malagos Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Leaoś cuuudny.... Ale stan ilosciowy sie trochę zmiejszył, tak? Quote
andzia69 Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Leaoś cuuudny.... Ale stan ilosciowy sie trochę zmiejszył, tak? Matii poszedł...wraca Rudolf...w przyrodzie nic nie ginie :( wraca, bo : nie szczeka, wychodzi przez siatkę (czego w zyciu w hotelu nie robił) i zjada kury sąsiadom...nie mam si, nie mam nerwow, życie jest do wielkiej d...y Quote
ANETTTA Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 zapraszam zapraszam bazar na pomoc pikerowi http://www.dogomania.com/forum/topic/143418-firana-ciuchy-i-bi%C5%BCuteria-wszystko-na-pomoc-pikerowi-koniec-23102014-godz-000/ Quote
mar.gajko Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Czy Andzia dostala aktywacje i czy je aktywowała? Quote
andzia69 Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Czy Andzia dostala aktywacje i czy je aktywowała? andzia dostała i oczopląsu dostała :) Kochani - bardzo pilny jest tymczas dla Edka - tego jamnikowatego psa...zaczyna go chyba dopadac depresja, albo pieron wie co :( Potrafi isć przez "psiarnię" 10 minut, je, nie ma objawów chorobowych innych oprócz tych oczu - moze on już całkiem nie widzi,albo słabo i dlatego wolno idzie, bo się boi? nie wiem ja naprawdę mam po dziurki w nosie :( to za dużo...co innego szukać domu i czegokolwiek dla 2-5 psów...a co innego dla tylu :( i znowu trzeba kupić jedzenie...od zeszłego tyg. poszło 100 kg :( Quote
mar.gajko Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 andzia dostała i oczopląsu dostała :) Kochani - bardzo pilny jest tymczas dla Edka - tego jamnikowatego psa...zaczyna go chyba dopadac depresja, albo pieron wie co :( Potrafi isć przez "psiarnię" 10 minut, je, nie ma objawów chorobowych innych oprócz tych oczu - moze on już całkiem nie widzi,albo słabo i dlatego wolno idzie, bo się boi? nie wiem ja naprawdę mam po dziurki w nosie :( to za dużo...co innego szukać domu i czegokolwiek dla 2-5 psów...a co innego dla tylu :( i znowu trzeba kupić jedzenie...od zeszłego tyg. poszło 100 kg :( Może on ma z kręgosłupem coś. To takie objawy bólowe moga być. Quote
ewab Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Tu se też napiszę Mam dla Was dwie wiadomości. Pierwsza nie najlepsza. Miśka pojechała wczoraj do Bohumina. Badanie kontrolne trwało 1,5 godziny. Podejrzenie, że Niufa ma problemy z czuciem okazały się uzasadnione. I to jest powód, że nie chce stawiać łapy. Pan Doktor podejrzewa, że kiedyś miała wypadek w wyniku, którego został uszkodzony jeden z nerwów mający swój początek w splocie barkowym. Najprawdopodobniej było to w okresie gdy jeszcze rosła. To mogło spowodować, że zaczęła chodzić na krawędzi łapy, gdzie jest czucie, a w konsekwencji deformację kości łapy. Pozostaje nadal rehabilitować łapę, żeby nauczyć Miśkę chodzić prosto. Druga wiadomość cudowna, taka, na którą wszyscy czekaliśmy. Prosto z gabinetu Misia pojechała... do swojego domu . Od wczoraj mieszka z Panią Iwoną i Panem Robertem w Cieszynie Do towarzystwa ma dwie wyrozumiałe (przynajmniej do tej pory) rezydentki. Kochani bardzo Wam dziękujemy, za dotychczasowe wsparcie Misi, i przede wszystkim za to najważniejsze - ciepły, odpowiedzialny dom dla psiaka, tym bardziej, że to pies niepełnosprawny. Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do tego, że Misia dostała szansę na nowe lepsze życie. Misiula wszystkiego dobrego Quote
mar.gajko Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Cudnie. A co poza tym? Coś się ruszyło? Ubyło? Przybyło? Quote
andzia69 Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Cudnie. A co poza tym? Coś się ruszyło? Ubyło? Przybyło? 41 psiaków na dzień dzisiejszy...ubyło, w sposób niekoniecznie taki, jaki byśmy chciały ;( Lucky chart mia tylko 2 lata :( od 6 stycznia, od kiedy po niego pojechalam do Łopuszna był w kochającym go dt...odszedł nagle - upadł i pomimo reanimacji już nie wstał :( Blondie - zamieszkała pod Pińczowem - też na szybko w sumie, bo po sterylizacji najpierw dostała ciaży urojonej i szew się paprał, bo mleko było, cycki opuchnięte, a po tabletkach wymiotowała :( Ponieważ to takie male adhd było na spacerach...puścil szew wewn. i zrobiła się przepuklina i miała kolejna operację, po której pojechała do domku - dziewczyna z Pińczowa ma sprawdzić co i jak, bo dzisiaj powinna mieć już zdejmowane szwy. Quote
