Jump to content
Dogomania

Gubin - 9 psów do adopcji, koty i kozy u 82-letniego dziadka.Konczymy i dziékujemy!

Recommended Posts

Posted

jesli byloby wiecej dokladniejszych informacji o tym malym yorkowatym i wiecej tylko jego zdjec to zrobie mu wydarzenie na FB . potrzebny jest tez jakis fajny tekst ( ja nie mam weny ;) )

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='margoth137']może rzeczywiście by mu jakąś zagródke wykombinować, tylko niewiem czy Jaś życzyłby sobie być oddzielony od przyjaciół;)[/QUOTE]
Tylko, że on się tak pozaprzyjaźniał, że część jego przyjaciół ducha wyzionęła.

Posted

[quote name='majqa']Tylko, że on się tak pozaprzyjaźniał, że część jego przyjaciół ducha wyzionęła.[/QUOTE]
wiem, wiem. jednak szkoda stracić takiego dostojnego ,,kierownika podwórka'':(

Posted

[quote name='margoth137']wiem, wiem. jednak szkoda stracić takiego dostojnego ,,kierownika podwórka'':([/QUOTE]
Wiem, wiem... :-( Ja i moi bliscy kiedyś utrzymywaliśmy ;-) na dożywociu u babci koguta Macieja. Babcia usilnie nas namawiała na..., a my z kolei przypominaliśmy, że mu jedno pióro z kupra spaść nie może bez naszej zgody (wszak nasz, wszak na niego łożymy ;-)). No... był to jakiś argument, który powstrzymywał babcię. A potem Maciej zrobił się żylasty i babcia odpuściła, dożył swoich sędziwych dni.

Posted

zrobil sie zylasty i babcia odpuscila, hehehehe

a nikt nie pomyslal, jaka dziadek mialby uczte na nadchodzace swieta z takiego wielkiego ptaka? czesto pewnie tego nie ma...

Posted

[quote name='tayga']Spokojnie, niedawno wróciłam. Obrobiłam zwierzaki, teraz nakarmię rodzinę (że też facetów nie da się napchać suchą karmą!!)
Później napiszę więcej...
Na razie Wam powiem, ze Kaja już w DS :)[/QUOTE]

to obydwie wysterylizowane suczeczki juz domy majá? cudownie :) Aga, to wspaniale, z ogloszen czy jak one domy znalazly? Mam tydzien do doczytania :p To kolejne dwie mozesz wziác na sterylizacje?
aaa, faktury zuuota wyslalas do Eli? Pieniádze sá, brzydko je kisic, skoro tyle potrzeb :p

[quote name='tayga']Pewnie by chciał kury, ale skąd się bierze?? To chyba takie podrośnięte powinny być, bo pisklaki psy zagryzą.
Mam zadanie do wykonania - worek pszenicy. Też nie wiem gdzie w Gubinie dostanę, ale widziałam sklep z paszami, może tam?[/QUOTE]

Kup mu kurki Aga, chyba nie sá jakies drogie, na pewno darczyncy nie majá nic przeciw, zeby uratowac indorowi zycie tymi kurami :p

[quote name='storozak']Jasiek fajny ale morderca:eviltong::eviltong:!! No chyba, że jakąś zagrodę by miał?? Jest na to jakaś szansa??[/QUOTE]

ooo, jest szansa zeby chlopaki cos zmontowali moze? taki napuszony jak rasowy paw, to nie dziwota ze sié rzuca dziadu Jasiek.

[quote name='paula91']Dawno tu nie byłam, ale ciągle coś mam na głowie i niestety nie miałam czasu. Chciałam powiedzieć, że te 3 szczeniaki są już ogłoszone (jeszcze na gumtree tylko muszę ponownie dodać, bo coś mi wywaliło te ich ogłoszenia i nie wiem czemu). Myślę, że trzeba im koniecznie zrobić wydarzenie na fb i szukać na razie choćby domków tymczasowych, bo będzie ciężko znaleźć domy takim dzikusom.[/QUOTE]

Dziékujemy Paulinko. Wspaniale, moze ktos te 3 maluchy postanowi uratowac. Podasz nam linki do ogloszen? Zeby przekleic pod zdjécia psiaków.

Posted

Widziałam u mnie w okolicy pawie trzymane w takiej wolierze, jak to dobrze wykonać, to ptak miał by jakis tam teren do biegania. Można wykorzystac cos takiego: [url]http://centrumgrodzenia.pl/pl/siatka-hodowlana[/url]
Na allegro pewnie by taniej było, albo w jakimś sklepie hurtowym. Do tego jakies słupki stalowe czy drewniane, przymocować to gwoździami i ta wielka biała zaraza by była bezpieczna, a przy okazji inni też by byli bezpieczni. (A na spacer szeleczki i flexi - a co! :D )

Posted

[quote name='kora78']zrobil sie zylasty i babcia odpuscila, hehehehe

a nikt nie pomyslal, jaka dziadek mialby uczte na nadchodzace swieta z takiego wielkiego ptaka? czesto pewnie tego nie ma...[/QUOTE]
niewiem czy dziadziuś miał by serce go zjeść. Przydałby sie osobny wybieg dla Jaśka no i zakup brakujących kur;)

Posted

A czy w ogóle wyrównanie kurzego stada jest w stanie ocalić życie Jaśka???

