pucka69 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 no to fatalnie - bo evelin może jechac dopiero 17 lipca. to nie wiem co teraz. szukajcie kto mógłby przechowac do 17. ja nic nie mogę robić w tej sprawie bo w robocie jestem Quote
pucka69 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 A KLATKI TEZ NIE KUPIŁAM. TEJ NA ALLEGRO. ZA 73,00 poszłą - to za dużo juz mi się wydało Quote
Neris Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Na chwilę można włożyć do kojca u wetki, ale trzeba by to chyba dobrze przemyśleć Quote
pucka69 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 no to nie taka chwila nerisku - to ponad dwa tygodnie. może hotelik? całe te plany - to oczywiście jeśli jakiś pies będzie tego dt potrzebował. to "w praniu" się okaże Quote
Neris Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 No właśnie, może akurat się "rozejdą". A w razie czego to zawsze może iść "ogier" ode mnie, po dobie tutaj widzę że jeszcze 2-3 dni i będzie socjalny. Quote
pucka69 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 neris !!!! ja do ciebie piszę na tlenie a Ty milczysz . pisze tak : " dawaj mi tu zaraz głupi tlenie mojego neriska " - a on mi tylko figę pokazał i poszedł :( Quote
Wet-siostra Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Widzę,że świnkowy wątek na psy zeszedł...:evil_lol: (ja to potrafię narozrabiać...:eviltong:) Mam wrażenie,że w Krzyczkach jest coraz mniej psiaków,może być tak,że przyjedziecei tylko ze świnkami...:oops: A co do spania:żeby było sprawiedliwie,obie Was na podłodze położę...:cool3: Quote
Evelin Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Może być i podłoga..byle dach był..:) Wet siostro jesli tylko zabraknie piesków z Krzyczek-rzeknij słowo a ja chetnie Ci jakiegos pieska wykombinuję..i przywiozę...Bo Pucke to i tak przywiozę razem ze świnkami...:) W tamtym roku po śmierci świnki Brusi poszłam do wetki i z nia rozmawiałam..radziła żeby nie kupować swinki w sklepie (bo mają sporo zgonów)..podałam swój telefon,że jakby była swinka w potrzebie to wezmę..Minęło 1,5 roku i dziś telefon..w Białymstoku jest do oddania świnka 2-letnia,prawdopodobnie z klatką chłopak,rozetek...pani b.troskliwa,miła..powodem oddania jest alergia córki-zrobiła testy (nie wiem co tam w tych testach jest,czy to przypadkiem nie nadwrazliwy pediatra...) Dziewczynka bardzo przezywa fakt przyszłego oddania zwierzatka..uprzedziłam o terrarystach i umówiłam się na sobotę..ze zrobie zdjęcia i będziemy szukać domku... Quote
pucka69 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113604[/url] Quote
invictus hilaritas Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 mozliwe ze Malwinka i Alinka beda w swoim domu juz w niedziele ;) jezeli tylko jej przyszla wlascicielka nie przerazi sie wizytami, umowa i moimi pytaniami.. ;) no i jezeli pozytywnie przejdzie pytania .. hihi Quote
Wet-siostra Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Cioteczki-odliczam już dni do "zaświnienia" i myślę,gdzie postawię klatkę...:evil_lol: Na wątku Krzyczek sytuacja zmienia się z sekundy na sekundę,nie nadążam...Ale chyba nie będę mieć z tamtąd psiaka,także najprawdopodobniej przyjedziecie tylko Wy i świnki...:roll: Chyba,że coś się zmieni...:oops: Quote
pucka69 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 wet-siostro - kurczę, no sama nie wiem teraz. psy chyba się rozejdą , a ze świnkami jest właściwie tak samo. o wszystkie albo ktoś pyta albo mają resztki strupków, albo wziął ktoś z warszawy na dt. może sensowniej będzie poczekać, aż jakaś świnka będzie z Twoich okolic ? no nie wiem. z goraca mózg mi wcale nie pracuje ... Quote
basia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Hej! Mam trochę suszonych ziół dla świnek czy królików. Może wystawić na bazarku a kasę przekazać na świnki w potrzebie? Pucka, jak stoicie z kasą i w ogóle co o tym myślisz? Quote
Ayia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 basia to dobry pomysl! Kasa ciezko jest teraz dla swinek w potrzebie, ostatnio kilka swinek z labo mialo amputacje paluszkow i ropnie... Quote
kalcia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 byloby bardzo milo :oops::oops: ostatnio sporo kasy poszlo na swinki Quote
basia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 W takim razie w najbliższych dniach uruchomie bazarek. Powiedzcie jeszcze jaka może być cena wywoławcza suszonych ziół w ilości .. sporego arbuza?? ;) ;) Quote
Wet-siostra Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Czyli co?Nie mam się nastawiać na Wasz przyjazd?:oops: Quote
Elurin Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ja mam 2 zdrowe świnki, mógłbym wysłać do Ciebie do DT. Może znajdą dom wreszcie, ode mnie jakoś nikt nie chce brać... Ale Pucka musi zdecydować, co z tym fantem. Quote
pucka69 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Wet-siostro - bo to wygląda tak - jednak Przemyś jest daleko. Na sam koniec - w Krzyczkach zostaną najtrudniejsze psy. W złym stanie psychicznym. Niedobrze by było tak daleko je wozić. Te psy panicznie boją sie ludzi . Musiałyby jechać w klatce. Nie wiadomo jak by sie zachowały w podróży. To za daleko ... Co do świń - jakby miały z psami jechać - to ok, ale same? Musimy byc racjonalni. Taka podróż to kupa kasy - świnkom źle się nie dzieje, jakby był mus - to co innego, ale tak? Po przemyśleniach - doszłam do wniosku że chyba to nie jest dobry pomysł ta jazda - bardziej sensowne byłoby wzięcie świnki w potrzebie z Twoich okolic. Zamieszałam jak zwykle co? Quote
Wet-siostra Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ano,namieszałaś,namieszałaś...:cool3: Ale masz dużo racji...:oops: Same świnki wieźć taki kawał się po prostu nie opłaca...:roll: Może rzeczywiście kiedyś będą jakieś potrzebujące zwierzątka bliżej mnie...:p W razie czego-oferta aktualna...;) Quote
pucka69 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 kimero - i reszta ! jak ochłodzić świnke morską? ronja zapytowuje? wykąpać? nie ze jakis udar czy coś - po prostu taka pogoda, i to chodzi ... Quote
basia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Kiedyś pisałyście aby dać do klatki zimną płytkę albo kawałek jakiegoś kamienia typu marmur, tak aby przegrzana świnka mogła się na tym położyć. Quote
invictus hilaritas Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 kimera ostatnio pisala ze mozna wlozyc zamrozone wklady z lodowki turystycznej owiniete w recznik.. i jak swinka bedzie chciala to sie polozy obok wkladu.. Quote
kimera Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Na zwykłe chłodzenie taka butelka z lodem to trochę za dużo - nie sądzę, żeby u nas były w mieszkaniu aż takie upały, ale kafelek jak najbardziej, tylko wtedy już nie owijany niczym. To będzie taka lekko chłodząca powierzchnia. A na bardzo duże upały, żeby ochłodzić całą klatkę, można posłużyć się zabezpieczonym przed bezpośrednim dotykiem wkładem z lodówki turystycznej albo butelką z zimną wodą z lodem. Quote
Recommended Posts