Jump to content
Dogomania

Gubin - 9 psów do adopcji, koty i kozy u 82-letniego dziadka.Konczymy i dziékujemy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa'][CENTER][U][B]Skrzacik? Terrierek? Bobby!

[/B][/U] Dla jednych [B]Bobby[/B], dla innych [B]Bobik[/B] vel [B]Bobek[/B], my możemy pobawić się jego imieniem, los, jak dotąd jego życiem, a on sam gonitwą za samochodami, obcowaniem z naturą i innymi psiakami, kotami, a i zwierzętami gospodarskimi. Tak z grubsza, igrając z całą masą niebezpieczeństw, stojących na jego drodze, spędza czas [B]urzekającej urody[/B] [B]2 – 3 letnie[/B], [B]przesympatyczne[/B], [B]terrierkowe stworzenie[/B]. Cóż z tego, że ubóstwia moment, gdy skupia się na nim ludzka uwaga? Cóż z tego, że stara się ów moment wykorzystać do oporu, wydłużyć w nieskończoność? Na dobrą sprawę wciąż jest niczyj! Wciąż... szuka domowego zacisza z ciepłem i troskliwym, odpowiedzialnym sercem, które zechce pokochać go nie tylko z racji piękna i uwodzicielskiego błysku oka.[B] Bobby zasługuje na poczucie bezpieczeństwa, zasługuje na bezwarunkową miłość. [/B]Pozostaje mieć nadzieję, że to nie mające sobie równych uczucie, co więcej uczucie odwzajemnione, jest mu pisane po tej stronie jego dotąd smutnej, psiej rzeczywistości.

[LEFT][I][B]Osoby zainteresowane adopcją Bobbiego proszone są o kontakt, pisząc na adres mailowy [EMAIL="[email protected]"][COLOR=windowtext][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub dzwoniąc na numer 0-602821394.[/B][/I]
[/LEFT]

[/CENTER][/QUOTE]
dziekuje Majqus :)
poprosze jeszcze o jakies lepsze ,bardziej indywidualne zdjecia Bobika . Na tych co tu sa nie widac go zbyt dobrze.
zrobie mu wydarzenie w weekend ...ostatnio nawet nie wiem jak sie nazywam...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='IVV']ostatnio nawet nie wiem jak sie nazywam...[/QUOTE]
Mam to samo :(

Fotki zrobię w piątek lub sobotę, niestety długo jestem w pracy (jak wychodzę z domu to robi się widno, jak wracam to już jest ciemno), a zdjęcia w ciemnościach wychodzą źle.

Posted

[quote name='majqa']W którym poście jest jej fota. Opis? Przypomnij, proszę, bo określenie dzikuska znaczy wszystko i nic zarazem.[/QUOTE]
Ładne fotki m.in post 232
Charakter trudny do opisania niestety :(
Strachulec niesamowity.

Posted

[quote name='tayga']

Podeślij proszę dane do faktury (z nr konta i NIPem), bo chyba nie mam. Muszą być dwie od razu czy można po jednej na fakturze?

[/QUOTE]
może być po jednej :)

dane do faktury:
Fundacja dla Zwierząt Animalia
Ul. Polanka 35/11
61-131 Poznań
NIP: 782-234-41-37

ten adres jest korespondencyjny, nikt z nas pod tym adresem nie mieszka, biura nie mamy, faktury najlepiej wysłać do mnie, ja dostarczę szefowej
podam mój adres na pw
a numeru konta chyba nie trzeba, bo to my mamy zapłacić ;)

Posted

Ale da się tknąć, pogłaskać? To ważne pytanie.
Jeśli nie to nie ma się co pchać z tekstem, bo hm... przy tak ogromnej podaży psów, rasowych, w typie rasy, a z charakteru max, ona w takiej postaci (panny nietykalskiej) nie będzie mieć szans, chyba, że zadyndać na łańcuchu. :-(

Posted

[quote name='tayga']Mam to samo :(

Fotki zrobię w piątek lub sobotę, niestety długo jestem w pracy (jak wychodzę z domu to robi się widno, jak wracam to już jest ciemno), a zdjęcia w ciemnościach wychodzą źle.[/QUOTE]

ja tez :(
piatek sobota jest ok ;)
oczywiscie pozdrowienia dla Pana Tadzia :)

Posted

Kochani, nie będę cytować wcześniejszych pytań odnośnie tej, konkretnej dzikiej suni ale... czekam albo na rozwinięcie tematu jej dzikości (żebym wiedziała, jak ją "ugryźć") albo na decyzję: jeśli nie ona, to jakiego psa mam wziąć na tapetę z tekstem. Malizna czeka na info, a goni nas bazarkowy (ogłoszeniowy) czas.

Posted

Z tą bialutką jest problem, bo daje się dotykać dziadkowi.
Ona pojedzie do DT do Karoliny.
To na tapetę rudzielca młodego! On juz się przekonuje do ludzi, bierze zarcie z ręki.

Posted

[quote name='tayga'](...) To na tapetę rudzielca młodego! On juz się przekonuje do ludzi, bierze zarcie z ręki.[/QUOTE]
Który post - fotka, bym mogła się przyjrzeć, który post opis, który mnie naprowadzi? A może coś jeszcze dodasz o nim od siebie?

Posted

[quote name='majqa']Który post - fotka, bym mogła się przyjrzeć, który post opis, który mnie naprowadzi? A może coś jeszcze dodasz o nim od siebie?[/QUOTE]
Strona 10 post 233

Nie wiem co jeszcze mogę dodać od siebie :(
Przy takim stadzie i kontakcie 2-3 godziny w tygodniu trudno psiaka poznac blizej.

