Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 845
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam, niestety, doświadczenia w tym względzie. Z pewnością flexi jest wygodniejsza do spacerującego ludzia ;) Niektóre psy boją się jej "terkotania", ale to z pewnością nie jest przypadek Tobiaszka ;) Na lince natomiast wygodniej ćwiczyć.

Posted

Kiko pojechała dziś do lecznicy i została tam porzucona. Jest taki natłok sterylek, że zrobią albo nie więc dziewczyna czeka i ja też. Zadzwonię do lecznicy za jakieś dwie godziny i się dowiem co i jak.

Kiko waży niecałe 12 kg i to waga już po lekkim odkarmieniu.

Posted

Niewiarygodne! Tylko 12?... Nie jest okrąglutką bułeczką, ale też nie wygląda już na wychudzoną. Musi jest drobnej kości, jak mawiała moja Babcia :) Kciuki zaciskam, żeby się udało z zabiegiem, bo pewnie się dziewuszka tam denerwuje porzucona w lecznicy i szkoda by było, gdyby na marne... ;)

Posted

Zapraszamy na bazarek, na operację Muszki:smile:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225942-Aparat-cyfrowy-na-operacje-Muszki%21Nowy-bazarek-Zapraszamy-"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...ek-Zapraszamy-[/URL]

Posted

Podnoszę... i przy okazji zapytam, bo ważna sprawa - czy nie znacie kogoś z [B]okolic Pułtuska[/B]? Potrzebna MEGA PILNIE wizyta przedadopcyjna: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225840-Pies-w-typie-HUSKY-potrzebna-wizyta-ok-Pu%C5%82tuska[/url]!!!!

Posted (edited)

Czyli do pokrycia musiało dojść w początkowym okresie cieczki. Co prawda znam przypadki sterylki aborcyjnej na dwa a nawet tydzień przed rozwiązaniem, ale taki zabieg jest mocno ryzykowny. Całe szczęście, że dało się to załatwić już teraz. Dzięki 2xmestudio za zapobiegliwość ;-). A Kiko niech jak najszybciej nabiera sił.
Teraz pomyślałem o tym, co by chauwa zrobiła z takim "prezentem". Obawiam się, że maluchy nie ujrzałyby "światła dziennego" :shake:. Jak się okazało po niewczasie, tego potwora stać na wszystko :angryy:.

Edited by gallegro
Posted

[quote name='jola_li'](...)Ciekawe dlaczego chauwa nie została zbanowana...[/QUOTE]

Regulamin forum raczej nie przewiduje bana za podobne występki, więc dopóki nie złamie któregoś z jego postanowień, nie dojdzie do tego. To kuriozalna sytuacja, ale taki jest stan faktyczny. Swoją drogą, pod tym nick'iem to raczej już się nie odważy cokolwiek napisać...

Posted

Taką sterylkę aborcyjną w ostatniej chwili mieliśmy w poniedziałek u Nadii, suni znalezionej w lesie przez sylwija. Sunia dobrze zniosła zabieg, jest u nas awaryjnie i szukamy DT.

Posted

Ufff... dobrze, że sterylka już za nią. Ciągle mam w głowie sunię, która została u tej baby:-( Na bank też jest szczenna i aż strach myśleć co będzie, jak chauwa postanowi je zostawić, bo ma za mało psów. Sunieczka padnie z głodu w czasie karmienia psiaków:-(

Posted

Kiko ważyła niecałe 12 kilo [B]przed[/B] zabiegiem. To woli uściślenia.
Ona jest ewidentnie wygłodzona i po zabiegu to widać . Według mnie Tobi był pupilkiem i dostawał normalnie jeść, a reszta psiaków włącznie z Kiko - jak się zdarzyło....
Całe nasze jedzenie Kiko lądowało dla małych i dlatego nie mogła przytyć... Myślę że teraz już będzie przybierała na wadze normalnie, zwłaszcza, że dostaje zwiększoną ilość karmy.

TZmestudio

Posted

"Cudownie"! :( W stosunku do Chauwy proponuję wyciągnąć... konsekwencje...

Najważniejsze, że już po wszystkim i że Wasi nieocenieni Doktorzy znaleźli jednak lukę w swym napiętym grafiku. Podejrzewam, że ciąża w końcu stałaby się widoczna, tylko Kikunia niepotrzebnie dłużej byłaby narażona na "ograbianie" jej i tak słabego organizmu.

Posted

Nie, Kiko to delikatna sunia i ma problem psychiczny, marudzi i piszczy jak się ją dotknie, pewnie ją pobolewa, ale jest wyjątkowo wrażliwa i obawia się większego bólu chyba. Pierwszy raz mam taka panikarę. Jest w domku ze mną żeby Tobi jej niczym nie uraził bo to gamoń taki skoczek parapetowy. Jutro muszę jej zaserwować zastrzyk.

Posted

Wygląda na to, ze tylko dzięki ciąży nie wyglądała tragicznie. No ale przecież wprawne oko opiekuna, po miesiącu powinno zaobserwować różnicę, w postaci zaokrągleń tu i ówdzie. Tylko, że chauwa kompletnie się nimi nie interesowała. A Tobi rzeczywiście mógł być traktowany przez nią nieco lepiej niż cała reszta.
Oby Kiko jak najszybciej wróciła do normy.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Ciągle mam w głowie sunię, która została u tej baby:-( Na bank też jest szczenna i aż strach myśleć co będzie, jak chauwa postanowi je zostawić, bo ma za mało psów. Sunieczka padnie z głodu w czasie karmienia psiaków:-([/QUOTE]
A czy jest ktoś w okolicy, kto mógłby zajrzeć i zobaczyć suczkę?