Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani:) Dzis byłam na chwilkę u Buliego:) chłopak się zadomowił, poszczekuje, zaczął merdać ogonkiem:)
Jesli chodzi o krew to nie ma znacznych odstępstw od norm, jedynie co wyszło najgorzej to zarobaczenie.. Myślę że po odkarmieniu dobra karmą dojdzie do siebie. Pod koniuec tygodnia może będzie kastrowany, a później zobaczymy co z oczami na konsultacji....

Posted

Przed chwilą otrzymałam telefon z lecznicy . Przyszły wyniki badań moczu Bulika i wyszły kamienie w pechęrzu. Buli przez kilka miesięcy będzie na karmie urinary i będzie dostawał żurawinę z wit. c na rozpuszczenie kamieni.

Posted

Jutro o 13 wizyta u Dr Łobaczewskiej...zoabczymy czy Buli ma szansę na to aby odzyskać wzrok i czy nie ma przeciwskazań ze strony oczu do wykonania kastracji.

Buli otrzymał tez wsparcie z Francji od Pani Aranki w kwocie 190 zł , serdecznie dziękuję:)

Posted

niestety...Buli nie będzie widział nigdy...ma kompletnie zniszczoną siatkówkę...może być to wynik choroby wirusowej z przeszłości, wady genetycznej lub skrajnego niedożywienia....albo kilka tych czynników na raz...

Posted

Ale stan ogólny jest do wyprowadzenia?
Niewidomy piesek poradzi sobie mając cierpliwych i kochających ludzi przy sobie.
W ogóle, masz "szczęście" do niewidomych psów.
Oczywiście, starta duża, że nie będzie widział, ale najważniejsze, żeby był zdrowy

Posted

jesli chodzi o inne schorzenia czyli te kryształy to jakies 2 miesiace karmy urinary i pewnie po klopocie, Buli ma też straszną krzywicę przednich łapek, ale ogolnie to bardzo kontaktowy , całuśny chłopak:) damy radę:) wstawię zaraz filmik:)

zamówiłam Buliemu karme trovet urinary 12 kg za 185 zł

Posted

Jaki kochany jest!
Biedactwo, zły los sprawił że oczka nie widzą i nie ma szansy na zobaczenie świata....
I jeszcze te kamienie.
Kamienie może się rozpuszczą, pozostanie profilaktyka i badanie czasem.
Oby domeczek dobry Buliczka znalazł.

Posted

[quote name='malvaaa']Kinga chyba ci się kot trafił z merdającym ogonek a nie pies :)

a uśmiech najpiękniejszy :)[/QUOTE]
do mnie rozmawiasz czy do Kinii?
chyba jednak do Kinii