Posted

[CENTER][U][B]Bezimienne, psie dziecię... Tak niewiele mu trzeba...

[/B][/U] I jak tu się nie zakochać? No jak? Migdały brązowych oczek, okolonych wpadającą w biel rudością. Całość umaszczenia, również w jej tonacji, którą z pewnością zdoła upiększyć kąpiel ale i upływ czasu. Ten mały berbeć o szelmowskim spojrzeniu ma go sporo. [B]5 miesięcy[/B] to wszak moment startu w przyszłość, oby świetlaną. Prawdziwą ozdobą tego chwytającego za serce stworzenia są cudne wicherki na szyjce, jakby natura z rozmysłem chciała wyposażyć je w dodatkowe atuty. [B]Zwracamy się do Państwa z gorącym apelem o pomoc w znalezieniu odpowiedzialnego domu dla tego słodziaka! [/B]Niech wreszcie ma coś swojego: imię, przytulny kącik i człowieka oddanego mu całym sobą. [B]Ta psia dziecina, spragniona pieszczot, ujmująca bezbronnością i niewinnością czeka na swą wielką szansę, przepustkę ku lepszemu „być albo nie być”...[/B]

[LEFT][I][B]Osoby zainteresowane adopcją psiaczka proszone są o kontakt, pisząc na adres mailowy [EMAIL="[email protected]"][COLOR=windowtext][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub dzwoniąc na numer 0-602821394.[/B][/I][/LEFT]

[/CENTER]

Posted

Nie kojarzę założycielki wątku ale wrzucam ku uwadze, może zechcesz Ago skorzystać, może ktoś się wypowie o tej ofercie?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/218668-Wolne-miejsce-w-BDT-dla-szczeniaka[/url].

Posted

[quote name='majqa']Nie kojarzę założycielki wątku ale wrzucam ku uwadze, może zechcesz Ago skorzystać, może ktoś się wypowie o tej ofercie?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/218668-Wolne-miejsce-w-BDT-dla-szczeniaka[/url].[/QUOTE]
Widzę, że Emilka już działa :)

Padłam na pysk... znaczy na kanapę, w opakowaniu.
Dziecię (całkiem wielkie) mnie obudziło przed chwilą.

Wczoraj zabrałam Rokiego do punktu, dzisiaj Straz miejska zwiozła psiaka odwiązanego od drzewa.
Taki ładny... duzy, czarny, chudy, poraniony.
Ten świat zwariował :(

Posted

Majus kochana, dziékujemy za "urodzenie" tekstu :) hihi, naprawdé nielatwe to bylo zadanie, bo ciézko cos powiedziec o psach jak sie je widzi raz na tydzien na podwórzu ;/ a teraz pisac z tego tekst to mistrzostwo, ze tak powiem "wodolejstwa", czyli "cos" z "niczego", ale w dobrym znaczeniu :)

napisalam na wátku Majqo, bardzo dziékujemy za wylowienie moze cennego DT, zobaczymy, ale warto zapytac.

Posted

[quote name='majqa']Nie kojarzę założycielki wątku ale wrzucam ku uwadze, może zechcesz Ago skorzystać, może ktoś się wypowie o tej ofercie?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/218668-Wolne-miejsce-w-BDT-dla-szczeniaka.[/URL][/QUOTE]
Ja znam Macię osobiście, spotkałysmy się kilka razy. Działa od wielu lat jako wolontariuszka w leszczyńskim schronisku. Jest jak najbardziej osobą godną zaufania. :p

Posted

[quote name='majqa']O proszę i pojawiły się wieści o ofercie, dobre wieści. :-)[/QUOTE]

Tak, to bardzo wazne.

Asiu, dziékujemy za Twój wpis. Dzisiaj nie mozna z nikim dzialac bez polecenia :p

Posted

Witam. Wątek ten podczytuję od dłuższego czasu i zastanawiałam się nawet jak pomóc, ale niestety nie jestem w stanie zaproponować DT. Przede wszystkim mam u siebie w tej chwili już dwa szczeniory, z czego jeden jest o 2 miesiące starszy niż zakładano i ma nużycę. Dodatkowo ja przyjmuję jedynie maluchy, bo mam sukę, która uwielbia szczeniory, ale z podrostkami bywa różnie. W tej chwili już muszę izolować mojego tymczasa, a nie o to mi chodziło. Będę myśleć jak można pomóc.

Posted

Drogie Panie. Ja już zapłaciłam dla Dogo07 za 2 pakiety ogłoszeniowe. Bardzo, bardzo proszę, zdecydujcie już dla których psiurków mają pójśc te ogłoszenia i zamieśćcie na bazarku dane do ogloszeń. Wszystko jest zapłacone, więc tylko brac i ogłaszać. Pamiętajcie, że najpóźniej do jutra trzeba podjąc decyzję, bo ta osoba chce zamknąc bazarek. Życzę pieskom powodzenia i najlepszych domków na świecie:loveu:
i jeszcze raz podeslę link do bazarku, żeby nie szukać.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217676-Zako%C5%84czony.-Dzi%C4%99kujemy-%29.-Czekamy-na-wp%C5%82aty.-REALIZUJE-MY-zam%C3%B3wione-og%C5%82oszenia.?p=18167897&posted=1#post18167897[/url]

Posted

[quote name='majqa']Teraz pozostał już tylko ruch Agi. Są dwa teksty, kwestia ich wrzutki i dodania fotek.[/QUOTE]
Mam wrzucić, czy tylko powiedzieć które?
Bo terierkowaty i rudzielec, tak?