martka1982 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Cantadorra']Martka, a Szarik bierze sterydy? Nie można spróbować z trocoxilem?[/QUOTE] z tego co mi wiadomo to brał, ale to była dawka uderzeniowa aby wstał teraz jest na przeciwbólowych, nie na sterydach Quote
MALWA Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 phase napisał(a):Co tam u Szariczka?. Przyłączam się do pytania.... Quote
martka1982 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 zadzwonię do tych ludzi w środę, to będą świeże wieści:) Quote
Cantadorra Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 No to czekamy do środy, bo bardzo mnie interesuje piękny Szariczek. Tymczasem zapraszam na bazarek ze srebrem:http://www.dogomania.pl/forum/threads/228307-Kolekcja-Swarovski-oraz-wyroby-artystyczne-ze-srebra-na-Rudego-i-Sare-do-24-06-br Quote
phase Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 martka1982 napisał(a):zadzwonię do tych ludzi w środę, to będą świeże wieści:) Dziękujemy. :) To czekamy na (mam nadzieję) dobre wieści. :) Quote
martka1982 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Wieści są dobre:) Szarik nadal na lekach ale pan nie potrafił mi powiedzieć co dokładnie bierze, bo żona zajmuje się podawaniem leków a akurat jej nie było. Mówi,że chodzi ładnie ale mało, nie chce chodzić na dłuższe spacery, trochę połazi pod blokiem, załatwi się i chce wracać. Może już mu ciężko albo za gorąco? państwo proszą o wsparcie finansowe na dalsze leki dla niego, obiecałam,że prześle a kwitek wstawię na wątek właściciele rozważali przygarnięcie drugiego dużego psa ale zrezygnowali z tego pomysłu, bo nie wiedzą czy psiaki by się między sobą dogadały. myślą jednak o małym psie aby Szarik miał towarzystwo ale na razie żadnego nie znaleźli Quote
monika083 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 to jest dobry pomysl z tym drugim psem:) starsze psy czesto przy takich mlodziencach odzywaja :) Quote
martka1982 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 monika083 napisał(a):to jest dobry pomysl z tym drugim psem:) starsze psy czesto przy takich mlodziencach odzywaja :) są plusy i minusy, bo jeśli wezmą młodziutkiego szczyla, to on Szarika zamęczy:) Quote
monika083 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 martka1982 napisał(a):są plusy i minusy, bo jeśli wezmą młodziutkiego szczyla, to on Szarika zamęczy:) no nie, calkiem mlodego nie, ale takiego podrostka, znajomy z pracy ma 13 letniego mixa ONka i wzial niedawno ze schronu 8-miesiecznego kundelka, swietnie sie dogaduja. Quote
phase Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Fajnie by było , gdyby zdecydowali się na drugiego psiaka a Szariczkowi , by on pasował. Fotki jakieś będą?. Quote
martka1982 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 phase napisał(a):Fajnie by było , gdyby zdecydowali się na drugiego psiaka a Szariczkowi , by on pasował. Fotki jakieś będą?. jeśli coś prześlą to na maila schroniskowego Quote
Ag_konin Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Mam pytanie. Pani dzwoni do nas ciągle z tym samym pytaniem... Podobno ktoś obiecał im regularne wsparcie finansowe dla Szarika, ponieważ nie stać ich na leczenie. Tzn, że do końca życia Szarika będziecie przesyłać kasę dla Państwa? Quote
Lobaria Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='ag_konin']mam pytanie. Pani dzwoni do nas ciągle z tym samym pytaniem... Podobno ktoś obiecał im regularne wsparcie finansowe dla szarika, ponieważ nie stać ich na leczenie. Tzn, że do końca życia szarika będziecie przesyłać kasę dla państwa? tym bardziej dziwi chęć przygarniecia drugiego psiaka... To także koszty Quote
