracje i wysłać go do domowego dt zapytam Was tak tylko orientacyjnie, czy znacie domowy dt, który zna się na onkach i ich potrzebach? Szarik utyka, ledwo zauważalnie ale jednak, teraz dostaje sporo innych leków ale gdy przestanie już brać antybiotyki trzeba będzie rozpocząć leczenie stawów, a może tylko profilaktykę, bo w sumie nie wiem jak się te jego stawy mają ale w tym wieku u onka, to może być różnie poproszę jego opiekuna aby porozmawiał o tym z wetem, bo oni widzą się codziennie a mnie nie ma w dni robocze Edited January 16, 2012 by martka1982 Quote
kaj Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Mały hotelik z dużym doświadczeniem z onkami prowadzi Donka5. Tu jeden z wątków dotyczący Gotysia, onka który niestety już nie żyje, ale wyrwany z koszmaru spędził ostatnie miesiące właśnie u Donki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197972-Stary-DON-GOTYK-z-odgryz.-ogonem-już-w-hotelu-u-DONKI/page20[/URL] Może znajdzie się u Niej miejsce, ale koszt nie byłby bagatelny. Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 no to mnie ściągnełyście :) Czy jest pewne ,że Szarik jest całkowicie głuchy. nie bez kozery pytam. Jeden z naszych onków , to byl początek rewolucji w Boguszycach, po przyjeździe do dt okazał sie bycgłuchy, ale kopania w jego uszach ich stan-masakra . Po długotrwałym leczeniu, bardzo skrupulantnie zakraplanych lekach , okazalo się że pies co nieco słyszy i nie juz głuchy jak pien. Wiele boguszków miało w 2009 potworne zmiany skórne i wyszły z tego. Oglądałam filmiki wiem ,że onki są psami karnymi, szybko łapią i łatwo się je uczy. niemniej jestem zaskoczona, mile zachowaniami Szarika . Wskazuje to na to,ze jednak jakieś szkolenia przechodził. Pies to jednaj cud, tyle lat w gnoju, ciasnocie, zapomniany a tu proszę. Grosikiem wspomoge bo kocham onki , ale raczej pod koniec miesiąca . Mam tez troche fantów na bazarki, chętnie przekażę, ale uprzedzam, bazarków nie prowadzę. niejeden biedak staruszek znalażl dom , ztem musimy wierzyć ,że Szarik też taki znajdzie. Swoją przystań na jesień życia. Ewa Quote
wolf122 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jestem u staruszka.Tych kojcowych psów jest mnóstwo.To niby nie łańcuch ale czasami jeszcze większa udręka.U mnie też taki palant dom wystawił,wstawił kojec,kupił owczarka i zamiast krasnala ma żywą figurkę dla ozdoby.Co przejeżdżam,to pies wiecznie w kojcu a kojec też taki ogromny,że pies nie ma się nawet specjalnie jak obrócić.Wnerwia mnie to ale formalnie wszystko jest niby ok.Przeczytam cały wątek i zapisuję na razie... Quote
Beta&Czata Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Chcę coś wpłacić na Szarikowe potrzeby, ale jakoś nie mogę znaleźć nr konta. Przeroczyłam :oops:??? Quote
wolf122 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Poprzeglądałem filmiki.Te jego odgłosy na początku w pierwszych filmach to emocje tak długo blokowane.Bardzo dobrze,że piesek "śpiewa" przynajmniej tyluletnią traumę odreagowuje.Mój poprzedni owczarek Amorek też tak "śpiewał" z tą różnicą,że to był radosny śpiew.Tylne łapy jak na owczarka w tym wieku ma w miarę ok.Widać,że stawy "siadają" ale to i wiek oraz może z braku ruchu mięśnie słabe i pewnie też z racji lat zanik masy mięśniowej.Jak wet nie zaleci czegoś lepszego to jedynie suplementy na stawy no i ważne ciepłe lokum.A najważniejszy to DS ale z tym to już gorzej.Młode psy czekają... Quote
martka1982 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 (edited) dzięki za obecność! czy jest pewność,że on jest całkowicie głuchy - pewności to nie ma, tzn sprawdzaliśmy jego słuch tupnięciem, klaśnięciem, nie reagował na nic druga sprawa to taka,że on miał jeden wielki syf w uszach, ma je leczone, na początku odczuwał ból przy ich dotknięciu, teraz już nie, ma na pewno gronkowca może, gdy uszy zostaną wyleczone częściowo odzyska słuch....tego nie wiem opiekun Szarika rozmawiał z wetem, będzie dostawał coś na stawy ale kolega zapomniał co, jak tylko sprawdzi da mi znać:) podczas wczorajszego i dzisiejszego spaceru nie zauważył,żeby Szarik utykał. jak będę w weekend to przyjrzę się mu ponownie. jesli chodzi o fanty na bazarek, to chętnie przyjmę. pisze pw w sprawie konta, również wysyłam pw dzięki! Edited January 17, 2012 by martka1982 Quote
