IVV Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 jesli byloby wiecej dokladniejszych informacji o tym malym yorkowatym i wiecej tylko jego zdjec to zrobie mu wydarzenie na FB . potrzebny jest tez jakis fajny tekst ( ja nie mam weny ;) ) Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='margoth137']może rzeczywiście by mu jakąś zagródke wykombinować, tylko niewiem czy Jaś życzyłby sobie być oddzielony od przyjaciół;)[/QUOTE] Tylko, że on się tak pozaprzyjaźniał, że część jego przyjaciół ducha wyzionęła. Quote
ania z poznania Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Udało mi się filmiki obejrzeć! Bobby boski, Jasiek też.... Czy on się tak cały czas za koleżanką uganiał? Quote
margoth137 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='majqa']Tylko, że on się tak pozaprzyjaźniał, że część jego przyjaciół ducha wyzionęła.[/QUOTE] wiem, wiem. jednak szkoda stracić takiego dostojnego ,,kierownika podwórka'':( Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='margoth137']wiem, wiem. jednak szkoda stracić takiego dostojnego ,,kierownika podwórka'':([/QUOTE] Wiem, wiem... :-( Ja i moi bliscy kiedyś utrzymywaliśmy ;-) na dożywociu u babci koguta Macieja. Babcia usilnie nas namawiała na..., a my z kolei przypominaliśmy, że mu jedno pióro z kupra spaść nie może bez naszej zgody (wszak nasz, wszak na niego łożymy ;-)). No... był to jakiś argument, który powstrzymywał babcię. A potem Maciej zrobił się żylasty i babcia odpuściła, dożył swoich sędziwych dni. Quote
kora78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 zrobil sie zylasty i babcia odpuscila, hehehehe a nikt nie pomyslal, jaka dziadek mialby uczte na nadchodzace swieta z takiego wielkiego ptaka? czesto pewnie tego nie ma... Quote
emilia2280 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='tayga']Spokojnie, niedawno wróciłam. Obrobiłam zwierzaki, teraz nakarmię rodzinę (że też facetów nie da się napchać suchą karmą!!) Później napiszę więcej... Na razie Wam powiem, ze Kaja już w DS :)[/QUOTE] to obydwie wysterylizowane suczeczki juz domy majá? cudownie :) Aga, to wspaniale, z ogloszen czy jak one domy znalazly? Mam tydzien do doczytania :p To kolejne dwie mozesz wziác na sterylizacje? aaa, faktury zuuota wyslalas do Eli? Pieniádze sá, brzydko je kisic, skoro tyle potrzeb :p [quote name='tayga']Pewnie by chciał kury, ale skąd się bierze?? To chyba takie podrośnięte powinny być, bo pisklaki psy zagryzą. Mam zadanie do wykonania - worek pszenicy. Też nie wiem gdzie w Gubinie dostanę, ale widziałam sklep z paszami, może tam?[/QUOTE] Kup mu kurki Aga, chyba nie sá jakies drogie, na pewno darczyncy nie majá nic przeciw, zeby uratowac indorowi zycie tymi kurami :p [quote name='storozak']Jasiek fajny ale morderca:eviltong::eviltong:!! No chyba, że jakąś zagrodę by miał?? Jest na to jakaś szansa??[/QUOTE] ooo, jest szansa zeby chlopaki cos zmontowali moze? taki napuszony jak rasowy paw, to nie dziwota ze sié rzuca dziadu Jasiek. [quote name='paula91']Dawno tu nie byłam, ale ciągle coś mam na głowie i niestety nie miałam czasu. Chciałam powiedzieć, że te 3 szczeniaki są już ogłoszone (jeszcze na gumtree tylko muszę ponownie dodać, bo coś mi wywaliło te ich ogłoszenia i nie wiem czemu). Myślę, że trzeba im koniecznie zrobić wydarzenie na fb i szukać na razie choćby domków tymczasowych, bo będzie ciężko znaleźć domy takim dzikusom.[/QUOTE] Dziékujemy Paulinko. Wspaniale, moze ktos te 3 maluchy postanowi uratowac. Podasz nam linki do ogloszen? Zeby przekleic pod zdjécia psiaków. Quote
