Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tym zdjęciu, jak sądzę, maluchy na są sporo młodsze niz 5 tygodni.
Bardzo się martwię o Burdę. Koniecznie trzeba jej zrobić dalsze badania.:-(

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roma juz w nowym domku!:multi::multi::multi: Podróż zniosła dzielnie i chyba jest zmęczona, bo po otwarciu bagażnika wcale nie chciała się ruszyć. Pani Beata, nowa właścicielka zachwyca się jej pysiem i już o 14.00 ugotowała pożywną michę. Buda jest ocieplona, a posesja całkowicie ogrodzona, więc nie ma problemu. Umowa adopcyjna podpisana (na razie bez nr dowodu, ale jako że pani beta ma sklep koło mojego nowego domu, to wezmę od niej ten nr w najbliższym czasie). Na przyszłość mam tylko prośbę, żeby każdy pies, którego wiezie mój mąż był w klatce lub czymś klatkopodobnym, ok?;)

Posted

Izo, podziekuj mezowi za pomoc, a Ciebie sciskam i rowniez serdecznie dziekuje za domek dla Romualdy :loveu:
Nie wiedzialam, ze mamy Rome dostarczyc w transporterze :niewiem:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
Eruane
tylko jakie??
tyle już było zrobione...

Wet, który prowadzi Burdę przed jej adopcją prosił o wstrzymanie się z wydawaniem jej z racji tego, że chciał przeprowadzić kolejne badania, więc decyzja odnośnie kolejnych badań, jak sądzę, należy do niego. Trzeba sprawdzić nerki - to akurat pewne w przypadku moczówki. Trzeba wykluczyć też inne ewentualności. Same hormony Burda ma brać 6 tygodni, więc chyba jeszcze za wcześnie na stwierdzenie, że nie działają.

Posted

Mona jest juz po sterylce, czuje się dobrze i szaleje jak wcześniej :loveu:

kolejny psiak z maluszków od dorrick ma domek ;)

zostały 3 sunie. Dwie czarne i jedna czarno-biała. Są bardzo ufne i towarzyskie. Mamusia szczeniorów prawdopodobnie zostanie na stałe u cioci Magdy, tylko w pierwszej kolejności chcemy ją wyciachać.

Posted

ależ one malenkie:-( na pewno nie mają tych 5 tyg...no ale cóż, pewnie kłopotliwe i dlatego byle szybko trzeba było je wydać...co one w tej misce mają? kości z kurczaka???

Posted

jakie malenstwa!! sliczne kluchy!! :loveu:
podejrzewam ze maluchy nawet sie nie braly za kosci i ze predzej byly przeznaczone dla mamusi. ony rzucily sie raczej na ten ryz na rosolku czy cos ;) ale sliczniuchne sa!

Ewelinko, p.Ania prosila mnie zebym dowiedziala sie o talony, tylko nie powiedziala mi konkretnie o co mam sie dowiedziec. moglabys ja zapytac? i gdzie w urzedzie miasta cos takiego sie zalatwia?

Posted

Linssi napisał(a):

Ewelinko, p.Ania prosila mnie zebym dowiedziala sie o talony, tylko nie powiedziala mi konkretnie o co mam sie dowiedziec. moglabys ja zapytac? i gdzie w urzedzie miasta cos takiego sie zalatwia?

pewnie jej chodziło o to kiedy będa - chyba niedługo, ale dokładnie nie wiem, a talony na pewno będzie miała Elwira, bo zawsze ona albo Erka miały jak ustalały sterylki - no chyba, ze to chodzi dla kogos innego

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Linssi tak jak pisała Andzia, głównie pewnie chodzi o to kiedy będą i u jakich weterynarzy będzie ten talon do zrealizowania.

w tym roku żaden z poprzednich wetów robić sterylek nie będzie...najbliższy gab. wet będzie chyba na B. Kaczmarka:shake: sterylki robic będzie równiez wet, który sterylizował wszystkie psy od pani z Żurawiej - ale to też daleko...
nie pamiętam kto jeszcze ma brać udział w sterylkach

Posted

andzia69 napisał(a):
w tym roku żaden z poprzednich wetów robić sterylek nie będzie...najbliższy gab. wet będzie chyba na B. Kaczmarka

W tym gabinecie sa super wetki i bardzo profesjonalne:evil_lol:
Z sercem dla bezdomniaków:lol: i jest tam mozliwosc zostawienia psa. Mozna zaiesc psa/suke na zabieg rano i odebrac wieczorem, warunkiem jest klatka:lol:
Miska79 leczyla tam Inke:eviltong:
Jedna wetka ma psiaka z azylu do Kobix:eviltong:

Posted

u wetek na kaczmarka mozna sie na sterylke nawet i po poludniu umawiac. ja bylam umowiona na 17.00. jesli sterylki bylyby umawiane na takie godziny to sluze transportem :)

Posted

Górka powoli się zaczyna oswajać już nawet zaczyna podchodzić jak się jest na działce ;) o jakiś ogromnych czułościach nie ma co mówić, aczkolwiek czasem się uda dostać od niej niespodziewanego buziaka :lol:

Posted

ogłosiłam też dzisiaj Beżową na kilku serwerach, a wszystkim prawie psiakom zrobiłam ogłoszenia na świstak.pl

pisałam też do Cioci od dorrick, maluchy mają podobno równo 5 tyg. Niestety matka również będzie szukała domu bo pani zmieniły się plany :shake:

Posted

ewelinka_m napisał(a):

Niestety matka również będzie szukała domu bo pani zmieniły się plany :shake:

Ewelinko, możesz jeszcze raz wstawić jej zdjęcia?
Tamte zniknęły, a ja sobie nie zdążyłam zapisać.

Posted

Dzięki za zdjęcia.
A co wiemy o tej mamuśce? Chyba młoda jest?
Wstawię ją na dorosły wątek, może jako Dorka.
A na kogo podawać namiary w ich sprawie?

Posted

[quote name='mag.da']Dzięki za zdjęcia.
A co wiemy o tej mamuśce? Chyba młoda jest?
Wstawię ją na dorosły wątek, może jako Dorka.
A na kogo podawać namiary w ich sprawie?

696495636- nr do Cioci magdy.
a meil może być do mnie: [email protected]

w sprawie suczki dziś zadzwonię i dowiem się więcej.

Posted

dziś mam trochę dobrych wieści :cool3:

do nowego domku poszła dziś ... Beta :multi: ludzie bardzo fajn,odpowiedzialni i i mili mieszkaja pod Borkowem także niedaleko Kielc :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...