betka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) Głuchota u psa to żaden feler. Można się z nim dogadać "językiem migowym". Przetestowane na moim staruszku :) A...i jeszcze jedna zaleta z niedosłyszenia - piesek przestał szaleć w Sylwestra :). Problem petard i głośnych huków zniknął :) Edited January 17, 2012 by betka Quote
ostatniaszansa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='betka']Głuchota u psa to żaden feler. Można się z nim dogadać "językiem migowym". Przetestowane na moim staruszku :)[/QUOTE] hmmmm ja mam lepiej sunieczkę staruszkę z Boguszyc, bez jednego ząbka, prawie ślepa ( weci twerdza ,ze wogóle nie reaguje na światło -guzik prawda ) i mocno niedosłysząca . Ta sunia, Tosia, to moja nagroda , moja przyjaciółka, za moją prace na rzecz zwierząt z Boguszyc z Ostatniej Szansy . Nie widzi, taka diagnoza , jasne, ale jak macham rękami i wrzeszczę , Tosia tu jestem, tu ( bo mamy poza nia jeszcze 2 boguszki ) to ona truchtem do mnie :) Jak już widzą oczyma duszy, że Szarik za te swoje zas.......e ostatnie lata dostanie nagrodę. On już wygrał . Was :) Info o fantach na pw . Ewa Quote
Beta&Czata Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='betka']Głuchota u psa to żaden feler. Można się z nim dogadać "językiem migowym". Przetestowane na moim staruszku :) A...i jeszcze jedna zaleta z niedosłyszenia - piesek przestał szaleć w Sylwestra :). Problem petard i głośnych huków zniknął :)[/QUOTE] Dokładnie tak samo jest z moją Czatą. Od 3 lat zniknął problem z szukaniem miejsca w wannie na Sylwestra. Czata nie tylko głucha, jak pień (ale jeden dzwięk słyszy - otwieranie lodówki), dodatkowo prawie nie widzi. Ma 15 lat i 3 miesiące... Wpłaciłam drobną kwote jednorazowo dla Szarika. Na więcej mnie nie stać na razie, bo muszę miec rezerwę na wypadek, gdyby Czatusi się pogorszyło (od czasu do czasu ma drobne, ale kosztowne, załamania zdrowotne. Na jej główna przypadłość - starość - nie ma, niestety, leku. Ale jak na ON-ka i tak trzyma się dzielnie). Po obejrzeniu filmiku z Szarikiem mam przeświadczenie, że on musiał być szkolony. Ma pewne ruchy-zachowania typowe dla psów szkolonych w zakresie PT. Pozdrawiam Elżbieta Quote
martka1982 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 dzieki Beta. tez mi sie wydaje,ze on byl szkolony,a o co chodzi z tym obniżonym tylem? tylko niektore owczarki tak maja, prawda? to jest cecha pożądana u nich? Quote
MALWA Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Zrobiłam dla Szarika bazarek, na który serdecznie zapraszam! Link w sygnaturce! Quote
martka1982 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 dziekujemy,juz tam ide a link wstawiam w pierwszy Quote
joteska Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 jestem u Szariczka na wołanie Marty, byłam wcześniej, właściwie od początku , odwiedzałam go ale bez wpisów, bo finansowo styczeń mnie bardzo wyeksploatował ;) ale niedługo się skończy :) żeby chociaż biedaczek miał dobry DT z niepokojem jednak myślę o jego skórze i leczeniu uszu- nie widze nowych wpisów dotyczących aktualnych info na ten temat, leczenie w schronie różnie może przebiegać czy jak już sa choć małe wpłaty i ma odwiedzinki to można mu jeszcze jakiś preparat na stawy i skórę zakupić i podawać? Quote
martka1982 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 spoko, spoko, leczenie trwa bez zakłóceń, na skórę dostaje nadal omega 3 i beta karoten no i poza tym te uszy - krople i antybiotyk bo wyszedł gronkowiec, dobrze reaguje, bo jest poprawa, możesz go już posmyrać po uszach i nie piszczy z bólu jak bede wiedziala kiedy koniec leczenia uszu, to dam znac na stawy lek bedzie mial kupiony i podawany w najblizszym czasie, czekam nadal na info dotyczace nazwy leku Quote
Piromanka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Trafilam tu za posrednictwem bazarku. Zdjecie i historia przedstawiona na bazarku bardzo mnie wzruszyly. Przeczytalam watek od deski do deski. Najlepszym rozwiazaniem, to oczywiste, bylby DT lub DS. Ale to jest to, o co najtrudniej. Bede obecna u Szarika. Quote
Recommended Posts