malvaaa Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 na filmiku jest kinia1984, więc było to do niej, skąd mam wiedzieć jak masz na imię :) Quote
inga.mm Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 chyba gdzieś sobie mignęłyśmy przy okazji Rudego Quote
malvaaa Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 a no mignęłyśmy ale że tak powiem bez imiennie :) Quote
Kinia1984 Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Buli od wczoraj u mnie:) to taki mój mały cień:) ma biegunkę, rzuca się na jedzenie jak dziki...sika w domu i kupę też robi w domu więc czeka nas dużo pracy:) FV w lecznicy wystawiona na 716 zł, wstawię później Quote
obraczus87 Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Miejmy nadzieję, że chłopak załapie szybko gdzie się robi sioo :) Quote
Kinia1984 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 i faktura Buli w nocy ma manię znoszenia sobie moich kapci na swoje kocyki, nie gryzie ale kładzie sobie je obok:) W nocy często wstaje i trupta...poza tym jest mega ruchliwy, ciągle chodzi jakby chciał nachodzić się na zapas. Kupa trochę lepsza. Quote
obraczus87 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Kinia a jak z załatwianiem się w domu? Lepiej troszkę? Quote
inga.mm Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 mam nadzieję, że nie wyrzucicie mnie z zaproszeniem na bazarek na moje tymczaski, żeby zmniejszyć prawie 4000 zł zadłużenia kliknijcie w buciki, może coś fajnego znajdziecie V V V V V V V V V V V Quote
Kinia1984 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 nie bylo mnie wlasnie 5 h w domu wchodze...oczywiscie Buli ma na posłaniu moje kapcie;) i sukces, zero siku zero kupy:) od razu sru na dwor i wszystko bylo:) moj dosny glos w trakcie załatwiania swoich potrzeb w domu zdał egzamin. Buli ynteligentny chłopak jest:) Quote
Awit Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Czyli jak się załatwiał, troszkę wydarłaś się na niego? Quote
zachary Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Zrozumiał....ale swoje pomyślał....;)Pańcia załatwia potrzeby w ciepełku, a mnie się czepia i każe na chłodzie :evil_lol:. Quote
Kinia1984 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Na pewno pomyślał:) Buli to złośliwiec kochany. W kuchni w momencie robienia jedzenia dostaje szału, z całym impetem uderza o ściany, biega, skacze wiec na ten czas staram sie go zabrac do innego pomieszczenia i co robi Buli? ze złością zrzuca poduszki z łózka, krzesło wywleka na środek pokoju, taka histeria:) oczywiście nigdy pierwsza nie jem, najpierw je Buli żeby go tak strasznie te zapachy nie denerwowały, daje mu też jeść narazie 4 razy dziennie. Moim zdaniem już się zaokrąglił. No i Buli jest amatorem jabłek, uwielbia je:) Trochę mam problem na linii Benek-Buli bo ten drugi 2 razy podgryzł Benka i są momenty że moj pies siedzi pod stołem ze strachu i nawet do mnie nie chce wyjsc.. Quote
Kinia1984 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Buli pozdrawia ze swojej nowej własnej kanapy:) Quote
anouk92 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Kinia ale ta nowa własna kanapa to u Ciebie czy gdzieś idziej? ;) Quote
obraczus87 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Faktycznie sie zaokrąglił chłopaczek :) Quote
zachary Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Słodziak-terrorysta:evil_lol:;). Mam takiego w domu:p. A wygląda świetnie:loveu: Quote
Kinia1984 Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 no u mnie jeszcze, tylko nowy mebel mu zakupiłam :) Quote
Kinia1984 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 nikt do Buliego nie zagląda....:( Quote
Vutz Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Kinia1984']Na pewno pomyślał:) Buli to złośliwiec kochany. W kuchni w momencie robienia jedzenia dostaje szału, z całym impetem uderza o ściany, biega, skacze wiec na ten czas staram sie go zabrac do innego pomieszczenia i co robi Buli? ze złością zrzuca poduszki z łózka, krzesło wywleka na środek pokoju, taka histeria:) oczywiście nigdy pierwsza nie jem, najpierw je Buli żeby go tak strasznie te zapachy nie denerwowały, daje mu też jeść narazie 4 razy dziennie. Moim zdaniem już się zaokrąglił. No i Buli jest amatorem jabłek, uwielbia je:) Trochę mam problem na linii Benek-Buli bo ten drugi 2 razy podgryzł Benka i są momenty że moj pies siedzi pod stołem ze strachu i nawet do mnie nie chce wyjsc..[/QUOTE] Sorki, że to napiszę,ale postępując w ten sposób nie dziw się, że pies pogryzł twojego dotychczasowego rezydenta i że odstawia dzikie sceny przy karmieniu i chodzi "krok w krok - jak cień" za Tobą. Postawiłaś go na najwyższym miejscu w domowej hierarchii, a dodatkowo utwerdzasz go w przekonaniu "alfa" kontynuując takie postępowanie. Jeśli dodatkowo wypuszczasz go pierwszego na dwór, a potem wychodzisz TY i rezydent, albo... Buli, rezydent i TY to zwyczajnie ustępujesz mu... oddałaś i oddajesz mu nadal miejsce PRZEWPDNIKA stada, jakie tworzysz z psiakami lub rodziną i psiakami. Benek nie ma zamiaru ustąpić mu swego miejsca "v-ce alfy" a z kolei Buli usiłuje wywalczyć sobie miejsce alfy - stąd spięcia między nimi... dopóki chłopaki nie wyjaśnią sobie tego to spięcia będą. Poza tym Buli może czuć się zagrożony, ponieważ nie widzi... stąd może być bardziej porywczy niż gdyby widział. a swoją drogą co z jego oczami? sprawdzaliscie, czy nie ma cukrzycy? Quote
inga.mm Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Kinia1984']nikt do Buliego nie zagląda....:([/QUOTE] bo brak czasu Quote
Recommended Posts