mar.gajko Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 41 psiaków na dzień dzisiejszy...ubyło, w sposób niekoniecznie taki, jaki byśmy chciały ;( Lucky chart mia tylko 2 lata :( od 6 stycznia, od kiedy po niego pojechalam do Łopuszna był w kochającym go dt...odszedł nagle - upadł i pomimo reanimacji już nie wstał :( Blondie - zamieszkała pod Pińczowem - też na szybko w sumie, bo po sterylizacji najpierw dostała ciaży urojonej i szew się paprał, bo mleko było, cycki opuchnięte, a po tabletkach wymiotowała :( Ponieważ to takie male adhd było na spacerach...puścil szew wewn. i zrobiła się przepuklina i miała kolejna operację, po której pojechała do domku - dziewczyna z Pińczowa ma sprawdzić co i jak, bo dzisiaj powinna mieć już zdejmowane szwy. Szkoda charta, widziałam zdjęcia. Młody, grzeczny, fajny. Pewnie wada sercowa jakaś. Tego sie nie przewidzi. Quote
andzia69 Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 wkleję tu, bo pisałam i wklejalam plakat psiakow do adopcji pani Magdy... od ok. 16 minuty: http://www.tvp.pl/tvp-regionalna/programy/telekurier/wideo/29102014/17460395 Quote
mar.gajko Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Bosz, przeciez ja znam Magdę, pomagałam nam - kupowała karmę dla malamutków w hotelu, od czasu do czasu. Bywąłam u niej w drukarni. Drukowala nam na "brzegach" ulotki dla psów. Quote
andzia69 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Bosz, przeciez ja znam Magdę, pomagałam nam - kupowała karmę dla malamutków w hotelu, od czasu do czasu. Bywąłam u niej w drukarni. Drukowala nam na "brzegach" ulotki dla psów. no widzisz...a teraz sama potrzebuje pomocy dla pozbieranych psiaków :( przeszla w czerwcu operację kręgoslupa, ma 2 kolana do endoprotezy, ledwo lazi :( ale psów nie chce zostawić...no i jak zobaczy bidoka to bierze :( jak pogoda pozwoli to jeszcze posiedzi w tym naszym parszywym woj do końca mies....ale co dalej? :( nie wiem :( nikt nie dzwoni, o żadnego psa - oprocz Buliona! widać gdzieś ogłoszenia poznajdowali a Bulion dzisiaj chciał zrobić remont :) :) Quote
mar.gajko Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Chyba, nie tylko chciał, ale zrobił :) Quote
mar.gajko Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 no widzisz...a teraz sama potrzebuje pomocy dla pozbieranych psiaków :( przeszla w czerwcu operację kręgoslupa, ma 2 kolana do endoprotezy, ledwo lazi :( ale psów nie chce zostawić...no i jak zobaczy bidoka to bierze :( jak pogoda pozwoli to jeszcze posiedzi w tym naszym parszywym woj do końca mies....ale co dalej? :( nie wiem :( nikt nie dzwoni, o żadnego psa - oprocz Buliona! widać gdzieś ogłoszenia poznajdowali Nie mogę :( teraz nic nie mogę wziąć. Moja Zula chora, kręgosłup. I stareńka. Ona by się czuła źle jakbym do domu sprowadziła świeżego psa. Ślepnie, głuchnie. Traci kierunek. Tylko w domu czuje sie bezpiecznie, nie moge jej tego odebrać. Quote
andzia69 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 ale ogłaszać możesz ;) co do Buliona...taki był spokojny a teraz diabel w niego wstąpił...suka gdzieś w pobliżu ma cieczkę :P nie je, chodzi i jojczy - tak się zakochał :( trza mu te wnętrowskie jaja usunać jak najszybciej, bo niedługo z drzwiami wyjdzie Quote
mar.gajko Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 A tak, ogłaszać chętnie. Tylko te zdjęcia psiaków od Magdy to kiepskie są z tego plakaciku. Jak masz jakieś to podeślij mi z opisem który to jest (wiek, płeć i wielkość). Quote
andzia69 Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 zapodaj mi e-maila to Ci wyślę :) Quote
kobix Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 jeśli Bulion jest wnętrem kastrować wszystko jak najszybciej: 13 x zwiększone prawdopodobieństwo nowotworu jądra.temat znam z autopsji. Quote
mar.gajko Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 zapodaj mi e-maila to Ci wyślę :) Zapodałam. Dawno. Quote
andzia69 Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Zapodałam. Dawno. aj...wiem, ino tylko czekalam na info od pani magdy, bo jakies telefony były i nei wiedzialam jakiego "ruszyć" - obiecuje poprawę :calus: Quote
andzia69 Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Mar.gajko wysłałam :) a u nas po staremu - czyli nic :( Quote
mar.gajko Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Mar.gajko wysłałam :) a u nas po staremu - czyli nic :( Jeszcze nie dolazło, albo wielkie, albo źle wpisalaś adres. Nie doszło nic, Andzia sprawdź adres. Quote
andzia69 Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 skopiowałam kurcze z dogo ten, który podawałaś :( [email protected] Quote
Recommended Posts