Sybel Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Widziałam u mnie w okolicy pawie trzymane w takiej wolierze, jak to dobrze wykonać, to ptak miał by jakis tam teren do biegania. Można wykorzystac cos takiego: [url]http://centrumgrodzenia.pl/pl/siatka-hodowlana[/url] Na allegro pewnie by taniej było, albo w jakimś sklepie hurtowym. Do tego jakies słupki stalowe czy drewniane, przymocować to gwoździami i ta wielka biała zaraza by była bezpieczna, a przy okazji inni też by byli bezpieczni. (A na spacer szeleczki i flexi - a co! :D ) Quote
margoth137 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='kora78']zrobil sie zylasty i babcia odpuscila, hehehehe a nikt nie pomyslal, jaka dziadek mialby uczte na nadchodzace swieta z takiego wielkiego ptaka? czesto pewnie tego nie ma...[/QUOTE] niewiem czy dziadziuś miał by serce go zjeść. Przydałby sie osobny wybieg dla Jaśka no i zakup brakujących kur;) Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Wybieg osobny zdecydowanie by się przydał, bo dokupione kury też może rozkwasić. Quote
Sybel Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Tak naprawde z tej siatki można by zrobić też bezpieczny wybieg dla kur, zeby psy po nich nie biegały. Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 A czy w ogóle wyrównanie kurzego stada jest w stanie ocalić życie Jaśka??? [quote name='tayga'](...) Ale mam znajomego z ogromnym stadem drobiu, może dochował się czegoś, co mógłby sprzedać. Zajadę do niego w tygodniu. On też mi powie gdzie się pszenicę kupuje.(...)[/QUOTE] To ja czekam na tę relację i info o kosztach. [quote name='IVV'](...) a worka pszenicy u okolicznych chlopow nie mozna zakupic ? moze ktos mialby kilka kur do odsprzedania tez . chyba lepiej spytac w jakiejs innej wsi ,by wszystko zostalo bardziej dyskretne . dowiedz sie moze prosze ile te "zakupy" by kosztowaly ;)[/QUOTE] Jak wyżej. Jesteśmy więc już dwie. [quote name='IVV']jesli byloby wiecej dokladniejszych informacji o tym malym yorkowatym i wiecej tylko jego zdjec to zrobie mu wydarzenie na FB . potrzebny jest tez jakis fajny tekst ( ja nie mam weny ;) )[/QUOTE] W którym poście znajdę jakieś suche konkrety o tym słodziaku? Zrobiłabym ten tekst. Jeśli nie ma żadnego opisu, dasz mi Ago jakieś punkty zaczepienia (info o nim)? Pan dał mu jakieś imię? Quote
paula91 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='emilia2280'] Dziékujemy Paulinko. Wspaniale, moze ktos te 3 maluchy postanowi uratowac. Podasz nam linki do ogloszen? Zeby przekleic pod zdjécia psiaków.[/QUOTE] Ok, tylko chodzi o wszystkie linki, czy o sam tekst, czy po prostu ogłoszenie z jakiegoś jednego portalu, żeby było przykładowe? Bo nie do końca zrozumiałam :D Dzisiaj ciężki dzień mam :D Quote
tayga Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Najpierw o Jaśku... Chyba tylko wykupienie go może ocalić mu życie. Prócz wybiegu musiałby mieć schronienie jakieś, a u dziadka dodatkowej szopki brak. Podwórko mam spore, ale też żadnego "domku" dla ptaszydła. Już mi dziadziuś chciał kózkę sprezentować i pewnie bym sobie sprawiła taką ekologiczną kosiarkę, ale pod chmurką trzymać się nie da. Terierkowaty psiak ma na imię Bobik podobno. Ale Bobby brzmi bardziej... arystokratycznie :) Jest przemiły!!! To jeden z tych porzuconych na wsi przez "miastowych". Jest dość młody (2-3 lata), wesoły i łagodny. Uwielbia się bawić, ale wtedy musi być w centrum zainteresowania. Nie odda innemu psu patyczka :) Zdarza się mu walczyć z innym psem, głównie o jedzenie. W tych warunkach to nic dziwnego. Do suczek nigdy nie skoczył z zębami. Gdyby tak przebrnąć cały wątek to fotek ma sporo. Quote
