Pyrdka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Ajajaj. Jakie cudne wieści i fotki. Serducho się raduje. Quote
Akrum Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Luna, Luna co tam u ciebie słychać? Apetycik dopisuje? nie masz problemów z kupaczem? Nie walczysz o jedzenie z Paksem? Quote
Irek Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jesteśmy wlaśnie po porannym rytuale :) ( siku, kupa, śniadanie, i spania ciąg dalszy) Lunka niezmiennie pogodna i radosna - jest wyluzowana i bez oporów wchodzi Paksowi na głowę :)) Dziadek lekko zszokowany juz godzi się z sytuacją ;) Apetyt ma dziewczyna wzorowy i stolec również ;) Za chwilę wrzucimy fotki , pozdr. Ala Quote
Akrum Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 szczerze, to myślałam że cała zmiana miejsca zamieszkania, nowi ludzie, nowy psiak do towarzystwa spowodują, że Lunka się wycofa, że pewnie biegunki dostanie, że będzie płakała za Sarunią, a tu proszę - te psiaki czują, że ich los się zmienił, że to ich dom, że są kochane i już nikt ich nie skrzywdzi :) A na sylwestra jesteście zaopatrzeni w jakieś środki uspokajające? głośno u Was jest co roku, czy ludzie nie szaleją z fajerwerkami? Quote
Barkelona Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Świetne wieści.. dobrze, Lunka to dzielna dziewczynka, właściwie pannica już, nic dziwnego, że wchodzi dziadziowi na głowę ;) Sarunia, a jak ma się Nero i Korcia? Quote
Irek Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Mieszkamy na końcu świata, fajerwerki majaczą gdzieś bliżej "centrum" wsi ;) . Z Paksiorem nie mamy problemów bo on zupełnie się nie boi, wręcz szczeka na błyski i huki (co innego burza - wtedy ma cykora). Lunka też wydaje się być odważna. Dowód odwagi luny poniżej :) [IMG]http://2.bp.blogspot.com/-LLDEdNsR8pE/TvrHmqo1ECI/AAAAAAAAAxo/JhX-oxwEI2s/s1600/2011-12-27-23.31.jpg[/IMG] [IMG]http://4.bp.blogspot.com/-gzx51JWDkt8/TvrHtdu1i0I/AAAAAAAAAxw/PuUyQYdlEQA/s1600/2011-12-27-23.49.50.jpg[/IMG] (zdjęcia kiepskawe bo z telefonu ;) ) Quote
soboz4 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 dla Was to juz chyba za wiele miejsca na łóżku nie zostało???? :razz: Quote
Akrum Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [URL]http://2.bp.blogspot.com/-LLDEdNsR8pE/TvrHmqo1ECI/AAAAAAAAAxo/JhX-oxwEI2s/s1600/2011-12-27-23.31.jpg[/URL] hahaha Lunka uwielbia spać dupskiem na innym psie, tak samo było jak była u Saruni, też było zdjęcie, gdzie Lunka dupsko miała na Nero ułożone :) Quote
Irek Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='soboz4']dla Was to juz chyba za wiele miejsca na łóżku nie zostało???? :razz:[/QUOTE] spoko, w świeta oglądaliśmy film w 4 osoby + 2 psy - jedyny problem to "gęsta atmosfera" czyli bąki w stereo ;) Na szczęście okno jest przy samej kanapie ! Quote
soboz4 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 szkoda, że takich domków jak Wasze nie da się sklonować... Nie chcecie czasami jeszcze parę psiaków od nas ze schroniska! Quote
Juldan Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ło matuchno:multi::loveu: i znowu się powyłam:oops: przegapiłam taki prezent na Święta, jakim była tak cudowna adopcja:multi: Irek- jesteście cudowni, "malutka" nie mogła lepiej trafić Quote
Pyrdka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Lunka to zuch dziewczyna.Widać, że pannica wyluzowana. Super!!! Quote
Akrum Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Mam nadzieję, że Lunka tak samo dobrze jak zmianę domu, zniesie sterylizację, która już niedługo ją czeka. Quote
romenka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Juldan'] Irek- jesteście cudowni, "malutka" nie mogła lepiej trafić[/QUOTE] Cudownie że Lunka ma taki domek i ludzi jednak u Saruni miała [B]tak samo cudownie jak teraz[/B] [B]ma[/B] i jestem pewna że tak samo była kochana!!! Nie zapominajmy o tym. Quote
Akrum Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ale o tym, że u Saruni miała super nikt nie zapomina, zdjęcia mówiły same za siebie - Lunka była kochana i szczęśliwa, bardzo chciałam by Lunki DT zmienił się w DS, jednak los chciał inaczej i dlatego tym bardziej się cieszymy, że trafiła do Ali i Irka, bo lepszego domku by nie znalazła :) Quote
Pyrdka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ależ pamiętamy co Sarunia zrobiła dla Lunki. Dała jej duzo miłości i wyprowadziła to skrzywdzone stworzenie na prostą. Dzięki niej Lunka ma taki cudowny dom. Quote
