Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buli ostatnio choruje...ma problemy z ukladem pokarmowym...zaraz po Nowym Roku mial cztery dni ostrej biegunki, dostawal zastrzyki, mial zrobiony kał ale nic w nim nie wyszlo...dostaje tylko ta karmę urinary...raz kupa jest ok, raz biegunka...wet twierdzi ze to przez jego wychiudzenie , organizm przyzwyczaja sie do jedzenia....
za 2 tyg mam znow zrobic mocz i zobaczyc czy krysztaly znikaja...
Ogolnie troche go upasłam:) wychodząc ze schronu ważył 8,5 kg teraz waży 11 kg:) i na tym przestane, obiecuję:)
Jest kochany, złosliwy jak wychodzę (zrzuca poduszki z łóżka, na posłanie targa wszystkie buty, rękawiczki, smycz i na tej kupce z rzeczy sie kładzie:)
Moj tata dalej sie upiera ze on widzi bo to niemozliwe ze niewidomy tak sobie radzi:)
Mama nie chce słyszec o ogłaszaniu i szukaniu domu:) Ja biję się z myślami:)

Posted

Birma też ma ślizgawki, a wyniki ma rewelacyjne.
Od wczoraj mam jazdę na goownie. Nie pomógł DigDog, nifuroksazyd, węgiel. Dopiero antybiotyk z dodatkami zadziałał.

Posted

A wogole raz to mi taki gowniany sajgon zrobil:) w święta to było..wyszlismy do babci wracamy a w moim pokoju totalna obora, Buli miał całą podłogę do narobienia ale wybrał przedłużacz przy tv w który wpięte były jakieś ładowarki, akumulator do baterii itp:) sciana też była upaprana:) musialam wszystko płukać suszyć :)

Posted

[quote name='Vutz']Sorki, że to napiszę,ale postępując w ten sposób nie dziw się, że pies pogryzł twojego dotychczasowego rezydenta i że odstawia dzikie sceny przy karmieniu i chodzi "krok w krok - jak cień" za Tobą. Postawiłaś go na najwyższym miejscu w domowej hierarchii, a dodatkowo utwerdzasz go w przekonaniu "alfa" kontynuując takie postępowanie. Jeśli dodatkowo wypuszczasz go pierwszego na dwór, a potem wychodzisz TY i rezydent, albo... Buli, rezydent i TY to zwyczajnie ustępujesz mu... oddałaś i oddajesz
mu nadal miejsce PRZEWPDNIKA stada, jakie tworzysz z psiakami lub rodziną i psiakami. Benek nie ma zamiaru ustąpić mu swego miejsca "v-ce alfy" a z kolei Buli usiłuje wywalczyć sobie miejsce alfy - stąd spięcia między nimi... dopóki chłopaki nie wyjaśnią sobie tego to spięcia będą. Poza tym Buli może czuć się zagrożony, ponieważ nie widzi... stąd może być bardziej porywczy niż gdyby widział.

a swoją drogą co z jego oczami? sprawdzaliscie, czy nie ma cukrzycy?[/QUOTE]

Twoj post już nieaktualny trochę bo u Buliego dużo zmian:)
nigdy nie wychodziłam z Bulim tylko samym zawsze idzie Benek. Na dzień dzisiejszy miłości między nimi nie ma ale jest tolerancja:) Zdecydowanie alfa jest i był Benek...czasem na siebie warkną, najczęsciej jak Buli nie zorientuje się że nadepnął lub wpadł na Benka ale wiem że to nic groźnego. Na jedzenie się już nie rzuca bo nie czuje już takiego głodu, je 2 razy dziennie . Do talerza już mi nie zaglada i potrafi iść na swoje poslanie jak jem ...ale jak się w kuchni cos gotuje to oczywiscie Buli musi tam siedzieć :) ale tak jak każdy normalny pies lubi zapachy:)
Jesli chodzi o oczy to cukrzycy nie ma...ma całkowicie zniszczoną siatkówkę...do tego ma straszna krzywicę przednich łap a to wskazuje na spore niedobory żywieniowe wieku szczenięcego...

Posted (edited)

Pan Bułka:)

[video=youtube;pKeD1Ovn34o]http://www.youtube.com/watch?v=pKeD1Ovn34o&feature=youtu.be[/video]

[video=youtube;eI-bc4ap4Tk]http://www.youtube.com/watch?v=eI-bc4ap4Tk&feature=mfu_channel&list=UL[/video]

żeberek brak:)

pozycja do spania:)

Edited by Kinia1984
Posted

Kinga powiem Ci że masz pięknego psa. Ta jego mordka jest super, zwłąszcza jak go wołasz i on Cię szuka wzrokiem którego nie ma.
On mi się strasznie podoba, hi, hi ;)

• 3 months later...
Posted

Bułka wita po długiej nieobecności:) Już nie Buli a Bułka:) Moje słoneczko trochę walczyło w zimie z biegunkami, wypadającą sierścią i osadami w pęcherzu, teraz już jest wszystko ok. Nadal jak wychodzę znosi moje buty na posłanie i ich pilnuje dopóki nie wrócę:)
Bułka poznaje nowe psy, z chłopakami ma czasem problem ale suczki lubi:)
Jeździmy teraz za miasto na łakę, Bułka poluje na żaby itp:)
Czasem potrafi pokazać zęby zwłaszcza kiedy dotyka się go za kark..widocznie ma przykre wspomnienia z tym związane...odkryłam też chyba przyczynę jego ślepoty...na głowie pod sierścią ma bliznę wzdłuż całej główki...:(
I powiem Wam że go już nikomu nie oddam!!!!Kocham tego brzydalka na krzywych łapkach!!!:):):)

Posted

znam ten ból uszu.
Każdy dzwonek do drzwi czy domofon wywołuje wrzask nie do wytrzymania.
Wprawdzie ubył jeden zwierz - Maciejka, ale i tak Birma z Tośką dostaja małpiego rozumu.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...