brzośka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 piękna jest!!! :loveu: nasza IRkA też prawdopodomnie z 2008, dobry rocznik dla DON-ek ;) Quote
unixena Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Zapisuje ta cudowna dlugowlosa psinke .Az serce krwawi widzac ja we schronie ...Takie slicznosci powinny miec ludzia na stale ..... Quote
*Gajowa* Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Piękna sunia , czy będzie wysterylizowana przed wydaniem ? Quote
Ironiaaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Z wiadomosci od suslik wywnioskowalam, ze Luna nie przeszla jeszcze kontroli weterynarza, nie wiadomo czy jest po sterylce, jesli nie to schron na wlasny koszt zafunduje Lunie sterylke. Quote
suślik Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 *Gajowa* napisał(a):Piękna sunia , czy będzie wysterylizowana przed wydaniem ? Tak. Schronisko ma od sponsorki P. Alicji darmowe sterylizacje. Zresztą w schronisku każdy pies jest po sterylizacji. Jeśli znajdzie się dom przed zabiegiem to ja będę starała się o to,żeby sunia trafiła do nowego domu po zabiegu. Ale tu oczywiście decyduje P. Alina ( kierownik schroniska ) jednak sądzę, że nie będzie większego problemu z przetrzymaniem suni na te kilka dni potrzebnych do rekonwalescencji po zabiegu aż do wydania jej do nowego domu. Sunia jest piękna i bardzo w typie rasy ( może się okazać, że jest rodowodową sunią ) i stąd też moje obawy o handlarzy i rozmnażaczy. Dlatego też będę bardzo zabiegała o to,żeby wydać sunię po zabiegu. Quote
Beta&Czata Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Melduję się, własnie odczytałam zparoszenie na PW. Luna jest śliczna. Mam (malusieńką) nadzieję, że jednak się tylko zgubiła. Zapisuję wątek. Quote
kierownik schroniska Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Przebywała na ogródkach działkowych w Hajnówce monia3a napisał(a):Skąd ona została odłowiona ?? Quote
kierownik schroniska Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Jest to miasteczko koło Białowieży i na skraju Puszczy Białowieskiej leży Ironiaaa napisał(a):Miasto przebywania Hajnowka? (boze jaka ja kiepska z gery jestem, a mature z niej lata temu pisalam :P ) Quote
kierownik schroniska Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Żadnej suki nie wydajemy ze schroniska bez sterylizacji uważam że jest tak dużo psów żyjących pięknych które pragną domów ,że rozmnażać na razie nie można. Jeśli się znajdzie chętny na Lunę to zrobię sterylizację prawie natychmiast. *Gajowa* napisał(a):Piękna sunia , czy będzie wysterylizowana przed wydaniem ? Quote
DONnka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Suśliku, jaka Ona piękna :loveu: A to zdjęcie w budzie... no wprost zwaliło mnie z nóg :shake: Już bym po Nią jechała, gdyby nie mój domowy killer ... Ale będę Jej szukać kochającego domku, to masz jak w banku :):):) Czy Ona ma już wątek na owczarek.pl ??? Bo na owczarki.eu czytałam, że już jest Daj mi prowizoryczny tekst do ogłoszeń i namiary do kontaktu Ubiorę go jakoś w słowa i wykupię pakiecik ogłoszeń A wydarzenie na fb ktoś już zrobił ??? Quote
Ironiaaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 na owczarek.pl jest juz fb jeszcze nie ma Quote
suślik Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 DONnka ona jest cudniejsza niż na fotkach. Nie można się w niej nie zakochać! A żebyś widziała jak cudnie układa głowę do miziaków. W niedzielę może wybiorę się do schronu to zabiorę ją na spacer i zrobimy jej lepsze fotki. Jest przecudna! tekst do ogłoszeń wyślę Ci na pewno. Ale tak naprawdę to chyba jedyne co można o niej napisać to to, że jest w schronisku, szuka domu stałego ew. tymczasowego, jest strasznie przerażona i co więcej? Nic więcej o niej nie wiemy. No i jest przecudowna! I bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Wodziła za nami wzrokiem ciągle i wyczekiwała czy podejdziemy pogłaskać ją czy też nie. Kontakt do mnie 791778763 i mail [email protected] FB jeszcze nie ma. Ale zrobię dziś albo jutro. Pewnie jeszcze dziś :) Jak tylko będzie wydarzenie to wstawię do postu nr 2. żeby wszystko było razem zebrane. Quote
Ironiaaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Na owczarku jest jedna osoba ktora przekazala info o Lunce swoim rodzicom ktorzy szukaja psiaka. Tak wiec jest cien, ale to doslownie cien szansy, ze moze bedzie jakis potencjalny dom. Jesli cos wiecej bede wiedziec to oczywiscie dam znac! Quote
suślik Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Ironiaaa napisał(a):Na owczarku jest jedna osoba ktora przekazala info o Lunce swoim rodzicom ktorzy szukaja psiaka. Tak wiec jest cien, ale to doslownie cien szansy, ze moze bedzie jakis potencjalny dom. Jesli cos wiecej bede wiedziec to oczywiscie dam znac! Dzięki! trzymamy kciuki i czekamy na odpowiedź :) Quote
Martika&Aischa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Domek na pewno dziewczynka znajdzie bo jest przecudnej urody !!! Do domciu ....najcudowniejszego domku na świecie sunieczko :* Quote
DONnka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Suśliku, wysłałam zdjęcia Lunki jednemu Panu ;) Jego domek został już kiedyś sprawdzony z bardzo dobrym efektem :) Warunek jest jeden - sunia musi się zgadzać z innymi psami Może zadzwoni do Ciebie lub napisze - ma na imię Przemek Quote
brzośka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 to trzymam kciuki za dziewczynę :thumbs: wygląda na łagodną istotkę ;) Quote
suślik Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Dzwoniła Pani. Nr znalazła na FB w wydarzeniach ciapkowych. No cóż... To nie był dom dla Luny. No nic czekamy dalej :) Zacznę ogłaszać dziewczynę może wtedy ruszy się coś. DONnka Pan Przemek jeszcze się nie odzywał. Dzięki za zaangażowanie :* Quote
DONnka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 suślik napisał(a):Dzwoniła Pani. Nr znalazła na FB w wydarzeniach ciapkowych. No cóż... To nie był dom dla Luny. No nic czekamy dalej :) Zacznę ogłaszać dziewczynę może wtedy ruszy się coś. DONnka Pan Przemek jeszcze się nie odzywał. Dzięki za zaangażowanie :* Dostałam maila od p. Przemka :multi: Obiecał, że się skontaktuje, a więc sprawa nadal jest aktualna :) Quote
Ironiaaa Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Z mojej strony ciagle cisza, poki co nie mam zadnych wiadomosci o domku. Quote
JOHANNALIND Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Podnoszę sunieczkę, piękna jest:) Quote
inga.mm Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 rany, jak ciężko znaleźć dom dla psa! Natomiast bardzo łatwo znaleźć psa bez domu... Quote
suślik Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Ironiaaa napisał(a):Z mojej strony ciagle cisza, poki co nie mam zadnych wiadomosci o domku. Poczekamy cierpliwie :) DONnka napisał(a):Dostałam maila od p. Przemka :multi: Obiecał, że się skontaktuje, a więc sprawa nadal jest aktualna :) W takim razie ja teraz czekam na kontakt z P. Przemkiem :) Może to faktycznie TEN dom? JOHANNALIND napisał(a):Podnoszę sunieczkę, piękna jest:) Najpiękniejsza :) inga.mm napisał(a):rany, jak ciężko znaleźć dom dla psa! Natomiast bardzo łatwo znaleźć psa bez domu... A no niestety. Póki zwierzęta nie będa przywilejem to znalezienie psa bez domu będzie czymś naturalnym... Quote
inga.mm Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Prawie 500 psów, kilkaset kotów i setki szczurów. Korabiewice - jedno z największych schronisk w Europie staje się wielkim cmentarzyskiem dla zwierząt, które pozbawiane opieki zdychają z głodu, bądź zagryzają się wzajemnie. Kamery TVN Uwaga! zarejestrowały na terenie schroniska wstrząsające zdjęcia! Reportaż już dziś o 19.50! http://uwaga.tvn.pl/53536,news,,prze...,reportaz.html nie narzekaj na Hajnówkę Quote
suślik Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Na schron w Hajnówce nie można narzekać! Ale narzekam na ludzi,którzy oszczędzają na zwierzętach i przez to ograniczają możliwości Ciapka! Gdyby nie to, że P. Alina szuka wszędzie pomocy to mielibyśmy drugie Korabiewice. Tego reportażu nie mam zamiaru oglądać. Później to odchoruję :( Quote
Recommended Posts