Juldan Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='romenka']Cudownie że Lunka ma taki domek i ludzi jednak u Saruni miała [B]tak samo cudownie jak teraz[/B] [B]ma[/B] i jestem pewna że tak samo była kochana!!! Nie zapominajmy o tym.[/QUOTE] To że u Saruni miała cudowny [B]Dom Tymczasowy[/B] i że była tam kochana i rozpieszczana i że to dzięki Saruni właśnie mogła odzyskać wiarę w ludzi wiedzą Wszyscy obecni tu na wątku. Tylko i wyłącznie dzięki Saruni "mała" znalazła Swoją Rodzinę... pamiętam o tym doskonale:) Quote
Irek Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Kolejna porcja news'ów: 1. pierwszy raz psiaki leżały obok siebie i obgryzały smakołyki ! Jeden drugiemu nie zazdrościł, że ma cos dobrego w paszczy :) 2. Luna "wystartowała" na sąsiada wcześniej i głośniej niż Paks ! Pieski coraz bardziej wyluzowane względem siebie, a ja się martwiłem, a właściwie zakładałem scenariusz, że przynajmniej ze 2-3 tygodnie będą się dogadywać. Dumny jestem z nich że hej ! ;) PS. Luna gwiżdże przez sen :))))))))) Quote
Pyrdka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Super wieści.Psiaki jednak są mądrzejsze od ludzi:evil_lol:Jak trzeba to się dogadają.;) Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Irek, Ala - nie macie gdzieś swoich klonów? Bo ja potrzebuję na cito kilku takich domków!!! Już razem koło siebie nućkały smakołyki? O matusiu, szybko się do siebie przyzwyczaiły :) A jak spacerki, jak się Lunka na nich zachowuje? Pewnie uwielbia spacerować :) Quote
Irek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Akrum']Już razem koło siebie nućkały smakołyki? O matusiu, szybko się do siebie przyzwyczaiły :) A jak spacerki, jak się Lunka na nich zachowuje? Pewnie uwielbia spacerować :)[/QUOTE] Właśnie też jestem zaskoczony ! Paksior wprawdzie pokazuje jeszcze zęba od czasu do czasu, chyba brak dziadkowi cierpliwości do ruchliwej małolaty ale dzięki temu trochę się rozrusza i zrzuci parę kilo ;) Oj przyda mu się ! Lunka na spacerach trochę jeszcze ciągnie ale z dnia na dzień coraz ładniej chodzi na smyczy. Wczoraj przemkęło nam przed nosem stado jeleni - Paks oczywiście szczekał, a Luna podniosła nochal do góry i gdyby miała więcej siły fruwałbym za nią na smyczy jak latawiec. Normalnie nowa rasa - Doberman Myśliwski ;) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Cudownie się czyta takie wiadomości!!! Ala i Irek są WYJĄTKOWI!!! Wiem, że Luneczka nie mogła trafić do lepszego DOMKU!!! Choć OGROMNIE ZA NIĄ TĘSKNIMY!!! Wspominamy o NIEJ kilka razy dziennie... Każdy z Rodziny i znajomych, kto Ją poznał, bardzo przeżywa to, że Luni już z nami nie ma... Dzisiaj mija tydzień, od kiedy Lunia wyjechała z Alą i Irkiem.... Najważniejsze, że jest JEJ dobrze!!! Quote
Irek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 ... zaraz tam wyjątkowi... psy od wieków są uzależnione od człowieka i mając tego świadomość kontynuujemy ten rodzaj symbiozy. Normalny człowiek tak powinien chyba robić ? - przynajmniej tak podpowiada mi sumienie. A to, że są na świecie popaprańcy, ludzie niekonsekwentni i nieodpowiedzialni to już inna sprawa :( i niestety nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu. Tak sobie pomyślałem, że za znęcanie się nad zwierzętami - oprócz kary więzienia - powinna być wprowadzona obowiązkowa praca na rzecz zwierząt - po kilka godzin tygodniowo przez rok w schronisku. Może dało by się w ten sposób resocjalizować ludzi i pobudzać w nich wrażliwość ? Sarunia - obiecałem Ci i dotrzymuję słowa, że Luna będzie szczęśliwa i kochana. Czekamy na Wasze odwiedziny, dziękujemy raz jeszcze za wszystko ! Quote
Sarunia-Niunia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [CENTER][IMG]http://www.wswfit.com.pl/site-media/photos/nowy.gif[/IMG][IMG]http://www.hi4.pl/z/nr/ob2.jpg[/IMG][IMG]http://www.wswfit.com.pl/site-media/photos/nowy.gif[/IMG] [FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I] Wszystkiego Najlepszego dla Luneczki, Ali, Irka, Paxa i wszystkich, [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I]którzy odwiedzają ten wątek i nas lubią!!![/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=darkorange][B][I] Życzą: Korunia, Nerunio, Killerek i Berni[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] Quote
Recommended Posts