caryca26 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Nie powinnam się może wypowiadać bo ja akurat na Szarika nie deklarowałam ale widzę w pierwszym poście , że została mu jeszcze pula pieniędzy. Państwo wzięli starego psa a leczenie jest drogie więc jeżeli akurat teraz chłopak zachorował to wydaje mi się ,że można ich wesprzeć. Jeżeli rozliczą się rachunkami od weta to ok. Nie wiem co Państwo rozumieją przez ,,regularne" wsparcie bo stałe dopłaty do psa nie wchodzą w grę bo to nie płatne DT tylko DS. Ale skoro psiak choruje to myślę ,że trzeba pomóc , w końcu Szarik w tym wszystkim jest najważniejszy. Quote
Ag_konin Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 caryca26 napisał(a):stałe dopłaty do psa nie wchodzą w grę bo to nie płatne DT tylko DS. Dlatego się zdziwiłam, ale Państwo są przekonani, że tak właśnie będzie... Prosiłabym więc im to wyjaśnić. Quote
Cantadorra Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Tym bardziej dziwi mnie pomysł z drugim psiakiem............. Quote
Iljova Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Dla mnie to też dziwne że wiedząc iż Szarik jest chory wymaga leczenia a co za tym idzie sporych wydatków, chcą drugiego psiaka nie mając możliwości finansowych w utrzymaniu i leczeniu jednego ???? Jest to dziwne i nie podoba mi się taka postawa. To nieodpowiedzialne . przyszły mi do głowy różne myśli ..... Quote
martka1982 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 wysłałam dzisiaj 300zł, kwitek wstawię jutro A jeśli chodzi o ten dom - ja swoją opinię wypowiedziałam na samym początku. Teraz po prostu przekazuję to co od nich słyszę Pieniądze mogę przestać przesyłać już teraz i przeznaczyć to co zostało na innego psa tylko,że wtedy nie wiem co będzie z Szarikiem..... Zresztą deklarujący już się swego czasu wypowiedzieli,że to co jest na Szarikowym koncie można rozdysponować według jego potrzeb, więc tego się trzymajmy Państwo jeszcze ani razu nie dzwonili do mnie z prośbą o pomoc, więc nie poczuwam się do wyjaśniania im kwestii finansowania Szarika Wysyłam pieniądze, bo okrężna drogą dochodzą do mnie informacje,że potrzebne jest wsparcie.... tak było za pierwszym razem i teraz też Quote
martka1982 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Cantadorra napisał(a):Tym bardziej dziwi mnie pomysł z drugim psiakiem............. mnie również się to nie spodobało odradziłam z wielu względów Quote
Ag_konin Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Państwo dzwonili 3 razy do schroniska a rozmowy wyglądały bardzo podobnie "kończą nam się pieniądze, a obiecaliście nam przysyłać". Nie chodzi o to, żeby nie pomagać Szarikowi, ale uświadomić ich, że to nie płatny DT i są za niego odpowiedzialni, również finansowo. Chora sytuacja... Quote
phase Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Na samym początku powinni wiedzieć, że Szarik wymaga leczenia i trzeba będzie w niego wkładać pieniądze.. Quote
caryca26 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ag_konin napisał(a):Państwo dzwonili 3 razy do schroniska a rozmowy wyglądały bardzo podobnie "kończą nam się pieniądze, a obiecaliście nam przysyłać". Nie chodzi o to, żeby nie pomagać Szarikowi, ale uświadomić ich, że to nie płatny DT i są za niego odpowiedzialni, również finansowo. Chora sytuacja... No przede wszystkim trzeba ich uświadomić ,że to jest ewentualna pomoc na leczenie i powinni się jakoś rozliczyć chocby rachunkami jak dostaną tą kasę...Koszty leczenia mogą być spore faktycznie ale niech to jakoś udokumentują. Quote
monika083 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 tez mysle, ze schronisko powinno delikatnie panstwu wytlumaczyc , ze to po ich stronie lezy odpowiedzialnosc finansowa za Szarika, a ewentualna pomoc to tylko dobra wola darczyncow.Poza tym te pieniadze Szariczka tez sie kiedys skoncza i co wtedy.. Quote
Recommended Posts