[quote name='tayga'](...) Ale mam znajomego z ogromnym stadem drobiu, może dochował się czegoś, co mógłby sprzedać.
Zajadę do niego w tygodniu. On też mi powie gdzie się pszenicę kupuje.(...)[/QUOTE]
To ja czekam na tę relację i info o kosztach.

[quote name='IVV'](...)
a worka pszenicy u okolicznych chlopow nie mozna zakupic ?
moze ktos mialby kilka kur do odsprzedania tez . chyba lepiej spytac w jakiejs innej wsi ,by wszystko zostalo bardziej dyskretne .
dowiedz sie moze prosze ile te "zakupy" by kosztowaly ;)[/QUOTE]
Jak wyżej. Jesteśmy więc już dwie.

[quote name='IVV']jesli byloby wiecej dokladniejszych informacji o tym malym yorkowatym i wiecej tylko jego zdjec to zrobie mu wydarzenie na FB . potrzebny jest tez jakis fajny tekst ( ja nie mam weny ;) )[/QUOTE]
W którym poście znajdę jakieś suche konkrety o tym słodziaku? Zrobiłabym ten tekst.
Jeśli nie ma żadnego opisu, dasz mi Ago jakieś punkty zaczepienia (info o nim)? Pan dał mu jakieś imię?

Posted

[quote name='emilia2280']

Dziékujemy Paulinko. Wspaniale, moze ktos te 3 maluchy postanowi uratowac. Podasz nam linki do ogloszen? Zeby przekleic pod zdjécia psiaków.[/QUOTE]

Ok, tylko chodzi o wszystkie linki, czy o sam tekst, czy po prostu ogłoszenie z jakiegoś jednego portalu, żeby było przykładowe? Bo nie do końca zrozumiałam :D Dzisiaj ciężki dzień mam :D

Posted

Najpierw o Jaśku...
Chyba tylko wykupienie go może ocalić mu życie. Prócz wybiegu musiałby mieć schronienie jakieś, a u dziadka dodatkowej szopki brak.
Podwórko mam spore, ale też żadnego "domku" dla ptaszydła.
Już mi dziadziuś chciał kózkę sprezentować i pewnie bym sobie sprawiła taką ekologiczną kosiarkę, ale pod chmurką trzymać się nie da.

Terierkowaty psiak ma na imię Bobik podobno. Ale Bobby brzmi bardziej... arystokratycznie :)
Jest przemiły!!! To jeden z tych porzuconych na wsi przez "miastowych". Jest dość młody (2-3 lata), wesoły i łagodny.
Uwielbia się bawić, ale wtedy musi być w centrum zainteresowania. Nie odda innemu psu patyczka :)
Zdarza się mu walczyć z innym psem, głównie o jedzenie. W tych warunkach to nic dziwnego. Do suczek nigdy nie skoczył z zębami.
Gdyby tak przebrnąć cały wątek to fotek ma sporo.

Posted

Drogie dziewczyny. Czytam, że te psinki, którym zamówiłam ogłoszenia mają już domki stałe. To wspaniała wiadomośc, ale co teraz z tymi ogłoszeniami zamówionymi? Już dostałam numer konta do wpłaty i nawet mam już pieniądze do zapłaty na swoim koncie. Co mam z tym zrobić? Napiszcie proszę, bo nie chcę, żeby ktos się na mnie złościł,że zamawiam i nie płacę. A nie chcę płacić, jesli nie wiem, czy w ogóle jest sens. Jeśli potrzebne są dalej ogłoszenia, napiszcie dla których zwierzaków, bo mam zaklepane dwa pakiety. No i od razu tekst do ogłoszeń. Chyba, że ogłoszenia nie są potrzebne, to napiszę do tej koleżanki, może będą dla innych zwierzaków.

Posted

[quote name='ania z poznania']Malizna, a te ogłoszenia kupiłaś na bazarku? Możesz podać linka?[/QUOTE]Tak, oczywiście, że na bazarku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/217676-Zako%C5%84czony.-Dzi%C4%99kujemy-%29.-Czekamy-na-wp%C5%82aty.-REALIZUJE-MY-zam%C3%B3wione-og%C5%82oszenia.?p=18145264#post18145264[/url]
Jeszcze nie wpłaciłam pieniędzy, bo nie wiem co mam robic, ale mam już wszystko, nr konta do wpłaty i pieniązki od kolezanki na swoim koncie i czekam tylko na sygnał.Nie wiem co mam robić:(

Posted

Malizna... moze terierkowaty??
I ten młody rudy, albo biała sunia w rude łaty (za kilka dni sterylka). Ewentualnie ta biała młodziutka dzikuska.
Jest w czym wybierać.

Posted

[quote name='tayga'][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/315/5cbb6e20ad54c90dmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/315/54050162ea0f8d05med.jpg[/IMG][/URL]

[/QUOTE]
2 ogłoszenia - jakbym mogła zaproponować no ta tego małego zboczuszka i tego w łatki:) Były dwie dziewczyny to teraz pora na chłopaków:)

Posted

Zboczuszek i może ta panienka:

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images10.fotosik.pl/350/8184ce15f66e7df6med.jpg[/IMG][/URL]

Ładne fotki już ma (m.in post 232)

Łaciatego dziadek chce zostawić u siebie, co uważam za dziwny pomysł.

Posted

OK, info o Bobku ściągnęłam, tekst zrobię, najpóźniej jutro. Daj mi chwilkę IVV.

Qrde noooo, czy nie ma w okolicach Gubina Frontu Ocalenia Indorów??? :-(