Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy wlaśnie po porannym rytuale :) ( siku, kupa, śniadanie, i spania ciąg dalszy)
Lunka niezmiennie pogodna i radosna - jest wyluzowana i bez oporów wchodzi Paksowi na głowę :))
Dziadek lekko zszokowany juz godzi się z sytuacją ;)
Apetyt ma dziewczyna wzorowy i stolec również ;)
Za chwilę wrzucimy fotki ,

pozdr.
Ala

Posted

szczerze, to myślałam że cała zmiana miejsca zamieszkania, nowi ludzie, nowy psiak do towarzystwa spowodują, że Lunka się wycofa, że pewnie biegunki dostanie, że będzie płakała za Sarunią, a tu proszę - te psiaki czują, że ich los się zmienił, że to ich dom, że są kochane i już nikt ich nie skrzywdzi :)

A na sylwestra jesteście zaopatrzeni w jakieś środki uspokajające? głośno u Was jest co roku, czy ludzie nie szaleją z fajerwerkami?

Posted

Mieszkamy na końcu świata, fajerwerki majaczą gdzieś bliżej "centrum" wsi ;) . Z Paksiorem nie mamy problemów bo on zupełnie się nie boi, wręcz szczeka na błyski i huki (co innego burza - wtedy ma cykora). Lunka też wydaje się być odważna.

Dowód odwagi luny poniżej :)

[IMG]http://2.bp.blogspot.com/-LLDEdNsR8pE/TvrHmqo1ECI/AAAAAAAAAxo/JhX-oxwEI2s/s1600/2011-12-27-23.31.jpg[/IMG]

[IMG]http://4.bp.blogspot.com/-gzx51JWDkt8/TvrHtdu1i0I/AAAAAAAAAxw/PuUyQYdlEQA/s1600/2011-12-27-23.49.50.jpg[/IMG]

(zdjęcia kiepskawe bo z telefonu ;) )

Posted

[URL]http://2.bp.blogspot.com/-LLDEdNsR8pE/TvrHmqo1ECI/AAAAAAAAAxo/JhX-oxwEI2s/s1600/2011-12-27-23.31.jpg[/URL]

hahaha Lunka uwielbia spać dupskiem na innym psie, tak samo było jak była u Saruni, też było zdjęcie, gdzie Lunka dupsko miała na Nero ułożone :)

Posted

[quote name='soboz4']dla Was to juz chyba za wiele miejsca na łóżku nie zostało???? :razz:[/QUOTE]

spoko, w świeta oglądaliśmy film w 4 osoby + 2 psy - jedyny problem to "gęsta atmosfera" czyli bąki w stereo ;) Na szczęście okno jest przy samej kanapie !

Posted

ło matuchno:multi::loveu: i znowu się powyłam:oops:
przegapiłam taki prezent na Święta, jakim była tak cudowna adopcja:multi:

Irek- jesteście cudowni, "malutka" nie mogła lepiej trafić

Posted

[quote name='Juldan']

Irek- jesteście cudowni, "malutka" nie mogła lepiej trafić[/QUOTE]
Cudownie że Lunka ma taki domek i ludzi jednak u Saruni miała [B]tak samo cudownie jak teraz[/B] [B]ma[/B] i jestem pewna że tak samo była kochana!!! Nie zapominajmy o tym.

Posted

ale o tym, że u Saruni miała super nikt nie zapomina, zdjęcia mówiły same za siebie - Lunka była kochana i szczęśliwa, bardzo chciałam by Lunki DT zmienił się w DS, jednak los chciał inaczej i dlatego tym bardziej się cieszymy, że trafiła do Ali i Irka, bo lepszego domku by nie znalazła :)

Posted

Ależ pamiętamy co Sarunia zrobiła dla Lunki. Dała jej duzo miłości i wyprowadziła to skrzywdzone stworzenie na prostą. Dzięki niej Lunka ma taki cudowny dom.

