Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

no to fatalnie - bo evelin może jechac dopiero 17 lipca. to nie wiem co teraz. szukajcie kto mógłby przechowac do 17. ja nic nie mogę robić w tej sprawie bo w robocie jestem

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to nie taka chwila nerisku - to ponad dwa tygodnie. może hotelik? całe te plany - to oczywiście jeśli jakiś pies będzie tego dt potrzebował. to "w praniu" się okaże

Posted

No właśnie, może akurat się "rozejdą". A w razie czego to zawsze może iść "ogier" ode mnie, po dobie tutaj widzę że jeszcze 2-3 dni i będzie socjalny.

Posted

neris !!!! ja do ciebie piszę na tlenie a Ty milczysz . pisze tak : " dawaj mi tu zaraz głupi tlenie mojego neriska " - a on mi tylko figę pokazał i poszedł :(

Posted

Widzę,że świnkowy wątek na psy zeszedł...:evil_lol:
(ja to potrafię narozrabiać...:eviltong:)
Mam wrażenie,że w Krzyczkach jest coraz mniej psiaków,może być tak,że przyjedziecei tylko ze świnkami...:oops:
A co do spania:żeby było sprawiedliwie,obie Was na podłodze położę...:cool3:

Posted

Może być i podłoga..byle dach był..:)
Wet siostro jesli tylko zabraknie piesków z Krzyczek-rzeknij słowo a ja chetnie Ci jakiegos pieska wykombinuję..i przywiozę...Bo Pucke to i tak przywiozę razem ze świnkami...:)

W tamtym roku po śmierci świnki Brusi poszłam do wetki i z nia rozmawiałam..radziła żeby nie kupować swinki w sklepie (bo mają sporo zgonów)..podałam swój telefon,że jakby była swinka w potrzebie to wezmę..Minęło 1,5 roku i dziś telefon..w Białymstoku jest do oddania świnka 2-letnia,prawdopodobnie z klatką chłopak,rozetek...pani b.troskliwa,miła..powodem oddania jest alergia córki-zrobiła testy (nie wiem co tam w tych testach jest,czy to przypadkiem nie nadwrazliwy pediatra...) Dziewczynka bardzo przezywa fakt przyszłego oddania zwierzatka..uprzedziłam o terrarystach i umówiłam się na sobotę..ze zrobie zdjęcia i będziemy szukać domku...

Posted

Cioteczki-odliczam już dni do "zaświnienia" i myślę,gdzie postawię klatkę...:evil_lol:
Na wątku Krzyczek sytuacja zmienia się z sekundy na sekundę,nie nadążam...Ale chyba nie będę mieć z tamtąd psiaka,także najprawdopodobniej przyjedziecie tylko Wy i świnki...:roll: Chyba,że coś się zmieni...:oops:

Posted

wet-siostro - kurczę, no sama nie wiem teraz. psy chyba się rozejdą , a ze świnkami jest właściwie tak samo. o wszystkie albo ktoś pyta albo mają resztki strupków, albo wziął ktoś z warszawy na dt. może sensowniej będzie poczekać, aż jakaś świnka będzie z Twoich okolic ? no nie wiem. z goraca mózg mi wcale nie pracuje ...

Posted

Hej!
Mam trochę suszonych ziół dla świnek czy królików. Może wystawić na bazarku a kasę przekazać na świnki w potrzebie?
Pucka, jak stoicie z kasą i w ogóle co o tym myślisz?

Posted

basia to dobry pomysl! Kasa ciezko jest teraz dla swinek w potrzebie, ostatnio kilka swinek z labo mialo amputacje paluszkow i ropnie...

Posted

W takim razie w najbliższych dniach uruchomie bazarek.
Powiedzcie jeszcze jaka może być cena wywoławcza suszonych ziół w ilości .. sporego arbuza?? ;) ;)

Posted

Ja mam 2 zdrowe świnki, mógłbym wysłać do Ciebie do DT. Może znajdą dom wreszcie, ode mnie jakoś nikt nie chce brać...
Ale Pucka musi zdecydować, co z tym fantem.

Posted

Wet-siostro - bo to wygląda tak - jednak Przemyś jest daleko. Na sam koniec - w Krzyczkach zostaną najtrudniejsze psy. W złym stanie psychicznym. Niedobrze by było tak daleko je wozić. Te psy panicznie boją sie ludzi . Musiałyby jechać w klatce. Nie wiadomo jak by sie zachowały w podróży. To za daleko ... Co do świń - jakby miały z psami jechać - to ok, ale same? Musimy byc racjonalni. Taka podróż to kupa kasy - świnkom źle się nie dzieje, jakby był mus - to co innego, ale tak? Po przemyśleniach - doszłam do wniosku że chyba to nie jest dobry pomysł ta jazda - bardziej sensowne byłoby wzięcie świnki w potrzebie z Twoich okolic. Zamieszałam jak zwykle co?

Posted

Ano,namieszałaś,namieszałaś...:cool3:
Ale masz dużo racji...:oops:
Same świnki wieźć taki kawał się po prostu nie opłaca...:roll:
Może rzeczywiście kiedyś będą jakieś potrzebujące zwierzątka bliżej mnie...:p
W razie czego-oferta aktualna...;)

Posted

Kiedyś pisałyście aby dać do klatki zimną płytkę albo kawałek jakiegoś kamienia typu marmur, tak aby przegrzana świnka mogła się na tym położyć.

Posted

Na zwykłe chłodzenie taka butelka z lodem to trochę za dużo - nie sądzę, żeby u nas były w mieszkaniu aż takie upały, ale kafelek jak najbardziej, tylko wtedy już nie owijany niczym. To będzie taka lekko chłodząca powierzchnia. A na bardzo duże upały, żeby ochłodzić całą klatkę, można posłużyć się zabezpieczonym przed bezpośrednim dotykiem wkładem z lodówki turystycznej albo butelką z zimną wodą z lodem.