malizna78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Drogie dziewczyny. Czytam, że te psinki, którym zamówiłam ogłoszenia mają już domki stałe. To wspaniała wiadomośc, ale co teraz z tymi ogłoszeniami zamówionymi? Już dostałam numer konta do wpłaty i nawet mam już pieniądze do zapłaty na swoim koncie. Co mam z tym zrobić? Napiszcie proszę, bo nie chcę, żeby ktos się na mnie złościł,że zamawiam i nie płacę. A nie chcę płacić, jesli nie wiem, czy w ogóle jest sens. Jeśli potrzebne są dalej ogłoszenia, napiszcie dla których zwierzaków, bo mam zaklepane dwa pakiety. No i od razu tekst do ogłoszeń. Chyba, że ogłoszenia nie są potrzebne, to napiszę do tej koleżanki, może będą dla innych zwierzaków. Quote
ania z poznania Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Malizna, a te ogłoszenia kupiłaś na bazarku? Możesz podać linka? Quote
malizna78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='ania z poznania']Malizna, a te ogłoszenia kupiłaś na bazarku? Możesz podać linka?[/QUOTE]Tak, oczywiście, że na bazarku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/217676-Zako%C5%84czony.-Dzi%C4%99kujemy-%29.-Czekamy-na-wp%C5%82aty.-REALIZUJE-MY-zam%C3%B3wione-og%C5%82oszenia.?p=18145264#post18145264[/url] Jeszcze nie wpłaciłam pieniędzy, bo nie wiem co mam robic, ale mam już wszystko, nr konta do wpłaty i pieniązki od kolezanki na swoim koncie i czekam tylko na sygnał.Nie wiem co mam robić:( Quote
tayga Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Malizna... moze terierkowaty?? I ten młody rudy, albo biała sunia w rude łaty (za kilka dni sterylka). Ewentualnie ta biała młodziutka dzikuska. Jest w czym wybierać. Quote
storozak Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='tayga'][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/315/5cbb6e20ad54c90dmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/315/54050162ea0f8d05med.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] 2 ogłoszenia - jakbym mogła zaproponować no ta tego małego zboczuszka i tego w łatki:) Były dwie dziewczyny to teraz pora na chłopaków:) Quote
tayga Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Zboczuszek i może ta panienka: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images10.fotosik.pl/350/8184ce15f66e7df6med.jpg[/IMG][/URL] Ładne fotki już ma (m.in post 232) Łaciatego dziadek chce zostawić u siebie, co uważam za dziwny pomysł. Quote
storozak Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Nie ma się co z dziadkiem kłócić:) Pewnie chce łaciatego do obrony:) A ta blond piękność cudna:) Quote
ania z poznania Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images10.fotosik.pl/315/5cbb6e20ad54c90dmed.jpg[/IMG][/URL] Mój ulubieniec taki zboczuszek ;)????? Quote
storozak Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 hihihi no widać, że się chłopakowi podoba bo minę ma cudną:) Ja bym go z tym zdjęciem puściła do ogłoszeń:) A co:diabloti: Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 OK, info o Bobku ściągnęłam, tekst zrobię, najpóźniej jutro. Daj mi chwilkę IVV. Qrde noooo, czy nie ma w okolicach Gubina Frontu Ocalenia Indorów??? :-( Quote
tayga Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='majqa']Qrde noooo, czy nie ma w okolicach Gubina Frontu Ocalenia Indorów??? :-([/QUOTE] A jest gdziekolwiek? Powinien być!! Quote
Recommended Posts