Posted

[quote name='romenka']Cudownie że Lunka ma taki domek i ludzi jednak u Saruni miała [B]tak samo cudownie jak teraz[/B] [B]ma[/B] i jestem pewna że tak samo była kochana!!! Nie zapominajmy o tym.[/QUOTE]

To że u Saruni miała cudowny [B]Dom Tymczasowy[/B] i że była tam kochana i rozpieszczana i że to dzięki Saruni właśnie mogła odzyskać wiarę w ludzi wiedzą Wszyscy obecni tu na wątku. Tylko i wyłącznie dzięki Saruni "mała" znalazła Swoją Rodzinę... pamiętam o tym doskonale:)

Posted

Kolejna porcja news'ów:
1. pierwszy raz psiaki leżały obok siebie i obgryzały smakołyki ! Jeden drugiemu nie zazdrościł, że ma cos dobrego w paszczy :)
2. Luna "wystartowała" na sąsiada wcześniej i głośniej niż Paks !

Pieski coraz bardziej wyluzowane względem siebie, a ja się martwiłem, a właściwie zakładałem scenariusz, że przynajmniej ze 2-3 tygodnie będą się dogadywać.
Dumny jestem z nich że hej ! ;)

PS. Luna gwiżdże przez sen :)))))))))

Posted

Irek, Ala - nie macie gdzieś swoich klonów?
Bo ja potrzebuję na cito kilku takich domków!!!

Już razem koło siebie nućkały smakołyki?
O matusiu, szybko się do siebie przyzwyczaiły :)

A jak spacerki, jak się Lunka na nich zachowuje? Pewnie uwielbia spacerować :)

Posted

[quote name='Akrum']Już razem koło siebie nućkały smakołyki?
O matusiu, szybko się do siebie przyzwyczaiły :)

A jak spacerki, jak się Lunka na nich zachowuje? Pewnie uwielbia spacerować :)[/QUOTE]
Właśnie też jestem zaskoczony ! Paksior wprawdzie pokazuje jeszcze zęba od czasu do czasu, chyba brak dziadkowi cierpliwości do ruchliwej małolaty ale dzięki temu trochę się rozrusza i zrzuci parę kilo ;) Oj przyda mu się !
Lunka na spacerach trochę jeszcze ciągnie ale z dnia na dzień coraz ładniej chodzi na smyczy.
Wczoraj przemkęło nam przed nosem stado jeleni - Paks oczywiście szczekał, a Luna podniosła nochal do góry i gdyby miała więcej siły fruwałbym za nią na smyczy jak latawiec. Normalnie nowa rasa - Doberman Myśliwski ;)

Posted

Cudownie się czyta takie wiadomości!!!
Ala i Irek są WYJĄTKOWI!!!
Wiem, że Luneczka nie mogła trafić do lepszego DOMKU!!! Choć OGROMNIE ZA NIĄ TĘSKNIMY!!!
Wspominamy o NIEJ kilka razy dziennie... Każdy z Rodziny i znajomych, kto Ją poznał, bardzo przeżywa to, że Luni już z nami nie ma...
Dzisiaj mija tydzień, od kiedy Lunia wyjechała z Alą i Irkiem....
Najważniejsze, że jest JEJ dobrze!!!

Posted

... zaraz tam wyjątkowi... psy od wieków są uzależnione od człowieka i mając tego świadomość kontynuujemy ten rodzaj symbiozy. Normalny człowiek tak powinien chyba robić ? - przynajmniej tak podpowiada mi sumienie. A to, że są na świecie popaprańcy, ludzie niekonsekwentni i nieodpowiedzialni to już inna sprawa :( i niestety nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu. Tak sobie pomyślałem, że za znęcanie się nad zwierzętami - oprócz kary więzienia - powinna być wprowadzona obowiązkowa praca na rzecz zwierząt - po kilka godzin tygodniowo przez rok w schronisku. Może dało by się w ten sposób resocjalizować ludzi i pobudzać w nich wrażliwość ?

Sarunia - obiecałem Ci i dotrzymuję słowa, że Luna będzie szczęśliwa i kochana. Czekamy na Wasze odwiedziny, dziękujemy raz jeszcze za wszystko !

Posted

[CENTER][IMG]http://www.wswfit.com.pl/site-media/photos/nowy.gif[/IMG][IMG]http://www.hi4.pl/z/nr/ob2.jpg[/IMG][IMG]http://www.wswfit.com.pl/site-media/photos/nowy.gif[/IMG]

[FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I] Wszystkiego Najlepszego dla Luneczki, Ali, Irka, Paxa
i wszystkich, [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I]którzy odwiedzają ten wątek i nas lubią!!![/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I] Życzą: Korunia, Nerunio, Killerek i Berni[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]