Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedne maleństwo,zamiast jak szczeniaczek cieszyć się życiem i bawić,tak strasznie cierpi.Jakiś zwyrodnialec doprowadził psie dziecko do takiego stanu,przywiązał do drzewa i spokojnie odszedł,życzę mu też żeby cierpiał i niczego dobrego nie zaznał.Jak ona błagalnie patrzy tymi oczętami,jakby prosiła o pomoc.Sunieczkę wspomogę,jak będzie konto podane.

Posted

Na 1 stronie uzupełnie mój nr tel, co do konta to proszę doradzić suczka przebywa w schronisku jest pod opieką TOZ "Fauna" i na to konto można wpłacać, mam dostęp do konta i mogę raz w tygodniu sprawdzać wpłaty ale za wszystko będą potrzebne faktury jeżeli znalazłby się jakiś płatny DT to ciężko bedzie pokryć z uzbieranych pieniedzy bez faktury pobyt Sziry.

Na dzień dzisiejszy suczka jak pisałam przyjmuje iverminę doustnie, scanamune, kapiele w amitrazie dostała też zilexis. Nic więcej nie da się zrobić.Zrobiłam dzis zdj podczas kapieli ale zapomniałam aparatu wstawię zdj jutro po 12.

Moim zdaniem pieniadze są przydatne jezeli znajdzie się jakiś DT i tak jak na warunki schroniskowe innego leczenia się nie wymyśli narazie koszty pokryło schronisko amitraza i iwermina nie są drogie. Jak najbardziej przydałaby się konsultacja z innym weterynarzem ale jak pisałam ciężko leczyć psiaka który wymaga kapieli staramy się jak mozemy by przynajmniej raz w tyg ją wykąpać.

Wstawię jutro zdj Malutka zaczęłą być trochę żywsza ma apetyt ale niestety juz zaczeła kaszleć :(

Posted

Bez wyciagniecia tej biednej suni ze schroniska nic nie da sie zrobic, za duzo bakterii i innego swinstwa ona musi miec idealna czystosc, cieplo:(

Posted

[quote name='farmerka63']Jeśli dobrze zrozumiałam Justynę - ewentualny DT musiałby wystawiać faktury za swoje usługi - inaczej TOZ nie może przelać pieniędzy, ale proszę mnie sprostować , jeśli się mylę.[/QUOTE]
Myślę, że jeśli znalazłby się jakiś DT (nawet bez możliwości wystawiania faktur), to warto małą do niego wyciągnąć i zacząć leczyć. Na 1-2 miesiące na pewno uda się zgromadzić fundusze, a przez ten czas można się rozglądać za "fakturowanym" DT.
Czas jest tu bardzo ważny!

Posted

[quote name='farmerka63']Jeśli dobrze zrozumiałam Justynę - ewentualny DT musiałby wystawiać faktury za swoje usługi - inaczej TOZ nie może przelać pieniędzy, ale proszę mnie sprostować , jeśli się mylę.[/QUOTE]

DT musiałby zbierać rachunki i faktury za leczenie suni i leki.
Problem pojawiłby się w przypadku płatnego DT.

Ja cały czas mam nadzieję na bezpłatny DT dla Sziry.
Koszty leczenia i tak bedą ogromne...
W takim przypadku moglibyśmy zbierać na konto TOZ...

Posted

[quote name='Jasza']Już nie wiem do kogo pisać.....:-([/QUOTE]
Jasza rozumiem Cie ja szukalam Dt dla Pumy bo nie mogla byc z innymi psami, poniewaz miala oprocz nuzenca zakazona skore gronkowcem, i obcymi bakteriami ale skonczylo sie na tym ,ze trzeba bylo ja zabrac, zamknac 1 pokoj, uprzedzam ,ze zapach jest jak to moj syn powiedzial "cmentarny".....

Posted

cioteczki a fundacja Emir nic nie pomoże?Oni mają Tessę z nużycą.Mam fanty bazarkowe.Mogłabym zrobić dla niej bazarek ale najpierw dom potrzebny.Matko spać nie mogę od dwóch dni.Na fb wszyscy poinformowani ze znajomych.Cały czas o niej myślę...

Posted

Myślę, że trzeba zacząć zbierać pieniądze i równolegle szukać DT.
DT się latwiej zdecyduje kiedy będzie wiadomo, że nie zosatnie sam z kosztami i leczeniem.
Będzie zaplecze finansowe i to jest ważne.
I super, że TOZ "Fauna" pomoże.

Ja mogę tylko rozsyłać....

Posted

W takim razie ja z mojej jednorazowej czynię deklaracje stałą - 30 zł - bezterminowo - czyli do całkowitego wyleczenia małej ( zakładam wariant optymistyczny ) i znalezienia jej domku.

Daga - mam 4 dziergane filigranowe aniołki do powieszenia na choinkę. Dzisiaj postaram się je uwiecznić i prześlę Ci całe stadko wraz z opisem :)

Posted

[quote name='farmerka63']W takim razie ja z mojej jednorazowej czynię deklaracje stałą - 30 zł - bezterminowo - czyli do całkowitego wyleczenia małej ( zakładam wariant optymistyczny ) i znalezienia jej domku.

Daga - mam 4 dziergane filigranowe aniołki do powieszenia na choinkę. Dzisiaj postaram się je uwiecznić i prześlę Ci całe stadko wraz z opisem :)[/QUOTE]
super,napisz tylko ceny.